Sök
Sök
Husbil i USA

Husbil i USA

Reslängd: Min. 7 dagar

Med en husbil (motorhome) har du friheten att vara spontan och ta vara på de möjligheter som erbjuds längs vägen samtidigt som du alltid har ditt hem med dig.

Det passar perfekt att hyra en husbil när du reser i ett stort land som USA. Du har friheten att resa i din egen takt, stanna precis var du vill och komma riktigt nära naturen. Du slipper också packa upp varje kväll när du trött och mättad på intryck och bara vill slappna av efter en lång dag på vägen.

Husbil är ett bekvämt sätt att resa för familjer och mindre grupper. Det finns ett sort utbud av bra campingplatser i hela USA (Kampgrounds of America – KOA), som även har barnvänliga faciliteter.

Du har möjlighet att hämta din husbil på en plats och lämna den på en annan, för en envägsavgift. Du måste vara minst 21 år gammal för att hyra en husbil i USA.

Winberg Travel erbjuder husbilar i olika prisklasser, storlekar och modeller. Alla modeller har samma standardutrustning. Den största skillnaden på husbilstyperna är storleken och antal personer de har plats för. Du kan se de olika modellerna i bildgalleriet till höger och läsa mer på de kommande sidorna.

Winberg Travel erbjuder även hotell, bilhyra och turer i USA. Vi bokar inte husbil separat utan bara ihop med din internationella flygbiljett.

Se våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Se våra reseförslag i husbil i delstaterna California, Arizona, Utah och Nevada
Se våra reseförslag i husbil i Yellowstone, Black Hills och Klippiga bergen

Väder

Hela året.

Detaljerad resplan

Husbilar kan hyras i fyra olika storlekar – se bilderna till höger. Videointroduktioner finns också för följande modeller:

Standardutrustning
Standardutrustning för alla husbilar är: automatväxellåda, luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2–3 kokplattor, toalett, dusch, mikro, generator (kan användas mot tilläggsavgift).

Ålder / körkort
Minimiåldern för husbilsuthyrning är 21 år. Till skillnad från vanliga biluthyrningar betalas inget tillägg för ungdomar under 25 år.

Du måste visa upp ett pass, ett kreditkort och ett giltigt nationellt körkort för personbil när du hämtar fordonet. Det rekommenderas också att du tar med ett internationellt körkort för att undvika eventuella språkliga missförstånd.

Upphämtning/avlämning
Du kan inte hämta din husbil samma dag som du anländer i USA. Det är därför viktigt att du har bokat boende på hotell/motell den första natten.

Du kan hämta din husbil under hela veckan, förutom på söndagar och nationella helgdagar. Det är möjligt att hämta husbilen på söndagar om du har köpt till "Early Bird Departure Special".

Du måste hämta husbilen efter 13.00 och lämna den mellan 09.00–11.00 om du inte har köpt till ”Early Bird Departure Special”.

Du måste kontakta uthyrningsföretaget innan du åker till uthyrningsstationen, så att du är säker på att din husbil är klar att hämtas vid den avtalade tiden. Därmed undviker du onödig väntetid. Ytterligare information tillhandahålls tillsammans med dina resedokument.

Du bör räkna med att tillbringa runt en halvtimme på att lära dig husbilens funktioner när du hämtar den.

Campingplatser
När du hyr din husbil, kommer du att få en gratis lista över alla KOA-campingplatser i USA (Kampgrounds of America). Campingguiden ger dig en bra överblick över de fler än 600 KOA-platserna som finns utspridda i hela landet. Du får även ett KOA Value Card, vilket ger dig 10 % rabatt på platshyran.

Körbegränsningar
Du kan köra husbil praktiskt taget var som helst i USA, men med begränsningar i Alaska. Det är inte heller tillåtet att köra husbil på Manhattan i New York City. Det är tillåtet att köra husbil i Death Valley, även under de varmaste månaderna juli och augusti. Du bör dock vara försiktig eftersom du genom att köra under extrema förhållanden kan bli ansvarig för eventuella skador på husbilen. Uthyrningsföretaget förbehåller sig också rätten att tillämpa restriktioner på grund av aktuella vägförhållanden. Du får närmare instruktioner när du hämtar bilen.

Uthyrningsstationer
Nedan kan du se ett urval av de mest populära upphämtnings-/avlämningsstäderna i USA:
 • Albuquerque, New Mexico
 • Anchorage, Alaska
 • Atlanta, Georgia
 • Boston, Massachusetts
 • Chicago, Illinois
 • Dallas, Texas
 • Denver, Colorado
 • Fort Lauderdale, Florida
 • Houston, Texas
 • Las Vegas, Nevada
 • Los Angeles, Kalifornien
 • Manassas, Virginia
 • Miami, Florida
 • Minneapolis, Minnesota
 • Nashville, Tennessee
 • Newark, New Jersey
 • New Orleans/Baton Rouge, Louisiana
 • New York, New York
 • Orlando, Florida
 • Phoenix, Arizona
 • Portland, Oregon
 • San Francisco, Kalifornien
 • Salt Lake City, Utah
 • Seattle, Washington
 • Tampa, Florida


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Minsta hyresperiod är 7 dagar. Längsta hyresperiod är 35 dagar. Vid uthyrning i över 35 dagar delas perioden upp i två separata perioder, och du kan då behöva byta husbil.

Försäkringar
I hyran ingår full ansvars-, stöld- och kaskoförsäkring i samband med användning av husbilen. Försäkringen kräver dock att fordonet används i överensstämmelse med gällande riktlinjer. I händelse av skada är det mycket viktigt att du omedelbart informerar uthyrningsbolaget. Detaljerade instruktioner kommer att tillhandahållas vid upphämtning.

Självrisk
Vid skada på fordonet eller vid stöld finns en självrisk på 1 000 USD

Miles/km
Du måste förbeställa antalet miles/km du förväntar dig att använda. Extra miles/km kommer inte att återbetalas.

Unlimited Mileage
Med paketet Unlimited Mileage kan du undvika obehagliga överraskningar. Paketet ger dig fria kilometer under hela hyresperioden samt personlig utrustning och utrustning till husbilen.

Paket för husbilsutrustning
I paketet ingår: köksredskap, bestick, tallrikar, koppar, glas, vattenkokare, sopborste, hink, konservöppnare och ficklampa.

Paket med personlig utrustning
I paketet ingår: kudde, lakan, sovsäck/täcke, tvättlapp, badlakan och kökshandduk.

Early Bird Departure Special (ingår ej i priset)
Måste beställas senast 30 dagar innan du hämtar din husbil. Early Bird Departure Special ger dig följande fördelar:

 • Upphämtning på ditt hotell (inom utvalda områden, hör med din resesäljare) och transport till uthyrningsstället
 • Tidig upphämtning av din husbil mellan 09.00 och 12.00
 • Sen avlämning av din husbil fram till 15.00
 • Transport till ditt hotell (inom utvalda områden, hör med din resesäljare) eller flygplats efter avlämning.


Envägshyra
Det är möjligt att lämna husbilen på en annan plats än du hämtade den. Då tillkommer en avgift på 200–750 USD plus lokal skatt. Kontakta Winberg Travel för mer information.

Deposition
När du hämtar din husbil måste du betala en deposition på 500 USD om du använder ett kreditkort (rekommenderas) eller 1500 USD vid användning av andra betalningsmedel. När du har lämnat in din husbil kommer depositionen att återbetalas till ditt kreditkort, efter att eventuella lokala tillköp har räknats bort. Man har också inför en miljöavgift på 5 USD.

Kontakta din resesäljare för mer information.

Pris


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kontakta en Travel Consultant på 0413-17050 och höra mer om priser

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: