Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 20 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Upplev Bangkok och allt som storstaden kan erbjuda. Här får du bland annat vara med om en aktiv cykeltur runt staden. På cykel ser du stadens många ansikten och längst de små stigarna längs klongerna har skyskrapor ersatts med palmer och trafikbuller med fågelsång – en helt annan sida av Bangkok än de flesta resenärer får uppleva.

Utmana dig själv med en spännande vandring genom nationalparken Khao Yai, där du följer med en före detta krypskytt som känner till djungeln hemligheter och vet hur man smyger omkring obemärkt. Ni vandrar genom djungeln, sover i hängmattor, lagar mat över öppen eld och korsar floder utan broar. Med lite tur får du även se vilda djur. Det här är en utmärkt chans till ett unikt äventyr som kombinerar cykling, sightseeing i naturen och vandring i den täta djungeln med dess rika djurliv. Inga resor är lika eftersom rutten bestäms från gång till gång.

Öarna Koh Tao och Koh Phangan är verkligen beroendeframkallande och flera backpackers brukar stanna här i flera veckor. Öarna är kända för sina vita sandstränder, palmer och små ostörda vikar. Det råder en avslappnad stämning och folk kommer hit för att dyka, festa eller bara slappna av i de mysiga barerna i bambu. Vi har lagt in sex dagar fulla med dykning och open water-certifikat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Det är möjligt att besöka nationalparken Khao Yai året runt. Den bästa tiden att resa är mellan november och februari när det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen stiga till 40 grader på dagarna. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt, och det kan förekomma både tropiska regnoväder. På Kho Tao är det möjligt att dyka hela året. Det är endast i oktober och november som regnperioden kan göra det svårare att komma ut till en del dykplatser.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Bangkok, Thailand
Dag 2: Ankomst till Bangkok
Ankomst till Bangkok Du tar dig själv till ditt guesthouse, där du tillbringar två nätter. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Bangkok.
Dag 3: Cykeltur i Bangkok
Idag ska du ut på en aktiv rundtur i Bangkok. På cykel upplever du stadens många olika sidor. Du trampar fram bland Little Chinatowns smala gränder, genom marknaden Khlong Toey och förbi slumkvarteren. Därefter är det en utmaning att balansera när du cyklar längs de smala vägarna vid ”klongerna” (kanalerna) i Phra Pradaeng, som även kallas för "Bangkoks lungor". Här är naturen lummig och fridfull, luften är frisk och fåglarna sjunger i palmtopparna. Efter att du och din cykel har korsat floden i långbåt cyklar du på de smala cementbanorna byggda på pålar. De bildar ett omfattande nätverk intill vattnet i den tropiska naturen. Här har skyskrapor ersatts med palmer och trafikbuller med fågelsång – en helt annan sida av Bangkok än de flesta resenärer får uppleva. (F)
Dag 4: Bangkok – Pak Chong - Khao Yai National Park
Idag ska du följa med på ”skogvaktartur”. Från ditt guesthouse åker du till Hua Lamphong-stationen. Därifrån åker du till Pak Chong-stationen (du får instruktioner av serviceguiden). Du blir hämtad av en chaufför som tar dig till ditt boende i nationalparken Khao Yai. Här kan du slappna av och äta lunch innan det är dags att ge dig av på en utmanande cykeltur Tillsammans med din guide cyklar du genom de vackra landskapen. Du kör förbi små byar och olika lantbruk samtidigt som du belönas med otroliga utsikter och miljöer. Den vackra rundan bjuder på en del utmaningar med branta backar och dammiga vägar, men det finns ett par planerade stopp där du kan köpa lite förfriskningar. Det här är verkligen en vacker tur! Tillbaka i lodgen kan du vila benen och slappna av vid poolen. Det finns möjlighet att köpa kvällsmat på plats.(F,L)
Dag 5: Vandring i Khao Yai National Park
Efter en tidig frukost hämtas du av skogvaktarna. De är före detta krypskyttar som nu arbetar med att bevara djungeln. Efter genomgång och utdelning av utrustning ger ni er av på en spännande och fysiskt ansträngande vandring som kommer att ta tre dagar. Skogvaktarna förser dig med ryggsäck, hängmatta, sovsäck, kokkärl och annat som krävs för resan. Med hjälp av sin enorma kunskap och erfarenhet guidar de dig genom djungeln och lär dig det du behöver veta på vägen - samtidigt som du kan njuta av skogen och den vackra miljön. Rutten är inte planerad på förhand. Fin guide beslutar efter hand vilken väg ni ska ta baserat på väder och lokala förhållanden. Khao Yai är Thailands tredje största nationalpark. Parken är en del av bergskedjan Donrak som skiljer den nordöstliga platån från Thailands centrala slätt. Khao Yai har massor av sevärdheter - från vackra vattenfall, ett otroligt rikt växt- och djurliv samt en intressant kultur. Vandringen utgår från en liten by i den västra delen av Khao Yai. På vägen belönas du med vackra vyer över nationalparken, uppfriskande dopp i vattenfall och en fantastisk natur. Vid slutet av dagen slår ni läger för natten. Du får hjälpa till att samla ved och förbereda ditt läger tillsammans med dina guider. De kommer att visa dig hur du hänger upp din hängmatta (din sängplats för natten) och hur du ska tillaga din mat över elden. Du får även massor av tid till att slappna av innan du somnar till djungelns alla ljud.(F,L,M)
Dag 6: Vandring i Khao Yai National Park
Innan ännu en spännande dag i djungeln starta packar du ihop din tillfälliga säng. Du tillaga frukost, förbereder lunchen och hjälper till att städa upp efter lägret. Det blir en spännande dag där du kan få turen att stöta på några av den frodiga nationalparkens vilda elefanter och sällsynta fåglar. Det finns inga garantier, men guiderna håller hela tiden utkik efter spår och avföring efter vilda djur. På vägen kommer du med största sannolikhet att få se gibboner och makaker. Här finns även hjortar, vattenbufflar, ekorrar, piggsvin, ormar och ödlor. Håll därför ögonen öppna medan du vandrar genom djungeln och njut av den otroliga naturen. Ännu en gång tillbringas natten ute i naturen. Den här gången sover du intill ett vackert vattenfall, där du somnar till ljudet av cikadornas sång medan du gungar i din hängmatta. (F,L,M)
Dag 7: Vandring i Khao Yai National Park – Eco Valley Lodge
Efter frukost börjar den sista dagens vandring genom djungeln. Det mesta av dagen vandrar du längs med floden. Den ska korsas flera gånger - så var beredd på att få fötterna blöta! Rutten går genom en otroligt vacker och mindre känd del av nationalparken och här finns många fina fotomöjligheter. Lunchen intas på flodens strand innan du ger dig av på den sista sträckan tillbaka till civilisationen. Vid utgången från nationalparken genomgår alla samma kontroll som skogvaktarna genomgår när de kommer ut efter en arbetsdag i djungeln. Man kontrollerar att all utrustning är i bra skick samt kollar varandra efter iglar och insektsbett. Därefter går resan tillbaka till lodgen där du får möjlighet att ta en uppfriskande dusch och slappna av vid poolen som en perfekt avslutning på de senaste dagarnas fantastiska upplevelser. (F,L)
Dag 8: Khao Yai National Park - Pak Chong – Bangkok
Här kan du sova länge och äta frukost när du vill – men glöm inte att checka ut senast klockan 12. Du bestämmer själv tillsammans med personalen på ditt boende när du vill åka tillbaka till Bangkok. De kör dig tillbaka Pak Chong där det går flera bussar under dagen. I Bangkok stiger du av vid busstationen Mochit eller vid Victory Monument. Härifrån tar du dig tillbaka till ditt guesthouse på egen hand.
Dag 9: Bangkok
Du har hela dagen till att utforska Bangkok. Upptäck livet på floderna, det imponerande Grand Palace, de fina templen, se förgyllda Buddha-statyer eller gå på upptäcktsfärd i China Town. Bangkok har även ett fantastiskt shopping- och nattliv och vi har förslag på massor av häftiga upplevelser om du skulle behöva lite inspiration.
Dag 10: Bangkok – Koh Tao
Idag åker du vidare till Koh Tao. I priset ingår resan med buss och färja och då du åker tidigt på morgonen hinner du fram till Koh Tao samma dag. Koh Tao är verkligen beroendeframkallande och en del backpackers stannar i flera veckor. Ovanför vattenytan är Koh Tao en mysig liten ö som är omgiven av varmt, turkost vatten. Ön är utan tvekan den populäraste platsen för dykutbildning i Sydostasien. Koh Tao är även känt för sitt livliga nattliv. Ön är en riktig pärla med sina vita sandstränder, svajande palmer och flera små orörda vikar där man kan slappna av. Det råder en enastående stämning på ön. Hit kommer folk för att dyka, festa eller bara slappna av i de mysiga barerna i bambu. Vi har bokat fem nätter åt dig och du kan se fram emot de kommande dagarnas dykning. (F,M)
Dag 11-14: Koh Tao
Du har fyra hela dagar till att njuta av Koh Tao och livet under ytan! Vi har lagt till en dykkurs så att du kan lära dig dyka och därefter hinna med ett par extra dyk. Revet runt ön har skadats en del under åren, men tack vare en enorm insats för att skydda och återuppbygga det trivs både fisk och koraller här igen. Koh Tao kan därför erbjuda dykning för dykare på alla nivåer. Många av dykplatserna har skyddade rev med vackra koraller, god sikt, lågt vatten och svag till ingen ström, vilket är perfekta förhållanden för ovana dykare. De flesta platserna ligger inom 20 minuters båtresa. Om du har tur kan du få syn på valhajar, rockor och havssköldpaddor. (F,L,M)
Dag 15: Koh Tao – Koh Phangan
Du tar båten från Koh Tao vidare till Koh Phangan. Det går flera expressbåtar per dag mellan de två öarna. Vi har reserverat tre nätter på Koh Phangan så att det står en säng och väntar på dig när du anländer.
Dag 15-16: Koh Phangan
Sol och bad – fart och fläkt – det är definitivt det du kommer att lägga den mesta tiden på under vistelsen på Koh Phangan. Men du kommer att bli förvånad över att Koh Phangan har så mycket mer att erbjuda. Stränderna som omger ön har små mysiga vikar med granitklippor eller mangroveskog mellan sig. Du kan snorkla och dyka eller åka båt i Ang Thong Marinepark. Mitt på ön finns fina vandringsmöjligheter i bl.a. nationalparken Than Sadet, där öns högsta vattenfall forsar ut från den djupaste djungeln ner på en intim liten strand. Det finns massor med möjligheter på Koh Phagnan och du har alla dagarna till att slappna av och utforska ön på egen hand.
Dag 17: Koh Phangan – Bangkoks flygplats
Idag är det dags att ge sig av mot flygplatsen i Bangkok. I priset ingår resa med färja och buss tillbaka till Bangkok. Om du åker tidigt på morgonen hinner du fram till flygplatsen i god tid för avresa samma kväll. Du kan även resa vidare och utforska t.ex. Laos eller Kambodja. Eller varför inte tillbringa ett par extra nätter i Bangkok?
Dag 18: Avresa och ankomst till Skandinavien Ankomst till Skandinavien efter ett fantastiskt äventyr i Thailand!

Övernattningar

Fyra nätter på hotell i Bangkok
Två nätter i lodge i Khao Yai National Park
Två nätter i hängmatta i Khao Yai National Park
Fem nätter på hotell på Koh Tao
Tre nätter på hotell på Koh Phangan

Kommentarer

Svårighetsgrad: Hård – mycket hård. Du måste vara 18 år för att delta och resan är endast lämplig för personer vid god hälsa och fysisk form. 3 dagar tillbringas med vandring genom tät djungel.

Tänk på att förhållandena är mycket primitiva, och det förväntas att alla deltar aktivt i matlagning och städning/nedpackning av sovplatser. Du får gärna förvara eventuellt överviktsbagage på servicekontoret i Bangkok medan du är ute på vandringen.

Dykning: Du måste vara minst 12 år för att kunna delta och ha dykcertifikat. Det går även att ta dykcertifikat på Koh Tao - prata med oss på Winberg Travel.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Bra vandringskängor
 • Ombyteskläder. Fråga på servicekontoret om aktuella väderförhållanden
 • Obligatoriskt; 3 långärmade tröjor (svarta eller kamouflagemönstrade)
 • Obligatoriskt: 2 par byxor/jeans
 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Ev. egen sovsäck

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Bangkok t/r (inklusive bagage)
 • Fyra nätter på hotell i Bangkok
 • Två nätter i lodge i Khao Yai National Park
 • Två nätter i hängmatta i Khao Yai National Park
 • Fem nätter på hotell på Koh Tao
 • Tre nätter på hotell på Koh Phangan
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Resjsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF