Sök
Sök
Cykel, Vietnam,
Mekong, Vietnam
Siem Reap, Cambodja
Ta Prohm templet, Angkor Wat, Siem Reap
Cykel, Vietnam
Ho Ci Minh City, Vietnam

Cykeltur från Vietnam till Thailand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 495:-

Reslängd: 14 dagar

På cykel genom Vietnam, Kambodja och Thailand – från Ho Chi Minh City via Mekong Delta och Angkor Wats tempel till Thailands stränder.

På cykel genom Vietnam – med båt in i Kambodja
Cykelturen går genom tre av Sydostasiens mest skiftande och fascinerande länder. Från Ho Chi Minh City sätter du kurs mot Mekong-deltat – ett fascinerande, platt och grönskande område som inte påminner om någon annan plats i Vietnam. Även om området är tätbefolkat cyklar vi på lugna bakgator och passerar vattenhål med lotusblommor omgivna av gamla träd. Vi rullar längs med och över kanaler och på vägar kantade av kokospalmer och hög bambu.
Vi korsar gränsen till Kambodja med båt och åker uppför en av Asiens stora floder, Mekong-floden, till Phnom Penh. Här njuter vi av den franska kolonialcharmen innan vi cyklar vidare till Kampong Thom och tittar på templen där. En av turens höjdpunkter är naturligtvis att cykla runt och utforska de fantastiska templen i Angkor.

Vidare till Thailands stränder
När vi sett oss mätta i Angkor cyklar vi vidare till den gamla kolonialbyn Battambang. Den sömniga staden är verkligen värd ett besök och vi har tid att utforska hela staden innan vi reser vidare till Thailand via en gränsövergång i bergen som skiljer Kambodja från Thailand. Vi cyklar den korta sträckan till huvudvägen där vi får skjuts till stranden och välförtjänt avslappning.

Turen består av en blandning mellan fina asfalterade vägar, gropiga gator och grusvägar. Det krävs ingen erfarenhet från offroadcykling. En följebil finns med på nästan hela resan – enda undantaget är på de smala stigarna i Mekong-deltat. Terrängen är i huvudsak plan och det är bara ett par dagar som vi cyklar mer än 85 kilometer. Erfarna cyklister kommer att utmanas medan mindre erfarna kan hålla ett lugnare tempo. Vi har dessutom tre dagar då vi reser med båt så att benen får vila lite.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här


Munk ved Angkor Way, Cambodja

Detaljerad resplan

Dag 1: Möte med cykelgruppen och middag i Ho Chi Min City
Vi träffas på Northern Hotel i Ho Chi Min City och tillbringar dagen med att packa och testa cyklarna. Det finns även lite tid till att utforska staden.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (M)

Dag 2: På cykel förbi bananplantager
Efter frukosten har vi en transfer på ett par timmar till Cai Be, porten till Mekong-deltat. Dagens cykling tar oss rakt in i hjärtat av det lantliga Mekong, genom små gator och gränder, förbi bananplantager och sockerrörsmarknader. Vi fortsätter på grus- och jordvägar genom små byar, över floder och genom tät vegetation –supercykling, helt enkelt. Slutligen tar vi en färja till vackra och lummiga Tra Vinh där det bor många etniska khmerer.
Cykelavstånd: 45 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 3: Cykling på pittoreska vägar
Idag tar vi det lugnt och njuter av den vackra vägen till staden Can Tho. Här finns massor att se; fiskare, det lokala vardagslivet och tempen. Vi cyklar på pittoreska vägar och korsar flera små broar på vägen till Can Tho.
Cykelavstånd: 92 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 4: Flytande marknad, cykling och Killing Fields
Innan turen startar besöker vi den flytande marknaden Cai Rang. Ännu en gång blir landskapet helt annorlunda. Vi hoppar på cyklarna i staden Tri Ton och följer vägens små backar medan bergen blir högre och högre ju närmare Chau Doc vi kommer. På vägen stannar vi till för att besöka ”The Killing Fields of Vietnam” vid Ba Chuc där Pol Pots regim mördade fler än 3 000 vietnameser 1978. Resten av vägen till Chau Doc bjuder på otroligt smala landsvägar. De som orkar kan bestiga Sam Mountain och njuta av solnedgången.
Cykelavstånd: 90 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 5: Vilodag och båtresa på Mekong
Här får vi vila benen och åker med båt uppför Mekong-floden till Phnom Penh. På vägen passerar vi vardagsscener längs en av Asiens största floder.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 6: Cykling och ledig tid i Phnom Penh
Vi börjar med att ta småvägarna ut ur den moderna huvudstaden Phnom Penh och cyklar vidare till staden Oudong. Härifrån styr vi cyklarna mot Phnom Prah Reach, även kallat Oudong Mountain, som en gång var Kambodjas huvudstad. Det är fler än 400 steg till toppen, vilket utmanar benmusklerna, men den magnifika utsikten gör det värt det. Under dagens tur får vi se det lantliga Kambodja – pålhus, risfält, oxkärror, vinkande barn och så klart det vänliga khmer-folket. Efter turen cyklar vi tillbaka till Phnom Penh, där vi är framme lagom till lunch. På eftermiddagen finns det tid att utforska det fascinerande Phnom Penh på egen hand.
Cykelavstånd: 45 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L)

Dag 7: Cykling mellan templen i Sambo Prey Kuk
Vi startar dagen med transfer till det gamla tempelområdet Sambor Prey Kuk, där vi hoppar upp på sadeln och cyklar mellan templen. Tempelkomplexet byggdes på 600-talet och var huvudstad under Chenla-kriget. Det är ett av de äldsta tempelområdena i Kambodja och är nästan helt täckt i vegetation. Efter en guidad tur genom templen äter vi lunch som tillagats av lokalbefolkningen som bor i små trähyddor längst floden Stung Sen. Efter lunch tar vi en vacker tur genom risfält och små byar där befolkningen ofta hälsat vänligt. Därefter står en två timmar lång transfer till staden Siem Reap på schemat.
Idag cyklar vi 36 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 8: På cykel i Angkor
Den här morgonen börjar vi med att cykla till Angkor Wats ingång och templet Ta Prohm, känt från filmen Tomb Raider. Platsen har med vilje förvarats i samma skick som när det upptäcktes av fransmännen: övervuxet. Det ger templen en mystisk och romantisk atmosfär. Vi fortsätter till Angkor Thom, Bayon-templet och Elefantterrassen. Vi intar lunchen på Angkor Café innan vi utforskar den största religiösa hindubyggnaden i världen: Angkor Wat. Vishnus tempel är kungens begravningstempel och anses vara Khmer-rikets arkitektoniska mästerverk. Innanför är murarna täcka av sniderier och reliefer som avbildar hinduisk mytologi och krigen som Suryavarman II utkämpade här i området. Efter besöket i de storslagna templen cyklar vi de 7 kilometerna tillbaka till Siem Reap.
Cykelavstånd: 30 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 9: På cykel till Banteay Srei
Efter frukost sätter vi kurs mot templet Banteay Srei. Vi cyklar genom landsbygden till det berömda templet som har Kambodjas bäst bevarade reliefer och andra stensniderier. Templet är litet i storlek men har en enorm betydelse för förståelsen för tidsperioden. Härifrån fortsätter vi vår cykeltur på småvägarna och tar en liten paus på en restaurang innan vi kommer fram till Kbal Spean, även känt som Valley of the 1000 Lingas (en linga är en hinduistisk symbol). Vi parkerar cyklarna och ger oss av på en tre timmar lång och lagom jobbig vandring upp genom djungeln till ett flodläger med översvämmade sniderier. Under regnperioden bildas här även ett vattenfall. Därefter åker vi tillbaka till Siem Reap med bil. Middagen står du själv för.
Idag cyklar vi 56 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L)

Dag 10: Besök i flytande by
Idag tar vi ännu en paus från cyklarna och besöker den flytande byn innan vi korsar vattnet i Tonle Sap till Kambodjas andra huvudstad, Battambang, som idag är en sömnig småstad med massor av kolonialcharm.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 11: På cykel ut i det okända
Vi hoppar upp på cyklarna och styr mot Paili. Det här är turens hårdaste dag, då delar av vägen är i dåligt skick (under torrperioden kan vägen även bli dammig), men landskapet på turen mot Thailand är klart mer än imponerande. Vägen går upp och ner för små backar när vi närmar oss Pailin, men de är varken långa eller speciellt branta. På vägen korsar vi små vattendrag och vi får verkligen känslan av att vara på väg ut i outforskade områden.
Cykelavstånd: 89 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 12: På cykel till stranden i Thailand
En kort och behaglig cykeldag på en lugn och fin väg till den thailändska gränsen. Den fredliga gränsövergången används mest av lokala handlare och är en trevlig plats att stanna på medan gränskontrollen görs. Härifrån cyklar vi till huvudvägen där en transfer tar oss till stranden med ett stopp för lunch.
Cykelavstånd: 44 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 13: Ledig dag på stranden – möjlighet till cykeltur
Ledig dag till att slappna av på stranden i ett avskilt område i Thailand. Här får du möjlighet att ta en lugn cykeltur till de lokala sevärdheterna i Chanthaburi.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, M)

Dag 14: Morgon på stranden – till Bangkok och ev. hemresa
På morgonen har vi ledigt och kan njuta på stranden innan vi åker till Bangkok. Pata med din resekonsult om du vill förlänga din semester eller resa vidare till någon av Thailands vackra öar. (L)


Övernattningar:
13 nätter på 3-stjärniga hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till ändringar i programmet.


Kommentarer

Cykelavstånd: 607 km.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 495:-


Gruppstorlek

Resan genomförs med:
Min. 2 deltagare, max 16 deltagare

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Cykelhyra
  • Transport
  • Måltider som beskrivs i programmet
  • Övernattning och guide

I priset ingår inte

  • Flygbiljett t/r
  • Reseförsäkringar
  • Drycker
  • Dricks och övriga utgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: