Genom Winberg Travel har du nu möjlighet att klimatkompensera för dina flygresors CO₂ utsläpp. Det är viktigt för oss att den metod för klimatkompensation vi erbjuder är både transparent och ambitiös. Därför samarbetar vi med myclimate, en av föregångarna när det gäller frivillig klimatkompensation av CO₂ utsläpp.

I praktiken fungerar det så att när du planerar din resa kan du i din dialog med din Travel Consultant säga ja tack till att klimatkompensera din flygresa. Om du gör det så räknas priset för flygresans CO₂ utsläpp ut av myclimates officiella CO₂ kompensationsberäknare. Beloppet visas sen som en separat del på ditt offertunderlag. Vi tjänar naturligvis inget extra för denna hantering.

Om du väljer att klimatkompensera din resa stöttar du följande två projekt.

Vilka CO₂ kompensationsprojekt stöder vi?


Myanmar
Detta projekt görs tillsammans med lokalbefolkningen i en en av Myanmars kustregioner där man återplanterar förstörda mangrovesystem. Målet är att skapa friska mangroveskogar som kan lagra kol, skydda befolkningen mot naturkatastrofer och bevara biodiversiteten och hotade djurarter. Projektet har som syfte att också gynna kvinnor och barn i regionen.

Madagaskar
För att reducera CO₂ utsläppen och hejda den eskalerande skogsavverkningen på Madagaskar stöttar myclimate framställning och distribution av effektiva och klimatvänliga solugnar. Man utbildar även skolungdomar i miljötänkande och klimatvänlig matlagning samt återplantering av en trädstickling per såld ugn.
Klimatkompensation

Vem är MyClimate och varför har vi valt dem som vår samarbetspartner?


Efter rekommendationer av en opartisk grupp av internationellt erkända miljörådgivare valde vi att att samarbeta med den schweiziska organisationen myclimate. myclimates projekt bidrar till att nå FN:s världsmål för hållbar utveckling inom bland annat klimatförändringar.

Våra topprioriteringar vid val av samarbetspartner var:
1. Att de erbjuder en beräkning på hur man gör sin flygresa helt CO₂ neutral
2. Att de har en 100% transparent redovisning så man kan se exakt hur pengarna används

Du kan läsa mer om myclimate och projekten här.

Klimatkompensation
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF