Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
15 dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
I Nordamerika kan du inte komma mycket längre bort från civilisationen än Alaska, både mentalt och fysiskt. Med sitt läge längst upp på kontinenten är Alaska praktiskt taget en egen planet. Det är ett land från en annan värld med massiva glaciärer, höga bergstoppar och ett unikt djurliv. Alaska är ett av de minst utforskade områdena i Nordamerika och en av de mest ödsliga platserna på jorden. Här dominerar naturen och stillheten. På din resa får du njuta av skaldjur i Anchorage, vandra i Denali nationalpark, höra hur det knakar i glaciärerna vid Prince William Sound, paddla havskajak bland isbergen och se allt från gräsänder till björnar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Juni–september.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Anchorage
Ankomst under dagen och incheckning på hotellet. På kvällen hålls ett välkomstmöte på hotellet.
Dag 2: Homer
Idag går resan till Homer. Resan går längs Kenai-halvöns kust, varifrån du har god utsikt över glaciärer, berg och möjlighet att se vitvalar i fjorden.
Dag 3: Homer
Homer är en livlig liten stad omgiven av hav och vildmark. Det är inte ovanligt att se svartbjörnar i och runt staden. Om du vill vara säker på att se dem rekommenderas det att åka på en utflykt till vildmarken. Det finns även chans att se valar, paddla havskajak, vandra, rida, fiska eller ta en flygtur över den orörda naturen.
Dag 4: Seward
Idag går resan till Seward. Det finns möjlighet att köpa till en båttur i Kenai Fjords nationalpark, där du kan få se späckhuggare, havsuttrar och tumlare bland isbergen i fjorden. (L)
Dag 5: Seward
Idag kan du ge dig ut på en fantastisk vandring till Exit Glacier och Harding Icefield. Vandringen går genom flera olika landskap och sägs vara den vackraste på Kenai-halvön. I området kring Harding Icefield har du goda chanser att se isbjörnar.
Dag 6: Valdez
Resan går idag till Valdez med färja längs Alaska Marine Highway och in i Prins William Sound. Vid klart väder kan du skymta Columbia Glacier. Valdez omges av imponerande glaciärer och de vackra Chugach-bergen.
Dag 7: Wrangell St Elias nationalpark
Dagen börjar med ett besök till Trans-Alaskan Pipeline, som går från Valdez till Norra ishavet och är en av de största rörledningarna i världen. Nästa stopp är Worthington-glaciären, som ligger i Chugach-bergen. Worthington-glaciären är en av de mest lättillgängliga glaciärerna i Alaska. Sista stoppet är den historiska staden McCarthy. Staden är omgiven av berg och här får du uppleva det riktiga Alaska. (F,L)
Dag 8: Wrangell St Elias nationalpark
Idag ska du utforska Wrangell St Elias nationalpark. Parken är USA:s största nationalpark, och den är sex gånger större än Yellowstone. Wrangell St Elias täcker en yta på 50 000 kvadratkilometer och är otroligt naturskön. Det finns gott om vandringsleder och ett varierat djurliv. Tillbringa hela dagen med att utforska denna fantastiska nationalpark.
Dag 9: Wrangell St Elias nationalpark
Besök spökstaden Kennicott, som verkar vara fastfrusen i tiden. När Kennicotts kopparföretag plötsligt lämnade staden 1938, lämnades både utrustning, byggnader och personliga tillhörigheter kvar. Det kommer att finnas en lokal guide som berättar om arbetet i gruvorna och livet i denna avlägsna vildmark. Det finns även möjlighet att vandra längs Bonanza Mine Trail, varifrån du har utsikt över Chugach-bergen, Mount Blackburn och Kennicott-glaciären.
Dag 10: Tangle Lakes
Idag går turen via Copper River till Tangle Lakes. Copper River är känd för sin lax, som är fetare än annan lax på grund av dess den långa resan upp för floden. Lokalbefolkningen runt Copper River har utvecklat en form av självständighet, eftersom de bor långt borta från de större städerna Anchorage och Fairbanks. Härifrån fortsätter resan till Tangle Lakes. (L)
Dag 11: Denali
Idag kör vi norrut mot Denali och Nordamerikas högsta berg, Mt. McKinley. Många bergsbestigare använder berget som träning inför Himalayas 8 000 meter höga topp. Mt. McKinley är också känt som Denali, vilket är det athabasca namnet, som betyder "den stora".
Dag 12: Denali
Allt i Denali nationalpark är stort: landskapet, bergen, den fantastiska naturen och djuren. Ett bra sätt att ta sig runt i parken är via buss. Här kan du få se älg, björn, varg, nordamerikansk ren och mycket mer. Njut av en heldag i parken, där du kan utforska Alaskas vildmark. (L)
Dag 13: Denali
Lyckligtvis har du ytterligare en dag i Denali nationalpark. Det finns gott om vandringsleder som tar dig genom det dynamiska landskapet med glaciärer som förser stora floder och otaliga sjöar.
Dag 14: Anchorage
Efter många häftiga upplevelser i vildmarken och goda minnen åker du vidare mot Anchorage. Här kan du shoppa, lyssna på livemusik och besöka en av de många lokala pubarna. Turen avslutas runt 17.00. Det är möjligt att köpa till en övernattning genom Winberg Travel eller ta ett flyg samma kväll. (L)
Dag 15: Anchorage
Turen avslutas. Det är möjligt att köpa till extra övernattningar genom oss på Winberg Travel eller ta ett flyg hem eller vidare ut i världen.

Övernattningar

Två nätter på hotell.
Tolv nätter i tält.

Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Max 13 personer.

juni - september

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Inträde till nationalparker
 • Två nätter på hotell.
 • Tolv nätter i tält.
 • Utflykter och transporter enligt program
 • Guide under hela resan.

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Måltider, transporter och utflykter som ej ingår enligt program
 • Dricks

Kommentarer till pris

.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF