17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 63 950:-
På denna resa får du uppleva ett flertal av Sydamerikas allra största höjdpunkter: inkaruinen Machu Picchu, Heliga Dalen, Cotopaxi-vulkanen, färggranna marknader samt Galapagosöarna. Under resans gång finns tid avsatt att utforska de vackra bergsstäderna Cuzco och Quito. På Galapagos har du utöver din båtfärd, två övernattningar på dig att själv bege dig ut på upptäcktsfärd. Vid Cotopaxi-vulkanen bor du på en trevlig lodge och har bra möjligheter att bege dig ut på vandringar eller ridturer i den fantastiska naturen. Under resans gång ges möjlighet att utforska indianmarknaderna i Heliga Dalen, Latacunga, Saquisili och Pujili.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras hela året. När du reser i bergiga områden bör du emellertid vara förberedd på att vädret kan slå om snabbt.

Det klaraste vädret i bergen inträffar under torrperioden maj-september.

På Galapagos är torrperioden mellan juni och december. Denna period är kyligare än regnperioden, och det är ofta molnigt. Under perioden juli-oktober kan höga vågor förekomma, så undvik dessa månader om du har benägenhet att bli sjösjuk. Dagstemperaturen ligger på ca. 20 - 25 grader och vattentemperaturen på ca. 16 - 22 grader.

Regnperioden infaller mellan januari-maj. Här är vädret varmt och regnigt, men havet är ofta lugnare. Dagstemperaturen ligger på ca. 30 grader och vattentemperaturen på ca. 28 - 22 grader. Djurlivet är unikt, oavsett när du besöker Galapagos.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien - ankomst Cuzco
Avresa från Skandinavien till inkaindianernas gamla huvudstad Cuzco i Peru med ankomst på kvällen samma dag. I Cuzco hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell, där du kommer att övernatta nästföljande två dagar.
Dag 2 & 3: På upptäcktsfärd i Cuzco
Två dagar att utforska Cuzco på egen hand. Du kan exempelvis besöka Plaza de Armas, Cuzcos vackra historiska centrum, eller San Blas, som sjuder av liv och aktivitet. Du hittar trevliga marknader där du bland annat kan köpa färsk frukt, samt ett otal butiker som säljer turer och souvenirer. Det finns många bra restauranger som serverar såväl lokala som internationella rätter. (F)
Dag 4: Heliga Dalen och Aguas Calientes
Idag går turen till Heliga Dalen, som ligger lite utanför Cuzco. Är det söndag är första stoppet är vid den stora indianmarknaden i Pisac. Hit kommer de lokala kvinnorna långväga i sina färgglada kjolar för att sälja sina varor. Du hittar ett stort urval souvenirer, bland annat färgglada ponchos, mössor, handskar, samt givetvis panflöjter och andra musikinstrument. Därefter fortsätter turen till den imponerande inkafästningen i Ollantaytambo, där du får en spännande rundtur och inblick i historien. Från Ollantaytambo fortsätter turen med tåg genom bergen längs Urubambafloden till Aguas Calientes, där den sägenomspunna ruinen Machu Picchu ligger. Vid ankomsten till tågstationen beger du dig på egen hand till ditt övernattningsställe, som ligger ca 10 minuter från stationen. (F,L)
Dag 5: På äventyr i Machu Picchu och Cuzco
Tidigt om morgonen möter din engelsktalande guide upp dig och kör dig i buss den korta biten upp till Machu Picchu. Din guide ger dig en fyra timmar lång rundtur och berättar om platsens stora historiska och religiösa betydelse. Bredvid Machu Picchu ligger berget Wayna Picchu. Wayna Picchu är 2 720 meter högt och ligger 360 meter högre än Machu Picchu. Härifrån får du en magnifik panoramautsikt över hela ruinområdet. Det tar runt en timme att ta sig upp, men det är en tuff vandring med små branta steg, och du måste vara i bra form för att nå toppen. Endast ett begränsat antal besökare får bestiga toppen per dag, så om detta är något du vill uppleva bör du boka en plats och betala för den hemifrån. Vid middagstid åker ni med buss tillbaka till Aguas Calientes, därifrån med tåg tillbaka till Ollantaytambo och därifrån med buss den sista biten till Cuzco. I Cuzco hämtas du och körs till ditt hotell. (F)
Dag 6: Cuzco till Quito
Idag sker avresa från Cuzco via Lima till Quito. Vid ankomsten till Ecuador hämtas du på flygplatsen och körs in till staden till ditt hotell. Resten av dagen kan du tillbringa som du själv vill. (F)
Dag 7: På upptäcktsfärd i Quito
Huvudstaden Quito ligger vackert belägen i Anderna på ca 3 000 meters höjd. Staden är uppdelad i en gammal och en modern stadsdel. Den gamla stadsdelen erbjuder flotta historiska, spanska kyrkor, kullerstensbelagda gator och massor av museer som berör landets historia. Den moderna stadsdelen erbjuder shopping, restauranger och ett livligt kvälls- och nattliv. Staden ligger i en dal omgiven av berg, och det finns många vandringsmöjligheter i området. Du kan bland annat åka lift upp till utkiksplatsen Cruz Loma på 4 100 meters höjd. Därifrån kan du vandra upp till 4 680 meters höjd och få en fantastisk utsikt över staden. Ett annat utflyktsmål kan vara “Mitad del Mundo” (“Världens mitt”), närmare bestämt ekvatorn, som ligger lite norr om staden. Här kan du stå med ena benet på norra halvklotet och det andra på det södra. Det finns också flera spännande sevärdheter i staden som är värda ett besök. Ett alternativ är ett besök i San Francisco-kyrkan – den äldsta kyrkan i Ecuador – eller en tur till Plaza de la Independencia, det centrala torget i Quito som omges av många viktiga byggnader som exempelvis ärkebiskopens palats och regeringsbyggnaden. (F)
Dag 8: Quito till Galapagos och start på kryssningen med Archipel 1
Tidigt på dagen körs du till flygplatsen, där flyget till Galapagos avgår. Efter ankomsten till ön Baltra, där flygplatsen ligger, hämtas du upp och körs till hamnen, där du går ombord på katamaranen Archipel som ska bli ditt hem under nästföljande fyra dagar. (F,L,M) Archipel 1 är en katamaran med plats för 16 passagerare fördelade på åtta hytter. Med Archipel 1 får du en unik båtupplevelse vid Galapagosöarna. Fördelen med att åk katamaran är att den ligger mer stabilt i vattnet. Den förbrukar endast 1/3 av det bränsle som en motsvarande motorbåt med 14 passagerare skulle förbruka på grund av vikten. Om vädret tillåter är det också möjligt att stänga av motorn helt och hållet, hissa segel och ljudlöst glida igenom den spektakulära omgivningen. Det finns matplatser såväl inom- som utomhus. Därutöver finns ett soldäck och ett område för avkoppling på det nät som sitter uppspänt mellan de två skroven. Besättningen består av fem personer och en duktig, engelsktalande guide. Snorklingsutrustning och handdukar kan lånas gratis på båten.
Dag 9-10: Galapagos-cruise på katamaranen Archipel 1
En dag ombord på en båt vid Galapagosöarna startar som regel med frukost runt klockan 07:30. Därefter kommer guiden att ge en kort introduktion om dagens program och aktuella väderförhållanden, innan båten med säkerhetsavstånd lägger till utanför kusten på utvald ö. Av hänsyn till djurlivet åker du i en liten “panga” (jolle) in till själva ön. När du vandrar på öarna, se till att hålla dig till markerade stigar och att följa din guide under hela turen. Du får som regel möjlighet till två besök om dagen, ett på morgonen och ett på eftermiddagen. Varje besök varar som regel 2,5-3 timmar. Lunchen serveras ombord medan båten far vidare till eftermiddagens destination. Efter lunch finns möjlighet till avkoppling på däck före dagens andra besök. Nationalparkens regler kräver att samtliga besökare har lämnat öarna senast kl. 18:00. Middagen serveras ombord på båten cirka kl. 19:00, varefter guiden kortfattat går igenom nästa dags program. Kvällen står till eget förfogande för att koppla av, läsa en bok, avnjuta en drink eller gå igenom dagens upplevelser med dina medpassagerare. (F,L,M)
Dag 11: Galapagos-cruise och Santa Cruz
Från ön Santa Cruz tar vi avsked av besättningen och våra medresenärer på katamaranen Archipel 1. Du körs från båten till ditt hotell i Puerto Ayora och har eftermiddagen fritt till ditt förfogande. Du kan ta en promenad längs hamnpromenaden, där det finns många trevliga restauranger och kaféer. Vid den lilla fiskehamnen kan du se traktens fiskare komma in med sin fångst. Här ser du ofta såväl sjölejon som fregattfåglar, pelikaner och andra fåglar. (F)
Dag 12: På äventyr på Santa Cruz
Dagen står fritt till ditt förfogande. Du kan besöka Charles Darwin Research Station, ta en simtur i Tortuga Bay, paddla havskajak, dyka med hammarhajar vid Gordon Rocks, surfa vid Ratonera Beach, cykla mountainbike i Santa Cruz Highlands, ta en ridtur i vulkanterrängen eller snorkla bland korallhajar, leguaner och sjölejon vid Punta Estrada. (F)
Dag 13: Galapagos till Cotopaxi National Park
Idag sker avresa från Galapagos (flygplatstransfer ingår inte) till Quito. Vid ankomsten till Quito hämtas du på flygplatsen och körs till din lodge i Cotopaxi National Park. Resten av dagen kan du tillbringa som du själv vill. (F)
Dag 14-15: På äventyr i och omkring Cotopaxi National Park
Du har två hela dagar fritt till ditt förfogande i Cotopaxi National Park. Du kan åka på cykel-, rid-, vandrings- eller mountainbiketur i området, eller också besöka de lokala marknaderna i städerna Saquisili och Pujili. Du kan också tända brasan, öppna en god bok och avnjuta den vackra utsikten över Cotopaxi-vulkanen. Här finns utmärkta möjligheter att vara såväl aktiv som att bara koppla av och smälta alla de fantastiska upplevelser du har haft på din resa. (F)
Dag 16: Latacunga och avresa från Ecuador
Du hämtas upp i din lodge på morgonen och körs med privat transport till den Latacunga. De stora marknadsdagarna är tisdag och lördag och då får du verkligen uppleva en äkta ecuadoriansk marknad, en som är långt mindre turistig än andra marknader i Ecuador. Andra dagar besöker man de mindre marknaderna med fokus på mat och lokal stämning. Njut av stämningen, shoppa runt och prova några av de lokala rätterna innan du körs till flygplatsen för att inleda hemresan till Skandinavien. (F)
Dag 17: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden beror på ditt flygbolag.

Övernattningar

Elva nätter på hotell/lidge
Tre nätter ombord på katamaranen Archipel 1

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas måndag och fredag.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • 120 amerikanska dollar för betalning av inträde till nationalparken samt turistkort vid ankomsten till Galapagos

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Cuzco / Cuzco - Quito / Quito - Galapagos / Galapagos - Quito / Quito - Skandinavien
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Tre nätter i Cuzco på hotell.
 • En natt i Aguas Calientes på hotell
 • Två nätter i Quito på hotell
 • Tre nätter ombord på katamaranen Archipel 1
 • Två nätter i Puerto Ayora (ön Santa Cruz, Galapagos) på turistklasshotell med pool
 • Tre nätter i Cotopaxi National Park på lodge
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Avgift till Galapagos nationalpark (100 USD) och turistkort (20 USD)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: