Vi på Winberg Travel är specialister på att skräddarsy resor till Indien.

Vi har inga specifika reseförslag på vår hemsidan men vi skräddarsyr din resa så den blir precis som du önskar.

Kontakta oss för information och förslag, vi hjälper dig mer än gärna.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Anna Šimic

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Servicecenter i Indien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter, Södra Indien

Södra Indien, Kerala Kochi

Winberg Travel och Winberg Travels servicecenter i Kerala ligger centralt i hjärtat av Kochi på samma gata som den berömda restaurangen Tea Pot. Charmiga Kerala bjuder på massor av spännande upplevelser; övernattning på husbåt i Keralas Backwaters, teplantager, trekking i bergen, ayurveda och skön avslappning på standen. Kerala är en bra plats att ha som bas för sin resa i Indien, du kan kombinera med Goa, norra Indien eller varför inte Sri Lanka?

Läs mer
Servicecenter Delhi, Indien

Indien, Delhi

Vårt servicecenter i Delhi ligger centralt inne i staden, mitt i ett område populärt speciellt bland backpackers nära tågstationen och shoppingområden.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM INDIEN

Få information och fakta om Indien här!

VÄDRET I INDIEN

Indien är ett stort land där klimatet varierar mellan regionerna. Det bästa vädret är ofta från december till mars – då Indien har sin torrperiod med lägre luftfuktighet och mer måttliga temperaturer. Under regnperioden slår monsunregnen till, vilket vanligtvis inträffar mellan mitten av maj och början av september. Dessa månader har mer regn och högre luftfuktighet, men också sol och värme. Mellansäsonger som april, september och oktober ligger ofta utanför regnperioden, men är varmare och fuktigare månader. Se väder och klimat i olika områden i Indien.

BÄSTA RESEPERIOD

Den bästa tiden att resa beror på vart din resa går till i Indien. Klassiska områden som Delhi, Rajasthan och Kerala besöks bäst under den svenska vintern och våren – från november till april. Om resan går till Himalaya är dock klimatet annorlunda. Ladakh upplevs bäst på sommaren mellan april och augusti. Här är det varmare i bergen och den tibetanska platån skyddar mot monsunregn. Om resan till Himalaya går till delstaten Sikkim så är den bästa reseperioden den svenska våren eller hösten.

Resor till mångsidiga Indien

Våra skräddarsydda resor till Indien tar dig riktigt nära den berikande kulturen, historien, naturen och andra storslagna upplevelser du sent kommer att glömma. Landet är minst lika äventyrligt som det kan vara kaotiskt. Indien ger många fascinerande intryck var du än befinner dig. Här står de pulserande städerna i skarp kontrast till den vackra naturen med allt från lummiga skogar och gyllene sandstränder till höga berg och öde öken.

Maharadjornas storslagna palats, vacker arkitektur från en svunnen tid, den hisnande naturen och ett folk med färgglada dräkter och glänsande smycken. Det finns alltid något nytt som fångar ditt intresse. Och med doften av fräsande gatukök, sprudlande marknader, tänd rökelse och aromatiska teplantager kommer alla dina sinnen att gå igång.

Oförglömliga upplevelser från södra till norra Indien

Få platser i världen har så varierande omgivningar och upplevelser som Indien. I södra Indien hittar du frodiga teplantager, stora nationalparker med ett rikt djurliv samt landets kulturella och finansiella metropol, Mumbai. Om du i stället letar efter vackra stränder finns det inget bättre ställe än Varkala-stranden i utkanten av Thiruvananthapuram eller Goa längre upp på västkusten.

I norra Indien finns i stället Himalayas hisnande höjder, massiva granar, natursköna vandringsleder och en speciell, andlig atmosfär som kännetecknas av de avsides belägna buddhistiska klostren samt staden Varanasi och floden Ganges, som beskrivs som två av de heligaste platserna för hinduerna.

Ett framträdande och uråldrigt kulturarv

Indiens rika kultur och historia finns överallt. Detta återspeglas både i de många imponerande, antika templen och palatsen samt den livsglada och gästvänliga befolkningen som binder samman de många fascinerande traditionerna och ritualerna med en modern livsstil.

Diwali och holi är två mycket speciella högtider som du kan ha turen att uppleva på din resa till Indien. Diwali är den största och viktigaste högtiden i Indien och kallas också för "Festival of Lights". Ljus i överflöd tänds som en symbol för ljusets skydd mot mörker. Holi är en glad och färgstark hinduistisk festival som firar kärleken och allt bra i livet. Livliga färger flyger runt i luften när familjer och vänner täcker varandra från topp till tå med färg som ett tecken på kärlek och respekt.

Smaka på det fantastiska indiska köket

Kanske har du redan bekantat dig med det indiska köket hemifrån? Det är dock en mycket speciell upplevelse att resa till själva källan av indisk mat. Vi kan prata hur länge som helst om äkta, indisk mat. Smaken är uppskruvad till max där curry, grönsaker och inte minst massor av innerlig kärlek till god mat är några av huvudingredienserna i de många fantastiska vegetariska och sjudande rätterna. Och, som om detta inte vore nog så är maten i Indien oftast extremt billig. Låt dig därför bara lockas med av de många frestelserna.

FAQ

VAR LIGGER INDIEN?
Indien är ett stort land i Asien, granne med Pakistan, Nepal, Kina, Bhutan, Myanmar och Bangladesh. Indien har kust ut mot Indiska Oceanen och har ön Sri Lanka belägen utanför Indiens sydspets.

HUR MÅNGA BOR I INDIEN?
Indien är ett av världens överlägset största länder när det gäller befolkning, endast överträffat av Kina. Indien är således hem för 1 406 miljoner människor.

VAD ÄR KLOCKAN I INDIEN?
Tidszonen i Indien är Indian Standard Time (UTC+5:30). Tidsskillnaden jämfört med Sverige är plus 3,5 timmar.

VILKET SPRÅK TALAR MAN I INDIEN?
I Indien talas 22 olika officiella och erkända språk. Det mest talade språket är hindi, som talas av uppemot 40% av den indiska befolkningen. Hindi är särskilt utbrett i de centrala och norra delarna av Indien, medan de andra språken talas mest i resten av landet.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL INDIEN PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Indien-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Indien för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: