Sök
Sök
Halong Bay, Vietnam
Halong Bay, Vietnam
Halong Bay, Vietnam
Quan Lan Island, Vietnam
Halong Bay, Vietnam
Bai Tu Long Bay, Vietnam
Bai Tu Long Bay
Quan Lan Island, Vietnam

Båttur till Quan Lan-ön (Ha Long-bukten och Bai Tu Long-bukten)

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 4 300:-

Reslängd: Fyra dagar

En trevlig båttur i Ha Long-bukten och Bai Tu Long-bukten är huvudattraktionen i den här resan som framförallt är utformad för dig som vill ut och upptäcka platser som inte många turister varit på.

Quan Lan-ön ligger i Bai Tu Long-bukten och är en av ett antal öar i området runt Tonkinbukten. Ön är glest befolkad och har endast åtta små byar på över 11 km². Den vackra naturen i Bai Tu Long-bukten är inte lika välkänd som i det populära turistmålet Ha Long-bukten. Men naturen i Bai Tu Long-bukten är trots det utan tvekan lika vacker som naturen i Ha Long-bukten. I den meningen är det alltså inte så stora skillnader mellan de två bukterna. Antalet besökare skiljer sig dock rejält. Många turister besöker Ha Long-bukten varje år, men antalet besökare i Bai Tu Long-bukten är mycket färre, vilket gör den här resan speciell.

Väder

Vi rekommenderar den här resan från maj till oktober. Från november till april kan förändrade väderförhållanden leda till att resan ändras eller ställs in.

Detaljerad resplan

Dag 1: Hanoi – Ha Long-bukten – Bai Tu Long-bukten – Quan Lan-ön
På morgonen hämtas du på hotellet och därefter avgår resan mot staden Ha Long. På vägen gör ni ett snabbt stopp i Hai Duong och senare stannar ni även för lunch i staden Ha Long. Sedan kör ni över Bai Chay-bron och vidare mot Hon Gai där båten mot Quan Lan-ön väntar och sätter segel på eftermiddagen. Den mysiga båtturen genom Ha Long-bukten och Bai Tu Long-bukten tar ca: fyra timmar. När du kommer fram till Quan Lan-ön hämtas du och körs till den centrala delen av ön. Därefter checkar du in på ett lokalt guesthouse och senare på kvällen kan du njuta av en god vietnamesisk middag med lokala specialiteter. (L, M)

Dag 2: Quan Lan-ön
Efter frukost får du en trevlig rundtur på ön. Du får möjlighet att utforska den här vackra platsen på cykel. Vägen leder dig förbi en närliggande pagod, många risfält, skogsmarker, stora sanddyner och gamla ruiner. Dessutom kan du besöka några av Nordvietnams vackraste stränder där du kan ta ett uppfriskande dopp i havet. Du kan även utforska den vietnamesiska landsbygden där lokalbefolkningen fortfarande arbetar utifrån landets gamla traditioner. Därefter kan du avnjuta en trevlig lunch på en av de lokala restaurangerna. Efter lunch kan du fortsätta att utforska området innan du återvänder till guesthouset. Det finns tid att slappna av lite innan middagen serveras. (F, L, M)

Dag 3: Quan Lan-ön
Den här dagen kan du göra precis vad du vill. Om något eller några av gårdagens äventyr till exempel fångade ditt intresse kan du ta en närmare titt på dem under den här dagen. Du kan även prova på att vandra lite längs öns östra del eller utforska de små byarna på ön. Om du bara känner för att koppla av på stranden kan du naturligtvis även göra det. Valet är ditt. (F, L, M)

Dag 4: Quan Lan-ön – Bai Tu Long-bukten – Ha Long-bukten – Hanoi
Den här dagen måste du vara uppe tidigt. En ny trevlig tur genom Bai Tu Long-bukten och Ha Long-bukten väntar innan du kommer fram till staden Ha Long där du äter lunch. Därefter körs du tillbaka till Hanoi i en privat bil eller buss beroende på gruppens storlek. Mot slutet av dagen kommer du fram till Hanoi. (F, L)

Övernattningar:
Tre övernattningar på guesthouse

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till förändringar i programmet.

Avresedatum

Den här aktiviteten startar varje dag

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 4 300:-

Frånpriserna gäller resor i lågsäsong och i mån av plats. Reser man under högsäsong (t.ex. jul- och nyår) ligger priserna oftast högre. Kontakta oss på 0413-170 50 och få en offert för just de datumen du planerar att åka.

Gruppstorlek

Gruppen består av minst två och högst åtta personer.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Engelsktalande guide
  • Måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Drycker
  • Drickspengar
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: