16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 950:-
På denna klassiska rundresa får du uppleva det bästa av magnifika Vietnam. Du får bland annat uppleva den charmiga huvudstaden Hanoi, se vackra kalkstensklippor i den berömda Ha Long-bukten, besöka historiska Hué och Hoi An, besöka tempel i Ho Chi Minh City och flytande marknader och den vackra naturen i Mekong-deltat.
Du lär känna det Vietnam som framför allt kännetecknas av den vackra naturen och den ständigt närvaranda kulturen och historien.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Vietnam, dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Hanoi
Du kommer fram till Hanoi och hämtas på flygplatsen, sedan körs du till ett fint 2-stjärnigt hotell där du ska övernatta två nätter. Hanoi är en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer. Det är en mysig och grön stad, fylld med stora lummiga träd, många små och stora parker samt vackra franska herrgårdar. Speciellt de gamla stadsdelarna är charmiga, med sjön Hoan Kiem, de smala gränderna och doften av nybakade baguetter.
Dag 3: Stadsrundtur i Hanoi
Efter frukost på hotellet hämtas du av en engelskspråkig guide. Du besöker Ho Chi Minhs mausoleum, Ho Chi Minh-huset – ett hus där han bodde från 1958 till 1969, samt "Enkolonnpagoden". Därefter går turen vidare mot West Lake för att besöka Tran Quoc-pagoden och njuta av en god lunch. Rundturen fortsätter sedan mot Litteraturtempelet, det etnografiska museet och den berömda Hoan Kiem-sjön. Turen avslutas med en kort promenad i huvudstadens livliga gamla kvarter och slutar när ni kommer tillbaka till hotellet. Resten av dagen är till eget förfogande. (F,L)
Dag 4: Hanoi – Ha Long-bukten
Efter frukosten blir du hämtad på hotellet och körd till Ha Long-bukten. Resan tar cirka fyra timmar med en kort paus på vägen. Vid ankomst till Ha Long-bukten serveras en välkomstdrink innan du går ombord på en vacker träbåt ca kl. 12.00. Under båtresa kan du njuta av den fantastiska utsikten över vattnet och äta en härlig lunch. Båten stannar till vid Trong-grottan, där du kan utforska området och de vackra öarna i kajak. Tillbaka på båten kan du slappna av innan det är dags att inta en härlig vietnamesisk middag ombord. Natten tillbringas i hytt om bord på båten som har lagt till i Ha Long-bukten. (F,M)
Dag 5: Segeltur i Halong-bukten – Hanoi - Hué
Gå upp tidigt och njut av soluppgången innan frukost. Innan de många turisterna kommer hinner du utforska Sung Cot-grottan som är en av de största och mest spektakulära i Halong-bukten. Efter besöket åker båten långsamt tillbaka till hamnen. Passa på att njuta av den vackra utsikten! Härifrån får du skjuts i bil tillbaka till hotellet i Hanoi, dit du anländer sent på eftermiddagen. Senare samma kväll hämtas du och körs till tågstationen. Därifrån avgår nattåget från Hanoi till Hué. Du sover i en "Soft Sleeper"-kupé för fyra personer som är utrustad med luftkonditionering.(F,L)
Dag 6: Ankomst till Hué
På förmiddagen anländer tåget till Hué, där blir du upphämtad på tågstationen och körs till hotellet. Efter lunch kan du tillbringa resten av dagen med att göra precis det du känner för. Du kan till exempel gå på upptäcktsfärd i staden, slappna av efter tågresan eller kanske gå och shoppa lite.(L)
Dag 7: Stadsrundtur i Hué
Efter frukost på hotellet tillbringas dagen med en rundtur i staden tillsammans med en engelsktalande guide. Du kan förvänta dig en spännande dag i Hué – Vietnams kejserliga stad. Du får även åka med båt längs Dofternas flod till pagoden Thien Mu. Den här åttakantiga pagoden med sina sju våningar är vackert belägen på en kulle som blickar ut över floden och är känd som en av stadens landmärken. Härifrån fortsätter turen i bil och du får bland annat besöka det kejserliga citadellet, vackra pagoder och kungliga gravar – inklusive kejsaren Tu Ducs berömda grav. På vägen tillbaka till staden stannar du till i ett par små byar där de tillverkar rökelse och hattar. (F,L)
Dag 8: Hué - Hoi An, stadsrundtur
Efter frukosten på hotellet åker du till den mysiga staden Hoi An. Resan tar cirka fyra timmar, vilket gör att du kan äta frukost på en lokal restaurang i Hoi An när du har checkat in på hotellet. Fiskebyn Hoi An kallas ofta den bäst bevarade historiska staden i Vietnam och har många vackra gamla hus och tempel. Några av byns äldsta byggnaderna byggdes under 1800-talet. De gamla stadsdelarna är skyddade som ett av UNESCO:s världsarv. Det innebär bland annat att bilar är förbjudna i många av de trånga gränderna. Hoi An är även känt för sina duktiga skräddare. Du kan få en helt ny garderob för en relativt billig penning. På eftermiddagen åker du på rundtur med en engelsktalande guide i Hoi Ans gamla stadsdelar. Till fots får du besöka flera sevärdheter, som till exempel den livliga Hoi An-marknaden, den vackra japanska bron och det välbevarade Phung Hunghuset. (F,L)
Dag 9: Utflykt till My Son-ruinerna och båttur till traditionella byar runt Hoi An
Efter frukost på hotellet åker du på utflykt med en engelsktalande guide till My Son-ruinerna utanför Hoi An. Platsen härstammar från den förhistoriska Cham-perioden och är skyddat av UNESCO som ett världsarv. Det vilar en helt unik stämning över platsen. En guide visar runt bland ruinerna som är omgivna av djungel. Dessutom får ni se en traditionell Cham-dans. Tillbaka i Hoi An serveras lunch innan det är dags för en båttur till de traditionella byarna i området runt Hoi An. Du får besöka Thanh Ha Pottery Village som ligger tre kilometer väster om Hoi An samt Kim Bong Carpentry Village, som är känt för sin tillverkning av vackra träsniderier. UNESCO finansierar en snideriverkstad i byn som utbildar de unga generationerna i det traditionella hantverk som annars hade gått förlorat. Du är tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen. (F,L)
Dag 10 : På egen hand i Hoi An
Under dagen kan du utforska staden på egen hand eller ta en tur till den närbelägna långa sandstranden i Cua Dai som ligger fem kilometer öst om Hoi An. Ett besök på stranden är perfekt om du vill simma bland de höga vågorna och sola. Du kan även hyra en cykel för cykla till Cua Dai, vägen dit är relativt plan. Bara några meter från havet finns solstolar för uthyrning och många andra innovativa tjänster. Här erbjuds allt från manikyr och massage på stranden till kalla läskedrycker och handgjorda smycken. Om du går upp tidigt kan du även se den dagliga morgonmarknaden vid havet i Hoi An, en livlig och färgstark händelse. Du kan strosa runt bland nyfångad fisk, levande höns i burar av bambu, doftande blommor och färsk frukt, prydligt staplade i fina pyramider. Du bör helst komma tidigt på morgonen. Det är då aktiviteten är på topp. (F)
Dag 11 : Hoi An – Da Nang - Ho Chi Minh City
Förmiddagen tillbringas på egen hand innan du körs till Danangs flygplats och flyger till Ho Chi Minh City (Saigon). Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Ho Chi Minh City. Staden upplevs bäst till fots, men om du blir trött kan du hyra en cyklo (cykeltaxi). Du kan till exempel åka förbi Återföreningspalatset, China Town (som har många imponerande kinesiska pagoder), Ben Thanh-marknaden, Notre Dame-kyrkan, Ho Chi Minh-museet, krigsmuseet och den botaniska trädgården. (F)
Dag 12 : Ho Chi Minh City - Cao Dai-templet – Cu Chi-tunnlarna
Du blir hämtas på hotellet efter frukosten för att åka på en grupptur med en engelsktalande guide till Cao Dai-templet i byn Tay Ninh. Detta tempel är ett mycket populärt pilgrimsmål för många vietnameser. Efter lunch åker ni tillbaka till Ho Chi Minh City och på vägen besöker ni Ben Dinh-tunnlarna i Cu Chi-provinsen. Tunnlarna användes av gerillan under Vietnamkriget men idag är det ett välkänt turistmål. Du är tillbaka på Ho Chi Minh City sent på eftermiddagen. (F,L)
Dag 13 : Utflykt till Mekong-deltat
dag ska du på utflykt i Mekong-deltat. Resan görs med buss tillsammans med flera deltagare och en engelsktalande guide. Vi startar med en bussresa som tar cirka tre timmar till byn Cai Be i Mekong-deltat – världens näst största floddelta. Härifrån fortsätter vi med båt till den livliga flytande marknaden Cai Be, där lokala vietnameser säjer, köper och byter varor från sina traditionella båtar. Det finns tid till att strosa omkring på marknaden på egen hand, där du kan titta på den lilla, lokala tillverkningen av rispapper och kokosgodis. Därefter fortsätter båtturen på Mekong-floden förbi vackra och lummiga öar och genom ett nätverk av slingrande floder som korsas av små bifloder. Under dagen får du även möjlighet att ta en cykeltur. På eftermiddagen gör vi ett litet stopp i en välkomnande by där vi blir bjudna på vietnamesisk lunch hemma hos en lokal familj. Senare på eftermiddagen kommer vi fram till Ving Long, där vi får uppleva vardagslivet runt Mekong-deltat. (F,L,M)
Dag 14 : Mekong-deltat - Besök på marknad – Ho Chi Minh City
Efter frukosten åker du på en (ca timmar lång) båttur för att utforska den vackra flytande marknaden Cai Rang och dess närområde. Cai Rang Floting Market är otroligt livlig, och är dessutom den största flytande marknaden i Sydostasien. Här finns hundratals båtar fullpackade med frukt, grönsaker och fisk. Du äter lunch på resan tillbaka till Ho Chi Minh City. (F,L)
Dag 15 : Ho Chi Minh City
Om du har lite tid kvar innan ditt flyg avgår kan du unna dig en sista upptäcktsfärd i staden. Du kan även passa på att köpa de sista souvenirerna. Du tar själv taxi till flygplatsen. När du åker beror på när ditt flyg avgår. (F)
Dag 16 : Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

En i förstaklasskupé med fyra bäddar på tåg
En natt på båt i Ha Long-bukten
Elva nätter på 3-stjärniga hotell i Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City och Can Tho

Kommentarer

Alla museer i Hanoi är stängda på måndagar och att Ho Chi Minh-mausoleet är stängt alla måndagar och fredagar samt hela oktober och november.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

november - april

Packlista

 • Bekväma skor/sandaler*
 • Ljusa och luftiga kläder för varmt klimat
 • Lätt regnjacka
 • Varma kläder för kyliga vinterkvällar
 • Eventuella egna mediciner och myggspray
 • Solskydd, solglasögon och hatt/mössa
 • Egen reseförsäkring
 • Kamerautrustning
 • Eftersom Wi-Fi-uppkopplingar i Vietnam ofta är instabila rekommenderar vi att du köper ett SIM-kort när du kommer fram.

I priset ingår

 • Flyg Sverige – Hanoi // Ho Chi Minh City – Sverige, t/r
 • Rundresa som beskrivet, inkl. turer och utflykter.
 • Övernattningar enligt beskrivning
 • Lokal, engelsktalande guide på nämnda turer.
 • Måltider enligt program.
 • Transport med tåg, buss och inrikesflyg från Danang till Ho Chi Minh City.
 • Entréer på utflykter
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Dricks.
 • Reseförsäkring (beräknas individuellt).
 • Avbeställningsskydd för sjukdom, 6 % av resans pris.
 • Bidrag till Resegarantifonden.
 • Expeditionsavgift.

Kommentarer till pris

Priset är ett frånpris med förbehåll för fullbokning, ändrade valutakurser, skatter och avgifter. Priserna baseras på minst två personer som bor i dubbelrum. Om du vill betala en tilläggskostnad för enkelrum krävs det att minst två personer deltar på resan. Ring angående barnrabatt.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: