Sök
Sök
Grand Canyon, USA
Surfing, San Diego, USA
Grand Canyon
Las Vegas, USA
Yosemite, USA
Golden Gate, San Francisco
Highway 1, USA

Det bästa i väst

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 675:-

Reslängd: 14 dagar

Åk med på denna häftiga resa i Kalifornien och Arizona. Upptäck vilda västern, storstäderna, nationalparkerna och Las Vegas på ett roligt och aktivt sätt.

Om du vill ha mycket frihet men ändå lite ramar för din resa till USA är denna campingresa i minibuss den perfekta lösningen. Resan följer en fast rutt, men på de olika stoppen på vägen finns det olika aktiviteter att prova på.
Från Hollywood till Grand Canyon, från Las Vegas till Yosemite och från San Francisco längs Highway 1 tillbaka till Los Angeles. Se ut över imponerande Grand Canyon, gå på en föreställning i Las Vegas, vandra i vackra Yosemite nationalpark och njut av stadslivet i Los Angeles, San Diego och San Francisco. Gå, cykla och kör i natursköna nationalparker, dyk ner i nattlivet i storstäderna och i nya internationella vänskaper runt brasan på lägerplatsen.
Det finns plats för max. 13 resenärer, 18–38 år. En reseledare följer med och hjälper er att organisera de praktiska sakerna längs vägen. På turen kommer huvudfokus att ligga på de vackra nationalparkerna i USA, och på de flesta ställen campar ni mitt i den fantastiska naturen.

Se våra andra fantastiska reseförslag för USA här

Väder

Mars–oktober.

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Los Angeles och San Diego
Du startar i Los Angeles på morgonen och åker vidare mot södra Kalifornien och San Diego. Kan du bland annat besöka Balboa Park, spela beachvolleyboll vid Mission Beach, se djuren på San Diego Zoo eller lära dig att surfa. Senare besöker vi även mysiga Gaslamp Quarter.

Dag 3: Coloradofloden (Lake Havasu)
Idag besöker vi Coloradofloden. Floden går längs gränsen mellan Kalifornien och Arizona. Här får du se det öppna landskapet, kaktusar, blå himmel och Mojaveöknen. Blir det för varmt kan du svalka av dig i floden.

Dag 4–5: Grand Canyon
Nu väntar dig två fantastiska dagar i Grand Canyon. Gå en promenad längs kanten och förundras över djupet. Gå även nerför stigen som leder till botten eller ta en helikoptertur över ravinen. Du får också vakna till en helt fantastisk soluppgång.

Dag 6–7: Las Vegas
Idag åker vi vidare till Las Vegas. Detta är Sin City, där något alltid är på gång. I Las Vegas kan du se vulkanutbrott med jämna mellanrum, nygifta som dansar nedför The Strip och folk som skriker när de åker ner för höga rutschbanor. Du kan även ta del av nattlivet och kasinona som aldrig stänger. Det är livligt, bisarrt och fantastiskt.

Dag 8–10: Death Valley, Sierra Nevada och Yosemite nationalpark
Vi kör genom centrala Kalifornien längs en vacker väg mot Yosemite nationalpark. Längs vägen stannar vi i Death Vally i Mohaveöknen, som är den varmaste och torraste platsen i Nordamerika. Här finns mängder av sanddyner, raviner och ett rikt djurliv. Dag 9 åker vi till den populära nationalparken Yosemite. Här finns gott om möjligheter att vandra eller cykla i vackra omgivningar med granitmonoliter och spektakulära vattenfall runtomkring dig. Kom ihåg att hålla ögonen öppna efter parkens många djur.

Dag 11–12: San Francisco
San Francisco är ”Everybody’s Favorite City” och här finns oändliga möjligheter. Du kan shoppa i Chinatown och på Union Square, åka spårvagn upp och ned för de branta backarna, besöka Alcatraz och det gamla hippie-området Haight-Ashbury samt kika omkring i Fisherman’s Wharf och åka över Golden Gate-bron.

Dag 13: San Francisco och Stillahavskusten
Idag går turen längs US Highway 1, som är en vacker väg som slingrar sig nedför kusten. Vi gör ett uppehåll i Monterey, där du bland annat kan ta en naturskön promenad längs vattnet.

Dag 14: Los Angeles
Vi rullar in i Los Angeles, där vi besöker Tinseltown och Hollywood Boulevard. Turen avslutas runt 17.00. Det är möjligt att köpa till en övernattning genom Winberg Travel eller ta ett flyg samma kväll.

Övernattningar:
9 nätter i tält.
4 nätter på hostel/hotell.

Ta med en varm sovsäck. Observera att alla deltagare förväntas delta aktivt i den dagliga matlagningen och städningen, samt sätta upp och ta ner lägren.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan går i minibuss och kommunikationen sker på engelska.

Målgrupp: Personer 18-38 år.

På hemsidan har vi valt ut några av de bästa turerna i USA, men urvalet är mycket bredare än så. Denna resa går endast från mars till oktober. Det finns flera alternativa resor resten av året. Kontakta din resesäljare om du har några önskemål utöver de turer som beskrivs här.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 675:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max 13 personer.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Transport i minibuss
  • Inträde till nationalparker
  • 9 nätter i tält
  • 4 nätter på hostel/hotell
  • Guide
  • Campingutrustning (utom sovsäck)
  • Massor av aktiviteter

I priset ingår inte

  • Mat och dryck (du betalar 10 USD per dag till en gemensam matkassa, så att gruppen kan köpa mat i tillsammans).
  • Dricks: det är god praxis i USA att ge guiden/chauffören dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel förbehåller sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: