Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Med oss vandrar du i Hanois trånga gränder, äter mat på lokala restauranger och åker ut i UNESCO:s världsarv Halong Bay i en handsnickrad kinesisk djonk. I Saigon ser man alla stadens höjdpunkter och några till, kryp i de trånga tunnlarna i Cu Chi och förundras över den vackra och suggestiva sången under mässan i Cao Daitemplet.

Avsluta resan på någon av Vietnams vackra öar eller stränder med barfotaliv och sand mellan tårna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1 - Avresa från Skandinavien
Vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget. Under natten flyger ni mot Fjärran Östern och landar i Vietnam nästa morgon med ett flygbyte på vägen. Vietnam är 6 timmar före Skandinaviens tidszon på vintern och 5 timmar före på sommaren.
Dag 2 - Ankomst Hanoi
Ni landar på förmiddagen i Hanoi - de många sjöarnas stad - och möts av er engelsktalande lokalguide och chaufför och körs till ert hotell där ni har resten av dagen på egen hand och möjlighet till lite välförtjänt vila efter en lång resa.
Dag 3 - Hanoi
Efter frukost möter ni upp igen med er guide & chaufför - förmiddagens rundtur går först till Badinh Square, där stadsförvaltning och ambassader är samlade. Här besöker ni det vackra Temple of Litterature som byggdes 1070 och är dedicerat till Konfucius och ni fortsätter sedan till The Fine Arts Museum innan det är dags för en trevlig lunch i de pittoreska gamla kvarteren runt sjön i hjärtat av Hanoi. På eftermiddagen vandrar ni omkring i dessa kvarter där gatorna är uppkallade efter vilka varor man säljer, det finns tid för shopping och egna avstickare. På kvällen blir det en ”cyclo” färd till teatern där ni ser en water puppet-show och avslutar med en god middag på Wild Lotus café. (F,L,M)
Dag 4 - Vardagsliv i Vietnam
Familjen, jorden och vattnet utgör kärnan av Vietnam – detta är vad ni utforskar idag. Ni åker till Bacninh, en provins norr om Hanoi, känd för sina utsökta konsthantverk och rika traditioner och besöker sedan byn Battrang, känt för sitt porslin och Donky Village där man specialiserat sig på möbeltillverkning. Ni promenerar till nästa intilliggande by för lunch hos en familj i deras vackra 1600-talsgård. På eftermiddagen går färden så vidare i det vackra vietnamesiska landskapet till Ha Long-bukten med sitt storslagna skärgårdslandskap där ni checkar in på ert hotell och har kvällen på egen hand.(F,L) PS - För den som hellre vill bo ombord på en djonk ute i själva bukten ordnar vi självklart det!
Dag 5 - Naturens under i Halong Bay
Ett osannolikt vackert natursceneri väntar er där ni seglar ut med på en privat kinesiska trädjonk bland de tre tusen sockertoppsöarna i kalksten. Halong betyder ”där draken dyker ner i havet” och här frodas legender och myter. Lunchen ombord består av fisk och skaldjur, inköpta och tillagade direkt på plats och avnjuts i skuggan av ett segel. Ni fortsätter att stilla kryssa runt i denna unika skärgård som numera är ett av UNESCO:s världsarv. (F,L)
Dag 6 - Hanoi – Ho Chi Minh City
Ni åker nu tillbaka till Hanoi för att flyga till Sagion – Ho Chi Minh City. Ni landar vid lunchtid och åker mot hotellet inne i själva staden. På vägen stannar ni för att se det forna presidentpalatset, kanske mest känt från bilderna när tanks stormade byggnaden under Vietnamkrigets sista dagar. Tillsammans med er guide gör ni en promenad i stadens centrum för att se den vackra katedralen Notre Dame och det gamla postkontoret ritat av en elev till Gustave Eiffel och avslutar dagen i myllret på Ben Than market innan ni åker till ert hotell och checkar in. (F)
Dag 7 - Cu Chi tunnlar och Cao Dai klostret
Efter tidig frukost går färden sydväst till Cu Chi tunnlarna. Med sitt 30 kilometer långa invecklade system av tunnlar får ni en inblick hur det var under kriget. Ursprungligen byggda som försvar mot fransmännen men som även användes i kriget mot USA. På vägen tillbaka stannar ni för ett besök för att se hur man gör lokala krispiga riskakor och förhoppningsvis få ett smakprov. Klockan 12 besöker ni den färggranna och imponerande katedralen där Cao Dai religionen har sitt huvudsäte. Tron är en blandning av taoism, konfucianism, katolicism och buddhism och man tillber bland annat Jeanne d'Arc och Emile Zola. Lunchen serveras på en lokal restaurang. Kvällen är på egen hand med tid för både shopping och middag. (F,L)
Dag 8 - Mekong
Tidig morgon äter ni frukost och checkar ut från hotellet. Avfärd mot Cai Be – här byter ni transportmedel till båt och börjar utforska Mekongfloden – de nio drakarnas flod. Här möter ni ett av de mest tätbefolkade och bördigaste områdena på vår jord. Flytande marknader och flodens fruktträdgårdar tillhör höjdpunkterna under dagen i Mekongdeltat. Ni äter lunch vid en vacker indokinesisk villa – här serveras den traditionella ”elephant ear fish” och fortsätter sedan turen på floder och åker djupare in i själva deltat, under broar in i slingrande kanaler. Ni ser livet vid floden och traditionella hus byggda av trä och palmblad. Från Cai Lay fortsätter ni landvägen till Can Tho där ni bor i natt. (F,L)
Dag 9 - Mekong – Phan Thiet
Ännu en tidig morgon, frukost och så iväg för att uppleva den flytande marknaden Cairang på Haugiangfloden - ni passar på att kryssa vidare utmed några av de mindre kanalerna innan ni kliver av vid Ninkhieu piren för en promenad runt i Can Tho. Folklivet är stimmigt och spännande, vid floden finns marknader både för livsmedel och hantverk. Ni besöker också stadens kommersiella centrum såväl som Khmer-pagodan innan ni äter en lokal lunch och fortsätter färden mot Phan Thiet. (F,L)
Dag 10-13 - Sol & bad i Phan Thiet
Det finns en liten strand i staden Phan Thiet men det är till Mui Ne man åker för att njuta sin badsemester. Mui Ne ligger c.a. 7 kilometer från Phan Thiet och karakteriseras av en livlig huvudgata och de långa sanddynerna. I Mui Ne finns också hotell i alla prisklasser och kategorier och förutom sol & bad och golf kan man hyra cyklar och njuta av kontrasten mellan stad och landsbygd eller åka på en spännande tur över sanddynerna i en sandbuggy. (F)
Dag 14 - Phan Thiet - Ho Chi Minh City Det finns gott tid att njuta av strand och hav innan det är dags att åka tillbaka till Ho Chi Minh City och påbörja resan hem till Skandinavien igen. (F) Dag 15 - Hemkomst Skandinavien

Övernattningar

Tolv nätter på mellanklasshotell
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

oktober - april

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med reguljärflyg till Hanoi och return från Saigon i ekonomiklass (inklusive bagage)
 • Inrikesflyg mellan Hanoi - Saigon i ekonomiklass (inklusive bagage)
 • Tolv övernattningar i dubbelrum på mellanklasshotell
 • Alla utflykter och transporter enligt program
 • Egen engelsktalande lokalguide & chaufför under utflykter och transporter
 • Måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF