Drömmer du om att vandra till Santiago de Compostela?


Följ med oss på vår vandring med avresa den 7 maj - vi har några platser kvar! Du vandrar delar av ”Camino Francés” - den franska vägen - tillsammans med en mindre grupp och svensk reseledare. Alla vandrar i sin egen takt, ensam eller tillsammans. Du bestämmer själv om du vill vandra fort eller långsamt, göra många stopp, småprata med vandringskamraterna eller vandra tyst med bara dina egna tankar som sällskap. Det viktiga är att vandringen blir just den upplevelse du drömt om.

Vi bor på enkla men bekväma hotell och låter skicka packningen mellan våra boenden för att riktigt kunna njuta av vägen. Totalt vandrar man 114 kilometer av den nästan 900 kilometer långa vandringsleden. Just den franska vägen betecknas som huvudleden och blev ett UNESCO:s världsarv 1998.

För att få sitt pilgrimsbevis ”La Compostela” måste man ha vandrat minst 100 kilometer av leden och fått dagliga stämplar i sitt pilgrimspass. Detta, tillsammans med ibland något ömma fötter och för det mesta glada leenden är bevis för att man vandrar som en pilgrim mot Sankt Jakobs grav i Santiago de Compostela – ledsagad av många glada tillrop och ”buen camino”!

Vad krävs för att kunna göra vandringen? Du går i genomsnitt ca 20 kilometer om dagen. Den längsta vandringen du gör är 25 kilometer och den kortaste 16 kilometer. Underlaget skiftar mellan sand, grus, asfalt och kullersten. Det finns både uppförs- och nedförsbackar på vägen. Då du skickar bagaget behövs bara en lättare ryggsäck. Detta tillsammans med väl ingångna vandringskängor och gott humör underlättar vandringen och man behöver inte vara en atlet för att både klara av och njuta av vandringen.


Läs mer och anmäl dig här!