Nedanför har våra reseexperter på Winbergs satt samman några spännande resor till Kanada. Det ger dig en snabb överblick vad du kan se och uppleva i denna spännande och intressanta del av världen.

Reseförslagen är tänkt som inspiration och du kan sedan välja förslagen som de är eller låta oss skräddarsy det som passar dig bäst!

Visa 6 upplevelser

Familjeäventyr i Kanada

Familjeäventyr med bil i västra Kanada

Res med familjen till västra Kanada med sin storslagna natur och sköna äventyr. Vi har gjort ett reseförslag där man sitter mindre tid bakom ratten för att istället ha tid till att njuta av Kanadas fantastiska nationalparker och djurliv. Här bjuds på den vackraste naturen i provinserna British Columbia och Alberta.
Läs mer
12 dagar
JUNI - SEPTEMBER
från 27 950:-
från 9 450:-
Stora Kanadaresan

Stora Kanadaresan

Denna 21-dagars road trip bjuder på fantastisk natur, vildmarksupplevelser och mysiga små städer i British Columbia och Alberta. Du reser genom Rocky Mountains med Banff, Jasper och Yoho) och åker gör den fantastiska Inside Passage med båt till Vancouver Island.
Läs mer
21 dagar
JUNI - SEPTEMBER
från 43 950:-
från 10 950:-
Road trip i västra Kanada

Road trip i västra Kanada

I detta förslag på en skräddarsydd resa besöker du de vackraste platserna västra Kanada har att erbjuda. Här får du djur- och naturupplevelser maximerade och besöker nationalparkerna Banff, Yoho och Jasper samt fantastiska Vancouver Island.
Läs mer
16 dagar
JUNI - SEPTEMBER
från 31 450:-
från 9 450:-
Road trip i östra Kanada

Road trip i östra Kanada

Se Ontario och Quebecs enastående nationalparker, spännande storstäder, mäktiga Niagarafallen och tusentals sjöar, vattendrag och vackra öar.
Läs mer
17 dagar
JUNI - SEPTEMBER
från 32 450:-
från 7 950:-
Med husbil i västra Kanada

Västra Kanada med egen husbil

I detta förslag på en skräddarsydd resa i västra Kanada startar du resan i Vancouver och fortsätter sedan på egen hand. Du kör en husbil och har sedan hela västra Kanada att utforska precis som du vill.
Läs mer
15 dagar
JUNI - SEPTEMBER
från 20 450:-
från 9 950:-
På egen hand i Kanada

På egen hand i Kanada

Res på egen hand i Kanada. Njut av storstadslivet i Toronto, låt dig imponeras av storslagna Niagarafallen, spana efter björnar, drick Afternoon Tea på The Empress i Victoria, utforska de många nationalparkerna och åk på valspaning utmed den karga kusten. Detta reseförslag inkluderar flyg, transfer från flygplatsen samt två övernattningar i Toronto.
Läs mer
Upp till 90 dagar
JUNI - SEPTEMBER
från 10 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Fanny Hedin

Travel Consultant

info|wt.se
Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM KANADA

Få information och fakta om Kanada här!

Vädret i Kanada

Den största delen av Kanada ligger i den tempererade klimatzonen, men beger du dig allra längst norrut äntrar du polarzonen. Temperaturskillnaderna är således enorma om man slår ut det över ett helt kalenderår; om vintern kan temperaturen sjunka ända ner till -40 grader, medan sommaren kan bjuda på 30-gradig värme. Däremot förblir det sydvästra hörnet av British Columbia, som nästan alltid ingår i en klassisk Kanadaresa, förhållandevis milt under hela året.
Se väder och klimat i olika områden i Kanada.
Whistler, Kanada

Bästa reseperiod

Den kanadensiska högsäsongen inträffar under det man skulle kunna benämna som semestertider – mellan maj och september. På grund av landets nordliga placering tar det ofta ett bra tag innan vintern släpper taget helt och hållet – även i landets södra delar. Det gör att högsäsongen blir förhållandevis kort. Om man inte är beroende av sol och värme för att låta sig imponeras av Kanada utan om man istället vill ha snö och goda skidmöjligheter är Kanada ett utmärkt alternativ. Här finns massor av olika skidresorter som bjuder på fina pister från och med december och fram till mitten av april.

Vancouver Island, Kanada

Resor till Kanada – med utrymme för oanade äventyr

Som ett av världens största länder bäddar en resa till Kanada för mängder av äventyr och möjligheter att utforska allt från spännande storstäder till främmande lokala kulturer och majestätisk natur. På så sätt finns det gott om platser att besöka oavsett om du längtar efter fartfylld action i vildmarken, kör-själv-semester ute på vägarna eller familjeaktiviteter av högsta klass. Våga drömma stort, och låt oss hjälpa dig att planera en äventyrlig resa till Kanada som är skräddarsydd efter just dina behov. Boka in ett förutsättningslöst möte eller be om ett reseförslag redan idag.
Kanada

Häng med på äventyr i det vilda Kanada

Många resenärer lockas till Kanada av den storslagna naturen och det rika djurlivet. Hos Winberg Travel hittar du mängder av möjligheter att uppleva Kanadas mäktiga natur, oavsett om du befinner dig till sjöss, i ett par vandringskängor eller bakom ratten. Här kan du utforska de fantastiska nationalparkerna som bjuder på både brusande vattenfall och spegelblanka sjöar, majestätiska bergskedjor, djupa skogar och vilda djur.
Niagara Falls, Kanada

Upplev vilda björnar och storslagna landskap i väst

I västra Kanada kan du ge dig iväg på utflykter av episka mått och besöka de stora nationalparkerna som ligger i den kanadensiska delen av Rocky Mountains. Här finns det gott om möjligheter att övernatta i mysiga stugor och på campingplatser. Ett tips är att lägga in ett stopp vid den magnifikt vackra Lake Louise när du är på väg från öst till väst.

Det är även i provinsen British Columbia, som ligger allra längst ut mot den kanadensiska västkusten, där du har absolut bäst chans att se och uppleva vilda björnar i sitt naturliga habitat. I Great Bear Valley kan du komma i kontakt med de häftiga djuren och åka ut på arrangerade utflykter i vildmarken.
Grizzly, Kanada

Upplev fransk kultur och fantastiska nationalparker i öst

På en skräddarsydd resa till Kanada kan du uppleva både den östra och västra delen av Kanada efter egna önskemål. I östra Kanada, framför allt i Québeck och Montréal, kan du uppleva landets franska influenser och kultur som härstammar från kolonialtillvaron på 1600-talet. Det här området tillhörde det franska koloniområdet New France, som sträcker ut sig över Nordamerika. Här i östra Kanada på gränsen till USA hittar du även de mäktiga Niagarafallen som definitivt är värt ett besök på din resa.
Toronto, Kanada

Åk på rundresa i Kanada

En rundresa i Kanada bjuder in till ett stort äventyr där du kan ta dig runt med hjälp av bil eller autocamper helt i ditt eget tempo. Vill du hellre slappna av helt och hållet kan du gå ombord på ett av de imponerande tågen som tillåter dig att komma alldeles nära inpå naturen och de imponerande landskapen, som till exempel Rocky Mountaineer. Oavsett hur du väljer att uppleva landets många höjdpunkter hjälper vi dig att ta fram det bästa möjliga upplägget på både rutter och stopp på din resa runt Kanada.
Husbil i Kanada

FAQ

VAD ÄR KANADA MEST KÄNT FÖR?
Som resmål är Kanada definitivt mest känd för sin fantastiska natur. I de västliga The Rockies finns ngåra av landets allra mest storslagna nationalparker med lodger och campingplatser vid skinande blåa glaciärsjöar som exempelvis Lake Louise. Här är djurlivet rikt, med allt från vilda björnar till älgar, och därför finns det gott om möjlighet att ge sig ut i vildmarken oavsett om det är inåt landet på en trek genom skogen eller ute vid havet på en valsafari vid Vancouver Island. I öster hittar du de storslagna Niagarafallen och imponerande storstäder som Toronto och Montréal, och beger du dig längre norrut ersätts storstäderna med små fiskelägen som gladeligen serverar dagens färskfångade hummer till den som önskar.

Utöver naturen är Kanada bland annat känt för sin nationalrätt poutine – pommes frites med ost och brunsås – sin stora kärlek till ishockeyn och stora musiker som Justin Bieber, Celine Dion och Avril Lavigne.

VAR LIGGER KANADA?
Kanada ligger i Nordamerika och gränsar till USA i söder. I norr är Grönland den enda grannen, vilket gör att Kanada precis som Sverige gränsar till danskt territorium. Faktum är att det till och med pågår en vänskaplig liten strid om en obebodd klippa som ligger strax norr om gränsen mot Grönland. När någon från Kanada passerar placerar man ut en kanadensisk flagga tillsammans med en flaska kanadensisk whiskey, men när någon dansk eller grönländare kommer dit byts flaggan ut till Dannebrogen och whiskeyn ersätts med en flaska klassisk akvavit.

HUR MÅNGA INVÅNARE HAR KANADA?
Det bor cirka 38 miljoner människor i Kanada, vilket är nästan fyra gånger så många som i Sverige. Lyckligtvis har landet en area på nästan osannolika 10 miljoner km², vilket gör det till världens andra största land sett till yta.

VILKEN ÄR KANADAS HUVUDSTAD?
Huvudstaden i Kanada heter Ottawa och ligger i provinsen Ontario, även om många felaktigt tänker att det är Toronto som är huvudstaden.

Skräddarsy din egen resa till Kanada

På Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan efter dina önskemål, behov och din budget. Hos oss får du hjälp av våra Kanadaexperter, som själva har rest landet runt, med att arrangera alla aktiviteter och de praktiska förberedelserna. Du får också massor av goda råd, tips och inspiration som kan hjälpa dig hitta de dolda pärlorna som inte finns i de vanliga guideböckerna och som bär på unika upplevelser för alla fem sinnen.

Våga drömma stort och boka ett förutsättningslöst möte med oss på Winberg Travel redan idag, så skräddarsyr vi din perfekta resa till Kanada.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: