Sök
Sök
Pass och pengar

PASS OCH VISUM

Förutsättningen för en bra resa är att du har alla dina resedokument i ordning. Det finns många olika regler och krav kring pass och visum och det är de enskilda ländernas regler för inresa som gäller.

De vanligaste reglerna är:

  • Passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter avslutad resa
  • Passet skall ha tillräckligt många tomma sidor
  • Barn skall ha ett eget pass – speciella krav gäller för resa med minderåriga barn till Sydafrika
  • För resa till USA och Kanada måste man söka ESTA/ETA på nätet.


Det är resenären själv som är ansvarig för att ha giltiga pass och visum. Det är därför viktigt att du i god tid kontrollerar om du behöver visum för din resa och om du eventuellt måste förnya ditt pass.

Information om får du på respektive lands ambassad, antingen genom att söka upp deras hemsida eller genom att ringa. Enklast är att söka visum direkt genom ambassaden, behöver man hjälp finns det olika företag som sköter visumhantering mot en avgift. I samband med våra rundresor med svensk guide kan vi assistera med visumhjälp.

På UD:s hemsida kan du söka efter reseinformation och på Sweden Abroad kan du få information om vilken hjälp svenska medborgare kan få utomlands och även anmäla dig på svensklistan inför din resa.

Øm du vill anliga professionel visumhantering finns det ett par olika leverantörer på den svenska marknaden, bland annat Komet och Visumservice.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: