Nedan kan du se några spännande resor till Costa Rica som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen boka ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Costa Rica.

Visa 14 upplevelser

Res på egen hand i Costa Rica

Res runt Costa Rica i egen takt. Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg, hämtning på flygplatsen och två nätter på ett bra budgethotell i San José förbokat.
Läs mer
Upp till 90 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 14 450:-

Upplevelseresa till Costa Rica med natur, djurliv och strand

Upplev Costa Ricas höjdpunkter på denna spännande resa med fantastiska natur- och djurupplevelser i Tortuguero national Park samt besök vid Arenal-vulkanen vid La Fortuna, molnregnskogen i Monteverde och Irazu-vulkanen. Resan avslutas med avkoppling och strandsemester vid Stillahavskusten i Samara.
Läs mer
15 dagar
DEC-APR
från 35 950:-
från 23 950:-

Costa Ricas höjdpunkter

Upplev Costa Ricas höjdpunkter. Se fram emot en resa som bjuder på fantastiska natur- och djurupplevelser i Tortuguero National Park, Arenal-vulkanen vid La Fortuna och molnregnskogen i Monteverde. Resan avrundas med strandsemester vid Stillahavskusten i Manuel Antonio.
Läs mer
14 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 39 450:-

Costa Ricas vilda natur och fantastiska djurliv

Drömmer du om att komma bortom allfartsvägarna i Costa Rica så är denna kör själv-resa absolut något för dig. Här väntar vilda äventyr vid San Gerardo de Dota med ett unikt fågelliv, den råa kusten vid Uvita, Drake Bay med trekking bland vilda djur i Corcovado National Park och så hinner du dessutom med de två kändaste platserna i Costa Rica; Manuel Antonio och La Fortuna.
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 34 950:-

Det bästa av Nicaragua, Costa Rica & Panama

Detta reseäventyr bjuder på den historiska kolonistaden Granada, den aktiva vulkanen Masaya, det unika djurlivet och vackra naturen i La Fortuna, karibisk stämning och paradisstränder vid Puerto Viejo och Bocas de Toro, och avslutas med en utflykt till Panamakanalen. Här får du allt det bästa av Nicaragua, Costa Rica och Panama!
Läs mer
16 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 47 450:-

Backpacking i Costa Rica

Vulkaner, djungel och stränder! Costa Rica har allt – och denna 15 dagars backpackerresa låter dig uppleva det absolut bästa av Costa Rica. Koppla av på karibiska stränder, utforska landets unika natur och djurliv, prova dina krafter med massor av äventyrssporter och avsluta med surfing vid Santa Teresa och Montezuma.
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 23 950:-

Familjeresa till Panama & Costa Rica

Detta familjeäventyr tar er med på djungeltrekking hos ursprungsbefolkningen Emberá i Panama. Därefter fortsätter resan till Tortuguero National Park i Costa Rica där unika djurupplevelser väntar er. Resan avslutas med en avkopplande badsemester vid den karibiska kusten på Shawandha Ecolodge vid Puerto Viejo.
Läs mer
14 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 29 950:-
från 27 950:-

Kör själv i äventyrliga Costa Rica

Bo i koja i djungelns trädtoppar, utöva yoga, upplev Costa Ricas unika djurliv, vandra vid vulkaner och genom molnregnskog, bada i varma källor och njut av stränderna vid Stillahavskusten. Alla dessa äventyr väntar dig på denna unika kör själv-resa runt i Costa Rica – pura vida!
Läs mer
16 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 33 950:-

Road trip i Costa Rica med familjen

Ta med familjen på den ultimata kör själv-resan runt i natursköna Costa Rica. Här väntar fantastiska djurupplevelser, vulkaner, varma källor, vattenfall och strandsemester vid Stillahavskusten. I egen hyrbil får ni möjlighet för att utforska landet och kan resa i det tempo som passar till just er familj.
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 26 450:-
från 26 450:-

Spanskaundervisning & volontärarbete på Costa Rica

Vill du bli bättre på spanska och samtidigt komma in under huden på Costa Rica? Vill du dessutom göra en skillnad för lokalbefolkningen, naturen och det fantastiska djurlivet som finns här? Så är en resa med volontärarbete något för dig! Din resa kan lätt förlängas eller kombineras med andra länder på en längre backpackerresa.
Läs mer
17 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 29 450:-

Tregenerationsresa till Costa Rica

Denna tregenerationsresa kombinerar Costa Ricas unika djurliv med exotisk badsemester. Med egen hyrbil kan ni själva bestämma resans tempo och stanna precis när och var det passar er. Resan tar er från San José via Irazúvulkanen, La Fortuna och Monteverde till Flamingo Beach vid Stillahavskusten.
Läs mer
13 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 29 450:-
från 29 450:-

Äventyrliga Costa Rica och Mexiko

Detta reseförslag kombinerar Mexiko och Costa Rica, så att du kan se fram emot äventyr, djurliv, kultur, tempel och vackra paradisstränder. En spännande resa för både backpackers, familjer och par, där du får uppleva det unika djurlivet i Tortuguero, vulkaner och äventyr i Turrialba och La Fortuna, kultur och mayatempel vid Valladolid och avslutar med badsemester på Isla Holbox.
Läs mer
19 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 37 450:-
från 34 950:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

Backpacking i Central- och Nordamerika

USA, Mexiko, Beliza, Guatemala, Honduras, Nicaragua och Costa Rica. Känn storstadspulsen, åk på en roadtrip i USA:s imponerande nationalparker, vandra bland Mayaruiner, fyll magen med läckra tacos, smaka på mexikansk tequila, snorkla med valhajar, njut av reggaemusik och den karibiska atmosfären på Caye Caulker, m.m.
Läs mer
2-5 månader
från 14 450:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Adam Kindberg Smeds

Adam Kindberg Smeds

Travel Consultant

info|wt.se
Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM COSTA RICA

Få information och fakta om Costa Rica här!

Vädret i Costa Rica

Eftersom Costa Rica omges av både Stilla havet och Karibiska havet är vädret varierande beroende på vilken del av landet du besöker och när. Eftersom det dessutom är ett land där du kan ta dig upp i berg och ner i dalar bidrar även detta till att vädret kan skifta snabbt, även under torrperioden. Torrperioden inträffar mellan december och april, och det är då högsäsongen kickar igång. När sedan regnperioden inleds i maj går det fortfarande fint att besöka landet, så länge man är inställd på plötsliga regn och ett oförutsägbart väder trots att temperaturerna förblir höga.
Se väder och klimat i olika områden i Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan åka till Costa Rica året runt, men den allra bästa tiden att resa får antas vara mellan december och april eftersom vädret är torrare under de månaderna. Däremot ska man vara medveten om att priserna också stiger och att allt från övernattningar och utflykter till bilhyra blir dyrare under den här perioden. Under regnperioden sjunker priserna med undantag för juni och juli på grund av den stora delen amerikanska turister som besöker landet under sin sommarsemester.
Res på egen hand i Costa Rica

Resor till Costa Rica – upplev Latinamerikas dolda paradis

I Costa Rica, mitt i Latinamerikas pulserande hjärta, kan du ta del av fantastisk tropisk natur med allt från frodiga regnskogar, himmelska vattenfall och vackra stränder till gigantiska vulkaner och kulturella storstäder. Allt detta gör landet till ett riktigt paradis för världens alla äventyrare, oavsett om du reser med familjen eller backpackar på egen hand.

Om du skräddarsyr din resa till Costa Rica med oss på Winberg Travel får du komma nära inpå landets helt unika kultur och natur. Utgå från något av våra reseförslag eller sätt ihop din egen drömresa med hjälp av oss – kolla våra erbjudanden eller boka ett kostnadsfritt möte redan idag.

På jakt efter exotiska djur i Costa Rica

Älskar du att uppleva spännande djur? Då har du hamnat rätt – Costa Rica har ett otroligt rikt djurliv som innefattar mängder av exotiska arter, bland annat ett stort antal fåglar, sengångare, apor och inte minst de välkända havssköldpaddorna som går i land på Costa Ricas stränder för att lägga sina ägg.

Vill du uppleva Costa Ricas exotiska djur? Alternativen är många, men ett bra tips är att boka en kör-själv-semester där du kan besöka så många nationalparker du vill i egen takt.

Upplev Costa Ricas natur i ditt eget tempo

Costa Rica bjuder på ett stort antal naturupplevelser där det finns utrymme för både avslappning och upptäckarlust. På din resa kan du till exempel gå på upptäcktsfärd i någon av landets många vackra nationalparker eller slappna av på stränder med vajande palmer och azurblått vatten. Eftersom man omges av hav på bägge sidor av landet – Stilla havet i väst och Karibiska havet i öst – finns det goda möjligheter att både snorkla och surfa.

I landets mäktiga natur hittar du både stora frodiga regnskogar med massor av dolda skatter och fullständigt imponerande bergskedjor med både aktiva och vilande vulkaner. Bland annat hittar du den fascinerande Arenalvulkanen, som är en av världens mest aktiva med lava som varit i konstant rörelse ända sen 1968. När mörkret lägger sig i den tillhörande nationalparken runt vulkanen kan du se lavan glöda i natten – en upplevelse du sent kommer att glömma! Dessutom kan du gå på upptäcktsfärd längs de många vidsträckta hängbroarna som förbinder de olika delarna av nationalparken och den tillhörande regnskogen.

Costa Ricas huvudstad San José – en kulturell pärla med sevärdheter i mängder

På majoriteten av våra reseförslag rekommenderar vi att du startar din resa med ett besök i landets huvudstad San José – en stad som bär på ett rikt kultur- och nattliv med mängder av olika aktiviteter och sevärdheter. Passa på att besöka någon av de färgsprakande lokala marknaderna, något av de spännande museerna eller någon av de grönskande parkerna mitt inne i staden.
Se alla kulturella och historiska upplevelser i Costa Rica här.

Kom nära inpå landets vänliga befolkning på din resa till Costa Rica

Familj, gemenskap och samvaro är av stor vikt för Costa Ricas befolkning. Här kallas folket ofta för ticos, vilket är en kortform av ordet hermanticos som betyder lillebror. Det är ett vanligt begrepp man använder för att beskriva något som utstrålar värme och vänlighet, och kort och gott kan man säga att det är ett tydligt tecken på att du i Costa Rica blir bemött av ett gästvänligt och tillmötesgående folk oavsett var i landet du befinner dig.

På din resa till Costa Rica kan du dessutom träffa några av de många minoritetsgrupper som lever i landet – bland annat bribrifolket, som än idag lever på landsbygden i sina traditionella lantbruksbyar.

Smaka det costaricanska köket

Costa Ricas lokala kök präglas i hög grad av milda och välsmakande rätter, och här är det frukt och grönt, ris och bönor som ofta står i centrum. På plats här kan du smaka ceviche tico och chiofrijo – två utsökta rätter som du snabbt lär dig att uppskatta. Missa inte heller att smaka på de delikata avokadorna, som här odlas efter bästa tänkbara förutsättningar.
Colombia

Välj en äventyrsspäckad resa till Costa Rica

Längtar du efter en resa till Costa Rica där äventyret bestämmer riktningen? Vandra genom djungeln och nå fram till något av landets många vackra vattenfall som bjuder in till ett dopp, och om du känner dig lite extra äventyrlig kanske du vill prova på rapelling och canyoning – att klättra nerför vattenfallet medan vattenmassorna forsar omkring dig. På våra äventyrliga resor till Costa Rica kan du uppleva naturen till fots eller från en båt som sakta glider längs vattnet, och om du längtar efter lite mer fart kan du prova på mountainbiking, rafting eller kajak.

FAQ

VARFÖR SKA MAN RESA TILL COSTA RICA?
Costa Rica erbjuder en perfekt kombination av strandliv med goda surfing-, adventure- och snorklingsmöjligheter och ett spektakulärt djurliv med fantastiska djungelmiljöer som passar fint för trekking och äventyrliga aktiviteter. Det gör landet till ett idealt resmål för både familjer, par, vänner ocoh ensamresenärer. För den som vill känna lite puls under sin resa passar landet fint för adrenalinstinna aktiviteter som rafting, rapelling, ziplining och vulkantrekkar.

VAD ÄR COSTA RICA MEST KÄNT FÖR?
Det som Costa Rica får anses vara allra mest känt för är sitt fantastiska djurliv och sina många vackra nationalparker. På den karibiska sidan hittar du bland annat Tortuguero National Park där du kan ta en titt på de gröna sköldpaddorna som lägger sina tusentals ägg mellan juli och oktober. Utöver det är området kring Arenalvulkanen och molnregnskogen i Monteverde med sina många fågelarter och pilgiftsgrodor ett måste för många som besöker landet. En annan nationalpark som är populär att besöka är Corovado – hemvisten åt ett av jordens mest unika ekosystem.

VAR LIGGER COSTA RICA?
Costa Rica ligger i Latinamerika och har kust mot både Stilla havet i väst och Karibiska havet i öst. I norr gränsar landet mot Nicaragua och i söder mot Panama.

ÄR DET SÄKERT ATT BESÖKA COSTA RICA?
Generellt är Costa Rica ett mycket säkert resmål där man med användning av sitt sunda förnuft kan resa runt fritt. Det enda stället där det kan vara bra att vara lite extra vaksam när man är ute på egen hand är huvudstaden San José – här är taxi att föredra om man ska röra sig utomhus på kvällen.

VAR FINNS LANDETS BÄSTA STRÄNDER?
De bästa stränderna i Costa Rica hittar du vid Manuel Antonio och på Nicoyahalvön. Det sistnämnda benämns ofta som solkusten av lokalbefolkningen – här har man flest soltimmar per år i hela landet. Längs Stillahavskusten finns goda möjligheter för surfing, medan den karibiska kusten vid Puerto Viejo erbjuder en härlig creolstämning med avslappnad vibe.

VILKET SPRÅK TALAR MAN I COSTA RICA?
I Costa Rica talas framför allt spanska, som är det officiella språket. Engelska talas dock av många lokala som lever och verkar i de turisttäta områdena.

Skräddarsy din egen resa till Costa Rica

På Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan efter dina önskemål, behov och din budget. Hos oss får du hjälp av våra Costa Rica-experter, som själva har rest landet runt, med att arrangera alla aktiviteter och de praktiska förberedelserna. Du får också massor av goda råd, tips och inspiration som kan hjälpa dig hitta de dolda pärlorna som inte finns i de vanliga guideböckerna och som bär på unika upplevelser för alla fem sinnen.

Våga drömma stort och boka ett förutsättningslöst möte med oss på Winberg Travel redan idag, så skräddarsyr vi din perfekta resa till Costa Rica.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: