Sök
Sök
Black Mountain, Hua Hin, Thailand
Thailand
Thailand
Golf i Thailand
Abebjerget, Hua Hin, Thailand
Marked, Hua Hin, Thailand
Banyan, Hua Hin, Thailand
Golf i Thailand

Golfresa Thailand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 950,-

Reslängd: 13 dagar

Välkommen till Hua Hin! Följ med på vår golfresa i Hua Hin - Härligt golfspel på några av Thailands bästa golfbanor, hotell precis vid stranden som ligger lite söder om Hua Hins centrum. Självklart äter vi god thaimat på lokala restauranger - med på resan är Johan Hjulström, mångårig Thailandsvän och kunnig guide. Vi spelar på "svenskbanan" Black Mountain såväl som på Banyan - kanske Hua Hins bästa bana just nu. Nya Sea Pine med sin linkskänsla och så klassiska Springfield och Palm Hills. Önskar ni förlänga semester eller kanske tjuvstarta resan? Vi har förslag till er om ni vill stanna kvar eller komma tidigare till Thailand eller närliggande länder om ni vill göra en längre resa. Kontakta oss för en offert!

Black Mountain
Black Mountain öppnade 2007 och ägs och drivs av svenskar.
Banan är en 18-håls par 72 bana, man har valt seashore paspalum till tee, fairway och ruff medan greenerna består av tifeagle bermuda.
Designer är Phil Ryan från Pacific Coast Design Company och har arbetat med att bevara naturliga hinder och utnyttja befintlig terräng. Fairways är breda och generösa, på vissa hål kraftigt ondulerade. Banan är mycket krävande från de bakre teerna men mycket njutbar för alla typer av spelare. Greenerna är stora och banan har många, vackra bunkrar och dramatiska bergsformationen i bakgrunden. Banans längd är 5652 yards från röd tee och 6091 yards från vit tee.

Golfbil Ja – 1 per spelare och caddy kör
Klubbhyra Ja
Restaurang Ja
Driving range Ja
Kreditkort Ja
Pool Nej

Springfield Royal Country Club
Denna 27-håls mästerskapsbana, designad av Jack Nicklaus öppnades 1993. Fairways består av "Bermuda 419" och greenerna är "Tiff Dorf".
Banan är placerad i relativt flackt landskap med de låga kullarna i bakgrunden. Fastän banan ligger i öppen mark har Jack Nicklaus team lyckats konstruera banan med kullar och dalar som påverkar spelet på varje hål och kräver uppmärksamhet och kraft på alla nivåer.
Spännande vattenhinder finns och varje hål har en unik och utmanande karakteristik, ofta med Jack Nicklaus typiska bunkrar. Banans längd är 5660 yards från röd tee och 6281 yards från vit tee.

Golfbil Ja
Klubbhyra Ja
Restaurang Ja
Driving range Ja
Kreditkort Ja
Pool Ja


Palm Hills Golf & Country Club
Palm Hills Golf öppnade December 1991. Det är en par 72, 18-hålsbana uppdelad på två niohåls sektioner åtskild av klubbhuset och en naturlig avgränsning med berg och är designad av den amerikanske golfarkitekten Max Wexler. Palm Hills var bas för turneringen THAILAND WORLD PRO AM. i Januari 1993, och blev "an outstanding success" enligt British PGA officials.
Fairways består av "Bermuda 419" och greenerna är "Tiff Dorf". Den naturliga skönheten av omgivande berg har väl bevarats. De breda inbjudande fairways ger Palm Hills sin egen identitet som skiljer sig från de andra banorna i området. Vattenhinder förekommer på många hål och på det korta hål 11 ett par 3 där greenen ligger 80 meter över havet med en enastående utsikt över Hua-Hin och the Gulf of Thailand. Banans längd är 5498 yards från röd tee och 6373 yards från vit tee.

Golfbil Ja
Klubbhyra Ja
Restaurang Ja
Driving range Ja
Kreditkort Ja
Pool Ja

Banyan Golf Club
Banyan är det senaste tillskottet bland Hua Hins golfbanor och öppnades i november 2008. Banan är designad av Golf East Design Company och är en 18-håls par 72 bana. Ett av huvudsyftena för bandesignern var att alla spelare skulle få en njutbar upplevelse och denna ansträngning är tydlig då banan är lämpad för spelare med lågt såväl som lite högre handikapp.
Banans längd är 5179 yards från röd tee och 6015 yards från vit tee.

Golfbil Ja
Klubbhyra Ja
Restaurang Ja
Driving range Ja
Kreditkort Ja
Pool Nej

Sea Pine
Sea Pine är en av de nyaste banorna i Hua Hin och öppnade 2012. Sea Pine ligger 7 kilometer söderut från själva stadskärnan. Banan ritades av Major General Weerayudth Phetbuasak och är en 18 håls par 72 bana. Banans längd från blå tee är 7305 yards. banan är mycket välhållen, flack med vackra bunkrar och vattenhinder. De sista 6 hålen ger en härlig linkskänsla då de ligger utmed havet. Det man bör tänka på är att här tillåts 5 spelare i varje boll och militärer och höga dignitärer har företräde på banan vilket ibland kan göra att spelet går lite långsamt.

Golfbil Ja
Klubbhyra Ja
Restaurang Ja
Driving range Nej
Kreditkort Ja
Pool Nej

Wora Bura Hua Hin
Wora Bura är ett varmt och vänligt första-klass hotell i colonial stil som påminner om Centara hotellet mitt i stan. Det ligger nära Hyatt Hotell på väg till apberget. Hotellet öppnade 2005 och består av låga byggnader precis vid stranden. Det finns några villor precis vid strandkanten där även den stora fina svimmingpoolen finns. På hotellet finns även ett spa och ett gym. Hua Hin och ligger strax söder om själva staden på den kanske finaste stranden i hela området.
I närheten ligger även några av Hua Hins bästa golfbanor såsom Banyan, Sea Pine och Royal Hua Hin. Det tar ca 5 minuter med bil in till själva Hua Hin, avståndet är ca 5 km och för den som har raska ben kan man även promenera eller kanske ta en tuk tuk. Hua Hin Market Village ligger på vägen mellan hotellet och centrum - det är Hua Hins shoppinggalleria med butiker, snabbköp och restauranger.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien sker med reguljärt flyg, direkt till Bangkok. God mat och dryck ombord samt filmunderhållning gör resan kort och behaglig. Under natten flyger vi mot Fjärran Östern och följande morgon landar vi på Bangkoks internationella flygplats. Thailand är 6 timmar före Skandinaviens tidszon vintertid och 5 timmar sommartid.

Dag 2: Bangkok – Hua Hin
Vid ankomsten till Bangkok möts vi av vår golfledare, en lokalguide samt vår chaufför. Vi väntar in våra reskamrater som kommer från andra orter och åker sedan mot Hua Hin där vi bor på ett mycket trevligt 4-stjärnigt hotell som ligger lite söderut från själva centrum av Hua Hin. Hotellet är beläget precis vid havet och har trevliga ljusa rum på 44 kvm och både gym ett fint poolområde. Det finns nu tid för vila och avkoppling efter resan och vi samlas sedan för en cocktail och äter sedan vår välkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 3: Black Mountain
Black Mountain är kanske den mest kända banan i Hua Hin, inte minst för att den ägs och drivs av svenskar men också för att det är en mycket spännande bana att spela på. Den öppnade 2007 och är designad av Phil Ryan. Man har arbetat med att bevara naturliga hinder och utnyttja befintlig terräng. Banan är mycket krävande från de bakre teerna men är trots detta väldigt njutbar för alla spelare. Greenerna är stora och banan har många vackra bunkrar och dramatiska bergsformationer i bakgrunden. Black Mountain är känd för både sin otroliga bana men också för det gemytliga klubbhuset med läcker mat och inredning. (F)

Dag 4: Springfield
Idag spelar vi på välkända Springfield, en mästerskapsbana designad av Jack Nicklaus. Banan är placerad i flackt landskap med låga kullar i bakgrunden. Även om banan ligger i så pass öppen mark påverkar kullar och dalar spelet på varje hål och kräver uppmärksamhet och kraft. Spännande vattenhinder och Jack Nicklaus typiska bunkrar gör varje hål unikt. På kvällen samlas vi för att åka till Sailom Hotel bara en liten bit från vårt hotell för att äta en läcker buffé vid havet. Den som vill kan sedan fortsätta kvällen inne i Hua Hin på egen hand. Här finns numera tre nattmarknader och shoppingcentrum strax söder om centrum. (F M)

Dag 5: Ledig dag
Hua Hin är en trivsam liten badort med en genuin thailändsk prägel. Under åren som gått har fler och fler upptäckt denna pärla som ursprungligen var, och fortfarande är, ett kungligt semesterparadis. Varje kväll när mörkret lagt sig över staden öppnas nattmarknaderna där lokala varor blandas med spännande konsthantverk och souvenirer. Det finns mängder av trevliga restauranger runtom i staden och nere vid hamnen. Stränderna är milslånga och tröttnar man på att bada kan man promenera, köpa läcker frukt från mobila fruktstånd eller sätta sig under en palm och filosofera. (F)

Dag 6: Sea Pine
Vi spelar idag på en av Hua Hins nyaste golfbanor - militärbanan Sea Pine som ligger ca 7 kilometer söder om Hua Hin. Banan öppnade 2010 och har blivit känd för sin fina finish och vackra läge vid havet och med bergen i bakgrunden. De sista 6 hålen ligger direkt vid stranden och blåsiga dagar får man en klassisk linkskänsla. Detta är dock en militärbana och höga potentater har företräde, detta och det faktum att man tillåter 5 spelare per boll kan emellanåt orsaka lite extra väntan som uppvägs med marginal av den läckra golfupplevelsen. (F)

Dag 7: Banyan Golf Club
Dagens golfrunda spelar vi på en av de nyare banorna Hua Hin området; Banyan Golf Club. Den öppnade så sent som i november 2008 och ritades av Golf East Design Company.
Banans designer hade som mål att skapa en bana där alla typer av spelare skulle få en njutbar upplevelse och banan har snabbt blivit en favorit för många spelare. Detta i kombination med en oerhört vacker natur och utsikt över Siamgolfen gör dagens runda till en fulländad upplevelse. Efter vi har kommit tillbaka till hotellet är vi lediga en stund på eftermiddagen innan vi samlas för att på kvällen äta på någon av de mysiga restaurangerna nere vid havet. (F M)

Dag 8: Palm Hills
Palm Hills; ännu en favoritbana för många, är nog en av Hua Hins finaste banor och dess breda, inbjudande fairways ger banan sin egen speciella identitet. Ökända är dess greener men med rätt caddy går det alltid bra! Vattenhinder förekommer på många hål och på hål nummer 11 har man en vidunderlig utsikt över Hua Hin och Siamgolfens vatten. Palm Hills öppnade 1991 och designades av den amerikanske golfarkitekten Max Wexler. Vi äter på en av de lokala restaurangerna på pirarna i hamnen. Det ser inte mycket ut för ögat men maten är genuin och underbart god. (F M)Vi spelar ännu en runda på Palm Hills idag. Denna fina banan har vi spelat på i många år och den håller väldigt hög klass. Därefter har vi ledig eftermiddag och kväll. (F)

Dag 9: Ledig dag
Njut en lugn morgon avläcker frukostbuffé. Ännu en ledig dag för egna upptäckter. Kanske lugn och ro vid poolen kan passa, eller en extra golfrunda idag? Johan hjälper er gärna med frågor och bokning av golf. (F)

Dag 10: Black Mountain
Vi passar på att spela ytterligare en runda på vackra och utmanande Black Mountain. Efter spelad runda kan man med fördel äta lunch i restaurangen som serverar både svensk och thailändsk mat av högsta klass - med strategisk utsikt över 18:e hålets green och inspel. Vill någon slipa lite på sitt spel finns här både drivingrange och ett vackert övningsområde – man kan även ta lektioner av skånsktalande Pro i form av Jörgen Persson. (F)

Dag 11: Banyan Golf Resort
Vi avslutar resans golfäventyr på Banyan Golf och njuter av den välskötta banan och de vackra vyerna. Utsikten över Siamgolfen vid 15:e hålet är värt en extra titt, få banor i Hua Hin har så vacker vy över havet. På kvällen avnjuter vi vår sedvanliga avskedsmiddag och prisutdelning i någon av Marriotts trevliga restauranger. (F M)

Dag 12: Avfärd Hua Hin
Sista dagen i Hua Hin. Det finns gott om tid för sol och bad innan det är dags att åka. Efter klockan 12 har vi ett gemensamt herr- och ett gemensamt damrum till vårt förfogande innan vi åker till flygplatsen där vi checkar in för att ta flyget strax efter midnatt. (F)

Dag 13: Hemkomst Skandinavien
Efter en tidig frukost ombord landar vi hemma i Skandinavien

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

En resväska samt golfbag på max 30 kg per person att checka in. Handbagaget får väga 8 kg. Anslutande bolag såsom SAS från Göteborg tar tar ut en kostnad för första sträckan på golfbagen.

Avresedatum

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Lediga pladser 18.01.19 - 30.01.19 (Tilmeldingsfrist) 29 950,- Offertförfrågan

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 950,-


Kommentarer till pris

Pris per person, del i dubbelrum:
Från Stockholm: 29.950 kr
Från Göteborg: 29.950 kr
Från Köpenhamn: 29.950 kr
Enkelrumstillägg: 6.950 kr
Pris på extravecka på Wora Bura med egen transfer i en av riktningarna från Bangkoks flygplats: 5.950 kr per person.

Vi rekommenderar bokning senast 60 dagar innan avresa, därefter är vanligtvis platstillgången på förfrågan


I priset ingår

  • Avresa från Stockholm och Köpenhamn - Bangkok tur/retur. Avresa från Göteborg via Köpenhamn eller Stockholm. Vi bokar anslutande flyg till er från er avreseort om så behövs.
  • Reguljärflyg med Thai Airways i ekonomiklass tur/retur
  • Transfer från Bangkoks flygplats - Hua Hin tur/retur
  • Tio övernattningar i dubbelrum på Wora Bura Hotel inklusive frukost
  • Fem gemensamma middagar, välkomst och avskedsmiddag på hotellet, en seafood buffet, en buffet på Hotel Sailom samt en middag på lokal restaurang i Hua Hin.
  • Mat och dryck ombord på flyg
  • Dricks ingår vid samtliga gemensamma måltider, utflykter och till lokalguider samt chaufförer under resans gång
  • -Transporter till och från golfbanorna och gemensamma middagar
  • -Sju greenfees för 18 hål inklusive caddyfee.

I priset ingår inte

  • Buggy vid golfspel
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: