Nedan kan du se några spännande resor till Mauritius som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Mauritius.

Visa 5 upplevelser

Aktiv semester på Mauritius

Mauritius erbjuder en uppsjö av spännande och annorlunda boendealternativ samt härliga möjligheter för en aktiv semester. Vi har kombinerat tre unika och varierade boenden som ligger på olika delar av ön, och dessutom inkluderat ett underbart strandhotell för avkoppling.
Läs mer
17 dagar
APRIL - DECEMBER
från 33 950:-

Upplevelseresa till Mauritius

Byt ut höstens regn och blåst mot en vistelse på ljuvliga Mauritius. Vi har satt ihop en resa för dig som vill uppleva den Indiska Oceanen och gröna, frodiga Mauritius. Du bor på fina resorter hos den lokala hotellkedjan Attitude. Vi ger dig de perfekta ramarna för en exotisk resa på ö-paradiset.
Läs mer
10 dagar
från 26 450:-
från 21 450:-

Familjeresa till Mauritius

Åk med hela familjen till vackra Mauritius. Njut av ordentlig kvalitetstid vid Indiska Oceanen. Få sand mellan tårna och massor med tid för lek och poolplask. Bo direkt vid hav och strand i rymliga och bekväma familjerum.
Läs mer
11 dagar
ÅRET OM
från 27 450:-
från 9 950:-
Mauritius med unika boenden

Mauritius med unika boenden

Mauritius är inte bara sol, bad och strand - här finns fantastisk natur och spännande hotell undangömda i den grönskande tropiska naturen. Vi har tagit fram ett program med unika boenden som ger dig möjlighet att utforska ett lite annorlunda Mauritius!
Läs mer
11 dagar
ÅRET OM
från 27 450:-
Safari i Sydafrika och strandliv på Mauritius

Safari i Sydafrika och strandliv på Mauritius

Kombinera stora djur-, natur- och kulturupplevelser på mysiga Mpala Safari Lodge med skön avkoppling vid stranden på paradisön Mauritius.
Läs mer
13 dagar
OKTOBER - APRIL
från 51 450:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Adam Kindberg Smeds

Adam Kindberg Smeds

Travel Consultant

info|wt.se
Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM MAURITIUS

Få information och fakta om Mauritius här!

VÄDRET PÅ MAURITIUS

Vädret är torrast under månaderna juni - augusti. Här är det dock också relativt svalt – speciellt på östkusten där det kan blåsa en del.
Januari - mars är den varmaste perioden, men också den blötaste med kraftigt regn, som dock oftast faller i snabba skyfall. Eftersom molnen kommer österifrån bildas det främst nederbörd över de centrala och östra områdena. Observera att cykloner kan förekomma under dessa månader.
Se väder och klimat i olika områden på Mauritius.

BÄSTA RESEPERIOD

Du kan resa till Mauritius året runt, men den bästa perioden är från april till december och det är också på våren, sommaren eller hösten som vi rekommenderar dig att resa.
Landet är perfekt om du till exempel vill resa under höstlovet, när det är regnperiod på många andra platser i världen. På samma sätt passar Mauritius utmärkt för en smekmånad på sommaren.

Åk på en äventyrlig resa till exotiska Mauritius

Mitt i den Indiska Oceanen ligger ö-paradiset Mauritius, som är omgivet av vackra stränder med kritvit sand, vajande palmer och behagligt, kristallklart vatten. Den avkopplande lyxen som kännetecknar Mauritius är det som lockar många resenärer. Men landet är också så mycket mer.

Med Winberg Travels äventyrliga resor till Mauritius har du möjlighet att utforska alla sidor av det hisnande paradiset och uppleva landet från alla vinklar och vrår - på land så väl som till havs. Oavsett om du jagar nya äventyr eller längtar efter en lyxig, avkopplande semester paketerar vi din resa till Mauritius med skräddarsydda upplevelser för dig.

Resor till Mauritius fyllda av vackra upplevelser

Ett besök på Mauritius är fyllt av skönhet, avkoppling och aktiviteter för alla. Koppla av på orörda stränder med turkosa laguner, dra nytta av fantastiska dykmöjligheter, utforska det färgstarka livet och korallreven under havsytan, åk med båt genom de täta mangroveskogarna och tillbringa natten i unika omgivningar på utvalda hotell som skiljer sig från många andra hotell du har provat tidigare.

Mauritius har upplevelser för alla smaker

Kustområdet är täckt av kritvita stränder och har en tydlig känsla av exklusiv tropisk ö. I öns djupa inre består landskapet av en förvånansvärt frodig natur med bildsköna berg, vattenfall och andra gömda skatter. Den är samtidigt idealisk för backpackeräventyr. På den sydvästra delen av ön hittar du också en riktig naturpärla i vattenfallet Chamarel. Det majestätiska vattenfallet är 83 meter högt och är en av Mauritius vackraste naturupplevelser. Du får inte heller missa de fantastiska botaniska trädgårdarna i bland annat Pamplemousses och Curepipe.

Utforska Mauritius charmiga städer

Det är inte bara de fantastiska stränderna och den hisnande naturen som är värd din tid. Mauritius charmiga städer är lika intressanta och vackra.

Besök huvudstaden Port Louis där breda boulevarder kantas av både gamla och nya byggnader, eller Central Market som vimlar av små lokala handelsstånd, ihärdiga försäljare, färska och lokala råvaror och spännande, autentiska smakupplevelser.
En promenad längs med stadens hamnpromenad bjuder på många mysiga restauranger. Du kan också kombinera strand och stad i Mauritius största och mest populära badort, Grand Baie, som erbjuder shopping, nattliv och restauranger med utsökt gastronomi från världens alla hörn.

En mångfaldig kultur

Mauritius kultur är mycket varierad, vilket återspeglas i både befolkningen och de imponerande, religiösa byggnaderna som består av både romersk-katolska kyrkor, hinduiska tempel och buddhistiska pagoder. Det mångkulturella samhället på Mauritius består huvudsakligen av indier, kineser, afrikaner och kreoler som alla är välkomnande och vänliga, och som i hög grad bidrar till värmen och den avslappnade atmosfären på ön.

Mauritius förflutna som fransk koloni syns också tydligt i stadsbilden, där både gatunamn och arkitektur bär prägel av det franska förflutna, liksom i gastronomin där det franska köket också spelar en framträdande roll.

Smaka på det mauritiska köket

Din resa till Mauritius bjuder på massor av utsökt lyx och njutning. Detsamma gäller även de kulinariska upplevelserna du hittar bland de många, härliga gourmetrestaurangerna och street food-köken. Maten på Mauritius kännetecknas av kryddiga och välsmakande rätter som har påverkats av landets mångkulturella touch, där både indiska, kinesiska och europeiska specialiteter och kryddor finns med på menyerna. Särskilt rätter med nyfångad fisk och skaldjur samt de många exotiska frukterna är berikande smakupplevelser utan dess like.

FAQ

VAR LIGGER MAURITIUS?
Mauritius är en afrikansk ö-nation som ligger i Indiska oceanen, cirka 90mil öster om Madagaskar.

VAD ÄR KLOCKAN PÅ MAURITIUS?
Tidszonen i Mauritius kallas Mauritius Time (UTC+4). Tidsskillnaden jämfört med Sverige är plus 2 timmar.

VILKET SPRÅK TALAR MAN PÅ MAURITIUS?
På Mauritius talas engelska och franska, så det är ganska lätt att kommunicera med lokalbefolkningen.

VAD HETER HUVUDSTADEN PÅ MAURITIUS?
Mauritius huvudstad heter Port Louis. Det är en hamnstad på den nordvästra sidan av ön. Här finns spännande historia och kulturupplevelser, men också gott om möjligheter till shopping och restaurangbesök.

VAD KAN MAN GÖRA PÅ MAURITIUS?
Mauritius är mycket mer än vita sandstränder. Här kan du besöka grönskande nationalparker med vacker natur, vattenfall och spännande djurliv. I huvudstaden Port Louis finns det gott om upplevelser för den historieintresserade och mysiga marknader med lokala kryddor och exotiska frukter. Du kan också prova på att surfa eller kitesurfa vid till exempel Tamarin-bukten eller Le Morne.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL MAURITIUS PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Mauritius-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Mauritius för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: