11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 27 450:-
Denna juvel i Indiska Oceanen är ett perfekt resmål året om, oavsett om man vill njuta av kristallklart vatten och vita stränder eller dansa sega i Port Louis. Vi har gjort ett reseförslag som ger dig möjlighet att köra runt själv i det tempo som passar dig. Vi förbokar boende på några av öns mest unika och speciella boenden på tre olika delar av ön. På så sätt får du möjlighet att uppleva och utforska ett annorlunda Mauritius.

I norr ligger den pittoreska byn Grand Baïe med hotell i alla prislägen och en infrastruktur som gör det lätt att trivas. Här finns shopping och restauranger såväl som en mycket vacker kustremsa. Huvudstaden Port Louis är en myllrande liten storstad med udda affärer och gatumarknader . Till stadens sevärdheter hör Port Louis Bazaar - en lokalmarknad med allsköns mat och kryddor och Mauritian Chinatown. I närheten ligger Caudan Waterfront med massor med affärer till hanterbara priser.

Ön bjuder också på naturupplevelser såsom Chamarel där man beser den vackra flerfärgade sanden med imponerande vattenfall i omgivningarna. I den vackra botaniska trädgården Pamplemousses finns de berömda näckrosorna. Packa gärna en picknickkorg och njut av omgivningarna.

Läs mer om Mauritius här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Mauritius här

Bästa reseperiod

Mauritius fungerar att åka till året om – men den bästa tiden är från april till december då det är varmt och relativt torrt. Juni och augusti är de torraste månaderna då det också är lite svalare. På västkusten är det lite varmare och på ostkusten blåser det en del. Januari till mars är de varmaste månaderna då det också regnar en del, oftast i form av korta, tropiska regn.

Våra rekommendationer för bästa tid att besöka Mauritius är baserade på hur vädret varit tidigare år och är bara en vägledning om hur vädret brukar vara.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa
Vi bokar alltid reguljärflyg - de flesta bolag erbjuder specialmat utan extra kostnad och möjlighet till seating. Ombord serveras mat och visas film för att resan skall bli kort och behaglig. Det är ett flygbyte på vägen och ni landar sedan på Mauritius nästa dag.
Dag 2: Ankomst
Ni landar på Mauritius och går efter pass- och tullformalliteter hämtar ni upp er hyrbil och kör mot den lilla byn Deux Frères vid kanten av Mauritius längsta flod Grand River South East. Detta är en stilla plats mitt i den vackra naturen. Lodgen byggdes med syftet att ha minsta möjliga miljöpåverkan. Här använder man solenergi för el och uppvärmning av vatten, man samlar regnvatten, använder trä och återanvänt material i största möjliga mån. Ni bor i ett ”tält” med badrum och toalett uppbyggt på en träveranda. Tälten är 50 kvadratmeter stora och man kan bo 2 vuxna och 3 barn under 12 år i ett tält. Här finns pool och restaurang som serverar både frukost och middag med kreolsk inspiration.
Dag 3: Eco Lodge
Efter en lat frukost kan man antingen stanna kvar på lodgen och paddla kanot i mangroveträsket och utforska floden och de små stränderna som man inte kan nå på annat sätt än det här. Man kan också låna mountainbikes och utforska omgivningarna. Eller så tar ni bilen och ger er iväg på en utflykt. Varför inte åka till Trou d’Eau Douce och äta lunch på en lokal restaurang. Här är vattnet nästan overkligt blått och det är härifrån man åker ut till ön Ile aux Cerfs. (F)
Dag 4: Sköna stränder vid Zilwa Attitude
Ni startar upp bilen och beger er norrut mot ljuvliga Zilwa Attitude. Här väntar er fyra sköna nätter. Rummen är inredda i traditionell mauritisk still och har antingen terrass eller balkong med utsikt över trädgården. Under vistelsen här ingår också middag varje dag. (F,M)
Dag 5-7: Avkoppling och upplevelser på nordkusten
Förutom att njuta av strand och pool finns här trevliga restauranger och aktiviteter som yoga och Tai Chi. Man kan snorkla, paddla kajak och låna SUP från hotellet. Eller varför inte ta en kurs i kitesurfing? Ni kan också ta bilen för att utforska lite mer. Kanske en tur in till grand Baie för lunch och lite shopping. Ni kan sedan fortsätta till byn Cap Malheureux med den vackra kyrkan med sitt röda tak. (F,M)
Dag 8: In mot hjärtat av den gröna ön
Idag tar ni bilen och åker in i de mittersta delarna av ön. På vägen kan ni passa på att äta lunch här i Port Louis också! Ni fortsätter sedan norrut, passa på att stanna vid den vackra botaniska trädgården Pamplemousses – känd för dammen med näckrosor och sköldpaddorna som vandrar omkring. Väl framme ligger Bubble Lodge vid den staden Bois Cheri. Här, mitt ute bland te-odlingar och grönt landskap övernattar du i de specialdesignade bubbeltälten som är delvis genomskinliga för att ge den där riktigt naturnära känslan – som om man sov ute direkt under stjärnhimlen. Alla tälten är unikt inredda men har rinnande vatten, toalett och utomhusdusch under bar himmel. (F)
Dag 9: Avkoppling eller utflykter
Frukost och sedan har ni dagen till att utforska och njuta av denna del av Mauritius. Dagens tips till utflyktsmål är La Rhumerie de Chamarel med guidade turer och romprovning, 7-coloured earth med sina unika sanddyner och färger, upplevelsen The Curious Corner of Chamarel, vandring i Black River Gorges för att sedan avsluta i världsarvet Le Morne. Ni kan be hotellet packa en picknickkorg åt er eller så kan man stanna till i t.ex. Case Noyale och äta på någon av restaurangerna där. (F)
Dag 10: Hemresa
Ni tar bilen och kör till flygplatsen och lämnar tillbaka hyrbilen för att sedan flyga tillbaka mot Skandinavien. (F)
Dag 11: Hemkomst

Övernattningar

Åtta nätter på hotell/lodge/tält

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

Året om

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Mauritius t/r (inklusive bagage)
 • 2 nätter i safaritält på Hotel Otentic Eco Lodge
 • 4 nätter i dubbelrum på Zilwa Attitude
 • 2 nätter i Bubble Room på Bubble Lodge, Bon Cheri
 • Måltider enligt program
 • Hyrbil inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring
 • Fritt användande av kajak, SUP och mountinbikes på Otentic Eco Lodge
 • Fritt användande av t.ex. kajaker, SUP, snorklingsutrustning, Tai Chi, yoga, glasbåttenbåt mm på Zilwa Attitude Hotel
 • Fritt utnyttjande av vattencyklar, kajaker och fiskespön på Bubble Lodge
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: