Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 15 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Vi vandrar delar av "Via Francigena" - den klassiska italienska pilgrimsvandringen genom det vackra toskanska landskapet. Vi vandrar tillsammans i en mindre grupp med svensk reseledare och bor på enkla men bekväma hotell. Packningen låter vi skicka mellan våra boenden för att riktigt kunna njuta av vägen. Totalt vandrar vi 86 kilometer under 5 vandringsdagar. Den längsta sträckan är 24 kilometer och i snitt går vi 17 kilometer per dag.

Via Francigena är namnet på pilgrimsvägen mellan Frankrike och Rom varifrån man sedan åkte vidare till det Heliga Landet - den bibliska beteckningen av Palestina. Skall man vara helt korrekt så startade rutten på andra sidan Engelska Kanalen i Canterbury och stadens katedral. Skall man gå hela vandringen går man från England, genom Frankrike, Schweiz och Italien.

Vad krävs för att kunna göra vandringen?
Du går i genomsnitt ca 17 kilometer om dagen. Den längsta vandringen du gör är 24 kilometer och den kortaste 13 kilometer. Underlaget skiftar mellan sand, grus, asfalt och kullersten. Det finns både uppförs- och nedförsbackar på vägen. Då du skickar bagaget behövs bara en lättare dagsryggsäck. Detta tillsammans med väl ingångna vandringskängor och gott humör underlättar vandringen och man behöver inte vara en atlet för att både klara av och njuta av vandringen.

Bästa reseperiod

Man kan vandra "Via Francigena" året runt men vi rekommenderar vår och höst. Man kan även vandra sommartid men då finns risken att det blir extremt varmt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien till vackra Toscana och den lilla byn San Miniato
Du flyger till Florens där du möts av din svenska reseledare och strålar samman med resten av gruppen – ni åker sedan tillsammans med buss till byn San Miniato där vandringen startar nästa dag. Efter incheckning finns det tid för frågor och funderingar innan de som vill går ut och äter middag tillsammans.
Dag 2: San Miniato - Gambassi Terme - ekdungar och olivodlingar
Du startar dagen med att få pilgrimspasset stämplat - detta med pilgrimspass är inte lika stort här i Italien som det är i Spanien men man kan fortfarande få stämplar på vissa platser utmed vandringen. Denna vandring är en av de längre under resan, vi går 24 kilometer idag på en del av sträckan som anses vara ovanligt vacker. Vi vandrar på stigar som flankeras av ekdungar, olivodlingar och vingårdar, till största delen borta från större vägar och genom det klassiska toskanska landskapet med sina böljande kullar och vackra panoramavyer. Vi passerar Chianni där man kan stanna till och se den vackra lilla kyrkan. För att nå Gambassi Terme skall vi upp för en lite längre uppförsbacke, väl framme kan vi besöka något av stadens spa och varma källor. Dagens vandring: Ca 6 timmar i behagligt tempo, 24 kilometer. (F)
Dag 3: Gambassi Terme - San Gimignano - från heta källor till idyllisk småstad
Dagens vandring är relativt enkel så den som vill kan starta lite senare och passa på att gå på San Gambassini Thermal Spa för att bada i hett källvatten med alla möjliga positiva egenskaper först. Vi går sedan de 14 kilometerna till San Gimignano på 3-4 timmar och hinner fram i god tid att utforska denna mysiga och oerhört pittoreska lilla stad. Omgiven av en stadsmur från 1200-talet och en piazza kantad av medeltida hus är detta sinnebilden av en idyll. Inne i kyrkan från 1100-talet hittar man fresker av Ghirlandaio. Strosa runt och njut! Dagens vandring: Ca 3-4 timmar i behagligt tempo, 14 kilometer. (F)
Dag 4: San Gimignano - Colle di Val d'Elsa - förbi byar och floder
Frukost och sedan vandrar vi mot Colle di Val d'Elsa - vägen går förbi flera små byar innan vi kommer in i Colle di Val d'Elsa som är en lite större stad som ligger vid floden Elsa. Den är delad i två delar med en modernare stadsdel vid floden och medeltida kvarter i den övre delen av staden. Känns benen trötta gör det inget för det finns hiss upp till den gamla delen av staden. Här uppe njuter vi av det toskanska landskapet, den lilla kyrkan här uppe är också värd ett besök. Dagens vandring: Ca 3-4 timmar, 13 kilometer (F)
Dag 5: Colle di Val d'Elsa - Monteriggioni - lantliga vägar till medeltidsstaden uppe på kullen
Dagens vandring är också en av de vackrare, om man nu kan välja någon alls, och vi går på lantliga vägar, passerar flera små kyrkor och kommer sedan fram till den muromgärdade medeltidsstaden som tronar på en kulle bland vinlundar och odlingar. Dagens vandring: Ca 3-4 timmar, 14 kilometer (F)
Dag 6: Monteriggioni - Siena - Toscanas vita vägar till kulturens högborg
Så är vi på sista etappen på väg mot Siena - denna stad genomsyrad av konst, kultur och gastronomi. Vi går idag 21 kilometer, många på de "vita vägarna" som Toscana är känt för och som fått sitt namn genom att jorden och gruset är uppblandat med vit kalksten. Vägarna slingrar sig fortfarande mellan vingårdar och olivplanteringar men vi lämnar så sakteliga denna typ av landskap bakom oss. Vi kommer in i Siena genom “Porta Camelia” och har sedan resten av dagen och nästa att utforska denna vidunderliga stad på. Dagens vandring: Ca 6 timmar, 21 kilometer (F)
Dag 7: Siena - upptäcktsfärd blandat med gelato
Vi har hela dagen ograverad och kan gå på upptäcktsfärd som vi vill. Missa inte ett besök på torget Piazza del Campo, katedralen och Santa Maria della Scala, alla historiskt viktiga stopp för en pilgrim på vandring. Siena har något för de flesta smaker; självklart är kultur och historia en stor del av attraktionerna här men Siena är också känt för sin gastronomi med caféer, gelaterior och restauranger. De som fortfarande har pigga ben kan göra vandringar både i och runt Siena för att få ytterligare lite vyer över landskapet och omgivningarna. (F)
Dag 8: Hemresa - benen fyllda med många mil och sinnet fyllt av upplevelser
Idag är det så dags att åka hemåt. Det ingår transfer till flygplatsen och sedan är du snart hemma i Sverige igen.

Övernattningar

En natt i dubbelrum inklusive frukost i San Miniato
En natt i dubbelrum inklusive frukost i Gambassi Terme
En natt i dubbelrum inklusive frukost i San Gimignano
En natt i dubbelrum inklusive frukost i Colle di Val d'Elsa
En natt i dubbelrum inklusive frukost i Monteriggioni
Två nätter i dubbelrum inklusive frukost i Siena

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod16.04.22 - 23.04.22
16 450:-
Prisförslag
Trygghetsgaranti

Information

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Denna resa säljs som ett paket och om man vill göra ändringar kan vi inte återbetala de delar av paketet som ej utnyttjas. Vi kan i de flesta fall, beroende på platstillgång, ordna med förlängning av resan eller ändra hemresan mot ett tillägg.

Gruppstorlek

Min 10 personer Max 15 personer

Nästa: 16-04-2022

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Minst ett par stadiga skor - gärna två - man behöver inte vandrarkängor, ordentliga gymnastikskor fungerar bra
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Bekväm, mindre ryggsäck för dagspackningen
 • Skavsårsplåster
 • En powerbank till mobilen är alltid bra att ha
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn/Stockholm/Göteborg - Florens t/r i ekonomiklass
 • För andra avreseorter kontakta Winberg Travel
 • 7 övernattningar med del i dubbelrum på turistklasshotell inklusive frukost
 • Transfer mellan flygplats och hotell t/r
 • Bagagetransfer mellan hotellen
 • Pilgrimspass
 • Svensk färdledare
 • Informationsmöte innan avresa (webinarium)

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Turistskatt på ca 2,50 EUR per person/natt som måste betalas på plats
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar före eller efter resan på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning. Vill du göra denna resa men på andra datum på egen hand kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll. Du kan då också lägga till utflykter, ändra reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill. Kontakta oss på Winberg Travel på 0413-17050 och hör mer om priser

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF