Sök
Sök
Husbåd Ayutthata, Thailand
Grand Palace, Bangkok
Tuk Tuk Thailand
Cykeltur, Bangkok
Mahachai Trainspotting, Bangkok
Klong Tur Bangkok
Klongtur, Bangkok
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Husbåd Ayutthata, Thailand
Koh Samet, Thailand
Lima Bella Resort på Koh Samet i Thailand
Koh Samet, Thailand
Koh Samet, Lima Coco Resort, Thailand, Asien
Lima Bella Resort på Koh Samet i Thailand
Koh Samet, Thailand
Koh Samet, Thailand

Thailand – kort och gott

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 925:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 11 dagar

I Bangkok stiger du ombord på en mysig husbåt - det är det perfekta sättet att uppleva livet på Konungarnas flod på väg mot Ayutthaya. Koh Samet erbjuder både avslappning, härlig stämning och kritvit sand mellan tårna!

här får du uppleva Thailands fantastiska natur, läckra mat, trevliga befolkning och några av de spännande kulturella sevärdheterna. Har du inte flera veckor att semestra på, är det här reseförslaget ett perfekt sätt att se att det faktiskt är mycket värdefullt att åka till Thailand även om man bara har ett par veckor på sig. Vi vill ge dig ett spännande smakprov på leendets land - kort och gott!

Äventyret startar i den pulserande storstaden Bangkok med sina många upplevelser. Vi har även massor av bra förslag om du vill se en lite annan sida av stan än turiststråken! En mysig husbåt är det perfekta sättet att uppleva livet på Chao Phraya - Konungarnas flod. Härifrån kan du i lugn och ro ta till dig hundratals år av thailändsk kultur och historia medan båten sakta tar dig mot Ayutthaya. Detta gamla kungasäte och tidigare huvudstad ligger endast 7 mil från Bangkok. Det stora tempelområdet finns med på Unescos världsarvslista. Det är en spännande upplevelse att cykla runt i den charmiga landsbygden, där du stöter på det ena välbevarade templet efter det andra. Efter en natt i Bangkok får du möjlighet till att slappna av med sand mellan tårna. Du bor fem nätter på den lilla tropiska ön Koh Samet, där du kan sova länge, slappna och bara njuta av livet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här


Väder

Du kan resa när som helst på året!


Koh Samet, Thailand

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Du reser från Sverige till Thailand, där du anländer nästa dag.

Dag 2: Ankomst Bangkok
Vid ankomsten till Bangkok hämtas du upp på flygplatsen och körs till ditt boende. New Road Guest House ligger mycket centralt och har en trevlig och hemtrevlig atmosfär. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Dessutom har New Road Guest House bl.a. egen restaurang, hängmattor på terrassen, dvd-rum och en mysig bar. Resten av dagen är öppen för egen utforskning av Bangkok.

Dag 3: Bangkok på egen hand
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i den spännande staden där massor av upplevelser väntar. Vi har massor av förslag på häftiga upplevelser om du skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar bl.a. en cykeltur bakom stadens fasad eller spännande trainspotting i Mahachai. På så sätt byter du ut det hektiska livet i Bangkok till ett otroligt livfullt och grönt landskap där du får uppleva det lokala vardagslivet. Se fler spännande aktiviteter i Bangkok här.

Dag 4: Husbåt från Bangkok till Ayuthaya
En mysig husbåt är det perfekta sättet att uppleva livet på Chao Phraya - Konungarnas flod. Härifrån kan du i lugn och ro ta till dig hundratals år av thailändsk kultur och historia medan båten glider längs med vattnet. Runt lunch avgår båten från Bangkok och rör sig långsamt uppför Konungarnas flod förbi det storslagna Grand Palace och Gryningens tempel, Wat Arun. Din plats på däck ger dig första parkett över vardagslivet vid floden. På eftermiddagen får du besöka en marknad i den lilla staden Pathum Thani, dit lokalbefolkningen kommer för att handla färska råvaror och sötsaker. När solen går ner kommer båten fram till en lugn och stillsam by där du hittar det vackra buddisttemplet Wat Kai Tia. Du blir serverad en underbar thaimiddag på däck i ljuset av stearinljus innan natten tillbringas i din privata hytt. (M)

Dag 5: Ayuthaya på cykel och tillbakaresa till Bangkok
Tidigt på morgonen åker båten iväg mot den lilla byn Baan Saladang, som är ett mycket gammalt Mon-samhälle. Mon-folket utvandrade från Burma till området i början av 1800-talet och har sedan dess hållit kvar vid sina traditionella seder och bruk. I den charmiga lilla byn finns även en rad välbevarade thailändska hus. Efter besöket är det dags för en härlig frukost på båten. Först framåt förmiddagen kommer båten fram till Ayutthaya-provinsen, där du stiger av vid templet Wat Niwet Thama Prawat - precis intill det kungliga sommarpalatset Bang Pa. Här står din guide och väntar på dig. Tillsammans cyklar i norrut längs risfälten och genom pittoreska byar. Ni gör ett stopp vid en lokal skola (om den är öppen) så att du kan prata lite med barnen. Ju närmre du kommer den gamla huvudstaden, desto fler tempelruiner kommer du att se. Du blir serverad en typisk thailunch på en restaurang vid floden innan du cyklar in till Thailands tidigare huvudstad Ayutthaya. Under dagen cyklar ni runt i det stora området kring Ayutthaya medan guiden berättar om stadens spännande historia, dess tempel och kungar. Området är mycket imponerande med sina välbevarade tempel, palats och Buddhastatyer. Sent på eftermiddagen cyklar du längs Chao Praya-floden tillbaka till Ayutthaya. Härifrån går resan tillbaka till Bangkok, dit du anländer på kvällen. (M,F)

Dag 6: Bangkok – Koh Samet
Idag går resan till den vackra än Koh Samet. Efter en bilfärd på cirka tre timmar plus en dryg halvtimme lång båtfärd kommer du fram till Koh Samet. Där möts du av en riktig thailändsk paradisö med vita sandstränder och gröna palmer. I dessa fantastiska miljö kommer du att tillbringa de kommande fyra nätterna.

Dag 7-9: Avslappning på Koh Samet
Du har tre fulla dagar på denna fina lilla tropiska ö. Här kan du sova länge, slappna av och fullkomligt njuta av livet. Koh Samet är knappt 30 kvm2 och ön är perfekt till några dagars avslappning i vackra och lugna omgivningar. Läs en bra bok, ta långa promenader, njut av naturen, de vita sandstränderna och det inbjudande, klara vattnet. Koh Samet är verkligen en lugn och avslappnande strandupplevelse. Ön är den perfekta destinationen för lokalbefolkningen i Bangkok när de vill komma bort från den stressiga staden och tillbringa helgen med sol och bad under de svajande palmerna.

Dag 10: Koh Samet – Avresa från Bangkok
Resan tillbaka till Bangkok börjar med en färja till fastlandet och därefter med bil till flygplatsen. Tidpunkten är beroende av ditt flyg.

Dag 11: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige efter ett härligt äventyr i leendets land.

Övernattningar:
3 nätter på guesthouse i Bangkok
1 natt på husbåten
5 nätter på Koh Samet
2 nätter ombord på flygplanet

.

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan är lämplig för alla – inklusive barnfamiljer.

Du får gärna förvara eventuellt överviktsbagage på servicekontoret i Bangkok medan du är på husbåten.

Avresedatum

Prata med din resekonsult för mer information om startdatum för flodkryssningen från Bangkok till Ayutthaya, så att den passar in i ditt reseprogram.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 925:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Resan är för två personer.

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Bangkok t/r
  • Alla nämnda övernattningar
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program
  • Engelsktalande guide på cykelturen i Ayutthaya

I priset ingår inte

  • Egen reseförsäkring
  • Utflykter och måltider utöver de nämnda
  • Engelsktalande guide på transfers
  • Dricks
  • Båt t/r till Koh Samet - THB 500 per person, betalas direkt till hotellet (barn under 5 år med maxlängd 110 cm gratis - annars vuxenpris).
  • Inträde till nationalparken THB 200 (TBH 100 för barn) betalas direkt till hotellet på Koh Samet
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 450:-
Grand Palace, Bangkok, Thailand

Upplevelser i Bangkok

Bangkok är själva hjärtat i Thailand. Här finns genuin asiatisk stämning, billig shopping, trevliga restauranger och ett hektiskt nattliv. Men det pågår även ett spännande och mindre välkänt liv bakom fasaden och turiststråken. Gå på upptäcktsfärd i staden där massor av spännande upplevelser väntar!

Reslängd: 1/2 - 1 dag
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: