På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Tobago.


Praktisk information om att resa i Tobago

Klimat och bästa restid
Öarna har tropiskt klimat med ungefär samma temperatur året runt. Februari till maj är de torraste månaderna, juni till augusti de regnigaste. Trinidad och Tobago ligger utanför orkanbältet och påverkas därför sällan av de våldsamma stormarna som rasar längre norrut under perioden juli-november.

Våra rekommendationer om bästa restiden på öarna bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i området kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför är våra tips endast vägledande.

Dricks
I de flesta länder räknas dricksen som en del av lönen för anställda i servicebranschen. Därför är det bra (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer med mera beroende på vilket land du besöker. Vi rekommenderar därför att du bekantar dig med hur mycket som är normalt att ge i dricks och till vem innan avresa. Sådan information finns till exempel i Lonely Planet guideböcker.


Fakta

Huvudstad: Scarborough
Språk: Engelska, kreolengelska och kreolfranska
Klimat: Tropiskt
Valuta: Trinidad och Tobago-dollar
Religion: romersk-katolsk


Information Tobago

Börja din resa i Karibien på Tobago - landet utan brådska! Man kan väl inte annat än älska en plats där årets största händelse är en getkapplöpning och där Sunday School betyder party en söndag kväll?

Tobago är sällsynt vackert med världsberömda stränder som Pigeon Point med sina kritvita stränder, kristallklara vatten och läckra atmosfär. Här badar man, solar man men man har också familjeparty i de stora badhytterna som finns längs stranden, man orkar ju inte vara i solen hela tiden. Hit tar man med sig en kylväska, öl, matsäck och solstolar. Barnen badar & leker, pappa sover och mamma & mormor småpratar om livet....

Utanför ligger Buccoo Reef - ett stort korallrev omgivet av sandbankar och smaragdgrönt vatten som kallas Nylon Pool - väl värt en dagsutflykt!

Norröver är naturen mer tropisk med regnskog, oerhört kuperad med branta stup och höga berg, överallt dyker små orörda stränder upp och överallt kan man stanna till vid små restauranger och äta grillad fisk med hot sauce. Det är ingen idé att be om receptet för det är hemligt och varje familj har sitt eget speciella recept.

Är det inte dags att åka bort och göra ingenting - go liming!

Utflykter på Tobago
Englishmans Bay - En orörd bounty beach-pärla. Bil behövs för att komma hit. Här är nästan ingen bebyggelse och upplevelsen är rena Robinson Crusoe.

Pirates Bay i Charlotteville - Charlotteville är en sömnig liten stad på Tobagos nordligaste spets där vardagen går sin gilla och sävliga gång. För att komma till Pirates Bay går du längs stadens strand så långt du kan komma tills en brant grusväg går upp till vänster. Följ vägen cirka en km och håll koll på en brant trappa ner till vänster - vid slutet av den ligger en fantastiskt vacker strand utan alltför många turister.

Main Ridge Forest - fina vandringsmöjligheter

Argyle vattenfall - en tur med guide rekommenderas här - kom ihåg badkläder så att du kan svalka av dig i vattenfallet.

Pigeon Point - öns vita sandstrand (sanden är importerad). Stranden är en betalstrand med omklädningsrum, restauranger och en imponerande utsikt över revet utanför. Härifrån finns båtutflykter till Bucoo Reef och Nylon Pool.

Arnos Vale Bay - här är öns bästa snorkling.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF