Sök
Sök
Tag med
I Canada finder du et varrieret dyreliv. For bedst, og sikrest, at opleve bjørne anbefaler Jysk Rejsebureau, at du tager på en wildlife tour med en guide
På hvalsafari på Vancouver Island kan du bl.a. opleve pukkelhvaler og spækhuggere
Oplev de enorme Douglas grantræer i Cathedral Grove på Vancouver Island
Udforsk Banff National Park på hesteryg
Nyd roen og den fantastiske natur ved Maligne Lake i Jasper National Park
Se de smukke totempæle og lær om de lokale indianerstammer levede i den Canadiske natur i f.eks. Prince Rupert og flere steder på Vancouver Island
Inside Passage, fra Prince Rupert til Port Hardy på Vancouver Island, går for at være en af verdens smukkeste sejlture
Slå et smut forbi Emerald Lake i Yoho Nationalpark og tag på opdagelse i kano
I det vestlige Canada kan du opleve masser af vilde dyr i naturen, bl.a. grizzly- og brunbjørne
Tag på en kort eller længere vandretur ud til en af de mange gletsjere i Jasper National Park
Udsigten fra Big Beehive Viewpoint i Banff National Park
Det er ikke kun mennesker der der nyder den smukke natur ved Moraine Lake
Udsigten over Lake Peyto i Banff National Park
Det imponerende vandfald Helmcken Falls i Wells Gray Provincial Park

Stora Kanadaresan

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 950:-

Reslängd: 21 dagar

Denna 21-dagars road trip bjuder på fantastisk natur, vildmarksupplevelser och mysiga små städer i British Columbia och Alberta. Du reser genom Rocky Mountains – Banff, Jasper och Yoho) och åker gör den fantastiska Inside Passage med båt till Vancouver Island.

En klassisk färd med otroligt vacker natur som startar i Vancouver och tar dig österut genom Okanagan Valley och Glacier National Park till världsberömda nationalparkerna Banff och Jasper. Via Mount Robson, Wells Gray Provinsional Park och Cariboo-regionen åker du så norrut till Stilla havskusten. Härifrån åker du den spektakulära Inside Passage med båt till Vancouver Island. Föröver ligger British Columbias charmiga huvudstad Victoria och du avslutar sedan din rundresa med en färjetur tillbaka till Vancouver.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Väder

Rent generellt kan man säga att bästa tiden att besöka Kanada är under vår sommar från maj till mitten av september. Utmed den amerikanska gränsen kan temperaturen stiga upp mot 30 grader samtidigt som man har frost och kanske lite snö uppe i Rocky Mountains.
Skall man åka skidor är den bästa tiden från mitten av november till mitten av mars.

På hvalsafari på Vancouver Island kan du bl.a. opleve pukkelhvaler og spækhuggere

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Vancouver
Du reser från Skandinavien och landar i Vancouver samma dag. Efter att ha hämtat upp din hyrbil kör du till ditt hotell i Vancouver. I receptionen ligger sedan material och information för din road trip i British Columbia och Alberta.

Dag 2:Vancouver
Du har hela dagen att utforska Vancouver på. Vancouver består av flera stadsdelar, alla med sin egen unika charm som tillsammans gör Vancouver till en så speciell plats. Det finns massor att se och göra, några förslag är Stanley Park, MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Capilano Suspension Bro och Grouse Mountain.

Dag 3: Vancouver till Penticton (397 km)
Njut av den vackra färden till Penticton genom de täta skogarna i Manning Provincial Park. Väl framme i parken kan man vandra på delar av den gamla 1800-talsleden Dewdney Trail eller Rhododendron Flats. Staden Penticton ligger vid änden av Okanagan Lake omgiven av frodiga fruktplantager och vinodlingsområden i Okanagan-dalen. Området är också känt för sina stränder och sitt varma, torra klimat.

Dag 4: Penticton till Revelstoke (260 km)
Du har förmiddagen fri och kan njuta av Okanagan Valley, denna populära semesterort känd för sina fina skidmöjligheter om vintern och vattensporter om sommaren. Färden till Revelstoke tar dig sedan genom parken med sina imponerande vattenfall och vackra sjöar.

Dag 5: Revelstoke till Banff (260 km)
Idag kör du genom Glacier National Park, en äkta Rocky Mountain Park med höga bergstoppar, djupa skogar, floder och glaciärer i kombination med varierande flora och ett rikt djurliv. Du passerar sedan Rogers Pass på vägen till den livliga semesterorten Banff. Finns det tid över gör gärna ett besök vid Lake Louise.

Dag 6: Banff National Park
Hela dagen är öronmärkt för att utforska Banff med omgivningar. Vi rekommenderar ett besök vid Banff Natural History Museum. Man kan också tillbringa dagen utomhus med forsränning eller kanske en båtfärd på Minnewanka.

Dag 7: Banff till Jasper (285 km)
Nu åker du vidare till Jasper via den spektakulära Icefields Parkway. Ta god tid på dig för det finns massor med fina stopp att göra för att fotografera. Varför inte ta vägen förbi Peyto Lake och gör en Ice Explorer-utflykt på Columbia Icefield.

Dag 8: Jasper National Park
Du har hela dagen att ta det lugnt i Jasper och dess omgivningar. Själva staden Jasper ligger vackert i nationalparken med samma namn, omgiven av gigantiska berg – många med snöklädda toppar året runt. Vi rekommenderar en båttur på Lake Maligne, kanske ett skönt dopp vid Miette Hot Springs eller en tur med Jasper Tramway.

Dag 9: Jasper till Clearwater (345 km)
Nu fortsätter du på den natursköna Yellowhead Highway till Wells Gray Park. Du kör bland annat förbi Mount Robson, Rocky Mountains högsta berg.

Dag 10: Clearwater / Wells Gray Provincial Park
Här finns det mängder av skojiga utomhusaktiviteter. Förutom vackra vandringsleder kan man rida, åka på forsränning eller paddla kanot.

Dag 11: Clearwater till100 Mile House (150 km)
Från Wells Gray Provincial Park är det inte långt till Cariboo-regionene. 100 Mile House byggdes under 1800-talet för att hjälpa guldgrävarna när de färdades utmed Cariboo Wagon Road.

Dag 12: 100 Mile House till Prince George (325 km)
Vi rekommenderar ett stopp på Barkerville, en restaurerad bosättning från guldrushens dagar innan du kör vidare mot Prince George.

Dag 13: Prince George till Smithers (375 km)
I dag går färden genom vildmarken mellan bergskedjor och skog tillbaka mot kusten. Detta är också en region med starka kulturella och historiska band med landets ursprungsbefolkning.

Dag 14: Smithers till Prince Rupert (350 km)
Följ vackra Skeena River Valley till den livliga hamnstaden Prince Rupert i Hazelton. Här finns det tid att besöka Ksan Native Village och se traditionella hus, muséet och totempålen gjord av Gitksan -”The First Nation” på Kaien Island. Prince Rupert var hem åt Tsimshisk och Haida-stammarna för 5000 år sedan och dess arv kan ses i totempålarna vid Park Service, Roosevelt Park och Sunken Gardens.

Dag 15: Prince Rupert till Port Hardy (40 km)
I dag väntar dig en av världens vackraste båtturer; Inside Passage från Prince Rupert till Port Hardy på Vancouver Island. Ute i havet bland karga klippor och skogsklädda öar kan man se valar, späckhuggare och sälar. I träden utmed kusten kan man se vithövdad havsörn. Färjan lägger till vid pittoreska, isolerade små städer som bara ha förbindelse med omvärlden med båt och flyg.

Dag 16: Port Hardy till Campbell River (235 km)
Tillbaka på fastlandet tar vägen dig till den östliga delen av Vancouver Island och Campbell River, Vejen fører dig langs den østlige bred af Vancouver Island till Campbell River, knutpunkten för regionens laxfiske.

Dag 17: Campbell River till Victoria (265 km)
Resans sista långa dagskörning gör du utmed kusten, förbi Nanaimo och Chemainus där på rutten Malahat Drive.

Dag 18: Victoria
I dag har du tid att utforska British Columbias eleganta huvudstad Victoria. Vi rekommenderar ett besök i Beacon Hill Park och ”The Art Gallery of greater Victoria”. Njut Afternoon Tea på Fairmont Empress Hotel och ta en promenad i de berömda Butchart Gardens. Man kan också bara koppla av och sitta nere vid hamnen och se de små sjöflygplanen starta och landa utanför.

Dag 19: Victoria – Vancouver (70 km)
Idag kör du tvärs över den charmiga Saanich-halvön till Vancouver med färjan över Georgiasundet.

Dag 20: Avresa från Vancouver Vancouver
Så är det dags att lämna Kanada för denna gång. Du kör till flygplatsen och återlämnar hyrbilen för att åka tillbaka mot Skandinavien.

Dag 21: Ankomst Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Tidpunkt beror på vilket flygbolag du valt att flyga med.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 950:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Vancouver t/r i ekonomiklass
  • inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
  • Körinstruktioner med karta och tips
  • 20 övernattningar på budgethotell
  • Förjebiljetter Price Rupert - Port Hardy samt Victoria - Vancouver

I priset ingår inte

  • Måltider och dryck
  • Reseförsäkring / Avbeställningsskydd
  • Dricks
  • Utflykter
  • Entréer till nationalparker
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: