Nedan kan du se några spännande resor till Seychellerna som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Seychellerna.

Visa 4 upplevelser

Bröllopsresa till Kenya och Seychellerna

En kombination av tält på savannen och safari i en av Afrikas bästa nationalparker - Masai Mara – som avslutas med paradissemester på några av världens vackraste stränder. För oss är detta den perfekta bröllopsresan! Vi har skräddarsytt er bröllopsresa till Kenya och Seychellerna, för den bästa mixen av upplevelser och lyx.
Läs mer
16 dagar
JUNI - OKTOBER
från 62 950:-

Upplev Seychellerna med segelbåt

Drömmer du om vind i seglen, kristallklart vatten och några av världens vackraste stränder? Då är vår intima seglats på sju dagar i Seychellernas övärld något för dig! Du bor i egen hytt, och ombord på båten är det enda du ska bekymra dig om att njuta av vackra utsikter, inta läckra måltider och bada i det inbjudande havet. Snorkelutrustning, paddle boards, kajaker och fiskeutrustning finns ombord för när du vill byta soldyrkandet mot aktiviteter.
Läs mer
13 dagar
ÅRET OM
från 43 450:-

Aktiv semester på Seychellerna

Seychellerna är inte bara paradisstränder och badsemester. Här kan du också krydda avkopplingen på stranden med dykning, snorkling, surfing och paddleboards, samt vandringar i de vackra omgivningarna.
Läs mer
14 dagar
ÅRET OM
från 30 950:-

Öluffa på Seychellerna

Seychellerna är en drömdestination för många. Stämningen är avslappnad och bjuder in till både avkoppling och utforskning av land och hav. Seychellerna har några av världens vackraste stränder med vit sand, blått hav och palmer som vajar i vinden.
Läs mer
11 dagar
ÅRET OM
från 30 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se
Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM SEYCHELLERNA

Få information och fakta om Seychellerna här!

VÄDRET PÅ SEYCHELLERNA

Seychellerna har över 2 500 soltimmar per år och en medeltemperatur på 29 grader. Öarna har två årstider, som domineras av sydostpassagen och nordvästpassagen. Från maj till oktober är det sydostpassagen som ger torrt väder och lägre luftfuktighet än övrig tid – havet kan däremot vara lite vilt under den här perioden. Från november till februari förekommer tropiska regnskurar – särskilt i december och januari. Samtidigt är det vid den här tiden på året som luftfuktigheten är som högst. April är en lugn och varm månad.

Se väder och klimat på Seychellerna här.
Seychellerna

BÄSTA RESEPERIOD

Högsäsong för resor till Seychellerna är maj till oktober. Om du vill snorkla eller dyka är de bästa månaderna - för sikten under ytan - april, maj, oktober, november och december. Seychellernas paradisstränder är idealiska för en smekmånad under sommarmånaderna. Observera att det från maj till september kan finnas en del tång på sydvästra Mahé och den södra delen av Praslin. Från oktober till april finns det risk för tång på Pralins Côte D'or-strand och ibland på Mahés berömda strand Beau Vallon.
Seychellerna

Res till Seychellerna - Paradisets trädgård


I Indiska oceanen, utanför Afrikas östkust, ligger den paradisliknande ögruppen Seychellerna – en orörd pärla med frodig och exotisk natur som få platser i världen kan konkurrera med. Det är svårt att inte bli förälskad i de paradisiska omgivningarna, men de olika öarna har också mycket mer att erbjuda.

På din resa till Seychellerna har du stora möjligheter att njuta av både de vackra, vita stränderna och upptäcka vilka kulturskatter och olika naturupplevelser som gömmer sig där.

Seychellerna bjuder på en riktig paradissemester

Det är verkligen inte bara på vykort som Seychellerna ser helt underbart ut. Med våra resor till Seychellerna kan du åka på en oförglömlig strand- och badsemester och njuta av äventyrlig avkoppling med allt vad det innebär: kritvita sandstränder, azurblått hav, mysiga hotell, naturliga korallrev och vackra palmer som vajar lätt och elegant i den milda brisen.
Seychellerna

Fantastiska naturupplevelser med ett spektakulärt djurliv

Seychellerna är långt ifrån bara en klassisk strandsemester. Ögruppen har även upplevelser för den aktiva äventyraren som jagar fantastiska naturupplevelser. Om du gillar stora undervattensäventyr har du möjlighet att snorkla eller dyka bland de färgglada fiskarna och korallreven.

På en vandring genom öarnas lummiga områden gömmer sig stora naturupplevelser med ett exotiskt växt- och djurliv. Speciellt det rika fågellivet på Seychellerna, inklusive den svarta papegojan, huserar ett stort antal sällsynta fågelarter. Du kan också ta turen över till den lilla ön, Curieuse Island, och träffa öns stora grupp av mycket speciella lokala invånare: de gigantiska landsköldpaddorna.

Utforska huvudön Mahés livliga marknader

Seychellerna består av en samling större och mindre öar; faktiskt hela 115 öar om man räknar noga. Det kan vara svårt att besöka dem alla under din resa till Seychellerna, men det finns flera som du definitivt inte bör missa.
Seychellernas största ö, Mahé, är samtidigt den mest befolkade ön. Huvudstaden Victoria är hem för cirka 85% av Seychellernas befolkning, och därför är det också en naturlig samlingspunkt för kultur och kulinariska upplevelser. Stadens stora matmarknad – Sir Selwyn Clarke Market, som vimlar av dagens fångster från havet, exotiska frukter, aromfyllda kryddor och inte minst ett sprudlande handelsliv – är väl värt ett besök.

Upptäck Praslins magnifika natur och La Digues världsberömda stränder

Den näst största ön, Praslin, erbjuder en unik natur och flera vackra stränder - i synnerhet Anse Lazio. På ön kan du också besöka den UNESCO-skyddade nationalparken Valle de Mai, där du bland annat kan se världens enda palm med tvillingkokosnötter.

Nära Praslin ligger också den lilla mysiga ön, La Digue, som också har sin egen version av en riktig paradisstrand: Anse Source D'argents. Seychellerna har många fantastiska stränder, men de mest kända hittar du på Praslin och La Digue. Båda anses ha några av de vackraste stränderna i världen, och förmodligen är det få som besöker Anse Lazio eller Anse Source D'argents som inte håller med om dessa påståenden.

Ett kulturellt och kulinariskt potpurri

Den välkomnande befolkningen på Seychellerna består av ett brett spektrum av människor med olika nationaliteter som genom historien har rest hit eller på annat sätt hamnat här. Detta gäller franska plantageägare, brittiska kolonister, afrikanska slavar och senare indiska och kinesiska handelsmän. Denna multietniska sammansättning har resulterat i en unik, kreolsk kultur samt ett spännande kök rikt på nyfångade skaldjur, frukt, grönsaker och kryddor.

Seychellerna

FAQ

VAR LIGGER SEYCHELLERNA?

Seychellerna är en afrikansk ögrupp som består av 115 små paradisöar, som ligger mitt i Indiska oceanen, norr om Madagaskar.

VAD HETER HUVUDSTADEN PÅ SEYCHELLERNA?

Seychellernas huvudstad heter Victoria. Staden ligger på huvudön Mahé och räknas som världens minsta huvudstad. Det tar cirka 10 minuter att gå från ena änden av staden till den andra. Trots sin begränsade storlek är Victoria en mycket trevlig stad med sina stämningsfulla, gamla gator, museer och marknader.

VAD ÄR KLOCKAN PÅ SEYCHELLERNA?

Tidszonen i Seychellerna är Seychellisk tid (UTC+4). Tidsskillnaden jämfört med Sverige är plus 2 timmar under sommartid och +3 timmar under vintertid.

VILKET SPRÅK TALAR MAN PÅ SEYCHELLERNA?

På Seychellerna talas franska, engelska och ursprungsspråket kreol. Nästan alla talar flytande engelska, vilket gör det mycket lätt att kommunicera med lokalbefolkningen på öarna.


VAD ÄR SEYCHELLERNA KÄNT FÖR?

Seychellerna är känt som ett riktigt tropiskt paradis med några av världens vackraste stränder, frodig natur och ett unikt djurliv med både jättesköldpaddor och sällsynta papegojarter. Det tropiska klimatet ger en medeltemperatur på 27 grader året runt utan större säsongsvariationer, vilket gör det till ett populärt resmål året runt.
Seychellerna är också känt för att erbjuda en trygg och trevlig reseupplevelse. Befolkningen är mycket positiv och välkomnande, och brottsligheten är extremt låg, så du behöver inte vara rädd för att bli bestulen när du rör dig runt på öarna.

PLANERA RESAN TILL SEYCHELLERNA ENLIGT DINA ÖNSKEMÅL

På Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd, och sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Våra experter på Seychellerna, som själva har rest där, hjälper dig att organisera och arrangera både aktiviteter och praktikaliteter. Du får också massor av bra råd och tips samt inspiration till smultronställen och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i varje reseguide.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte med oss redan idag, så skräddarsyr vi din resa till Seychellerna.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: