Sök
Sök
Nyd friheden med en backpackercamper i USA
Eksempel på en Malibu Camper
Eksempel på en Maverick Camper
Eksempel på Sunset Camper med rooftop
Nyd campinglivet i det smukke USA
Nyd din mad i det fri

Backpackerhusbil i USA

Reslängd: Min. 7 dagar - max ? dagar

Njut av friheten i din egen takt i en backpackerhusbil runt USA. De är både billiga att hyra, lätta att köra och bränslesnåla.

Att hyra en backpackerhusbil är ett perfekt alternativ om du vill resa billigt på egen hand och bo i USA:s vackra nationalparker. Du har friheten att resa i din egen takt, stanna precis var du vill och komma riktigt nära naturen. Du slipper också packa upp varje kväll när du trött och mättad på intryck och bara vill slappna av efter en lång dag på vägen.

En backpackerhusbil är ett bekvämt sätt att resa för unga och budgetresenärer. Du kan spara mycket pengar genom att bo på campingplatser i städer och nationalparker. I många amerikanska städer kan du tillbringa natten i State Parks eller på en KOA-camping (Kampgrounds of America – KOA).


Du har möjlighet att hämta din backpackerhusbil på ett ställe och återlämna på ett annat, för en envägsavgift. Du måste vara minst 21 år gammal för att hyra en backpackerhusbil i USA.

Du har möjlighet att välja mellan flera olika husbilstyper. Alla modeller har samma standardutrustning. Den största skillnaden på typerna är storleken och antal personer de har plats för. Du kan se de olika modellerna i bildgalleriet till höger och läsa mer på de kommande sidorna. Vi bokar inte backpackerhusbil separat utan bara ihop med din internationella flygbiljett.

Se våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Se våra reseförslag för backpackerhusbilar i USA

Väder

Hela året.

Detaljerad resplan

Backpackerhusbilarna kan hyras i 3 olika modeller:
 • Big Sur Camper: för max 3 personer och med en genomsnittlig bensinförbrukning på 13 km per liter.
 • Maverick Camper: för max 2-4* personer och med en genomsnittlig bensinförbrukning på 13 km per liter.
 • Indie Camper: för max 2-4 personer och med en genomsnittlig bensinförbrukning på 8 km per liter.
 • Santa Cruz Camper: för max 2 personer och med en genomsnittlig bensinförbrukning på 19 km per liter.

*Du kan köpa till en rooftop som rymmer 2 extra personer.

Standardutrustning
Standardutrustning för alla backpackerhusbilar är: automatväxellåda, luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2 kokplattor, GPS, campingstolar och bord, vattentank, filtar, lakan, kuddar m.m.

Ålder / körkort
Minimiåldern för hyra en backpackerhusbil är 21 år. Till skillnad från vanliga biluthyrningar betalas inget tillägg för ungdomar under 25 år. Du måste visa upp ett pass, ett kreditkort och ett giltigt nationellt körkort för personbil när du hämtar fordonet. Det rekommenderas också att du tar med ett internationellt körkort för att undvika eventuella språkliga missförstånd.

Upphämtning/avlämning
Du kan inte hämta din backpackerhusbil samma dag som du anländer i USA. Det är därför viktigt att du har bokat boende på hostel/hotell/motell den första natten.
Du kan hämta din backpackerhusbil under hela veckan, förutom nationella helgdagar. Du kan hämta bilen mellan 11.00–16.00, och den måste lämnas tillbaka senast 10.00

Campingplatser
När du hyr din backpackerhusbil får du en gratis lista över alla campingplatser i USA.

Planera din resa
USA är ett enormt land. Det är därför viktigt att du i förväg bestämmer vilka områden du vill besöka. Detta gäller framförallt när du hyr en backpackerhusbil. Du måste förbetala det antal miles du förväntar dig att använda. Oanvända miles återbetalas ej. Du betalar dock ett högt pris för extra kilometer, om du kör längre än förväntat. Du kan skydda dig mot obehagliga överraskningar genom att köpa till paketet "Unlimited Mileage". Se prissektionen för mer information.

Körbegränsningar
Du kan köra backpackerhusbil nästan överallt i USA och Kanada.

Uthyrningsstationer
Nedan kan du se upphämtnings-/avlämningsstäder i USA:
 • Los Angeles, Califonia
 • San Francisco, California
 • Las Vegas, Nevada
 • Miami, Florida
 • New York, New York
 • Atlanta
 • Phoenix
 • Portland
 • Denver
 • Seattle
 • Vancouver, Canada
 • Calgary, Canada

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Du kan hyra en backpackerhusbil så länge du vill, det finns inga tidsrestriktioner.

Försäkringar
I hyran ingår full ansvars-, stöld- och kaskoförsäkring i samband med användning av backpackerhusbilen. Försäkringen kräver dock att fordonet används i överensstämmelse med gällande riktlinjer. Du kommer att få en noggrann genomgång av vad du ska göra vid skador/olyckor när du hämtar din husbil.

Självrisk
Vid skada på fordonet eller vid stöld gäller en självrisk på 1500 USD. Man har också inför en miljöavgift på USD 5.

Kilometer
Som standard ingår 100 miles (160 km) per dag i hyran. Vill du ha extra kilometer kan du köpa till fria kilometer eller 100 extra miles per dag. Detta måste förbeställas genom Winberg Travel. Alternativt kan du betala cirka 0,25 USD per mile (1,6 km) som du kör över dina dagliga miles. Extra miles/km kommer inte att återbetalas.

Standardutrustning
Standardutrustning för alla husbilar/motorhomes är: automatväxellåda, luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2 kokplattor, GPS, campingstolar och bord, vattentank, filtar, lakan, kuddar m.m.

Envägshyra
Det är möjligt att lämna backpackerhusbilen på en annan plats än du hämtade den. Då tillkommer en avgift på 150–500 USD plus lokal skatt. Kontakta Winberg Travel för mer information.

Kontakta din resesäljare för mer information.

Pris


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kontakta en Travel Consultant på 0413-17050 och höra mer om priser

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel förbehåller sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: