På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Seychellerna.


Praktisk info om att resa i Seychellerna

Klimat och bästa restid
Seychellerna har över 2500 soltimmar per år och en medeltemperatur på 29 grader.

Från maj till september blåser sydöstpassagen. Detta är en relativ torr period med svala havsbrisar och lägre luftfuktighet än normalt.

Från november till februari blåser nordvästpassagen och medför tropiska skyfall, särskilt i december och januari. Passagen blåser inte hela tiden så luftfuktigheten och värmen är därför något högre under denna period. Från april till oktober är det varmt med små brisar och stilla hav.

Det kan komma en del regn och blåst under december - januari och det kan gå en del vågor juni – september. Vissa tider på året är det mycket sjögräs på stränderna, speciellt på Praslin.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Seychellerna baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret på Seychellerna kan vara mycket skiftande och oförutsägbart och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Pengar
Den lokala valutan heter seychellisk rupie. Många priser anges i euro och du kan också betala med euro på de flesta platser. På ställen utanför turistområdena förväntas det dock att du betalar med rupier. Du kan växla från euro till rupier på plats på Seychellerna eller ta ut den lokala valutan från bankomaterna i de större städerna. Kreditkort accepteras på de allra flesta hotell, butiker och restauranger.
Kontrollera aktuell valutakurs på: www.xe.com.

Villkor för visum
Svenska medborgare får stanna i 30 dagar utan visum, men du måste ansöka om ett intresetillstånd inom 30 dagar före ankomst och det görs via https://seychelles.govtas.com/en. Inresetillstånd förutsätter att du har giltigt pass, en returbiljett samt hotellbokningar.

OBS! Visumreglerna kan ändras med kort varsel, så Winberg Travel rekommenderar att du kontrollerar aktuella villkor på landets ambassad eller på UD:s hemsida.


Vaccination
Om du anländer till Seychellerna från eller via ett gula febern-drabbat område måste du ha ett så kallat ”gult kort” med giltig gula febern vaccination med dig för att bli insläppt in i landet. För ytterligare information om krav kring inreseregler gällande gula febern kontakta myndigheterna på Seychellerna.
Du får ej ha besökt något av nedanstående länder de senaste 21 dagarna före ankomst till Seychellerna; Guinea, Sierra Leone, Liberia, Nigeria, Kongo eller Senegal.

Transport
Flyg
Om du har ont om tid men vill se mer av de viktigaste öarna kan du flyga inrikes med Air Seychelles. Annars finns de regelbundna och effektiva färjor mellan de tre största öarna. Till alla andra öar måste båtarna chartras.

Cykel
På öarna La Digue och Praslin är tvåhjulingar ett bra, enkelt och billigt sätt att utforska öarna. Mahé är lite för kuperat och brant för att en cykeltur ska bli det första valet för de flesta, så där kan det vara enklare att hyra en bil.

Bil
Du kan hyra bil på Mahé men vägarna är smala och det är vänstertrafik. Svenskt körkort är giltigt. Vägarnas skick kan variera från ganska bra till helt oframkomliga.

Taxi
Taxibilarna använder inte taxameter så se till att få ett fast pris innan du hoppar in.

Buss
Både Mahé och Praslin har relativt effektiva busslinjer som gör att du inte behöver en hyrbil för att utforska öarna.

Dricks
Dricks förväntas inte på Seychellerna men är du nöjd får du gärna lämna dricks till lokalguide/chaufför, städerskor, portierer och på restaurang för den service du har fått. De bättre restaurangerna och hotellen lägger ibland på 10–15 % i serviceavgift.

Diverse: Glöm inte att ta med ert vigselbevis för att visa upp vid incheckning på era hotell. Detta för att ta del av eventuella förmåner för nygifta bröllopspar på bröllopsresa.

Eluttagen på Seychellerna är på 240 V, och här krävs adapter för ett eluttag med tre avlånga hål.

Var uppmärksam på att det under vissa tider på året finns sjögräs på stränderna. De som ligger i syd/sydöst har mer sjögräs under april-oktober och stränder i norr/nordväst har mer sjögräs november-mars.


Fakta

Huvudstad: Victoria
Språk: Engelska, franska och kreol
Klimat: Tropiskt
Valuta: Seychellisk rupie
Religion: Här är de flesta katoliker. Dessutom praktiseras kristendomen, hinduism och islam.
Tidsskillnad: Det är 2 timmars tidsskillnad mellan Sverige och Seychellerna sommartid och 3 timmar vintertid.


Information Seychellerna

Seychellerna är verkligen symbolen för paradiset – här behövs inget filter eftersom vattnet verkligen är SÅ blått och stränderna verkligen är SÅ vita. Både över och under vattenytan kommer du att kunna njuta av den fantastiska skärgården.

Seychellerna består av 115 korall- och granitöar i Indiska oceanen. Eftersom ungefär hälften av dessa avlägsna öar består av naturreservat och nationalparker har landet lyckats bevara sin unika natur och kultur. Dessutom finns det begränsningar för antalet besökare i landet, vilket förstärker upplevelsen av ett isolerat paradis. Det passar utmärkt att besöka mer än en ö när du reser till Seychellerna. Besök till exempel öarna Mahé, La Digue eller Praslin, där frodiga bergslandskap, nationalparker samt romantiska stränder och hotell ligger vid havet.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se
Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: