Sök
Sök
Seychellerna

Information och fakta om Seychellerna

Blunda och föreställ dig den mest perfekta, kritvita sandstrand med turkosfärgat hav och ett grönskande, kuperat landskap bakom dig. Det du har föreställt dig är Seychellernas verklighet. En stor del av skärgårdens dragningskraft är givetvis de makalösa sandstränderna, men Seychellerna bjuder också på många andra attraktioner som regnskogsturer, båtutflykter, snorkling, naturreservat och naturligtvis mycket historia och kultur.

Fakta

Huvudstad: Victoria
Språk: Engelska, franska och kreol
Klimat: Tropiskt
Valuta: Seychellisk rupie
Religion: Här är de flesta katoliker. Dessutom praktiseras kristendomen, hinduism och islam.
Seychellerna är verkligen symbolen för paradiset – här behövs inget filter eftersom vattnet verkligen är SÅ blått och stränderna verkligen är SÅ vita. Både över och under vattenytan kommer du att kunna njuta av den fantastiska skärgården.

Praktisk info om att resa i Seychellerna


Klimat och bästa restid
Seychellerna har över 2500 soltimmar per år och en medeltemperatur på 29 grader.

Från maj till september blåser sydöstpassagen. Detta är en relativ torr period med svala havsbrisar och lägre luftfuktighet än normalt.

Från november till februari blåser nordvästpassagen och medför tropiska skyfall, särskilt i december och januari. Passagen blåser inte hela tiden så luftfuktigheten och värmen är därför något högre under denna period. Från april till oktober är det varmt med små brisar och stilla hav.

Det kan komma en del regn och blåst under december - januari och det kan gå en del vågor juni – september. Vissa tider på året är det mycket sjögräs på stränderna, speciellt på Praslin.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Seychellerna baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret på Seychellerna kan vara mycket skiftande och oförutsägbart och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Pengar
Den seychelliska valutan heter seychellisk rupie Många priser anges i euro och kan också betalas kontant i euro på de flesta platser, men på små, mindre turistiska platser förväntas det att du betalar med rupier. Det finns gott möjligheter att ta ut pengar från de många bankomaterna i de större städerna. Internationella kreditkort sprids mer och mer och accepteras på de allra flesta hotell, butiker och pensionat.

Kontrollera aktuell valutakurs på: www.xe.com.

Villkor för visum
Som svensk medborgare kan du bo visumfritt på Seychellerna i upp till 90 dagar. Ditt pass måste dock ha minst sex månaders giltighetstid utöver resan. Du måste kunna visa en returbiljett, samt bevis på tillräckliga ekonomiska resurser för att täcka din vistelse och bevis på boende.
OBS! Visumreglerna kan ändras med kort varsel, så Winberg Travel rekommenderar att du kontrollerar aktuella villkor på landets ambassad eller på utrikesdepartementets hemsida.


Transport
Flyg:
Om du har ont om tid men vill se mer av de viktigaste öarna kan du flyga inrikes med Air Seychelles. Annars finns de regelbundna och effektiva färjor mellan de tre största öarna. Till alla andra öar måste båtarna chartras.

Cykel:
På öarna La Digue och Praslin är tvåhjulingar ett bra, enkelt och billigt sätt att utforska öarna. Mahé är lite för kuperat och brant för att en cykeltur ska bli det första valet för de flesta, så där kan det vara enklare att hyra en bil.

Bil:
Du kan hyra bil på Mahé men vägarna är smala och det är vänstertrafik.. Vägarnas skick kan variera från ganska bra till helt oframkomliga.

Taxi:
Taxibilarna använder inte taxameter så se till att få ett fast pris innan du hoppar in.

Buss:
Både Mahé och Praslin har relativt effektiva busslinjer som gör att du inte behöver en hyrbil för att utforska öarna.

Dricks
Dricks förväntas inte på Seychellerna men tas emot tacksamt. De bättre restaurangerna och hotellen lägger ibland på 10–15 % i serviceavgift.
Vi rekommenderar att du sätter dig in i hur mycket som normalt ges i dricks och till vem innan du ger dig ut på din resa. Hitta information om dricks i Lonely Planets guideböcker.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: