11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 19 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
här får du uppleva Thailands fantastiska natur, läckra mat, trevliga befolkning och några av de spännande kulturella sevärdheterna. Även om du inte har massor av tid kan du uppleva några av Thailands vackraste pålatser på kort tid. Vi vill ge dig ett spännande smakprov på leendets land - kort och gott!

Äventyret startar i den pulserande storstaden Bangkok med sina många upplevelser. Vi har även massor av bra förslag om du vill se en lite annan sida av stan än turiststråken! En mysig husbåt är det perfekta sättet att uppleva livet på Chao Phraya - Konungarnas flod. Härifrån kan du i lugn och ro ta till dig hundratals år av thailändsk kultur och historia medan båten sakta tar dig mot Ayutthaya. Detta gamla kungasäte och tidigare huvudstad ligger endast 7 mil från Bangkok. Det stora tempelområdet finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det är en spännande upplevelse att cykla runt i den charmiga landsbygden, där du stöter på det ena välbevarade templet efter det andra. Efter en natt i Bangkok får du möjlighet till att slappna av med sand mellan tårna. Du bor fem nätter på den lilla tropiska ön Koh Samet, där du kan sova länge, slappna och bara njuta av livet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här


Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året!

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du reser från Skandinavien till Bangkok dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst Bangkok
Vid ankomsten till Bangkok hämtas du upp på flygplatsen och körs till ditt boende. New Road Guest House ligger mycket centralt och har en trevlig och hemtrevlig atmosfär. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Dessutom har New Road Guest House bl.a. egen restaurang, hängmattor på terrassen, dvd-rum och en mysig bar. Resten av dagen är öppen för egen utforskning av Bangkok.
Dag 3: Bangkok på egen hand
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i den spännande staden där massor av upplevelser väntar. Vi har massor av förslag på häftiga upplevelser om du skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar bl.a. en cykeltur bakom stadens fasad eller spännande trainspotting i Mahachai. På så sätt byter du ut det hektiska livet i Bangkok till ett otroligt livfullt och grönt landskap där du får uppleva det lokala vardagslivet.
Dag 4: Husbåt från Bangkok till Ayuthaya
En mysig husbåt är det perfekta sättet att uppleva livet på Chao Phraya - Konungarnas flod. Härifrån kan du i lugn och ro ta till dig hundratals år av thailändsk kultur och historia medan båten glider längs med vattnet. Runt lunch avgår båten från Bangkok och rör sig långsamt uppför Konungarnas flod förbi det storslagna Grand Palace och Gryningens tempel, Wat Arun. Din plats på däck ger dig första parkett över vardagslivet vid floden. På eftermiddagen får du besöka en marknad i den lilla staden Pathum Thani, dit lokalbefolkningen kommer för att handla färska råvaror och sötsaker. När solen går ner kommer båten fram till en lugn och stillsam by där du hittar det vackra buddisttemplet Wat Kai Tia. Du blir serverad en underbar thaimiddag på däck i ljuset av stearinljus innan natten tillbringas i din privata hytt. (F)
Dag 5: Ayuthaya på cykel och tillbakaresa till Bangkok
Tidigt på morgonen åker båten iväg mot den lilla byn Baan Saladang, som är ett mycket gammalt Mon-samhälle. Mon-folket utvandrade från Burma till området i början av 1800-talet och har sedan dess hållit kvar vid sina traditionella seder och bruk. I den charmiga lilla byn finns även en rad välbevarade thailändska hus. Efter besöket är det dags för en härlig frukost på båten. Först framåt förmiddagen kommer båten fram till Ayutthaya-provinsen, där du stiger av vid templet Wat Niwet Thama Prawat - precis intill det kungliga sommarpalatset Bang Pa. Här står din guide och väntar på dig. Tillsammans cyklar i norrut längs risfälten och genom pittoreska byar. Ni gör ett stopp vid en lokal skola (om den är öppen) så att du kan prata lite med barnen. Ju närmre du kommer den gamla huvudstaden, desto fler tempelruiner kommer du att se. Du blir serverad en typisk thailunch på en restaurang vid floden innan du cyklar in till Thailands tidigare huvudstad Ayutthaya. Under dagen cyklar ni runt i det stora området kring Ayutthaya medan guiden berättar om stadens spännande historia, dess tempel och kungar. Området är mycket imponerande med sina välbevarade tempel, palats och Buddhastatyer. Sent på eftermiddagen cyklar du längs Chao Praya-floden tillbaka till Ayutthaya. Härifrån går resan tillbaka till Bangkok, dit du anländer på kvällen. (F,L)
Dag 6: Bangkok – Koh Samet
Idag går resan till den vackra än Koh Samet. Efter en bilfärd på cirka tre timmar plus en dryg halvtimme lång båtfärd kommer du fram till Koh Samet. Där möts du av en riktig thailändsk paradisö med vita sandstränder och gröna palmer. I dessa fantastiska miljö kommer du att tillbringa de kommande fyra nätterna.
Dag 7-9: Avslappning på Koh Samet
Du har tre fulla dagar på denna fina lilla tropiska ö. Här kan du sova länge, slappna av och fullkomligt njuta av livet. Koh Samet är knappt 30 kvm2 och ön är perfekt till några dagars avslappning i vackra och lugna omgivningar. Läs en bra bok, ta långa promenader, njut av naturen, de vita sandstränderna och det inbjudande, klara vattnet. Koh Samet är verkligen en lugn och avslappnande strandupplevelse. Ön är den perfekta destinationen för lokalbefolkningen i Bangkok när de vill komma bort från den stressiga staden och tillbringa helgen med sol och bad under de svajande palmerna.
Dag 10: Koh Samet – Avresa från Bangkok
Resan tillbaka till Bangkok börjar med en färja till fastlandet och därefter med bil till flygplatsen. Tidpunkten är beroende av ditt flyg.
Dag 11: Ankomst till Skandinavien Ankomst till Skandianvien efter ett härligt äventyr i leendets land.

Övernattningar

Tre nätter på guesthouse i Bangkok
En natt på husbåten
Fem nätter på Koh Samet

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

åert om

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Bangkok t/r (inklusive bagage)
 • Tre nätter på guesthouse i Bangkok
 • En natt på husbåten
 • Fem nätter på Koh Samet
 • Trasnporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Båt t/r till Koh Samet - THB 500 per person, betalas direkt till hotellet (barn under 5 år med maxlängd 110 cm gratis - annars vuxenpris).
 • Inträde till nationalparken THB 200 (TBH 100 för barn) betalas direkt till hotellet på Koh Samet

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF