Vikten av en riktigt bra försäkring
När det är dags att ge sig ut på äventyr är det viktigt att vara förberedd. Ibland går inte allt som man har tänkt sig, och oavsett om du ska åka på en egen skräddarsydd resa, en gruppresa med svensk reseledare eller en upplevelseresa är det ditt eget ansvar som resenär att se till att du är försäkrad innan och under din resa.

Vi på Winberg Travel erbjuder två olika försäkringar till dig som reser som privatperson: ett avbeställningsskydd och en reseförsäkring. Vi hjälper dig gärna att svara på frågor om vad de olika försäkringarna innebär och vilka av våra försäkringar som passar bäst för just dig, för vi vet att den bästa sortens resa är den där man inte behöver tänka på vad som händer om olyckan är framme.

Vietnam
Avbeställningsskydd
Winberg Travel erbjuder ett avbeställningsskydd via Europeiska ERV som finns i två olika former: standard och plus. Avbeställningsskyddet tecknar du vid köp av resa och är giltigt från och med köptillfället (inbetalning av handpenning) till och med att flygplanet lämnar svensk mark.

Standardversionen av avbeställningsskyddet går bland annat in och täcker i följande situationer:

 • Dödsfall eller akut sjukdom/olycksfall som drabbar dig själv eller medföljande nära anhörig
 • Dödsfall eller akut sjukdom/olycksfall som medför sjukhusinläggning av en icke medföljande nära anhörig till dig
 • Stora oförutsedda livshändelser som exempelvis skilsmässa eller uppsägning
 • Brand, översvämning eller inbrott i hemmet
 • Kallelse till allmän värnplikt/vittne till rättegång
 • Graviditet som uppstått efter köp av försäkring i de fall där läkare avråder från resa efter medicinsk bedömning
 • Omtentamen
 • Begränsad möjlighet att ta de vaccinationer som krävs för att resa in i ett specifikt land

Läs mer om standardversionen av Europeiska ERV:s avbeställningsskydd här

Plusversionen av avbeställningsskyddet täcker allt det som standardversionen också gör, men går dessutom in och täcker om man redan har lämnat Sverige men tvingas avstå från något av delarrangemangen på resan och behöver avboka dessa på grund av ovan nämnda anledningar.

Läs mer om plusversionen av Europeiska ERV:s avbeställningsskydd här

Reseförsäkring
Reseförsäkringen är den försäkring som gäller under din resa och som går in och täcker om något skulle hända när du är på resande fot. Den reseförsäkring som vi erbjuder tecknas via Gouda Reseförsäkring och kan köpas i två olika former: en heltäckande reseförsäkring samt en kompletterande reseförsäkring som fungerar som ett komplement till din hemförsäkring. Du ansvarar själv för att undersöka vad dina eventuella andra försäkringar täcker.

Med Goudas heltäckande reseförsäkring täcks bland annat:

 • Läkarvård, medicin, sjukhusvistelse och hemtransport
 • Hemresa till Sverige vid akut sjukdom hos nära anhörig
 • Utresa för nära anhörig om du drabbas av akut sjukdom under resan
 • 24 timmars tillgång till jourhavande läkare och lamcentral för medicinsk vägledning och behandling
 • Hjälp av skandinavisktalande läkare, sjuksköterska och krispsykolog
 • Extremsport som till exempel forsränning, dykning och klättring
 • Ersättning vid försenad ankomst till slutmål
 • Försenat bagage (ingen självrisk)
 • Karantän med anledning av covid-19

Läs mer om Gouda Reseförsäkrings reseförsäkring här

Samt ett sammanfattande produktblad om Goudas reseförsäkring här
Ska du resa med din grupp eller företag?
Då har vi en särskild försäkring att erbjuda dig! Via Gouda Reseförsäkring kan du teckna en reseförsäkring med särskilt fokus på grupp- och konferensresor. Den tecknas av dig som privatperson i de fall där du ska resa i jobbet och börjar gälla redan när du lämnar hemmet. Den går bland annat in och täcker vid eventuella olyckor, sjukdomsfall och dödsfall under resans gång.

Läs mer om Gouda Reseförsäkrings grupp- och konferensreseförsäkring här

Asien
Kontaktuppgifter för rådgivning om försäkringar i samband med din resa
Du är alltid varmt välkommen att höra av dig till oss på Winberg Travel för att få svar på dina frågor om resor och försäkringar. Våra resekonsulter finns tillgängliga och gör alltid sitt bästa för att kunna svara på de frågor du har inför din resa. Vår telefon är öppen måndag–fredag klockan 10:00–16:00 och du når oss alltid via mail: info@wt.se.

Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite – hjälpen finns bara ett samtal bort!


Europeiska ERV
Europeiska ERV nås via mail och telefon och besvarar frågor om vårt avbeställningsskydd. Om du behöver anmäla en skada eller händelse som gör att du tvingas ställa in din resa hör du av dig direkt till Europeiska ERV.

Kontakta Europeiska ERV här

Gouda Reseförsäkring
Gouda Reseförsäkring nås via mail och telefon och besvarar frågor om vår reseförsäkring och vår grupp- och konferensreseförsäkring. Om du behöver anmäla en skada som inträffar under din resa hör du av dig direkt till Gouda Reseförsäkring.

Kontakta Gouda Reseförsäkring här
Var uppmärksam på att du redan kan vara täckt av en rese- eller avbeställningsförsäkring via din hemförsäkring, ditt kreditkort eller liknande. Notera dock att det kan vara skillnad i försäkringstäckningen.

Winberg Travel får provision vid försäljning av Goudas reseförsäkring. Priset på din försäkring är dock detsamma oavsett om du köper försäkringen hos oss på Winberg Travel eller direkt hos Gouda Reseförsäkring.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: