Nedan kan du se några spännande resor till Peru som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Peru.

Visa 13 upplevelser

Overalt i Peru oplever du lokale i deres farverige klæder som kendetegner denne del af Sydamerika

Det bästa av Peru

Upplev den spektakulära Amazonas-regnskogen, den storslagna inkaruinen Machu Picchu, de små lokala marknaderna och trevliga byarna i Sacred Valley, den sägenomspunna Titicacasjön, de eleganta kondorerna i Colca Canyon och de mystiska Nazca-linjerna.
Läs mer
18 dagar
MAJ - NOVEMBER
från 42 950:-

Familjeäventyr i Peru

Åk med hela familjen till Peru och upplev bland annat det fantastiska djurlivet i Amazonas, inkafolkets gamla huvudstad Cuzco, glamping hos värdfamilj i Sacred Valley, pingviner och sjölejon vid Islas Ballestas, soluppgången över Machu Picchu-ruinerna samt de enorma sanddynerna vid Huacachina, där ni kan sandboarda.
Läs mer
17 dagar
MAJ - NOVEMBER
från 41 450:-
från 34 950:-
Oplev landleguaner og alle de andre facinerede dyr på Galapagos

På äventyr till Machu Picchu, Galapagos och Cotopaxi

Följ med på denna drömresa till det bästa i Peru och Ecuador: Se soluppgången vid Maccu Picchu, lär dig mer om inkafolkets historia och kultur i Sacred Valley, upplev det unika djurlivet på Galapagos - avsluta resan med ett stopp vid foten av den enorma Cotopaxi-vulkanen.
Läs mer
17 dagar
ÅRET OM
från 63 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Inkastien (Inca Trail) til Machu Picchu

Legendariska Inkaleden till Machu Picchu

Följ med Winberg Travel på äventyr till Peru och vandra längs den legendariska Inkaleden. Resan startar i Cuzco i Anderna med dagsutflykter till bland annat Rainbow Mtn. Höjdpunkten på resan är den fyra dagar långa Inkaleden som för dig längs inkastigar ända till Machu Picchu.
Läs mer
12 dagar
MAJ - NOVEMBER
från 32 950:-
Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika

Det bästa av Sydamerika

Upplev det bästa av Sydamerika på denna unika resa. Kom nära Galapagos fantastiska djurliv, se Machu Picchus inkaruiner, känn krafter i mäktiga Iguassufallen och njut av samba på Rio de Janeiros stränder.
Läs mer
17 dagar
ÅRET OM
från 71 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau på rundrejse i Peru, Bolivia & Chile

Rundresa i Peru, Bolivia & Chile

Drömmer du om att vandra i Anderna, se soluppgången vid Machu Picchu, uppleva fantastiska Titicacasjön, utforska häxmarknader i La Paz, åka på fyrhjulsäventyr genom saltöknen eller smaka dig igenom Chiles fantastiska vingårdar? Då är denna äventyrsresa något för dig.
Läs mer
21 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 45 950:-
Jaguaren minder om leoparden, men er større og kraftigere. Den er kendt for den gule pels med sorte pletter. Det store kattedyr kan blive mellem 1-1,80 meter lang, 70 cm høj og veje op til 150 kg

Det ultimata vandrings- och Amazonasäventyret i Peru

Följ med på äventyr till de okända inkaruinerna i Choquequirao, vandra längs uråldriga inkastigar genom Anderna till Machu Picchu och bege dig djupt in i den orörda delen av Amazonas i Manu National Park.
Läs mer
23 dagar
MAJ - NOVEMBER
från 55 950:-
Du finder masser af gode surfer strande i Peru, bl.a. San Gallan Beach syd for Paracas og Ica

Vandring och backpacking i Peru

Upplev inkafolkets gamla huvudstad Cuzco och följ med på en fem dagar lång vandring till Salkantay och Machu Picchu. Därefter kan du resa runt på egen hand i Peru.
Läs mer
Upp till 90 dagar
MAJ - NOVEMBER
från 26 950:-
Efter fire dages vandring på inca-stien ankommer du ved solopgang til Machu Picchu

Backpacking i Peru & Bolivia

På denna resa får du uppleva två av Sydamerikas absoluta höjdpunkter: den legendariska fyradagarsvandringen till Machu Picchu i Peru och den spektakulära saltöknen i Bolivia.
Läs mer
Upp till 90 dagar
MAJ - NOVEMBER
från 22 950:-
Du kan sandboarde eller køre buggy-biler i de enorme sandklitter ved Ica

Res på egen hand i Peru

Res genom Peru i upp till 12 månader med möjlighet att vandra i Machu Pichu, se Amazonas vilda djur, insupa stämningen på lokala marknader, uppleva den fantastiska Inkakulturen, flyga över de mystiska Nazca-linjerna och åka sandboard i Ica.
Läs mer
Upp till 12 månader
MAJ - NOVEMBER
från 13 950:-
Backpacking och språkskola i Sydamerika

Backpacking och språkskola i Sydamerika

Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg men veckas språkskola i Buenos Aires innan du fortsätter ut på ett äventyr runt i Sydamerika som avslutas i Lima.
Läs mer
1-6 månader*
ÅRET OM
från 17 450:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Lama-selfie!!!

Backpacking i Sydamerika

Brasilien, Argentina, Chile, Bolivia, Peru och Ecuador. Följ med på en karneval, dansa tango, utforska regnskogen, se vilda djur, upplev atmosfären på de lokala marknaderna och njut av utsikten från snöklädda vulkaner.
Läs mer
3-6 månader
från 11 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PERU

Få information och fakta om Peru här!

VÄDRET I PERU

Peru kan delas in i tre zoner: kusten, bergen och regnskogen. Vid kusten är vädret bäst under perioden januari-mars, när solen skiner och vädret är klart. Resten av året är det ofta dimma, som solen har svårt att tränga igenom.

I Anderna och regnskogen kan vädret delas in i regnperiod och torrperiod. Här är vädret som behagligast under torrperioden april-november.

Se väder och klimat i olika områden i Peru här.BÄSTA RESEPERIOD

I allmänhet är det bäst att resa i Peru från maj till september, eftersom det är den torraste perioden i landet. Detta är också Perus vinter, så du bör vara medveten om att temperaturen i bergen och ökenområdena sjunker drastiskt på natten.

Under regnperioden november-april kan du förvänta dig mer regn och att luftfuktigheten stiger. Det betyder dock inte att du inte kan resa i Peru under denna period.


Äventyrliga resor till Peru – Inkafolkets land


Peru är ett land som bäst kan beskrivas som att man öppnar en bok med en samling av många små berättelser: varje sida representerar nya, stora upplevelser och fascinerande berättelser. Peru bjuder på livliga städer, kulturella och historiska centrum, möten med olika kulturer, en mångfacetterad natur med allt från höga bergstoppar till mysiga stränder och såklart den ultimata pricken över i:et: inkafolkets bortglömda stad, Machu Picchu. Med våra skräddarsydda resor till Peru får du äventyr, mystik och berikande upplevelser för hela slanten.


Colca Canyon kan både opleves som dagstur fra Arequipa eller flere dages vandretur

Det mäktiga Machu Picchu – Inkarikets högborg

Ingen resa till Peru är komplett utan en upptäcktsresa till de världsberömda Machu Picchu-ruinerna, rankade bland världens sju underverk. Peru är inkafolkets domän, och här står Machu Picchu som en imponerande symbol för den förlorade civilisationen i Inkariket. Den vidsträckta och välbevarade Inkastaden – vackert belägen i bergen i Urubambadalen – består av cirka 200 stenbyggnader som tillsammans med de omgivande stenterrasserna smälter in vackert i naturen.

Med Winberg Travels resor till Peru har du också möjlighet att följa i Inkafolkets fotspår och vandra längs den legendariska Inkaleden på en oförglömlig 4-dagars äventyrsresa. På Inkafolkets tid fanns det inga vägar, så istället etablerade de ett omfattande nätverk av stigar, och en av dessa rutter är den ikoniska vandringen till Machu Picchu.

Machu Picchu i Peru

Utforska Inkafolkets huvudstad Cuzco

I den peruanska delen av Anderna, nästan 3 400 meter över havet, ligger den historiska huvudstaden Cuzco, som på Inkafolkets språk betyder "världens navel". Det var från denna stad som Inkariket växte fram och spred sig till bland annat Chile och Colombia. Cuzco fungerade som huvudstad i Inkariket under 1200–1500-talet tills de spanska conquistadorerna erövrade staden och den siste Inkakungen, Tupac Amaru, föll 1572.

Idag kan du fortfarande känna Cuzcos historiska betydelse, och arkitekturen och andra konstruktioner i staden är en unik blandning av spansk kolonialstil och förcolombianskt arv. På Plaza de Armas står huvudkyrkan, Cuzco-katedralen, som en central, religiös samlingspunkt och en kraftfull demonstration av spansk kolonialkonst med över 400 målningar.


Lima -Nazca -Cuzco, Peru.

Ett land fyllt med fascinerande mystik och sägner

Peru utstrålar mystik och unika, naturliga underverk. Ingen plats uttrycker detta tydligare än Nazcalinjerna, som ligger i Nazcaöknen i västra Peru. Från luften kan du se de gigantiska geoglyferna som föreställer olika figurer och djur. Det finns olika teorier om vem som gjort dessa markeringar i landskapet – vissa hävdar att det är utomjordingars verk, men mest troligt är det Nazcafolket själva. Men syftet med linjerna förblir ett olöst mysterium.

Titicacasjön är ett annat hisnande område i Peru. Förmodligen var det här som inkafolkets skapargud, Viracocha, skapade universum och den första inkakungen, Manco Capac. Idag är sjön mest känd för sina många, flytande vassöar, varav flera är bebodda av Uros-folket, som kom hit för cirka 3 700 år sedan.

Nazca linjerne, Peru

Från Amazonas djupa regnskog till Andernas höjder

Perus natur är som att besöka flera länder i ett land. En dag kan du slingra dig genom Amazonas täta djungel och nästa dag står du på toppen av snötäckta bergstoppar med utsikt över mäktiga vulkaner.

Det naturrika landet har flera naturreservat. Huascarán nationalpark reser sig från hjärtat av världens högsta, tropiska bergskedja i de centrala peruanska Anderna. Nationalparken erbjuder spektakulära bergsvyer och en rik biologisk mångfald med glasögonbjörnar, pampaskatter, pumor och de majestätiska kondorerna.

Inte långt från Cusco hittar du det unika naturliga underverket, Vinicunca, populärt kallat "Rainbow Mountain" tack vare den färgglada paletten av olika mineraler och jordtyper.

Udsigten over Lagunas Las Tres Lagunas

Utforska Limas livliga och mysiga gator

Perus huvudstad Lima är på många sätt en vidsträckt metropol med allt vad det innebär: ett rikt kulturliv, olika sevärdheter, kulinariska upplevelser och bra shopping. Samtidigt är det en stad där Perus händelserika historia och välbevarade, kulturella traditioner smälter samman med det moderna stadslivet.

Limas bultande hjärta är stadens historiska centrum, där gatubilden pryds av spansk kolonial charm, färgstark arkitektur, vackra kyrkor och Plaza Mayor som omges av imponerande regeringsbyggnader. Lima är rikt på magnifika katedraler och religiösa byggnader, men San Francisco-basilikan och klostret i gamla stan, som också finns med på UNESCO:s världsarvslista, vinner förmodligen guldmedaljen.

På frugtmarked i Cuzco kan du få de lækreste smoothies og juices

FAQ

VÄDRET I PERU

Peru kan delas in i tre zoner: kusten, bergen och regnskogen. Vid kusten är vädret bäst under perioden januari-mars, när solen skiner och vädret är klart. Resten av året är det ofta dimma, som solen har svårt att tränga igenom.

I Anderna och regnskogen kan vädret delas in i regnperiod och torrperiod. Här är vädret som behagligast under torrperioden april-november.

BÄSTA RESEPERIOD

I allmänhet är det bäst att resa i Peru från maj till september, eftersom det är den torraste perioden i landet. Detta är också Perus vinter, så du bör vara medveten om att temperaturen i bergen och ökenområdena sjunker drastiskt på natten.

Under regnperioden november-april kan du förvänta dig mer regn och att luftfuktigheten stiger. Det betyder dock inte att du inte kan resa i Peru under denna period.

VAR LIGGER PERU?

Peru ligger i nordvästra Sydamerika. Landet sträcker sig längs de torra kustslätterna vid Stilla havet över till de centrala delarna av Anderna och in i regnskogsområdena i Amazonas. Peru gränsar till fem olika länder i Sydamerika: Chile, Ecuador, Colombia, Bolivia och Brasilien.

VAD HETER HUVUDSTADEN I PERU?

Huvudstaden i Peru heter Lima. Staden ligger på Perus västkust med utsikt över Stilla havet. Lima är hem för cirka 7,2 miljoner invånare – mer än en fjärdedel av Perus totala befolkning. I Lima kan du utforska de lokala parkerna eller stadens museer. Man kan också besöka den bohemiskt inspirerade stadsdelen Barranco med sin mysiga atmosfär och bra shopping eller njuta av en härlig middag på någon av stadens många restauranger.

VAD ÄR KLOCKAN I PERU?

Tidszonen i Peru är Peru Time (UTC-5). Tidsskillnaden jämfört med Sverige är minus 6 timmar.

VAD SKA MAN SE I PERU?

Peru gömmer på massor av spännande upplevelser för den kultur- och historieintresserade. Inkaruinen Machu Picchu - i bergen nordväst om Cusco - är definitivt en höjdpunkt, och de populära vandringslederna där är också en mycket speciell upplevelse.
Inte långt från Cusco ligger de natursköna Rainbow Mountains, som är ett riktigt paradis för alla naturälskare. Generellt sett finns det många fantastiska naturupplevelser gömda i Peru, och landet är ett självklart resmål för vandringsresor.

PLANERA DIN RESA TILL PERU ENLIGT DINA ÖNSKEMÅL

Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Våra Peru-experter, som själva har rest mycket i landet, hjälper dig att organisera och arrangera både aktiviteter och praktikaliteter. Du får också massor av bra råd och tips samt inspiration till smultronställen och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i varje reseguide.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte med oss redan idag, så skräddarsyr vi en äventyrlig resa till Peru för dig.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: