14 dagar
Exkl. flyg
23 645:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Om du vill ha mycket frihet men ändå lite hjälp med din resa till USA är denna campingresa i minibuss den perfekta lösningen. Resan följer en fast rutt, men på de olika stoppen på vägen finns det olika aktiviteter att prova på.
Från Hollywood till Grand Canyon, från Las Vegas till Yosemite och från San Francisco längs Highway 1 tillbaka till Los Angeles. Se ut över imponerande Grand Canyon, gå på en föreställning i Las Vegas, vandra i vackra Yosemite nationalpark och njut av stadslivet i Los Angeles, San Diego och San Francisco. Gå, cykla och kör i natursköna nationalparker, dyk ner i nattlivet i storstäderna och i nya internationella vänskaper runt brasan på lägerplatsen.
Det finns plats för max. 13 resenärer, 18–38 år. En reseledare följer med och hjälper er att organisera de praktiska sakerna längs vägen. På turen kommer huvudfokus att ligga på de vackra nationalparkerna i USA, och på de flesta ställen campar ni mitt i den fantastiska naturen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Mars–oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-2: Los Angeles och San Diego
Du startar i Los Angeles på morgonen och åker vidare mot södra Kalifornien och San Diego. Kan du bland annat besöka Balboa Park, spela beachvolleyboll vid Mission Beach, se djuren på San Diego Zoo eller lära dig att surfa. Senare besöker vi även mysiga Gaslamp Quarter.
Dag 3: Coloradofloden (Lake Havasu)
Idag besöker vi Coloradofloden. Floden går längs gränsen mellan Kalifornien och Arizona. Här får du se det öppna landskapet, kaktusar, blå himmel och Mojaveöknen. Blir det för varmt kan du svalka av dig i floden.
Dag 4–5: Grand Canyon
Nu väntar dig två fantastiska dagar i Grand Canyon. Gå en promenad längs kanten och förundras över djupet. Gå även nerför stigen som leder till botten eller ta en helikoptertur över ravinen. Du får också vakna till en helt fantastisk soluppgång.
Dag 6–7: Las Vegas
Idag åker vi vidare till Las Vegas. Detta är Sin City, där något alltid är på gång. I Las Vegas kan du se vulkanutbrott med jämna mellanrum, nygifta som dansar nedför The Strip och folk som skriker när de åker ner för höga rutschbanor. Du kan även ta del av nattlivet och kasinona som aldrig stänger. Det är livligt, bisarrt och fantastiskt.
Dag 8–10: Death Valley, Sierra Nevada och Yosemite nationalpark
Vi kör genom centrala Kalifornien längs en vacker väg mot Yosemite nationalpark. Längs vägen stannar vi i Death Vally i Mohaveöknen, som är den varmaste och torraste platsen i Nordamerika. Här finns mängder av sanddyner, raviner och ett rikt djurliv. Dag 9 åker vi till den populära nationalparken Yosemite. Här finns gott om möjligheter att vandra eller cykla i vackra omgivningar med granitmonoliter och spektakulära vattenfall runtomkring dig. Kom ihåg att hålla ögonen öppna efter parkens många djur.
Dag 11–12: San Francisco
San Francisco är ”Everybody’s Favorite City” och här finns oändliga möjligheter. Du kan shoppa i Chinatown och på Union Square, åka spårvagn upp och ned för de branta backarna, besöka Alcatraz och det gamla hippie-området Haight-Ashbury samt kika omkring i Fisherman’s Wharf och åka över Golden Gate-bron.
Dag 13: San Francisco och Stillahavskusten
Idag går turen längs US Highway 1, som är en vacker väg som slingrar sig nedför kusten. Vi gör ett uppehåll i Monterey, där du bland annat kan ta en naturskön promenad längs vattnet.
Dag 14: Los Angeles
Vi rullar in i Los Angeles, där vi besöker Tinseltown och Hollywood Boulevard. Turen avslutas runt 17.00. Det är möjligt att köpa till en övernattning genom Winberg Travel eller ta ett flyg samma kväll.

Övernattningar

Nio nätter i tält.
Fyra nätter på hostel/hotell.

Kommentarer

Resan går i minibuss och kommunikationen sker på engelska.
Målgrupp: Personer 18-38 år.Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Max 13 personer.

mars - oktober

Packlista

  • Kläder för väder
  • Regnkappa eller poncho
  • Badkläder & handduk
  • Minst ett par stadiga skor
  • Hatt, solkräm & myggspray
  • Sovsäck
  • Äventyrslystnad

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: