16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 43 950:-
Från 16 450:-
Denna resa tar dig till tre av Hawaiis vackraste och mest intressanta öar. Du kommer att ha egen bil på öarna Big Island och Kauai, så att du är fri att köra runt till olika sevärdheter, stränder och städer. På Oahu hittar du ett bra nätverk av lokala bussar, som enkelt och billigt tar dig till öns många sevärdheter.
Du börjar din resa på Big Island, där du kan snorkla eller dyka med mantarockor, vandra i Hawaii Volcanoes nationalpark och se havssköldpaddor på den mörka sanden vid Punalauu Beach. Nästa ö är Oahu, där du kan njuta av stranden vid Waikiki Beach, åka på valskådning, uppleva historiska Pearl Harbor och snorkla med havssköldpaddor eller surfa på norra delen av ön. Det sista stoppet är det tropiska paradiset Kauai. Här väntar dig vackra stränder på sydkusten, bra vandringsleder i Waimea Canyon och kajakturer i Hanalei Bay.

Det finns möjlighet att förlänga resan, lägga till andra öar, som Maui, eller besöka bland annat Los Angeles, San Francisco eller New York.

Drömmer du om att kombinera Hawaii med USA:s fastland ska du ta en titt på vår stora rundresa i USA.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Big Island
Avresa från Sverige till Kona med ankomst samma dag. Välkommen till Big Island, den yngsta av Hawaiis öar och även den största. Naturen och djurlivet här är helt unikt med allt från färggranna fiskar och sköldpaddor till vackra vattenfall omgivna av regnskog och vulkaniska månlandskap. Efter ankomsten till flygplatsen hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell i Kailua-Kona och har sedan tre dagar att utforska Big Island på.
Dag 2–3: Äventyr på Big Island
Du har dagarna på egen hand med Kailua-Kona som bas. Nu kan du utforska de västra och sydliga delarna av ön eller kanske bara slappna av vid poolen eller på stranden. Vid Punaluu Beach kan man se de stora havssköldpaddorna som kryper upp på stränderna på eftermiddagen för en tupplur i solen. Gör ett nattdyk eller snorkla och se de enorma mantorna på nära håll. Är du sugen på äventyr kan man åka zipline mellan trädkronorna vid Akakafallen eller göra en helikoptertur över de enorma lavafälten. I Pu'uhonua o Honaunau National Historical Park kan man få en inblick i den polynesiska kulturen. Du kan också göra en båtutflykt utmed Kona-kusten och har du tur får du simma bland vilda delfiner, utforska undervattensgrottor och snorkla bland färggranna fiskar i Kealakekuabuktern. Ett kvällsbesök vid Mauna Keas observatorium är en säregen upplevelse. En sak är säker dock, du kommer inte ha tråkigt på Big Island.
Dag 4: Kailua-Kona till Waimea - kaffefarm till Hawaii Volcanoes N.P.
Big Island är ungefär dubbelt så stor som de andra Hawaii-öarna tillsammans. Idag kör du så österut på Saddle Road till din lodge som ligger vid Hawaii Volcanoes National Park där du har två övernattningar. Man kan göra ett stopp vid Big Islands bästa kaffefarm; Mountain Thunder eller ta en ridtur i Waipió Valley i Waimea.
Dag 5: På upptäcktsfärd i Volcanoes N.P.
Du har hela dagen på dig att utforska och vandra i Volcanoes National Park. Här finns lavabäddar, grottor, den aktiva vulkanen Kilauea och möjlighet att vandra vid sulfurfält. Gör en kvällstur till Mauna Kea Observatory där volontärer ställer i ordning de enorma teleskopen så man kan se stjärnhimmel, måne och de stjärnkonstellationer som syns bäst just denna kväll.
Dag 6: Big Island till Oahu
Du flyger från Big Island till Oahu. När du kommer till Oahu åker du direkt till hotellet. De närmaste tre dagarna kan du göra vad du vill Oahu.
Dag 7–9: Äventyr på Oahu
Res på egen hand på Oahu. Du kan bland annat koppla av på Waikiki Beach - kanske ta en surflektion. Boka en utflykt till historiska Pearl Harbor, spana efter vilda delfiner och knölvalar samt snorkla med havssköldpaddor. Du kan hyra bil för en dag och köra varvet runt, se de stora surfvågorna i norr - äta räkort vid någon av de många "food trucks i närheten. Ta en promenad i det japanska templet Byado O:s vackra trädgård och besöka berömda Tunnels Beach. Du tar dig runt på ön via lokala bussar eller hyr en bil. Passa även på att göra en vandring i Honolulus historiska kvarter bland kyrkor och regeringsbyggnader - avsluta med lunch eller middag i Chinatown!
Dag 10: Oahu till Kauai
Du flyger från Oahu till Kauai. Efter ankomsten till Kauai hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell. De närmaste fem dagarna kan du göra vad du vill Kauai.
Dag 11–13: Äventyr på Kauai
Res på egen hand på Kauai. Passa bland annat på att njuta på de vackra stränderna på sydkusten, vandra i Waimea Canyon, åka linbana i regnskogen, flyga helikopter ovanför Nā Pali Coast samt paddla kajak i Hanalei Bay. Runtom ön finns Farmers Markets olika dagar i veckan med mat, hemlagade efterrätter och lokalt hantverk.
Dag 14: Avresa från Kauai
Efter en skön road trip på Hawaii går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår. Passa på att besöka någon av i en av USA:s spännande storstäder som Los Angeles eller San fransisco.
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden beror på flygbolaget.

Övernattningar

Tre nätter på Royal Kona Resort på Big Island
Två nätter på Lokahi Lodge på Big Island
Fyra nätter på Coconut Waikiki Hotel på Oahu
Fyra nätter på Plantation Hale Suites på Kauai

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Året om

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandianvien–Kona / Kona–Lihua // Hilo - Honolulu - Lihue–Skandinavien
 • 6 dagars bilhyra på Big Island inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 5 dagars bilhyra på Kauai inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 13 nätter i dubbelrum på hotell/resort
 • Hotellskatt (på samtliga boenden förutom Coconut Waikiki Hotel)
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Dryck till maten
 • Visum
 • Dricks
 • Hotellskatt som betalas på plats på Coconut Waikiki Hotel
 • Envägshyra för bil på Big Island, ca 100 USD + lokal skatt
 • Entré till attraktioner och nationalparker
 • Parkeringsavgifter
 • ESTA ansökan till USA

Kommentarer till pris

.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: