Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Nu även i Stockholm

Resekväll Namibia & Nya Zeeland

Äntligen får vi träffas i Stockholm! Välkomna till vår resekväll den 30 oktober - vi håller till i Kilroys lokaler på Drottninggatan 83. Milla & Karin visar bilder och berättar utifrån sina egna resor i Namibia och på Nya Zeeland. De ger också tips och förslag om hur, när och var man reser för att få sin bästa resa till dessa två spännande länder.

Vi börjar med Namibia - ett helt annat Afrika som med sin föränderliga natur, sina skiftande upplevelser bjuder på ett riktigt äventyr. Vi hoppas inspirera dig till ditt livs resa. Allt från Windhoeks pepparkaksliknande Jesuskirche till Kalahariöknen och Sossusvleis röda sanddyner. Damaraland med grottmålningar och Etoshas djurliv. Vi fortsätter med Nya Zeelands fantastiska natur och kultur samtidigt som vi förflyttar oss i behaglig takt från Auckland ner till huvudstaden Wellington via Sagan om Ringen, Rotorua med sina varma källor och Art Decostaden Napier.
Vi har några sköna dagar i nationalparken Abel Tasman innan vi via vingårdar och vackra kuststräckor anländer till Christchurch - med tåg till alper & glaciärer och sedan avslutning i södra hemisfärens kanske mysigaste stad; Queenstown!

Självklart är våra resekvällar gratis och vi bjuder på förfriskningar. Glöm bara inte att anmäla dig via vår hemsida, ta gärna med kompisen som aldrig rest med oss förut!


Namibia & Nya Zeeland

Resekväll i Malmö

Sydafrika, västra USA & Tanzania

Varmt välkomna till Kockum Fritid i Malmö den 19 november!

Janne berättar om Sydafrika; landet som erbjuder något för alla, stora som små! Här finns en vacker natur, spännande kultur & historia, god mat & dryck, magnifik golf och underbart klimat för att nämna några höjdpunkter – och dessutom slipper man allt vad jet-lag heter!

Ida är en av våra USA-experter och inspirerar med allt från vandring och forsränning, till vinprovning och valspaning. En klassisk road trip lämpar sig utmärkt för att hinna se så mycket som möjligt – det är ju trots allt i västra USA man hittar slutpunkten för Route 66. Welcome to the Wild West!

Dusica håller föredrag om Tanzania där man har möjlighet att åka ut på kanske världens bästa safari i nationalparkerna Serengeti och Ngorongoro. Man kan också ge sig ut på en utmanande vandring till toppen av Afrikas högsta berg Kilimanjaro eller koppla av och dyka på ön Zanzibar i Indiska Oceanen.

De kommer under kvällens föredrag tipsa om när, var och hur man bäst åker till dessa länder för att uppleva och se så mycket som möjligt. Självklart är våra föredrag gratis - glöm inte att anmäla dig via vår hemsida bara!


Anmäl dig till vår resekväll här

Kanada & Japan

Resekväll i Eslöv med Kanada & Japan

Välkomna till våra fina lokaler på Stora Torg 17 i Eslöv den 7 november! Ida och Sandra berättar och håller föredrag om Kanada och Japan.

Ida har själv bott i Vancouver under ett års tid och har erfarenhet av många underbara upplevelser som erbjuds besökare. Under vår resekväll om Kanada delar hon med sig av hur och när man bäst besöker landet och ger tips på några av de bästa äventyren som vi kan inkludera i en skräddarsydd resa.

Sandra berättar om de klassiska städerna och platserna i Japan, ger tips och idéer om t.ex. om de traditionellavördshusen - Ryokan, de varma källorna - Onsen och sumobrottning. Hon berättar också om vår rundresa till Japan nästa år och hoppas kunna inspirera er alla att följa med!

Självklart är det gratis - vi bjuder på fika så glöm inte att anmäla dig via vår hemsida! Ta gärna med vänner och bekanta!


Anmäl dig till vår resekväll här

Malaysia - Borneo & Camino de Compostela

Flodsafari, orangutanger och sinnesfylld vandring

Nyfiken på Malaysia och Borneo? Eller har du funderat på att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela? Kom till oss på Stora Torg 17 i Eslöv den 21 november och lyssna på våra föredrag!

Janne berättar om Malaysia - en destination perfekt för de som väldigt gärna vill uppleva Sydostasien. Här finns storstadspuls, underbar natur (bl.a. världens äldsta regnskog!), fantastiska stränder, spännande kultur, god mat och ett unikt djurliv (Borneo). Han kommer tipsa om när på året man skall åka till Borneo alternativt Malaysias fastland, vilka öar och stränder ska man välja beroende på vad man drömmer om och hur man maxar sin resa till Malaysia.

Sandra & Annika är nyss hemkomna från sin vandring på Camino de Compostela - pilgrimsleden fram till staden Santiago de Compostela. De har vandrat 114 kilometer av den nästan 900 kilometer långa vandringsleden. Just den franska vägen betecknas som huvudleden och blev ett UNESCO:s världsarv 1998. De visar bilder och berättar om sina upplevelser - följ med oss till våren på vår vandringsresa utmed caminon!

Våra resekvällar är gratis - vi bjuder på förfriskningar men glöm inte att anmäla dig på vår hemsida. Och ta gärna med kompisen också...


Anmäl dig till vår resekväll här

Nya Zeeland, Costa Rica & Camino de Compostela

Resekväll i Malmö

Varmt välkomna till Kockum Fritid i Malmö den 26 november då Karin, Kristina, Sandra & Annika berättar om Nya Zeeland, Costa Rica och vandring till Santiago de Compostela.

Sandra & Annika har precis vandrat utmed den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Compostela. De avverkade 114 kilometer av den nästan 900 kilometer långa vandringsleden. Just den franska vägen betecknas som huvudleden och blev ett UNESCO:s världsarv 1998. De visar bilder och berättar om sina upplevelser - följ med oss till våren eller hösten på vår vandringsresa utmed caminon!

Karin berättar om sina resor på Nya Zeeland och tar er med från Auckland ner till huvudstaden Wellington med stopp i Hobbiton för att uppleva lite av Sagan om Ringen, Rotorua med sina varma källor och Art Decostaden Napier. På Sydön berättar hon om nationalparken Abel Tasman, vingårdar och glaciärer innan resan och föredraget avslutas i Queenstown med en kryssning i fjordarna.

Kristina har rest runt i sköna, gröna Costa Rica och berättar om vulkaner, ziplining, varma källor och hur man bäst utforskar och upptäcker detta spännande land. Perfekt för resenärer i alla åldrar med allt från äventyr till solvarma stränder!

Glöm inte att anmäla dig på vår hemsida och ta gärna med kompisen som aldrig rest med oss för!


Resekväll Nya Zeeland, Costa Rica & Compostela

Webinarium 29/10 & 5/12

Koppla upp dig hemifrån och lyssna på föredrag om västra USA!

Lyssna på Ida när hon berättar om västra USA! Allt från vandring och forsränning, till vinprovning och valspaning, i USA:s västra stater finns det alltid något spännande att upptäcka och uppleva. En klassisk road trip lämpar sig utmärkt för att hinna se så mycket som möjligt – det är ju trots allt här man hittar slutpunkten för Route 66! Welcome to the Wild West!


Anmäl dig här till webinarium om västra USA!

Webinarium 28/11

Koppla upp dig hemifrån och lyssna på föredrag om Kanada!

Nyfiken på Kanada? Ida har bott där och berättar om några av de underbara upplevelser som väntar där. Toronto i östra delen av landet, nära Niagarafallen och de franska delarna av landet, är en verklig världsstad som är väl värt ett besök. Men det är i västra Kanada man hittar de mest hisnande vyerna och ett fantastiskt djurliv – allt ifrån björnar till valar verkar trivas här!


Anmäl dig här till webinarium om Kanada