14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 39 450:-
Upplev Costa Ricas höjdpunkter med goda möjligheter för att utforska landet på egen hand i några av de mest imponerande nationalparkerna, som bjuder på ett alldeles unikt djurliv. Efter två dagar på egen hand i huvudstaden San José går resan vidare till den karibiska kusten i Tortuguero National Park. Här har du din bas på Laguna Lodge som ligger inne i nationalparken. Under de kommande par dagarna ska du tillsammans med en naturvägledare utforska nationalparkens floder och kanaler, där du kan ha turen att komma nära inpå Costa Ricas unika djurliv med exempelvis kajmaner, bältdjur, sengångare, apor och en uppsjö av olika fåglar och kräldjur. Flodsafarin genomförs under morgonen och om kvällen. I perioden från juli till oktober kan du dessutom uppleva de gröna havssköldpaddorna när de lägger sina ägg vid nationalparkens kust.
Från den karibiska kusten fortsätter resan till höglandet och den storslagna Arenal-vulkanen vid La Fortuna. Här kan du vandra vid foten av vulkanen, bada i varma källor och vattenfall, eller cykla runt bland områdets naturreservat för att upptäcka exempelvis pilgiftsgrodor, sengångare, tukaner och den ikoniska, rödögda trädgrodan. Du kan också köpa till en kvällsutflykt med naturguide, då några helt andra djur kommer fram i skydd av mörkret, och du kan se fram emot lysande ögon som tittar på dig i ljuset från ficklamporna.
Med båt och buss går resan sedan vidare till Santa Elena i Costa Ricas högland, vid Monteverdes molnregnskog. Här kan du vandra över hängbroar som ger dig en enastående möjlighet för att uppleva molnregnskogens varierade djurliv från ovan. Du kan också följa med en naturguide ut i molnregnskogens vildmark för att försöka hitta den vackra Quetzal-fågeln samt färggranna kolibrier. Monteverde bjuder också på några av Costa Ricas bästa zipline. De högt hängande linbanorna tar dig från trädkrona till trädkrona långt över regnskogens trädtoppar – en alldeles unik adrenalinupplevelse.
Resan avslutas med några dagar vid Manuel Antonio National Park, där frodig regnskog möter vackra sandstränder. Har kan du kombinera en härlig badsemester vid de vackra stillahavsstränderna med ett brett urval av spännande aktiviteter. I Manuel Antonio National Park kan du följa med på storslagna vandringar, utforska kusten i en havskajak eller njuta av vidunderliga stränder.
Se fram emot en upplevelserik och äventyrlig semester runt i Costa Rica!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San José
Avresa från Skandinavien till Costa Rica med ankomst samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i San José, där du kan slappna av eller ta ett dopp i poolen.
Dag 2: På upptäcktsfärd i San José
Du har dagen på egen hand i Costa Ricas huvudstad San José. Plaza de la Cultura är stadens kulturella centrum med massor av caféer, små butiker och bodar. Huvudstaden rymmer också många spännande museum där ni bland annat kan få en inblick i landets historia, uppleva modern konst eller lära er mer om den förcolombianska eran. Under kvällen kan ni utforska El Pueblo där det finns mängder av olika restauranger och barer. Det finns också möjlighet att köpa till en dagsutflykt idag, som bland annat kan ta dig utanför staden till Irazú-vulkanen. (F)
Dag 4: Med minibuss från San José till Tortuguero National Park
Du hämtas under morgonen på ditt hotell och åker sedan i cirka 4–5 timmar innan du kommer fram till Tortuguero National Park. Tortuguero ligger isolerat, så även om vägen dit kan vara lång så är den absolut resan värd tack vare den fantastiska naturen och djurlivet här. På vägen hit kan du njuta av utsikten över Costa Ricas vackra landskap och landets färgrika plantage. När du kommer fram till nationalparkens östra passage tar du en båt vidare på de vackra flodsystemen genom regnskogen. Under båtturen kan du bland annat se krokodiler och alligatorer vid vattenytan, samt uppleva djungelns apor och andra djur i regnskogens träd och längs flodbredden. Du kommer fram till Laguna Lodge lagom till en sen lunch. Under eftermiddagen besöker du den mysiga lilla byn Tortuguero tillsammans med en guide som visar dig runt i byn och berättar om hur det är att leva i en så avsides belägen by. Tillbaka på Laguna Lodge kan du njuta av middagen till ljuden av djungelns djur. Det finns också möjlighet att köpa till en nattsafari där du kan se djurens ögon lysa i ficklampornas sken. Under perioden juli-oktober kan du ha turen att få se några av de 2 500 gröna sköldpaddor som årligen går i land för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Under den här perioden kan du följa med en guide ut mitt i natten och ha turen att se havssköldpaddorna lägga ägg på stranden och sen följa de små, nykläckta sköldpaddsungarna på deras första resa mot havet. Det är viktigt att påpeka att Tortuguero nationalpark är en fantastisk upplevelse även utanför den normala torrperioden och sköldpaddornas kläckningssäsong. (F,L,M)
Dag 4: Upplev Tortuguero på båtsafari och vandring
En fantastisk dag väntar dig idag, när du ska ta dig ut på äventyr i Tortuguero National Park. Morgonen börjar med en båttur tillsammans med en naturguide, som tar dig med runt på Tortugueros kanaler för att leta efter parkens spännande djurliv. Kom därför ihåg kikaren och kameran! Du kan ha turen att se sengångare, kajmaner, floduttrar, sköldpaddor, spindelapor, vrålapor, kapucinerapor, papegojor, sjökor och massor av olika kräldjur. Vid middagstid kommer du tillbaka till Laguna Lodge där lunchen serveras i restaurangen. Resten av dagen är fri till dina egna önskemål och kan användas för att koppla av vid poolen eller gå promenader längs med stranden eller på stigarna i regnskogen. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter för den som önskar. (F,L,M)
Dag 5: Med minibuss från Tortuguero till La Fortuna vid Arenal-vulkanen
Idag åker du med båt tillbaka genom regnskogen och åker därefter med en gemensam minibuss tvärs över Costa Rica till staden La Fortuna, belägen vid Arenal-vulkanen. Det finns också möjlighet att byta ut de gemensamma minibusstransporterna mot en hyrbil på den resterande delen av resan. Prata med din reserådgivare om detta. Under eftermiddagen kommer du fram till ditt hotell i La Fortuna, som är staden belägen vid foten av den ikoniska Arenal-vulkanen. Här väntar tre övernattningar, som ger dig massor av tid och frihet till att utforska den vackra naturen omkring staden, som bland annat kan stoltsera med varma källor och vattenfall. (F,L)
Dag 6–7: På äventyr i La Fortuna vid Arenal-vulkanen
Dagarna vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser för alla smaker. På hotellet kan du hyra cykel eller bil, vilket gör det möjligt att på ett enkelt sätt utforska områdets naturreservat, vattenfall, hängbroar och varma källor. Du kan inte bestiga själva Arenalvulkanen, men det finns fortfarande möjligheter för fantastiska vandringar av olika längd och svårighetsgrad. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta. Från La Fortuna kan du även delta i flera olika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Du kan också delta i äventyrsupplevelser som t. ex. rapelling, åka linbana och forsränning. Möjligheterna är många och om du hittar något som låter intressant kan din reserådgivare enkelt skräddarsy turerna för dig och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse här. Önskar du uppleva mer av landets djur finns här flera naturreservat utanför staden, där du på egen hand eller tillsammans med en naturguide kan se sengångare, tukaner och pilgiftsgrodor. Du kan också följa med på en kvällsutflykt med naturguide för att försöka upptäcka den ikoniska rödögda trädgrodan som är aktiv efter mörkrets inbrott. Naturguiderna är fantastiska på att upptäcka djur, och det är ett utmärkts sätt att lära sig mer om Costa Ricas unika djurliv. En flodsafari i våtmarkerna Caño Negro är också en fantastisk djurupplevelse. (F)
Dag 8: Med minibuss och båt till Monteverde
Efter frukost reser du vidare till den vackra molnregnskogen i Monteverde. Här väntar en vacker resa i Costa Ricas högland med både minibuss och båt. Efter ankomst till ditt hotell i Santa Elena har du resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 8: På äventyr i Santa Elena och Monte Verde
Dagen är fri till egna aktiviteter och kan användas antingen i Santa Elena eller så kan du boka en vandring till Monteverdes vackra hängbroar eller en ziplinetur mellan trädkronorna. Du kan också följa med på utflykt med naturguide i Monteverde Cloud Forest Reserve som huserar över 2 500 växtarter och 400 fågelarter. Guiden kan berätta om fåglarna och hjälpa dig med att upptäcka kolibrier, tukaner och den färgsprakande Quetzal-fågeln, som av flera kända ornitologer beskrivs som en av världens vackraste fåglar. (F)
Dag 10: Med minibuss från Monteverde till Manuel Antonio
Under förmiddagen åker du vidare med minibuss till Manuel Antonio. Här möter den frodiga regnskogen några av Costa Ricas mest exotiska sandstränder. Nationalparker är bland de mest besökta nationalparkerna i Costa Rica och har fyra huvudstränder som du hittar i förbindelse till nationalparken. Det finns ett mycket varierat djurliv i regnskogen, med över 180 fågelarter och mer än 100 olika sorters däggdjur – härifrån vrålapor, nösbjörnar, sengångare, jaguarer och den lilla dödskalleapan, som vi mest känner igen som Pippis Herr Nilsson. Nationalparken vid Stillahavskusten är förbunden av naturstigar som skapar de perfekta ramarna för vandringar bland djungelns exotiska djurarter. Efter ankomst hit är resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 11–12: Avkoppling och äventyr i Manuel Antonio
Några vidunderliga dagar väntar dig vid Manuel Antonio, där du kan kombinera badsemester längs de vackra stillahavsstränderna med ett brett urval av spännande aktiviteter. Det finns bland annat möjlighet att vandra i nationalparken Manuel Antonio, samt följa med på en lång rad spännande dagsutflykter såsom havskajak längs med kusten, river rafting, rapelling, ATV, dykning och surfing. Knölvalar rör sig dessutom längs med kusten från cirka juli till oktober och igen från december till februari. (F)
Dag 13: Med minibuss från Manuel Antonio till San José flygplats
Det har blivit dags att ta farväl av detta exotiska paradis efter en härlig och inte minst upplevelserik semester till många av Costa Ricas höjdpunkter. Du körs i minibuss från Manuel Antonio till flygplatsen i San José, där du påbörjar resan hem till Sverige. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Tidpunkt för hemkomst beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

Två övernattningar på hotell i San José
Två övernattningar på lodge i Tortuguero National Park
Tre övernattningar på hotell i La Fortuna
Två övernattningar på hotell i Monteverde
Tre övernattningar på hotell i Manuel Antonio

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och upplevelser som inte nämns i programmet
 • Dricks
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: