6-12 månader
Inklusive flyg och bagage
Från 37 450:-
Ekonomi:
Dagsbudget för backpackers per person för kost, logi och aktiviteter:
  • Afrika: 600–900 kr
  • Asien: 450–750 kr
  • Australien: 900–1200 kr
  • Nya Zeeland: 750–1000 kr
  • Franska Polynesien: 750–1000 kr
  • USA: 600–900 kr
  • Centralamerika: 450–900 kr
  • Sydamerika: 600–900 kr

Missa inte: Öluff på Galapagos, Afrikas vilda djur och naturfolk, ö-liv på Franska Polynesien, roadtrip i USA:s nationalparker, surfing i Australien, äventyr i Nya Zeeland, dykning i Indonesien, bestigning av Mt. Kinabalu på malajiska Borneo, Thailands fantastiska matkultur, reggae och karibisk atmosfär i Belize, soluppgång över Machu Picchu i Peru, 4WD genom saltöknen i Bolivia, Tango i Argentina, möt lokalbefolkningen i en favela i Rios, övernatta i en hängmatta i Tayrona National Park i Colombia och mycket mer.

Resan kan utökas för att nå alla sju kontinenter i världen.

Nedan kan du läsa mer om några av de olika länder du kan besöka i detta reseförslag. Om du vill ha mer information, kontakta en resesäljare.

KENYA OCH TANZANIA
Efter äventyret i Sydafrika fortsätter din resa till Östafrika, där Kenya och Tanzania är redo att välkomna dig till en fantastisk Safari, närkontakt med lokalbefolkningen och vackra sandstränder.
Läs mer om Tanzania
Praktisk information om Tanzania

THAILAND
Thailand är landet med många möjligheter. Här kan du vandra i bambudjungeln, forsränna på floderna, uppleva stillheten i ett buddhistiskt tempel och dyka bland färgrika fiskar och koraller.
Läs mer om Thailand
Praktisk information om Thailand

LAOS
Laos är ett avslappnat och lugnt land där tempot följer solens takt. Tack vare att landet varit isolerat under så många år är landets kultur intakt och ganska unik. Naturen i Laos är helt fantastisk och det bästa sättet att uppleva både kultur och natur är att prova några av Laos utmärkta kajakpaddlings- eller trekkingturer.

VIETNAM
Vietnam är fullt av liv, färger och dofter. De många vackra bergen, gröna risfälten och ett välkomnande folk utgör grunden i en händelserik resa där du får uppleva Vietnams spännande kultur, natur och historia.
Läs mer om Vietnam

KAMBODJA
Kambodja bjuder på vackra tempel utan like i Asien och en mycket gästvänlig befolkning. Precis under ytan märker man fortfarande sorgen efter den svåra tiden under Pol Pot-styret.

MYANMAR
Myanmar är en skattkista full av stora naturupplevelser och vackra kulturella sevärdheter som bara ligger och väntar på att öppnas. Invånarna möter dig med intresse och ett leende – för dem är turister en spännande inblick i omvärlden.

MALAYSIA OCH SINGAPORE
Malaysia har både några av planetens äldsta regnskogar samtidigt som det är ett av två länder i världen där du kan möta vilda orangutanger. Se även när de stora havssköldpaddorna lägger ägg på stranden och njut av Singapores storstadsatmosfär.
Läs mer om Malaysia
Praktisk information om Malaysia

INDONESIEN:
Indonesien passar perfekt in på beskrivningen av drömmen om ett tropiskt och äventyrligt paradis. Här hittar du turkosfärgat hav, kritvita stränder, djup regnskog, exotisk mat och en välkomnande färgrik befolkning som har nära till ett leende. Indonesien är, förutom världens största skärgård, en nation med ett stort antal härliga och spännande kulturer.
Läs mer om Indonesien
Praktisk information om Indonesien

AUSTRALIEN
Australien har en storslagen natur vars like man inte hittar någon annanstans i världen. Här kan du uppleva både tropisk regnskog, buskstäpp och öken. Australien erbjuder också en levande, modern kultur och en spännande inblick i aboriginernas sedvänjor.
Läs mer om Australien
Praktisk information om Australien

NYA ZEELAND
Nya Zeeland bjuder på en uppsjö av fantastiska natur- och äventyrsupplevelser. I Nya Zeeland, i den avlägsna Antarktiska oceanen, kan du ge dig ut på vandring i både regnskog och glaciärområden, uppleva gejsrar och vulkaner, paddla kajak och simma med delfiner samt hoppa bungyjump och åka forsränning. Nya Zeeland är en spännande destination, både för äventyrliga backpackers och barnfamiljer i husbilar.
Läs mer om Nya Zeeland
Praktisk information om Nya Zeeland

FRANSKA POLYNESIEN
Franska Polynesien består av 118 öar och ligger i det sydöstra Stilla Havet. Huvudstaden är staden Papeete på ön Tahiti, dit man flyger. Härifrån kan man flyga eller åka båt runt till de många Bounty-öarna. Lokalbefolkningen är välkomnande och öarna är oförglömligt vackra - särskilt Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Tikehau, Rangiroa och Fakarava. Det är möjligt att göra en budget-resa här, då det finns många lokala pensionat. Öarna bjuder på dykning i världsklass, snorkling med knölvalar, vandring och mycket mer.

USA
Oavsett om du åker på en storstadssemester med shopping och sevärdheter, eller på roadtrip
genom de vackra nationalparkerna, med uppehåll i legendariska städer – så är ett besök i USA Läs mer om USA
Praktisk information om USA

MEXIKO
Mexiko är som en överdådig och delikat måltid. Förrätten är Mexico Citys överväldigande charm och puls. Den inbjudande huvudrätten består av indianska ruiner och färgrik kolonial arkitektur, medan de mjuka, lugna paradisstränderna blir efterrätten. Alla serveras av moderna, leende och levnadsglada mexikaner.

BELIZE
Belize är en etnisk mosaik. Här möter du bland annat människor som seglades hit från Västindien för att arbeta på plantagerna, indiska köpmän som kom till Belize för handeln skull och sedan stannade, söner till engelska adelsmän som fortfarande talar en vacker adlig engelska, kineser som har hittat sin oas i Belize och en utmärkt plats för handel samt mayaindianerna som håller fast vid sin antika kultur och traditioner.

GUATEMALA
Guatemala är ett färgrikt land med en fascinerande kultur och befolkning. Guatemalanerna har en smittande vänlighet och en unik värme. Över hälften av Guatemalas folk är ättlingar till mayaindianerna. Många människor går fortfarande runt i traditionella dräkter där mönster och färger visar vilken religion de tillhör.

HONDURAS
Togs 1502 i besittning för Spaniens räkning av Christopher Columbus. Han namngav territoriet Honduras (djup) efter de djupa vattnen utanför den karibiska kusten. Honduras är det näst största landet i Centralamerika. Mer än 80 procent av landet är täckt av bördig mark, frodig tropisk vegetation och berg varav flera är högre än 3 000 meter över havet. Våtmarker och regnskogar täcker låglandet på östkusten, känt som La Mosquitia – Myggkusten.

NICARAGUA
Nicaragua är ungefär tre gånger så stort som Danmark och har kuster både mot Stilla havet och Karibien. De flesta människorna och de största städerna ligger i västra och centrala delen av landet som kännetecknas av ett landskap fullt av vulkaner, berg (i norr) och de två stora sjöarna, Lago Nicaragua och Lago Managua. Den östra och mycket platta delen av landet är glest befolkad och genomkorsas endast av ett fåtal ganska dåliga vägar. Ofta blir du tvungen att segla på floder (eller flyga) för att ta dig runt i landet.

COSTA RICA
Costa Rica är för aktiva äventyrare, djurentusiaster, kaffeälskare, naturfantaster och för dem som vill uppleva Centralamerikas nerv. Costa Rica har nämligen gott om aktiviteter som får adrenalinet att pumpa, är berikat med ett fantastiskt djurliv och välkomnar dig med sitt väldoftande kaffe och dessutom bjuder landet på en fantastiskt frodig och färgrik natur som generöst möter resenären
Läs mer om Costa Rica
Praktisk information om Costa Rica

PANAMA
Trots en flora och fauna större än något annat land i Centralamerika, en spännande historia samt en kulturell blandning av alla minoriteter och samhällen i Latinamerika och Västindien, har Panama inte lyckats locka särskilt många resenärer. Om du väl har varit i Panama och sett detta vackra land då kommer du inte förstå varför.

COLOMBIA
Colombia har alltid omgivits av myter. Spanjorerna drömde om att hitta El Dorado och turister skräms av kokainkartellerna. På ett eller annat sätt är allt du upplever i Sydamerika lite större i Colombia. Detta gör landet otroligt kontrastrikt.
Läs mer om Colombia

ECUADOR
Ecuador är ett paradis för djur-, natur-, historie- och adrenalinälskare – ja faktiskt för alla. Det är lätt att älska det lilla landet som stolt presenterar de majestätiska Anderna, Amazonas djupa

PERU
Peru kan beskrivas som en hel kontinent i ett land. I Peru hittar du allt från ändlös öken till de skyhöga topparna i Anderna och Amazonas djupa regnskog. Peru bjuder dessutom på långa kuststräckor med riktig strandstämning, pulserande städer, snöklädda vulkaner, imponerande inkaruiner och brusande floder.
Läs mer om Peru
Praktisk information om Peru

BOLIVIA
Bolivia har lyckats bevara sin unika själ trots utvecklingen och inflytande från andra länder. De gamla indiantraditionerna, de religiösa sederna och dräkterna är lever och frodas i denna höglandsnation. Bolivia inbjuder verkligen till äventyr som tar vid där asfalten tar slut ...

CHILE
Chile bjuder på en uppsjö av fantastiska natur- och äventyrsupplevelser. Här i det bortersta hörnet av Sydamerika kan du ge dig ut på vandring på både berg och glaciärer, uppleva öken och vulkaner, kajakpaddling och mountainbike i den fantastiska naturen.

ARGENTINA
Argentina är ett land för passionerade livsnjutare. Det saftiga oxköttet smälter på tungan och den välsmakande glassen gör det i mer bokstavlig bemärkelse. Vinet dricks för smaken och inte för effekten. Berusningen kommer istället från tangon, den passionerade dansen som förför oss alla.
Läs mer om Argentina
Praktisk information om Argentina

BRASILIEN
Brasilianarnas passion för samba, musik, fester och fotboll och den brasilianska livsglädjen sitter kvar långt efter att du har lämnat landet. Låt dig hänföras av den fängslande kulturen och de magnifika naturupplevelserna i Brasilien. Amazonas djupa regnskog, vattenfallet Foz de Iguazus dånande storslagenhet och framför allt de varma, vita stränder är bara några av Brasiliens absoluta höjdpunkter.

Resväg

Sverige Nairobi Zanzibar Bangkok Denpasar Darwin Sydney Christchurch Auckland Tahiti San Fransisco Los Angeles Cancun Rio De Janeiro Sverige

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: