17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 25 950:-
Från 23 950:-
I Kathmandu besöker ni stadens hinduiska och buddhistiska tempel men har också tid på egen hand att gå på upptäcktsfärd bland smala gränder och livliga marknader.
Resan fortsätter sedan till byn Nagarkot som ligger perfekt för att se den magnifika soluppgången över Himalaya och ta tillfället i akt att göra en vandring mellan de närbelägna byarna eller kanske en mountainbiketur.

Sedan går turen västerut där ni gör en spännande trekkingtur i fyra dagar. Ni vandrar i närheten av den storslagna Annapurnaregionen. Turen är utformad för att de flesta i någotsånär form kan vara med. Under vandringen övernattar man på enkla men charmiga tehus. Ni vandrar genom traditionella små nepalesiska byar, skogar av rhododendron med rikt fågelliv och öppna landskap med utsikt möver Himalayas bergskedja.

Efter dessa upplevelser åker ni så vidare till Chitwan Nationalpark. Här väntar tre dagar med fantastiska djur- och naturupplevelser. Chitwan är Nepals mest kända nationalpark och igger i det ropiska låglandet på gränsen mot Indien. I parken upplever man djungel och spännande djurliv – bland annat Fjärran österns största bestånd av den indiska noshörningen. Utöver dem har man möjlighet att se apor, över 270 olika arter av fåglar, hjortar och om man har tur – tigrar, leoparder, krokodiler och vilda elefanter.

Resan avslutas sedan tillbaka i Kathmandu innan ni återvänder till Skandinavien.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Nepal här
Läs mer om Nepal här

Bästa reseperiod

Bästa tid att resa i Nepal är från slutet av september till slutet av november då luften är hög och klar och vyerna som vackrast. De näst bästa tiden att åka är under våren från mars till maj när rhododendron blommar, det regnar dock lite mer då än under hösten. Vintern är för rutinerade vandrare eller de som inte har något emot att det kan bli riktigt kallt denna tid på året, speciellt uppe i berget. Själva regnperioden är från juni till och med augusti förutom i området Mustang berörs lite eller inte alls av monsunregnen.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Kathmandu, Nepals huvudstad dit du ankommer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag du väljer är det en eller två mellanlandningar på vägen.
Dag 2. Ankomst Kathmandu
Ankomst till Kathmandu. Kom ihåg att ta med ca USD 50 i kontanter per person plus passfoton för era nepalesiska visum som ni får direkt på flygplatsen. Ni möts sedan och körs till ert guest house inne i Kathmandu. Ni stannar även till vid vårt närbelägna servicekontor där ni kan få massor med tips och inspiration för resan i Nepal. Resten av dagen är på egen hand att komma ikapp med tiden och kanske börja bekanta sig så smått med Kathmandu.
Dag 3: Sightseeing - Monkey Temple, Kathmandu Durbar Square
Idag besöker ni några av stadens vackra och intressanta världsarv. Ni börjar med Swyambhunath – också känt som Monkey Temple – som ligger på på en kulle. Detta gamla buddhistiska område består av en stupa, olika helgedomar och tempel. Själva stupan har Budhas ögon målade på sidorna som vetter mot de fyra väderstrecken och är enligt legenden 2000 år gammal. Ni fortsätter sedan till Kathmandu Durbar Square som är ett område med gamla kungliga palats. Här bor också den levande gudinnan ”kumari” som ibland hälsar på besökare från balkongen i sitt palats. Ni avslutar dagens utflykt med att promenera tillbaka till ert guest house genom den äldsta nepalesiska marknaden fylld med färggranna små butiker.
Dag 4: Sightseeing i Boudhanath, Pashupatinath och vidare till Nagarkot
Idag så besöker ni landets största stupa och landets största tempel. Ni börjar med Boudhanath – en stupa från 500-talet och ett av de viktigaste buddhistiska pilgrimsmålen. Runt i kring stupan ligger det också flera tibetanska kloster och många av munkarna flydde Tibet efter Kinas ockupation. Efteråt går färden vidare till Pashupatinath som är ett av guden Shivas heligaste tempel. Templet ligger vackert i frodiga, gröna omgivningar vid den heliga floden Bagmati. Templet är byggt som en pagod med vackert snidade träbjälkar och en gyllene spira som symboliserar fromma tankar. Det är inte tillåtet för icke-hinduer att besöka själva templet men man har möjlighet att stå vid den östra sidan av floden med utsikt över templet. Pashupatinathtemplet är ett viktigt pilgrimsmål för hinduer runtom i världen. Som besökare får man en unik inblick i de hinduiska begravningsritualerna då området är plats för kremationer. Här brinner likbålen med anhöriga som på behörigt avstånd ser hur askan förs ner i den heliga flioden Bagmati där den dödes synder sköljs bort. Området är även känt för de ikoniska och heliga sadhuerna. Dessa asketer eller yogis lever på tempelområdet – de sitter i sina färggranna klädstycken och långt, intrikat tvinnat hår och tar emot allmosor från besökare. Efter dessa stora och spännande kulturintryck åker ni till byn Nagarkot där ni har resten av dagen att ta det lugnt på i de vackra omgivningarna.
Dag 5: Nagarkot på egen hand
Den vackra byn Nagarkot ligger på 2100 meters höjd. Platen är känd för att vara den plats på jorden man allra bäst upplever soluppgången över Himalaya på – klara dagar är det en fantastisk panoramautsikt över stora delar av den imponerande bergskedjan. Ta en promenad till de närliggande små byarna eller njut av utsikten från utkikstornet inne Nagarkot. Man kan också hyra mountainbikes och göra en härlig cykeltur i de kuperade landskapet.
Dag 6: Från Nagarkot till Bhaktapur, sightseeing i Bhaktapur och tillbaka till Kathmandu
Efter att ha njutit av den vackra soluppgången gör ni en kort biltur till Bhaktapur som är en av de tre gamla kungliga huvudstäderna i Kathmandudalen. Bhaktapur är känd som de hängivnas stad och bjuder på otroligt vacker medeltidskonst- och arkitektur. Detta är en av Nepals historiska städer, fylld med kulturell rikedom där gamla traditioner bevaras och fortfarande lever. Nå återvänder sedan till Kathmandu där kvällen är på egen hand.
Dag 7: Kathmandu till Pokhara
Tidig frukost och sedan bär det av för en 7 timmar lång bussfärd genom dalar med floder, risterrasser, små och stora byar utmed vägen till vackra Pokhara. Väl framme har ni resten av dagen att ta det lugnt på hotellet eller utforska Pokhara. Ni kan också boka till en privat transfer om bussresan känns lång, man kan också flyga från Kathmandu till Pokhara – fråga oss om råd så hjälper vi dig hitta den transport som passar dig bäst.
Dag 8: Trek till Australian Camp
Idag snör ni på er vandringskängorna och beger er ut på en vacker färd till bergen. Först en timmes bilfärd till Kande där ni påbörjar vandringen genom skogen upp till där ni belönas med en fantastisk utsikt över Himalaya. Härifrån kan man se både Annapurna och Fishtail Mountain. Vid Australian Camp övernattar ni i tehus och på kvällen serveras en delikat lokal måltid. Överallt bland de nepalesiska bergen ligger det tehus. Det var – och är fortfarande – platser där bärare, resande och handelsmän övernattade och åt under enkla förhållanden. Idag är det många tehus som renoverats och standarden är betydligt högre än förr men det är fortfarande ett enkelt boende. Inkvartering är i dubbel- eller enkelrum med gemensamma toaletter i korridoren. (L,M) Trekkingtid: 2-3 timmar. Höjd: Australian Camp 1900 möh.
Dag 9: Trek till Landruk
Stigen ni vandrar på idag stiger gradvis upp genom rhododendron- och barrskogar till Deurali varifrån man har en hänförande utsikt mot Dhaulagiri och Machhapuchre (Fishtail) Mountain. Stigen leder sedan ner mot Tolka och en lätt vandring härifrån för er till Landruk, en vacker liten by i Gurungstil vid foten av Annapurnaa Himalaya. (F,L,M) Trekkingtid: 4-5 timmar. Höjd: Landruk, 1550 möh.
Dag 10: Trek från Landruk till Ghandruk
Idag vandrar ni utmed risterrasser till Modifloden. Efter att ni korsat bron är den en brant vandring i kuperad terräng upp till den vackra byn Ghandruk. Låt er imponeras och betagas av den vidunderliga utsikten mot sydsidan av Annapurna, Hiunchuli och Fishtail Mountain. Denna lilla by är också ett friluftsmuseum och modellby som visar den typiska Gurungstilen och kulturen, här finns i allt 1318 hus. (F,L,M) Trekkingtid: 3-4 timmar. Höjd: Ghandruk, 1940 möh.
Dag 11: Ghandruk trek till Syauli Bazaar och bilfärd tillbaka till Pokhara
Dagens vandring startar med en markant nedstigning – därefter följer en vandring i relativt flack terräng. Ni fortsätter nerför backar genom små byar till Syauli Bazaar. Här väntar er transport och ni åker tillbaka till Pokhara, färden tar ca 2 timmar och ni har sedan resten av dagen att njuta av Pokhara och ta det lugnt. (F) Trekkingtid: 2-3 timmar.
Dag 12: På egen hand i Pokhara
Utforska Pokhara på egen hand. Här finns vackra sjöar, utsiktspunkter och vattenfall i omgivningarna. Pokhara är en av landets större städer men långt ifrån så hektisk som Kathmandu utan en perfekt plats att låta de senaste dagarnas vandring sjunka in. Här finns även naturen runt hörnet och många spännande platser att besöka.
Dag 13: Till Chitwan Nationalpark
Resan till Chitwan National Parktar ca. 5 timmar. Chitwan ligger i låglandet i södra Nepal. Parken har en areal av 932 kvadratkilometer oh har funnits på UNESCO:s världsarvslista sedan 1984 tack vare sitt varierande och rika djurliv. Efter ankomst körs ni till ert lokala guest house. Här serveras lunch, det finns tid för en liten promenad i byn där ni bor och sedan har ni inbokat en matlagningskurs där ni lär er laga några av landets vanligaste rätter. På kvällen är det middag med en kulturell dansuppvisning. (L,M)
Dag 14: Safari i Chitwan
Dagen börjar med en kanotfärd på floden, detta är en av en av de absolut bästa sätten att uppleva natur och djurliv på. Har ni lite tur får ni sällskap av flodens krokodiler. Ni fortsätter sedan med vandring genom skog, stäpp och djungel i nationalparken. Ni har en lokalguide med som berättar och visar de olika fåglarna, växter och djurarter som ni stöter på under färden. Efter lunch kan ni antingen fortsätta att utforska djungeln på en guidad jeepsafari eller följa med på en spännande cykeltur i området. (F,L,M)
Dag 15: Tillbaka till Kathmandu
Efter frukost åker ni så tillbaka till huvudstaden Kathmandu – vägen är vacker med floder, dalar och byar. Ni släpps av vid ert hotell inne i kathmandu. (F)
Dag 16: Avkoppling och ledig dag i Kathmandu
Kathmandu är en spännande och intressant stad och ni har hela dagen på er att själva utforska och uppleva. Kanske passar ni på att shoppa med er lite souvenirer på någon av de lokala marknaderna, missa inte marknadsområdet Thamel med mängder av butiker, restauranger och caféer.
Dag 17: Avresa
Så är det dags att lämna Nepal och påbörja resan tillbaka till Skandinavien. Ni körs till flygplatsen i god tid och är tillbaka i Skandinavien senare samma dag.

Övernattningar

5 övernattningar på budgethotell i Kathmandu
2 övernattningar på budgethotell i Nagarkot
3 övernattningar på budgethotell i Pokhara
3 övernattningar i tehus under vandringen
2 övernattningar på guest house i Chitwan

Övernattningsstandarden kan uppgraderas mot mot betalning, med undantag från övernattningarna i tehus under vandringen. Prata med din reserådgivare för mer information och prisuppgifter.

Kommentarer

Kontrollera er reseförsäkring noga och säkerställ att det ingår skydd för vandringar på hög höjd. Vi rekommenderar ERV som täcker dessa aktiviteter. Vi hjälper er hitta rätt försäkring och kan även förmedla dessa utan extra kostnad.

Reseförslaget ovan innehåller en del längre transporter och vandringar på hög höjd under flera timmar så vi rekommenderar inte denna för familjer med små barn. Var uppmärksam på att även om alla våra turer är noga utvalda och testade kan det hända att man upplever obehag av höga höjder. Detta är något man inte kan förutse och som måste behandlas direkt på plats. Känner man mildare obehag kan det räcka med att dricka energidryck och vila men får man huvudvärk, akut illamående och andnöd måste detta behandlas omgående. Diskutera gärna med er husläkare om eventuella försiktighetsåtgärder innan ni reser.

Kom ihåg att ta med två passbilder och en kopia av passet för trekking permit. Detta avlämnas på vårt servicekontor i Kathmandu senast 24 timmar innan vandringen börjar.
Var uppmärksam på att man får ha 1 väska per 2-3 deltagare då det är ett begränsat antal bärare som följer med på vandringen. Man kan, mot extra avgift, ha med extra bärare.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - november

Packlista

 • Ryggsäck
 • Vandringsbyxor - både korta och långa
 • T-tröjor och långärmade tröjor/skortor
 • Vandringskängor/grövre skor
 • Badkläder och handduk
 • Sandaler/flip flops
 • Regnjacka eller poncho
 • Fick- eller pannlampa
 • Solglasögon, solskyddsfaktor och myggmedel
 • Eventuellt ryggsäck
 • Egen vattenflaska
 • Vattentäta packpåsar
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Kathmandu t/r i ekonomiklass
 • Fem nätter på guesthouse i Kathmandu
 • Fyra nätter i tält under vandringen
 • Två nätter på budgetlodge i Chitwan
 • Två nätter på guesthouse i Pokhara
 • Alla måltider, transfers, utflykter och transporter enligt program
 • Engelsktalande lokalguide och bärare för bagaget under trekkingturen
 • Alla nödvändiga tillstånd för trekking
 • Priset inkluderar även övernattningar, måltider och försäkringar för guider och bärare under trekkingturen.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Sovsäck
 • Vandringsutrustning
 • Dricks till guider och bärare

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Nepal

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Winberg Travel Servicecenter Kathmandu ligger centralt i staden vid stadsdelen Thamel i Nepals huvudstad Kathmandu.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: