Nedan kan du se några spännande resor till Vietnam som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Vietnam.

Visa 13 upplevelser

Klassiska Vietnam

Klassiska Vietnam från norr till söder

Njut av vår klassiska skräddarsydda rundresa från Hanoi i norr till Ho Chi Minh City i söder under vilken du uppleva det bästa av Vietnams absoluta höjdpunkter.
Läs mer
16 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 29 950:-
Familjeresa Vietnam

Familjeresa till Vietnam

Spännande och kul familjeresa speciellt för dig som har lite äldre barn. Här reser du från Hanoi i norr till den vackra tropiska ön Phu Quoc i söder och på vägen får du uppleva det absolut bästa av Vietnam.
Läs mer
21 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 34 450:-
Det okända Vietnam

Det orörda Vietnam

Resan tar dig till ett område norr om Halongbukten som fortfarande är orörd, de vackra naturområdena vid Mai Chau och Pu Luong samt Vietnams stränder på ön Con Dao som ännu inte är lika välbesökta som grannön Phu Quoc. Stopp i Hanoi och Ho Chi Minh City (Saigon) är naturligtvis också planerade!
Läs mer
19 dagar
APRIL - OKTOBER
från 34 450:-
Kultur och välbefinnande i Vietnam

Kultur och välbefinnande i södra Vietnam

En resa för dig som vill uppleva det allra bästa på lite kortare tid. Spännande kultur i och omkring Ho Chi Min City (Saigon) och Mekong-deltat. Resan avslutas med ren avslappning och välbefinnande på den vackra ön Phu Quoc.
Läs mer
10 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 23 450:-
Vandring och byar i Vietnam

Vandring, minoritetsfolk och Ha Long-bukten

Du får en unik inblick i den vietnamesiska kulturen när du vandrar förbi terrasserade risodlingar, vattenbufflar och traditionella minoritetsbyar i bergen. Njut av den vackra Ha Long-bukten och kalkstensformationer från en kajak och hjälp till att plöja ett risfält "the vietnamese way".
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 19 950:-
På äventyr i Vietnam

På äventyr i Vietnam

Längtar du efter att se Vietnams höjdpunkter såsväl som att få en inblick i den genuina vietnamesiska kulturen, långt ifrån alla andra turister.
Läs mer
21 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 37 950:-
Mountainbike & minoriteter

Norra Vietnam - mountainbike & minoriteter

På två hjul runt i norra Vietnam. Du njuter av det vackra landskapet och cyklar till mysiga och charmiga byar där minoritetsbefolkningen lever på samma sätt som de gjort i många år. Resan avslutas med gott om tid på egen hand i läckra Hanoi.
Läs mer
10 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 18 450:-
Vietnam med tåg

Vietnam - från norr till söder med tåg, motorcykel & buss

På den här resan upplever du det bästa av Vietnam och lite mer! Du reser runt från norr till syd med i huvudsak tåg, motorcykel och buss. Resan kombinerar vackra naturupplevelser och möten med många olika minoritetsfolk.
Läs mer
24 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 33 950:-
Vietnam på egen hand

Res på egen hand i Vietnam

Vietnam är fullt av liv, färger och dofter. De många vackra bergen, gröna risfälten, ett välkomnande folk och en stor mängd skotrar på gatorna utgör grunden i en händelserik resa där du får uppleva mycket av Vietnams spännande kultur, natur och historia.
Läs mer
Upp till 12 månader
HELA ÅRET
från 12 450:-

Upplevelseresa i Vietnam från norr till söder

Res genom fantastiska Vietnam från Hanoi i norr till Ho Chi Minh i söder. På resan får du uppleva de spektakulära kalkstensklipporna vid Ha Long Bay, en unik grottvandring i centrala Vietnam, snorkling utanför Hoi Ans härliga kust och det autentiska livet i Mekong-deltat.
Läs mer
17 dagar
från 29 950:-
från 24 950:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

En billig biljett jorden runt

Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja, Malaysia, Singapore, Indonesien, Australien, Hawaii och USA. Upplev kontrasterna i Sydostasien, dyk bland färgrika fiskar på Stora barriärrevet, surfa "som ett proffs" på Hawaii och uppleva den ultimata friheten på en roadtrip i USA.
Läs mer
3-12 månader
från 21 150:-
Tag med Jysk Rejsebureau på jordomrejse

Backpacking med barn

Nya Zeeland, Australien, Singapore, Malaysia och Vietnam. Åk med familjen runt i vackra nya Zeeland, upptäck de vilda djuren i Australien, njut av livet tillsammans på en av Malaysias tropiska öar och avsluta äventyret i fantastiska Vietnam.
Läs mer
2-6 månader
från 26 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Fanny Hedin

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM VIETNAM

Få information och fakta om Vietnam här!

VÄDRET I VIETNAM

Det är stor skillnad på vädret i de olika delarna av Vietnam. I den södra delen av Vietnam är det regnperiod från maj till oktober – resten av året kan du förvänta dig torrare väder med temperaturer runt 30 grader. I norra delen av Vietnam är det kallt från december till mars – ner till 12-15 grader i Hanoi och längre norrut i Sapa kan du uppleva snö. Sommartid inträder från maj till oktober med temperaturer på över 30 grader och kort kraftig nederbörd. Centrala Vietnam har det bästa vädret från februari till juli. Från september till november kan du förvänta dig en del mer regn. Se väder och klimat i olika områden i Vietnam.

BÄSTA RESEPERIOD

Den bästa tiden att besöka Vietnam beror på vilken del av landet du vill uppleva. Även om det är svalt norrut under vår vinterperiod rekommenderar vi ändå att du reser under vår vintersäsong, eftersom vädret i allmänhet är bäst i hela landet. Du kommer också att upptäcka att luften är klarare under denna period, och du kommer därmed att få de bästa vyerna på din resa, till exempel i Halongbukten eller uppe i området kring Ha Giang, där du kan uppleva den vackraste naturen i Vietnam. Du kan spara din strandsemester till södra delen av landet, till exempel på ön Phu Quoc eller Mui Ne på fastlandet.
Vietnam på egen hand

Resor till Vietnam för äventyrslystna i alla åldrar

Vietnam är en av de största destinationerna i Sydostasien för backpackers och äventyrliga resenärer. Med Winberg Travels skräddarsydda resor till Vietnam kan du uppleva det autentiska Vietnam på det sättet som du föredrar. Oavsett om du reser på egen hand eller med familj, vänner eller andra nyfikna äventyrare är Vietnam en riktig skattkammare av minnesvärda höjdpunkter som bara väntar på dig. Vill du kombinera en avkopplande semester med en djupdykning i landets spännande kultur och historia? Eller vad sägs om att vandra genom de pittoreska vietnamesiska landskapen? På den här sidan har vi många spännande förslag på resor till Vietnam, som förmodligen passar dig. Om så inte är fallet, skräddarsyr vi mer än gärna en resa till Vietnam som matchar dina resedrömmar och behov såväl som din budget.
Sapa, Vietnam

Vietnam bjuder på fantastisk natur från norr till söder

Oavsett vilka vägar din resa till Vietnam tar dig, så kommer Vietnams natur ge dig minnesvärda upplevelser. Halong Bay är en av de stora höjdpunkterna, där mer än 1500 kalkstensklippor och öar delar det smaragdgröna vattnet.
Södra Vietnam är täckt av underbara stränder, där den kritvita sanden och det kristallklara vattnet inbjuder till en riktig strandsemester. Det frodiga Mekongdeltat och dess oändliga nätverk av mindre kanaler försörjer risfält i långa banor. I norra Vietnam målas naturbilden upp med stora gröna risterrasser, idylliska dalar, frodiga bergslandskap och små avlägsna byar med traditionella jordbrukssamhällen.
Halong Bay, Vietnam

En resa till det historiska Vietnam

När du reser till Vietnam kommer du snabbt att upptäcka att det finns en hel del att se om du är intresserad av kultur och historia. Landet har en lång och händelserik historia, med både imperier, kolonialtid och krigstid, vilket tydligt återspeglas i omgivningarna och de unika sevärdheterna. Cao Dai-templet i byn Tay Ninh är en spektakulär sevärdhet som med sin unika och färgstarka arkitektoniska stil lämnar ett minnesvärt intryck. I staden Ho Chi Minh kan du besöka en mängd historiska monument och museer, och i utkanten av staden kan du utforska Ben Dinh-tunnlarna, som vittnar om gerillakrigarnas listiga taktik under Vietnamkriget.

Det vietnamesiska köket är en upplevelse i sig själv

Vietnams kulinariska scen kännetecknas till stor del av de lokalt tillgängliga och odlade råvarorna. I norra Vietnam är många av rätterna lätta med välbalanserade smaker. Centrala Vietnam är däremot känt för sina starka och färgglada rätter. Det varma klimatet och den gunstiga jorden i södra Vietnam förser det lokala köket med en mängd spännande ingredienser, som förvandlas till magiska och välsmakande rätter.
De sprudlande lokala marknaderna är också alltid värda att utforska, där exotiska frukter och lokala delikatesser – vissa fortfarande levande – dyker upp sida vid sida. Marknaden Ben Thanh i Ho Chi Minh City är både den mest kända och äldsta marknaden i Vietnam. I hela landet kan du känna energin från den autentiska vietnamesiska handelskulturen medan du tar dig genom de pulserande handelsstånden och frestas av den hisnande doften från gatuköken.

Hoi An, Vietnam

FAQ

VAR LIGGER VIETNAM?
Vietnam ligger i den östra utkanten av halvön Indokina. Landet gränsar till Kina i norr och Laos och Kambodja i väster. I öster och söder avgränsas Vietnam av Sydkinesiska havet.

VAD SKA MAN UPPLEVA I VIETNAM?
Vietnam är ett stort land med en uppsjö av unika upplevelser, spännande kultur, fantastisk natur och en vänlig lokalbefolkning. I de pulserande städerna Ho Chi Minh City och huvudstaden Hanoi finns det massor av färger och människor. Här kan du träffa stadens handlare på marknaderna och smaka på de lokala råvarorna i de många autentiska gatuköken.
Gillar du unika naturupplevelser är Vietnams många vackra nationalparker värda ett besök. Om du befinner dig i närheten av Hanoi kan du bege dig ut till kusten och besöka Halong Bay, som är ett av Vietnams mest kända naturområden med fantastisk natur och ett vackert smaragdgrönt vatten
Om du är fascinerad av Vietnams spännande kultur och historia kan du besöka de berömda Cu-Chi-tunnlarna, som härstammar från Vietnamkriget på 1940-talet och berättar om den fängslande historien om det hårda livet under jorden.

VILKEN ÄR VIETNAMS HUVUDSTAD?
Vietnams huvudstad är Hanoi och är beläget i landets norra del. Mer än 8 miljoner människor bor här. Staden förenar det moderna, pulserande stadslivet med en mysig, äldre stadsdel som andas atmosfär, historia, kultur och handel.

VAD ÄR KLOCKAN I VIETNAM?
Tidszonen i Vietnam är Indokina Time (UTC+7). Tidsskillnaden jämfört med Sverige är plus 5 timmar.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL VIETNAM PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Vietnam-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Vietnam för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: