Nedan kan du se några spännande resor till Thailand som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Thailand.

Visa 16 upplevelser

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se
Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM THAILAND

Få information och fakta om Thailand här!

VÄDRET I THAILAND

Då Thailand är uppdelat i flera klimatzoner är vädret i Thailand mycket varierande. Regnperioden pågår från juni till oktober, medan det i april och maj kan bli upp till 40 grader. November till mars är torrperiod och då temperaturerna är som mest behagliga. Se väder och klimat i olika områden i Thailand.

BÄSTA RESEPERIOD

De flesta föredrar att besöka Thailand från november/december till början av mars. Detta är den svalaste och torraste perioden med flest soltimmar. Dock ska du vara uppmärksam på att dessa perioder kan variera allt efter om du besöker östkusten eller västkusten.

Resor till Thailand – En garanterad fullträff för äventyrare i alla åldrar

Från pulserande storstäder och kulturella högborgar till kritvita sandstränder och frodiga regnskogar. Thailand har allt. Snöra exempelvis på dig vandringsskorna och gå på trekkingtur bland magiska naturpärlor i nordliga Thailand. Du kan också åka iväg på en stor rundresa och besöka varje del av landet. Eller kan du åka på en minnesvärd badsemester i sydliga Thailand, där du kan dyka eller snorkla bland färggranna fiskar och vackra korallrev.

Möjligheten för upplevelser som dessa gör resor till Thailand till det perfekta resmålet för många äventyrslystna resenärer, både ensamresenärer, grupper och barnfamiljer. Oavsett om du lockas mest av avslappning eller utflykter till orörda naturparadis, eller om du vill komma nära inpå kulturen och folket så ger våra resor till Thailand dig obegränsade möjligheter för att resa precis som du vill.

Trekking i Chiang Mai, Thailand

Upptäck Thailands många sidor

Älskar du kultur och historia? Trivs du med att vara ett med naturen? Eller söker du en fulländad familjesemester med något för både barn och vuxna? Med en resa till Thailand hittar du garanterat äventyrliga upplevelser för alla. Landet är fyllt med fascinerande kontraster som blir ännu tydligare när du besöker flera olika delar av landet. Detta gör resor till Thailand till en ny upplevelse varje gång, även om du har besökt landet flera gånger. Vart än du rör dig så kommer den välkomnande befolkningen ta emot dig med öppna armar.

Smaka på Thailand

Det thailändska köket bjuder på unika smakupplevelser som du inte kan få nog av. Här är den tydliga aromen och de starka kryddorna särskilda kännetecken för rätterna. Du får framförallt inte missa de många thailändska curryrätterna och andra populära rätter såsom tom yum, pad thai och som tam. Leta därför upp de bästa lokala restaurangerna och gatuköken och se fram emot en autentisk smak av Thailand.

Street food, Bangkok, Thailand

Upptäck det thailändska naturparadiset

På resor till Thailand är det framförallt den vackra naturen och det tropiska klimatet som lockar många äventyrare. Här kan vi så klart inte låta bli att nämna de fantastiska stränderna och öarna. De är den perfekta kulissen för äventyrlig avkoppling och minnesvärda undervattensupplevelser i natursköna omgivningar. Allt som allt är Thailand rikt på allsidiga och inte minst magiska naturupplevelser som rymmer allt från breda sandstränder till frodiga berg och tropiska skogar med ett rikt djurliv.

Besök vackra, gyllene tempel

Det är inte för inte som man kallar Thailand för Templernas land. Med över 40 000 tempel utspridda över hela landet – både aktiva tempel och ruiner – är det inte långt mellan möjligheterna för att uppleva magiska konstruktioner.

Befinner du dig exempelvis i Bangkok bör du framförallt besöka Wat Phra Kaew-templet, även känt som Smaragdbuddhans Tempel. Det betraktas nämligen som det viktigaste buddhistiska templet i hela Thailand. Du hittar templet innanför murarna på Bangkoks Grand Palace som uppfördes 1782 och som har fungerat som det officiella, kungliga residenset ända fram till 1925.
Wat Po, Bangkok, Thailand

Åk på en historisk resa till Thailand

Thailand har en lång och intressant historiska som du har möjlighet för att uppleva med dina egna ögon. Här kan vi exempelvis rekommendera ett besök på Sukhothai Historical Park, som är en del av Unescos världsarvslista. Den står där idag som en imponerande, historisk kvarlämning efter det som fungerade som huvudstaden i kungadömet Sukhothai under 1200- och 1300-talet.
Sam Roi Yod, Thailand

FAQ

VAR LIGGER THAILAND?
Thailand ligger i Sydostasien och gränsar uppåt mot Myanmar (tidigare känt som Burma), Laos och Kambodja och sträcker sig ända upp till Malakka-halvön Malaysia. Det tar runt 10-12 timmar att resa de cirka 8 600 km från Skandinavien till Thailand.

VAD HETER HUVUDSTADEN I THAILAND?
Huvudstaden i Thailand heter Bangkok, och här möter du en otroligt vänlig och välkomnande befolkning, lokala marknader, kulinariska matupplevelser och inte minst ett pulserande storstadsliv.

VAD ÄR THAILAND KÄNT FÖR?
Thailand är framförallt känt för sin vänliga befolkning, välsmakande thaimat, vackra stränder, vandringsleder genom djungler, buddhismen och ett livligt storstadsliv i Bangkok med tuktuks, streetfood, shoppingcentrum och matmarknader.

HUR MÅNGA BOR DET I THAILAND?
Det bor cirka 70 miljoner människor i Thailand och det bor cirka 10 miljoner i huvudstaden Bangkok. Landet har en unik befolkningssammansättning som består av många olika folkslag, såsom kineser, indier, malajer, laoter, burmeser med mera.

VART I THAILAND SKA MAN RESA?
Du ska uppleva den pulserande huvudstaden Bangkok eller de mysiga byarna norrut. Chiang Mai med möjlighet för trekking i djungeln, den fantastiska nationalparker Khao Sok där du kan bo mitt i en stor sjö eller i djungeln. Du får heller inte missa de tropiska öarna Koh Kood, Koh Chang, Koh Lanta, Koh Phangan, Koh Phi Phi eller Koh Samui om du är ute efter ren avkoppling.

VAD HETTE THAILAND FÖRR I TIDEN?
Förr i tiden var Thailand känt som Siam, mer specifikt under perioden från 1782 fram till 1939, då det bytte namn till Kungariket Thailand. Under en kort period från 1946 till 1948 kallades det återigen för Det kungliga Siam.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF