Nedan kan du se några spännande resor till Nepal som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Nepal.

Visa 6 upplevelser

Tempel, Homestay och Himalaya

Tempel, Homestay och Himalaya

Det här är resan för sig som vill ha både natur- och kulturupplevelser. Vi tar dig med till Kathmandus fantastiska tempel, på vandring med övernattning på ett homestay vid Chitwan - och du får uppleva mäktiga Himalaya från första parkett under en spännande flygtur över bergen.
Läs mer
14 dagar
SEPTEMBER - NOVEMBER
från 28 950:-
Annapurna trek

Annapurna Base Camp trek

Här hittar du ett spännande reseförslag som tar dig till Annapurna Base Camp – en av Nepals vackraste vandringar där man på vägen kan njuta av den imponerande naturen och Nepals fantastiska kultur.
Läs mer
18 dagar
SEPTEMBER - NOVEMBER
från 24 450:-
Med familjen i Nepal

Med familjen i Nepal

I detta reseförslag som är speciellt framtaget för familjer med äventyrslystnad i både kropp och själ får man möjlighet att vandra i Nepals vackra berg, få djurupplevelser i Chitwan National Park och komma nära den nepalesiska kulturen.
Läs mer
17 dagar
SEPTEMBER - NOVEMBER
från 25 950:-
från 23 950:-
Nepal på egen hand

Res på egen hand i Nepal

Res runt i Nepal i egen takt. Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg, hämtning på flygplatsen och två nätter på ett hostel inne i Kathmandu förbokat och klart.
Läs mer
Upp till 30 dagar
SEPTEMBER - NOVEMBER
från 13 950:-
Everest Base Camp

Everest Base Camp Trek

Gör en av världens mest legendariska och vackraste trekken till Mount Everest Base Camp. Du kommer kommer inte bara nära några av världens högsta berg utan får även uppleva sherpafolkets andlösa och samtidigt jordnära liv.
Läs mer
18 dagar
SEPTEMBER - NOVEMBER MARS - APRIL
från 31 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

På äventyr i Himalaya, Ganges och Sydostasien

Nepal, Indien, Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja, Myanmar, Malaysia, Singapore, Indonesien. Packa din ryggsäck och ge dig ut på en bildningsresa i Asien: vandra i Himalaya, besök buddhistiska tempel, dyk bland färgrika fiskar och känn storstädernas puls.
Läs mer
3-6 månader
från 15 450:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Adam Kindberg Smeds

Adam Kindberg Smeds

Travel Consultant

info|wt.se
Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Servicecenter i Nepal

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Winberg Travel Servicecenter Kathmandu ligger centralt i staden vid stadsdelen Thamel i Nepals huvudstad Kathmandu.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM NEPAL

Få information och fakta om Nepal här!

VÄDRET I NEPAL

Nepals bergslandskap gör att landet har ett mycket varierat klimat. I låglandet kommer du uppleva ett subtropiskt klimat med varma temperaturer året runt. I de högre belägna delarna av landet bliver det kallt på vintern, och i bergen medför vintervädret snö och kyla. Sommarmånaderna för med sig monsumregn, och utöver regnen kännetecknas den här perioden av dålig sikt i bergen. Områdena på den tibetanska platån upplever vanligtvis inte samma regnmängden, då bergstoppar stoppar upp monsunen. Se väder och klimat i olika områden i Nepal.

BÄSTA RESEPERIOD

Den bästa tid för vandring och fantastiska utsikter i Himalayabergen är från slutet av september till och med november. Här kommer det vara varmt i låglandet och i städerna, bras ikt i bergen och generellt mindre nederbörd. Från mitten av mars till och med maj är vädret lika bra, även om sikten inte är lika bra som under hösten. Men däremot blomstrar Nepals imponerande rhododendronskogar under våren, vilket resulterar i vidunderliga färger och utsikter i bergen.

Nepal

Resor till det bergrika Nepal

Det mäktiga Himalaya, Mount Everests oöverträffade höjder, brusande floder, frodiga lågland och stämningsfulla städer. Varje resa till Nepal är som att träda in i en helt annan värld, och ännu närmare himlen. Det äventyrliga landet mitt i Himalayabergens höjder bjuder på storslagna naturupplevelser och äventyr vart du än ser.

Med Winberg Travels skräddarsydda resor till Nepal kan du få uppleva ditt livs äventyr och upptäcka alla de största skatter och dolda pärlor som gömmer sig i det lilla – men samtidigt storslagna – landet i Asien.

Nepal Trekking

Nepal är kanske världens bästa vandringsland

Några av världens vackraste vandringsleder finns i Nepal. Det vackra berglandet huserar hela åtta av världens tio högsta berg, och här stiger det högsta av alla - Mount Everest – hela 8 848 meter upp i himlen, mätt från havets yta. Berget är den ultimata utmaningen för många, och under en vandring till Everest Base Camp på 5 364 meters höjd kan du uppleva en imponerande del av Nepals världskända höjder.

Det är dock lång ifrån bara runt Mount Everest som Nepal bjuder på helt enastående vandringsupplevelser och möjligheter för att färdas på med nya, imponerande vägar längs de smala vandringsstigarna. Din aktiva resa till Nepal kan ta dig förbi små byar, marker med jakoxar, odlingar, floddalar, frodiga skogar och andra pittoreska bergskedjor som går som vågor genom landskapet.
Trek till Everest Base Camp

På safari i Nepals tropiska lågland

Nepal är mycket mer än snöklädda bergstoppar och vandringar på hög höjd. Närmre vattenytan, i den södra Terai-regionen, är den storslagna naturen frodig med både lummiga skogsområden, livliga floder, tätbevuxna savanner, vidsträckta våtmarker och odlade åkermarker. Här gömmer sig också ett alldeles speciellt och rikt djurliv med exotiska och sällsynta arter i alla vrår.

I Chitwan Nationalpark, som har funnits med på Unescos världsarvslista sedan 1984, kan du följa med på ett magiskt safariäventyr, antingen till fots eller på fyra hjul. Har du turen med dig kan du få möta både den utrotningshotade, indiska noshörningen, den bengaliska tigern, leoparden, läppbjörnen, den asiatiska elefanten, mängder av reptiler, över 500 olika fågelarter och många andra spännande djur.
Nepal Bhairav Kunda

På upptäcktsfärd i Kathmandu: från sprudlande marknader till levande gudinnor

Nepals huvudstad Kathmandu är rik på sinnes- och kulturintryck och små äventyr runt varje gathörn. Staden är ett riktigt backpackerparadis och här är det alltid fullt av liv på gatorna – oavsett om det skapas av den lokala befolkningen eller de nyfikna äventyrare som har lockats hit.

Kathmandu är också fullt med upplevelser för den kultur- och historieintresserade. Här står de otaliga tempel som vittnar om Nepals djupa kulturhistoria. Durbar Square vid det gamla kungapalatset omges av vackra tempel och står som en imponerande symbol över Nepals forntidsarv.
Nepal Kathmandu

Känn den nepalesiska kulturen och gästfriheten under din resa

Nepals befolkning är en spännande sammansättning av hinduer, buddhister samt flera mindre minoritetsgrupper. En av grupperna som särskiljer sig är sherporna, som av många räknas som världens bästa bergsbestigare. Under din resa till Nepal kan du bli inbjuden till befolkningens unika traditioner och vardag, oavsett om du besöker de lokala marknaderna, deltar i de årliga festivalerna eller bor någon natt på ett homestay.

FAQ

VAR LIGGER NEPAL?
Nepal ligger i Himalaya-bergen, mellan Indien och Kina. Några av världens högsta berg ligger i Nepal, bland annat Mount Everest.

VAD HETER HUVUDSTADEN I NEPAL?
Huvudstaden i Nepal – och landets största stad – heter Kathmandu. Staden ligger på mer än 1 300 meters höjd, i en liten dal i centrala Nepal.

VAD ÄR KLOCKAN I NEPAL?
Tidszonen i Nepal heter Nepal Standard Time (UTC+5:45). Tidsskillnaden till Sverige är plus 3 timmar och 45 minuter.

VAD SKA MAN UPPLEVA I NEPAL?
Nepal är ett av världens bästa vandringsländer, och om du är i Nepal får du inte missa de fantastiska vandrings- och trekkingturerna i Himalayas berg. Här finns några av världens högsta berg och vackraste vandringsleder, bland annat upp till Mount Everest Base Camp. De oöverträffade höjderna bjuder på häftiga naturupplevelser och äventyr, och du kan nog nästan inte hitta vackrare utsikter än här. Du får inte heller missa ett besök i Nepals stämningsfulla huvudstad Kathmandu. Här är det fullt med liv på gatorna och massor av spännande kulturella och historiska sevärdheter.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL NEPAL PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Nepal-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Nepal för dig!
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: