Vi har också en komihåg lista för våra mindre resenärer då det är mycket att komma ihåg när man reser med barn – vi hoppas något av detta kommer till nytta.

Paraplyvagn. Gärna en lite stadigare som håller för ojämna underlag och som kan fällas 180 grader och användas som säng vid kvällsutflykter och under transporter med t.ex. tåg eller färja.

Solhatt. Tro det eller ej men i många länder är det stört omöjligt att hitta bra solhattar så ta gärna med ett par hemifrån.

Solskydd. Barn tål inte stark sol och behöver hjälp att skydda sig. Hög solskyddsfaktor och skonsam mot naturen. Glöm inte heller ett bra paraply till vagnen, att lägga en handduk eller filt framför öppningen gör vagnen snabbt till en bastu.

UV badkläder. Långärmade badkläder med UV skydd gör att man kan minimera användandet av solkräm och skydda barnen ännu bättre.

Myggnät. Bra att ha över vagnen och även på natten, små barn är ofta känsligare än vi är för myggbett.

Myggolja. Hör med apoteket, tyvärr är de vi kan köpa här hemma inte alltid så effektiva som de man köper lokalt. De är å andra sidan väldigt starka och kanske rent av för starka för ett spädbarn så hör med BVC för säkerhets skull.

Mediciner, vaccin och malariaprofylax. Glöm inte att rådgöra med vårdcentral och/eller vaccinationscentral i god tid före avresa. När mindre barn skall vaccineras kan det ibland behöva gå en tid mellan vaccinationerna för att inte de skall bli dåliga av själva vaccinet.

Våtsavetter. Ta med ett paket eller ett rör med våtsavetter – både för din egen handhygien och som hjälp vid tvätt och tork av kladdiga barn.

Vattenkokare och adapter till kontakter. Oumbärligt om barnet dricker välling. Man kan alltid hitta ett eluttag, även på de mest ensliga plaster här i världen och med en egen liten vattenkokare kan man både laga välling, gröt och sterilisera flaskor och nappar.

Pulvergröt, potatismos och välling. Inte helt lätt att hitta utomlands och kan vara bra att ha innan barnet fått smak för ris och lokala grönsaker.

Klämmisar. Praktiskt och gott när man kanske inte hinner äta på de vanliga tiderna. De finns i många goda smaker och kan förvaras oöppnade i rumstemperatur.

Muggar mm. Sugrör, drickflaska, egen mugg till barnen så slipper man riskera att de behöver dricka ur inte helt rena flaskor och muggar ute på utflykter etc.

Bärsele. Om man tänkt gå och röra på sig mycket är bärsele väldigt bra, speciellt som trottoarer och jämna underlag för vagnen inte alltid finns.

Reseförsäkring. Glöm inte att även barnen behöver en riktigt bra reseförsäkring de med.

Armpuffar. Helt oumbärligt för små vattendjur och ibland svåra att hitta utomlands.

Skor. Både badskor för steniga stränder och bra skor för spring och lek är bra att ta med hemifrån så slipper man panikhandla på plats.

Solglasögon. Även barn behöver skydda ögonen – en keps räcker inte alltid och ibland är ljusets reflektioner i strandkanten mycket starka och jobbiga för små ögon.

Täcke eller fårskinnsfäll. Även om man åker till varma länder kan det vara otroligt mysigt för barnen att ha sitt eget välkända täcke eller sin fäll med på resan.

Leksaker. Älsklingsleksaken och en slitstark bok fungerar både som underhållning och tröst om så behövs på en resa.

Blöjor. Det går oftast att köpa bra blöjor på de flesta platser i världen. Skall man t.ex. ut i djungeln två veckor är det bra att ta med ett litet förråd. Man behöver inte släpa med sig 10 stora paket men ett litet reseförråd är bra att ha.

Underhållning för långa flygresor. Packa små paket med kex, minileksaker, pixieböcker etc. för långa flygresor. Större barn brukar tycka om att ha föräldrarna för sig själva och en kortlek eller Yatzy ger behagligt ombyte till skärmar och datorer.

Babylarm. Så bekvämt att ha om barnet sover inne och man själv vill sitta ute på verandan och koppla av utan att behöva vara orolig.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: