Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Paradisöarna Bali & Gili Air

Sommarens favoritresa!

Ta med hela familjen och åk till gröna, sköna Bali och paradisön Gili Air med mjuka sandstränder och ofattbart klarblått vatten.

Här finns inte bara sol, bad och sand mellan tårna utan Bali - Gudarnas Ö - är precis lika exotiskt som namnet antyder. Spännande kultur med processioner och färger, forsränning i floderna, cykelturer bland risfälten och världens vänligaste människor. Ute på lilla Gili Air handlar livet om solvarma stränder, sköldpaddsspaning och snorkling. Flyg via Singapore och kanske ta ett par dagar i Asiens coolaste stad? Perfekt för foodies och nyfikna i alla åldrar. Resan ger dig möjligheten att uppleva allt i ditt eget tempo i vackra och natursköna omgivningar.


Läs mer & bli inspirerad här!

Road trip USA

Besök de allra läckraste nationalparkerna!

En road trip för dig som vill uppleva de vackraste nationalparkerna i USA. Resan startar i Portland och slutar i Bozeman.

Du har en egen hyrbil och övernattningar bokade så att du kan fokusera på den fantastiska naturen och det unika djurlivet. Vill du hellre ha en husbil har vi massor med modeller och storlekar att välja mellan.

Färden går via nationalparkerna Crater Lake, Redwood, Yosemite, Death Valley, Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Capitol Reef, Bryce Canyon, Grand Teton och Yellowstone. Dessutom kan du se de otroliga fontänerna på Bellagio i Las Vegas, smaka det goda vinet i Napa Valley, besöka några av Portlands fantastiska mikrobryggerier, vandra, cykla, fiska, lära dig om navajofolket och mycket mer.


Klicka så är du ett steg närmare din road trip i USA!

Borneo med långhus & nationalparker

Äventyr för hela familjen

Vi har skräddarsytt ett reseförslag där man upplever det bästa av vad Sarawak och Sabah har att erbjuda. Resan börjar i Sarawak med flodkryssning i Asiens vackraste huvudstad Kuching, näsapor i Baku nationalpark och övernattning i långhus hos Ibanfolket.

Man fortsätter sedan till Sabah med "farmstay", bestigning av Mount Kinabalu och avslutar med skön avkoppling på Sabahs långa stränder. Vill du fortsätta äventyren och åka på flodsafari i Kinabatangan ordnar vi det med!


Läs mer om äventyren på Borneo här!

Glamping i Thailand

Bästa sommaräventyret!

Vill du ha en riktigt kul, spännande och upplevelserik sommarresa är detta något för dig!

Efter ett par dagar i metropolen Bangkok går resan vidare norrut till Kanchanaburi och River Kwai. Här bor man på på en underbart lyxig camping där du kan bada i de naturliga bassängerna, ge dig ut på en cykelutflykt och njuta av djungeln. Resan fortsätter med ett par nätters övernattning på primitiva djungelflottar där fotogenlampor skapar en mysig atmosfär innan du avslutar på den härliga Robinsonön Koh Kood. En resa med natur, kultur, intressant historia och avkoppling vid stranden.


Klicka för inspiration & bokning!

Japan - passar perfekt för hela familjen

Gör sommarens coolaste resa!

Res med hela familjen till Japan! Resan startar i den färgglada huvudstaden Tokyo där ni enkelt kan utforska staden med det eminenta tunnelbanesystemet. Man kan också göra dagsutflykter till Mount Fuji eller Disneyland. Resan går vidare till Kyoto, Japans mest vitala kulturcentrum. Här kan man hyra cyklar och på två hjul utforska tempel och marknader. Man kan också åka på dagsutflykt till Osaka, som förutom sina fantastiska gatukök och restauranger också är säte för Universal Studios Japan.

Nästa stopp på resan är den fridfulla kurorten Kinosaki känt för sina heta källor, "onsen". Här bor ni i två dagar med helpension och badar i varma källor, en verklig höjdpunkt för både barn och vuxna. Åter på tåget fortsätter ni till Hiroshima där du själv tar färjan ut till det trivsamma samhället på den heliga ön Miyajima och bor på en traditionell ryokan. Ni har massor med tid att utforska öns vackra landskap, pagoder, tempel och djurliv med apor, tvättbjörnar och hjort.
Övernattningarna är speciellt utvalda för familjer och ni bor tillsammans i samma rum under hela er vistelse. Ni kommer att bo på moderna hotell såväl som traditionella onsen och ryokans. Japan är ett perfekt land att resa i med barnen.


WOW - läs mer och boka sommarens resa!

Pilgrimsvandring i vår

Vandra Camino de Compostela med oss

Följ med oss på pilgrimsvandring i vår - vi har platser kvar med avresa 7 maj och även till hösten 6 september. Vi vandrar delar av ”Camino Francés” - den franska vägen - tillsammans i en mindre grupp och med en av oss från Winberg Travel som färdledare. Vi bor på enkla men bekväma hotell och låter skicka packningen mellan våra boenden för att riktigt kunna njuta av vägen. Totalt vandrar vi 114 kilometer av den nästan 900 kilometer långa vandringsleden. Just den franska vägen betecknas som huvudleden och blev ett UNESCO:s världsarv 1998.

För att få sitt pilgrimsbevis ”La Compostela” måste man ha vandrat minst 100 kilometer av leden och fått dagliga stämplar i sitt pilgrimspass. Detta, tillsammans med ibland något ömma fötter och för det mesta glada leenden är bevis för att man vandrar som en pilgrim mot Sankt Jakobs grav i Santiago de Compostela – ledsagad av många glada tillrop och ”buen camino”!


Följ med oss på vår vandring!

Kom och bli inspirerad på våra resekvällar

Vi ses i Stockholm, Malmö och Eslöv

Vi på Winberg Travel reser kontinuerligt runt i världen för att uppleva och utforska spännande och intressanta platser. På våra resekvällar håller vi föredrag, visar bilder och delar med oss av intryck och erfarenheter från våra resor. Alla våra resekvällar är gratis men antal platser är begränsade så anmäl dig gärna så tidigt som möjligt - glöm inte att ta med en granne eller kompis. Vi har två föredrag varje kväll, anmäl dig gärna till båda!

18 februari på Kockum Fritid i Malmö
Kuba - 18:00
Vietnam - 19:00

3 mars på vårt kontor på Stora Torg 17 i Eslöv
Florida - 18:00
Australien - 19:00

18 mars på Kockum Fritid i Malmö
Mauritius - 18:00
Sydafrika - 19:00

25 mars på Drottninggatan 83 i Stockholm
Hawaii - 18:00
Galapagos - 19:00


Ett klick från en kul kväll!