Sök
Sök
Dykning, Koh Tao, Thailand
Tuk Tuk Thailand
Grand Palace, Bangkok
Bangkok cykeltur
Bangkok cykeltur
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Rangertur i Khao Yai National Park, Thailand
Koh Tao, Thailand
Dykning, Koh Tao, Thailand
Dykning, Koh Tao, Thailand
Dykning, Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand

Thailand för äventyrslystna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 19 dagar

Detta reseförslag är perfekt för dig som vill ha spänning och äventyr. Här får du bland annat dyka, cykla och vandra. Du får även leva, äta och sova i djungeln - som en äkta skogvaktare. Öarna Koh Tao och Koh Phangan präglas av dykning, avslappning, fart och fläkt – i äkta backpacker-stil!

Upplev Bangkok och allt som storstaden kan erbjuda. Här får du bland annat vara med om en aktiv cykeltur runt staden. På cykel ser du stadens många ansikten och längst de små stigarna längs klongerna har skyskrapor ersatts med palmer och trafikbuller med fågelsång – en helt annan sida av Bangkok än de flesta resenärer får uppleva.

Utmana dig själv med en spännande vandring genom nationalparken Khao Yai, där du följer med en före detta krypskytt som känner till djungeln hemligheter och vet hur man smyger omkring obemärkt. Ni vandrar genom djungeln, sover i hängmattor, lagar mat över öppen eld och korsar floder utan broar. Med lite tur får du även se vilda djur. Det här är en utmärkt chans till ett unikt äventyr som kombinerar cykling, sightseeing i naturen och vandring i den täta djungeln med dess rika djurliv. Inga resor är lika eftersom rutten bestäms från gång till gång.

Öarna Koh Tao och Koh Phangan är verkligen beroendeframkallande och flera backpackers brukar stanna här i flera veckor. Öarna är kända för sina vita sandstränder, palmer och små ostörda vikar. Det råder en avslappnad stämning och folk kommer hit för att dyka, festa eller bara slappna av i de mysiga barerna i bambu. Vi har lagt in sex dagar fulla med dykning och open water-certifikat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand härVäder

Det är möjligt att besöka nationalparken Khao Yai året runt. Den bästa tiden att resa är mellan november och februari när det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen stiga till 40 grader på dagarna. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt, och det kan förekomma både tropiska regnoväder.

På Kho Tao är det möjligt att dyka hela året. Det är endast i oktober och november som regnperioden kan göra det svårare att komma ut till en del dykplatser.

Dykning, Koh Tao, Thailand

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige mot Bangkok, Thailand

Dag 2: Ankomst till Bangkok
Ankomst till Bangkok Du tar dig själv till ditt guesthouse, där du tillbringar två nätter. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Bangkok.

Dag 3: Cykeltur i Bangkok
Idag ska du ut på en aktiv rundtur i Bangkok. På cykel upplever du stadens många olika sidor. Du trampar fram bland Little Chinatowns smala gränder, genom marknaden Khlong Toey och förbi slumkvarteren. Därefter är det en utmaning att balansera när du cyklar längs de smala vägarna vid ”klongerna” (kanalerna) i Phra Pradaeng, som även kallas för "Bangkoks lungor". Här är naturen lummig och fridfull, luften är frisk och fåglarna sjunger i palmtopparna. Efter att du och din cykel har korsat floden i långbåt cyklar du på de smala cementbanorna byggda på pålar. De bildar ett omfattande nätverk intill vattnet i den tropiska naturen. Här har skyskrapor ersatts med palmer och trafikbuller med fågelsång – en helt annan sida av Bangkok än de flesta resenärer får uppleva.

Dag 4: Bangkok – Pak Chong - Khao Yai National Park
Idag ska du följa med på ”skogvaktartur”. Från ditt guesthouse åker du till Hua Lamphong-stationen. Därifrån åker du till Pak Chong-stationen (du får instruktioner av serviceguiden). Du blir hämtad av en chaufför som tar dig till ditt boende i nationalparken Khao Yai. Här kan du slappna av och äta lunch innan det är dags att ge dig av på en utmanande cykeltur Tillsammans med din guide cyklar du genom de vackra landskapen. Du kör förbi små byar och olika lantbruk samtidigt som du belönas med otroliga utsikter och miljöer. Den vackra rundan bjuder på en del utmaningar med branta backar och dammiga vägar, men det finns ett par planerade stopp där du kan köpa lite förfriskningar. Det här är verkligen en vacker tur! Tillbaka i lodgen kan du vila benen och slappna av vid poolen. Det finns möjlighet att köpa kvällsmat på plats.

Dag 5: Vandring i Khao Yai National Park
Efter en tidig frukost hämtas du av skogvaktarna. De är före detta krypskyttar som nu arbetar med att bevara djungeln. Efter genomgång och utdelning av utrustning ger ni er av på en spännande och fysiskt ansträngande vandring som kommer att ta tre dagar. Skogvaktarna förser dig med ryggsäck, hängmatta, sovsäck, kokkärl och annat som krävs för resan. Med hjälp av sin enorma kunskap och erfarenhet guidar de dig genom djungeln och lär dig det du behöver veta på vägen - samtidigt som du kan njuta av skogen och den vackra miljön. Rutten är inte planerad på förhand. Fin guide beslutar efter hand vilken väg ni ska ta baserat på väder och lokala förhållanden. Khao Yai är Thailands tredje största nationalpark. Parken är en del av bergskedjan Donrak som skiljer den nordöstliga platån från Thailands centrala slätt. Khao Yai har massor av sevärdheter - från vackra vattenfall, ett otroligt rikt växt- och djurliv samt en intressant kultur.

Vandringen utgår från en liten by i den västra delen av Khao Yai. På vägen belönas du med vackra vyer över nationalparken, uppfriskande dopp i vattenfall och en fantastisk natur. Vid slutet av dagen slår ni läger för natten. Du får hjälpa till att samla ved och förbereda ditt läger tillsammans med dina guider. De kommer att visa dig hur du hänger upp din hängmatta (din sängplats för natten) och hur du ska tillaga din mat över elden. Du får även massor av tid till att slappna av innan du somnar till djungelns alla ljud.

Dag 6: Vandring i Khao Yai National Park
Innan ännu en spännande dag i djungeln starta packar du ihop din tillfälliga säng. Du tillaga frukost, förbereder lunchen och hjälper till att städa upp efter lägret. Det blir en spännande dag där du kan få turen att stöta på några av den frodiga nationalparkens vilda elefanter och sällsynta fåglar. Det finns inga garantier, men guiderna håller hela tiden utkik efter spår och avföring efter vilda djur. På vägen kommer du med största sannolikhet att få se gibboner och makaker. Här finns även hjortar, vattenbufflar, ekorrar, piggsvin, ormar och ödlor. Håll därför ögonen öppna medan du vandrar genom djungeln och njut av den otroliga naturen. Ännu en gång tillbringas natten ute i naturen. Den här gången sover du intill ett vackert vattenfall, där du somnar till ljudet av cikadornas sång medan du gungar i din hängmatta.

Dag 7: Vandring i Khao Yai National Park – Eco Valley Lodge
Efter frukost börjar den sista dagens vandring genom djungeln. Det mesta av dagen vandrar du längs med floden. Den ska korsas flera gånger - så var beredd på att få fötterna blöta! Rutten går genom en otroligt vacker och mindre känd del av nationalparken och här finns många fina fotomöjligheter. Lunchen intas på flodens strand innan du ger dig av på den sista sträckan tillbaka till civilisationen. Vid utgången från nationalparken genomgår alla samma kontroll som skogvaktarna genomgår när de kommer ut efter en arbetsdag i djungeln. Man kontrollerar att all utrustning är i bra skick samt kollar varandra efter iglar och insektsbett. Därefter går resan tillbaka till lodgen där du får möjlighet att ta en uppfriskande dusch och slappna av vid poolen som en perfekt avslutning på de senaste dagarnas fantastiska upplevelser.

Dag 8: Khao Yai National Park - Pak Chong – Bangkok
Här kan du sova länge och äta frukost när du vill – men glöm inte att checka ut senast klockan 12. Du bestämmer själv tillsammans med personalen på ditt boende när du vill åka tillbaka till Bangkok. De kör dig tillbaka Pak Chong där det går flera bussar under dagen. I Bangkok stiger du av vid busstationen Mochit eller vid Victory Monument. Härifrån tar du dig tillbaka till ditt guesthouse på egen hand.

Dag 9: Bangkok
Du har hela dagen till att utforska Bangkok. Upptäck livet på floderna, det imponerande Grand Palace, de fina templen, se förgyllda Buddha-statyer eller gå på upptäcktsfärd i China Town. Bangkok har även ett fantastiskt shopping- och nattliv och vi har förslag på massor av häftiga upplevelser om du skulle behöva lite inspiration.

Dag 10: Bangkok – Koh Tao
Idag åker du vidare till Koh Tao. I priset ingår resan med buss och färja och då du åker tidigt på morgonen hinner du fram till Koh Tao samma dag.

Koh Tao är verkligen beroendeframkallande och en del backpackers stannar i flera veckor. Ovanför vattenytan är Koh Tao en mysig liten ö som är omgiven av varmt, turkost vatten. Ön är utan tvekan den populäraste platsen för dykutbildning i Sydostasien. Koh Tao är även känt för sitt livliga nattliv. Ön är en riktig pärla med sina vita sandstränder, svajande palmer och flera små orörda vikar där man kan slappna av. Det råder en enastående stämning på ön. Hit kommer folk för att dyka, festa eller bara slappna av i de mysiga barerna i bambu. Vi har bokat fem nätter åt dig och du kan se fram emot de kommande dagarnas dykning.

Dag 11-14: Koh Tao
Du har fyra hela dagar till att njuta av Koh Tao och livet under ytan! Vi har lagt till en dykkurs så att du kan lära dig dyka och därefter hinna med ett par extra dyk. Revet runt ön har skadats en del under åren, men tack vare en enorm insats för att skydda och återuppbygga det trivs både fisk och koraller här igen. Koh Tao kan därför erbjuda dykning för dykare på alla nivåer. Många av dykplatserna har skyddade rev med vackra koraller, god sikt, lågt vatten och svag till ingen ström, vilket är perfekta förhållanden för ovana dykare. De flesta platserna ligger inom 20 minuters båtresa. Om du har tur kan du få syn på valhajar, rockor och havssköldpaddor.

Dag 15: Koh Tao – Koh Phangan
Du tar båten från Koh Tao vidare till Koh Phangan. Det går flera expressbåtar per dag mellan de två öarna. Vi har reserverat tre nätter på Koh Phangan så att det står en säng och väntar på dig när du anländer.

Dag 15-16: Koh Phangan
Sol och bad – fart och fläkt – det är definitivt det du kommer att lägga den mesta tiden på under vistelsen på Koh Phangan. Men du kommer att bli förvånad över att Koh Phangan har så mycket mer att erbjuda. Stränderna som omger ön har små mysiga vikar med granitklippor eller mangroveskog mellan sig. Du kan snorkla och dyka eller åka båt i Ang Thong Marinepark. Mitt på ön finns fina vandringsmöjligheter i bl.a. nationalparken Than Sadet, där öns högsta vattenfall forsar ut från den djupaste djungeln ner på en intim liten strand. Det finns massor med möjligheter på Koh Phagnan och du har alla dagarna till att slappna av och utforska ön på egen hand.

Dag 17: Koh Phangan – Bangkoks flygplats
Idag är det dags att ge sig av mot flygplatsen i Bangkok. I priset ingår resa med färja och buss tillbaka till Bangkok. Om du åker tidigt på morgonen hinner du fram till flygplatsen i god tid för avresa samma kväll. Du kan även resa vidare och utforska t.ex. Laos eller Kambodja. Eller varför inte tillbringa ett par extra nätter i Bangkok?

Dag 18: Avresa och ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige efter ett fantastiskt äventyr i Thailand!


Övernattningar:
4 nätter på hotell i Bangkok
2 nätter i lodge i Khao Yai National Park
2 nätter i hängmatta i Khao Yai National Park
5 nätter på hotell på Koh Tao
3 nätter på hotell på Koh Phangan

.

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Svårighetsgrad: Hård – mycket hård. Du måste vara 18 år för att delta och resan är endast lämplig för personer vid god hälsa och fysisk form. 3 dagar tillbringas med vandring genom tät djungel.

Tänk på att förhållandena är mycket primitiva, och det förväntas att alla deltar aktivt i matlagning och städning/nedpackning av sovplatser. Du får gärna förvara eventuellt överviktsbagage på servicekontoret i Bangkok medan du är ute på vandringen.

Dykning: Du måste vara minst 12 år för att kunna delta och ha dykcertifikat. Det går även att ta dykcertifikat på Koh Tao - prata med din resekonsult.


Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Reseförslaget har satts ihop för att ge inspiration. Kontakta Winberg Travel för att skräddarsy din resa.

Frånpriserna gäller resor i lågsäsong och i mån av plats. Reser man under högsäsong (t.ex. jul- och nyår) ligger priserna oftast högre. Kontakta oss på 0413-170 50 och få en offert för just de datumen du planerar att åka.

Gruppstorlek

Resan är för två personer.
Du kan komma att resa i små grupper om maximalt åtta personer.

Svårighetsgrad

Svår

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Bangkok t/r
  • Alla nämnda övernattningar
  • Utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Egen reseförsäkring
  • Utflykter och måltider utöver de nämnda
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: