Sök
Sök
Mekong, Vietnam
Charmerende Hanoi
Ho Ci Minh City, Vietnam
Halong Bugten i Vietnam.
Rismark, Vietnam
Vietnamesisk mad, Vietnam

Vietnam i ett nötskal

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Vietnam är fortfarande konstrasternas land. Landet har sett såväl dramatisk nutidshistoria som tusenåriga sägner och fabler. De vackraste platserna som Halong Bay med kalkstensöar och smaragdgröna laguner till ekongdeltats mysterier och intensiva städer.

Med oss vandrar du i Hanois trånga gränder, äter mat på lokala restauranger och åker ut i UNESCO:s världsarv Halong Bay i en handsnickrad kinesisk djonk. I Saigon ser man alla stadens höjdpunkter och några till, kryp i de trånga tunnlarna i Cu Chi och förundras över den vackra och suggestiva sången under mässan i Cao Daitemplet.

Avsluta resan på någon av Vietnams vackra öar eller stränder med barfotaliv och sand mellan tårna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Väder

Bästa tiden: Oktober - April

Halong Bugten, Vietnam

Detaljerad resplan

Dag 1
Avresa från Skandinavien
Vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget. Under natten flyger ni mot Fjärran Östern och landar i Vietnam nästa morgon med ett flygbyte på vägen. Vietnam är 6 timmar före Skandinaviens tidszon på vintern och 5 timmar före på sommaren.

Dag 2
Ankomst Hanoi
Ni landar på förmiddagen i Hanoi - de många sjöarnas stad - och möts av er engelsktalande lokalguide och chaufför och körs till ert hotell där ni har resten av dagen på egen hand och möjlighet till lite välförtjänt vila efter en lång resa.

Dag 3
Hanoi
Efter frukost möter ni upp igen med er guide & chaufför - förmiddagens rundtur går först till Badinh Square, där stadsförvaltning och ambassader är samlade. Här besöker ni det vackra Temple of Litterature som byggdes 1070 och är dedicerat till Konfucius och ni fortsätter sedan till The Fine Arts Museum innan det är dags för en trevlig lunch i de pittoreska gamla kvarteren runt sjön i hjärtat av Hanoi.
På eftermiddagen vandrar ni omkring i dessa kvarter där gatorna är uppkallade efter vilka varor man säljer, det finns tid för shopping och egna avstickare. På kvällen blir det en ”cyclo” färd till teatern där ni ser en water puppet-show och avslutar med en god middag på Wild Lotus café. (F L M)

Dag 4
Vardagsliv i Vietnam
Familjen, jorden och vattnet utgör kärnan av Vietnam – detta är vad ni utforskar idag. Ni åker till Bacninh, en provins norr om Hanoi, känd för sina utsökta konsthantverk och rika traditioner och besöker sedan byn Battrang, känt för sitt porslin och Donky Village där man specialiserat sig på möbeltillverkning. Ni promenerar till nästa intilliggande by för lunch hos en familj i deras vackra 1600-talsgård.
På eftermiddagen går färden så vidare i det vackra vietnamesiska landskapet till Ha Long-bukten med sitt storslagna skärgårdslandskap där ni checkar in på ert hotell och har kvällen på egen hand. (F L)
PS - För den som hellre vill bo ombord på en djonk ute i själva bukten ordnar vi självklart det!

Dag 5
Naturens under i Halong Bay
Ett osannolikt vackert natursceneri väntar er där ni seglar ut med på en privat kinesiska trädjonk bland de tre tusen sockertoppsöarna i kalksten. Halong betyder ”där draken dyker ner i havet” och här frodas legender och myter. Lunchen ombord består av fisk och skaldjur, inköpta och tillagade direkt på plats och avnjuts i skuggan av ett segel. Ni fortsätter att stilla kryssa runt i denna unika skärgård som numera är ett av UNESCO:s världsarv. (F L)

Dag 6
Hanoi – Ho Chi Minh City
Ni åker nu tillbaka till Hanoi för att flyga till Sagion – Ho Chi Minh City. Ni landar vid lunchtid och åker mot hotellet inne i själva staden. På vägen stannar ni för att se det forna presidentpalatset, kanske mest känt från bilderna när tanks stormade byggnaden under Vietnamkrigets sista dagar. Tillsammans med er guide gör ni en promenad i stadens centrum för att se den vackra katedralen Notre Dame och det gamla postkontoret ritat av en elev till Gustave Eiffel och avslutar dagen i myllret på Ben Than market innan ni åker till ert hotell och checkar in. (F)

Dag 7
Cu Chi tunnlar och Cao Dai klostret
Efter tidig frukost går färden sydväst till Cu Chi tunnlarna. Med sitt 30 kilometer långa invecklade system av tunnlar får ni en inblick hur det var under kriget. Ursprungligen byggda som försvar mot fransmännen men som även användes i kriget mot USA. På vägen tillbaka stannar ni för ett besök för att se hur man gör lokala krispiga riskakor och förhoppningsvis få ett smakprov. Klockan 12 besöker ni den färggranna och imponerande katedralen där Cao Dai religionen har sitt huvudsäte. Tron är en blandning av taoism, konfucianism, katolicism och buddhism och man tillber bland annat Jeanne d'Arc och Emile Zola. Lunchen serveras på en lokal restaurang. Kvällen är på egen hand med tid för både shopping och middag. (F L)

Dag 8
Mekong
Tidig morgon äter ni frukost och checkar ut från hotellet. Avfärd mot Cai Be – här byter ni transportmedel till båt och börjar utforska Mekongfloden – de nio drakarnas flod. Här möter ni ett av de mest tätbefolkade och bördigaste områdena på vår jord. Flytande marknader och flodens fruktträdgårdar tillhör höjdpunkterna under dagen i Mekongdeltat. Ni äter lunch vid en vacker indokinesisk villa – här serveras den traditionella ”elephant ear fish” och fortsätter sedan turen på floder och åker djupare in i själva deltat, under broar in i slingrande kanaler. Ni ser livet vid floden och traditionella hus byggda av trä och palmblad. Från Cai Lay fortsätter ni landvägen till Can Tho där ni bor i natt. (F L)

Dag 9
Mekong – Phan Thiet
Ännu en tidig morgon, frukost och så iväg för att uppleva den flytande marknaden Cairang på Haugiangfloden - ni passar på att kryssa vidare utmed några av de mindre kanalerna innan ni kliver av vid Ninkhieu piren för en promenad runt i Can Tho. Folklivet är stimmigt och spännande, vid floden finns marknader både för livsmedel och hantverk. Ni besöker också stadens kommersiella centrum såväl som Khmer-pagodan innan ni äter en lokal lunch och fortsätter färden mot Phan Thiet. (F L)

Dag 10-13
Sol & bad i Phan Thiet
Det finns en liten strand i staden Phan Thiet men det är till Mui Ne man åker för att njuta sin badsemester. Mui Ne ligger c.a. 7 kilometer från Phan Thiet och karakteriseras av en livlig huvudgata och de långa sanddynerna. I Mui Ne finns också hotell i alla prisklasser och kategorier och förutom sol & bad och golf kan man hyra cyklar och njuta av kontrasten mellan stad och landsbygd eller åka på en spännande tur över sanddynerna i en sandbuggy. (F)

Dag 14
Phan Thiet - Ho Chi Minh City
Det finns gott tid att njuta av strand och hav innan det är dags att åka tillbaka till Ho Chi Minh City och påbörja resan hem till Skandinavien igen. (F)

Dag 15
Hemkomst Skandinavien

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Vi har många fina 4- och 5-stjärniga hotell att erbjuda - bara säg till så tar vi fram priser. Vi kan även uppgradera flyget till Premium Economy eller Business Class.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med reguljärflyg till Hanoi och return från Saigon i ekonomiklass
 • Inrikesflyg mellan Hanoi - Saigon i ekonomiklass
 • Tolv övernattningar i dubbelrum inklusive frukost enligt nedan:
 • 2 nätter i Hanoi på 3* hotell
 • 2 nätter i Halong Bay på 3* hotell
 • 2 nätter i Saigon på 3* hotell
 • 1 natt i Can Tho - Mekongdeltat på 3* hotell
 • 5 nätter i Phan Thiet på 3* hotell
 • Alla utflykter och transporter enligt program
 • Egen engelsktalande lokalguide & chaufför under utflykter och transporter
 • Frukost samtliga dagar och övriga måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Dricks - det är brukligt att lämna dricks till guider och chaufförer i Vietnam
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: