Sök
Sök
Tam Coc, Vietnam
Mai Chau, Vietnam
Mai Chau, Vietnam
Tam Coc, Vietnam
Mai Chau, Vietnam
Mai Chau, Vietnam
Mai Chau, Vietnam
Mai Chau, Vietnam
Tam Coc, Vietnam

Homestay och minoriteter

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 3 320:-

Reslängd: Tre dagar

Få en inblick i hur White Thai Hill-stammen lever och njut av utsikten över de karakteristiska vietnamesiska risfälten på den här trevliga tredagarsresan.

På den här resan får du möjlighet att umgås med människor från en thailändsk minoritetsgrupp i byn Mai Chau som inte ligger långt från Hanoi. Mai Chau ligger i en vacker dal i Truong Son-området som är känt för vackra risfält och thailändsk gästfrihet. Utöver det här besöker du även White Thai Hill-stammen som bor i byn Montagnard, en by som omgärdas av ett vackert bergslandskap. Det här är ett bra tillfälle att studera vardagslivet för människorna i White Thai Hill-stammen eftersom en homestay organiserats för att du ska få övernatta hos en familj i deras traditionella hus som är byggt på pålar. Därefter går turen vidare mot Cuc Phuong-nationalparken som är hem för många sällsynta växt- och djurarter. De sällsynta växt- och djurarterna lockar både forskare och turister som besöker parken i samband med olika projekt och ekoturistresor. Vandra genom regnskogen och välj mellan en mängd olika stigar med olika svårighetsgrader som slingrar sig genom skogen. Du kan även njuta av det vackra området Tam Coc och segla fram på Ngo Dong-floden i ett spektakulärt naturområde.

Väder

Du kan resa när som helst på året.

Detaljerad resplan

Dag 1: Hanoi – Mai Chau
Den här dagen lämnar du hotellet tidigt på morgonen och kör genom ett område med mycket natur för att komma till Mai Chau. Vid ankomst till byn Lac avnjuts en god lunch och därefter följer en kort vandring i dalen. Du besöker byn Poong Kon, där det är dags för middag. Kvällens boende är arrangerat hos en thailändsk familjen och du övernattar i deras traditionella hus som är byggt på pålar. Här finns bekväma madrasser, filtar och kuddar så att du kan sova gott. Observera även att man i byn ordnar traditionell musikunderhållning varje kväll. Om du vill titta på showen kan du kontakta din reseguide. Det sker dock på egen bekostnad. (L, M)

Dag 2: Mai Chau – Cuc Phuongs nationalpark
Efter frukost är det dags att lämna Mai Chau och köra söderut. Även om det är långt att köra kan du passa på att njuta av den vackra naturen längs vägen. Den smala vägen genom dalen leder dig förbi de enorma kalkstensberg som finns i området och som är en fantastisk syn. Vägen går även genom många små byar där du får möta några av områdets minoritetsgrupper. När du kommer fram till nationalparken är det dags för lunch. På eftermiddagen går du på en vandring som tar tre timmar till Tetrameles Nudiflora, ett tusen år gammalt sequoiaträd. På kvällen kan du njuta av en god middag i Cuc Phuongs nationalpark där du även övernattar. (F, L, M)

Dag 3: Tam Coc – Hanoi
Efter frukost besöker du ett räddningscenter för utrotningshotade arter och sedan går resan vidare mot Ninh Binh. Du stannar längs vägen för att äta lunch. På eftermiddagen kommer du fram till Tam Coc, där en avkopplande båttur på Ngo Dong-floden väntar. På vägen kan du även se några av de enorma kalkstensformationerna som sticker ut tydligt bland de fantastiskt gröna risfälten och bildar ett mycket vackert landskap. Efter båtturen går resan tillbaka mot Hanoi igen. Du är tillbaka till Hanoi mot slutet av eftermiddagen. (F, L)

Övernattningar:
En natt på budgethotell
En natt på homestay

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till förändringar i programmet.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 3 320:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Gruppen består av minst två och högst åtta personer. Om du vill få en privat guidning kan du göra det mot en tilläggskostnad. Kontakta din resekonsult för mer information.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Engelsktalande guide
  • Transport
  • Måltider och övernattningar enligt program.

I priset ingår inte

  • Drycker
  • Drickspengar
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: