Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Vandra genom böljande landskap i Toscana

Via Francigena är en medeltida Camino-led som tar pilgrimer på en minnesvärd resa från Canterbury i England till Rom i Italien. Precis som den spanska pilgrimsvandringen Camino de Santiago är detta en historisk, medeltida pilgrimsled som pilgrimer har vandrat på i århundraden.

En av de vackraste och mest klassiska sträckorna på leden går mellan medeltidsstäderna Lucca och Siena i det toskanska landskapet.
Hit reser vi i september, när vinet skördas, temperaturerna är alldeles lagom ljumna och eftermiddagsljuset går i gyllene gult. Vi vandrar tillsammans i en mindre grupp med svensk reseledare, övernattar i charmiga, italienska byar och avnjuter kvällarna på små piazzas med italienska delikatesser.


Vandring bland vin och cypresser

Stora sevärdheter och magnifika landskap

Leden börjar i staden Lucca med dess fantastiska renässansmur och citadell, och avslutas i världsarvsstaden Siena som är en historisk, kulturell och gastronomisk pärla.
Leden tas dig genom skog och förbi åkrar, längs grusvägar kantade av de signifikativa cypresserna, genom vinodlingar och över medeltida broar. Vi vandrar upp och ner mellan högt belägna städer, ofta omgärdade av gamla stenmurar, varifrån utsikterna över de omkringliggande landskapen är fullständigt magnifika.


Från Lucca till Siena

Gambassi Terme

En av höjdpunkter längs vägen är kurbadorten Gambassi Terme, som är känd för sina spa, thermalbad och varma källor – ett perfekt stopp för trötta fötter som behöver lite omvårdnad under vandringresan!


Unna dig ett bad under resan

San Gimignano

Ett annat stopp att se fram emot är San Gimignano med sina medeltida torn. Omgiven av en stadsmur från 1200-talet och en piazza kantad av medeltida hus är staden rena sinnebilden av en idyll. I stadens museum finns en spännande rekonstruktion av hur staden såg ut på 1300-talet.


Upplev idylliska medeltidsstäder

Något extra för gourmanden

Vandrar du under hösten, som vi gör på den här resan, så kan du i den här delen av Toscana smaka på den världsberömda, vita tryffeln. Är du en gourmand har du alltså något helt unikt att se fram emot!

Visste du att…
… den vita tryffeln är den mest sällsynta och exklusiva tryffeln av alla? Med sin intensiva tryffelarom med smak av skog, jord och vitlök används den helst i hyvlad form direkt över maten vid servering.
… åttio procent av all vit tryffel som produceras i Italien är ursprungligen från Alba i Piemonte? Därför kallas den ofta för albatryffel eller piemontesertryffel.
… världens hittills största och mest kända piemontestryffel vägde närmare 1,9 kg när den grävdes upp i Umbrien i december 2014? En tryffel som hittades i närheten av Pisa 2007 och vägde 1,5 kg såldes på auktion för 330 000 dollar!

Under vår vandringsresa har du stora chanser att få smaka på den vita tryffeln, samt massvis av andra italienska läckerheter!


Smaka den exklusiva tryffeln

Detta ingår i resan

• Flyg från Stockholm eller Köpenhamn till Florens t/r
• Transfer mellan flygplats och hotell t/r
• 6 vandringsdagar
• 7 övernattningar med del i dubbelrum på mellanklasshotell, inklusive frukost
• Bagagetransfer mellan hotellen
• Svensk reseledare under hela resan

Avresedatum 30/9–7/10 2023


Boka idag för att säkra din plats!