Genom Winberg Travel har du nu möjlighet att klimatkompensera för dina flygresors CO2- utsläpp. Det är viktigt för oss att den lösning för klimatkompensation som vi erbjuder är både transparent och ambitiös. Därför samarbetar vi med myclimate, en av föregångarna inom frivillig klimatkompensation av CO2-utsläpp.

I praktiken fungerar det så att du i dialogen med din reserådgivare har möjlighet att säga ja tack till att klimatkompensera din flygresa. Om du önskar detta så beräknar reserådgivaren priset för flygresans CO2-avtryck med hjälp av myclimates officiella CO2 kompensationsberäknare. Beloppet visas sen som en separat punkt på din reseoffert. Winberg Travel lägger självklart inte på någon förtjänst på den här servicen.

Om du väljer att klimatkompensera din resa stöttar du ett av de två projekt som du kan läsa om här under.

Vilka CO₂ kompensationsprojekt stöder vi?


Nicaragua
Genom att återplantera Estero Real-regionen så avlastas en av Nicaraguas flodmynningar där regionens många mangroveträd och flyttfåglar bor. Projektet stöttar den biologiska mångfalden både lokalt och internationellt samt förbättrar de lokala småböndernas livskvalitet.

Madagaskar
För att reducera CO2-utsläppen och hejda den eskalerande skogsavverkningen på Madagaskar stöttar myclimate tillverkning och distribuering av effektiva och klimatvänliga solugnar. Projektet utbildar även elever i miljöskydd och klimatvänlig matlagning samt återplanterar en trädstickling per såld ugn.

Vilka är MyClimate och varför har vi valt dem som vår samarbetspartner?


Efter rekommendationer från en panel med opartiska, internationellt erkända miljörådgivare valde vi att samarbeta med den schweiziska organisationen myclimate. Myclimates projekt bidrar till att nå FN:s världsmål för hållbar utveckling inom bland annat klimatförändringar.

Våra viktigaste prioriteringar vid val av samarbetspartner:
1. Att de erbjuder en beräkning som gör din flygresa helt CO2-neutral 1:1
2. Att de har en 100% transparent redovisning så att du kan se precis hur pengarna används

Du kan läsa mer om myclimate och projekten här

Klimatkompensation
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: