Nedan kan du se några spännande resor till Sri Lanka som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Sri Lanka.

Visa 18 upplevelser

Påskresa Sri Lanka

Upplevelseresa till Sri Lanka med natur, kultur och strand

Upplev det bästa av Sri Lanka på den här resan, där du bestiger Lejonklippan, känner kulturen i Kandy och åker med tåg genom det frodiga och bildsköna höglandet. Du upplever också Sri Lankas unika djurliv under en safari, och resan avslutas i tropiska omgivningar på den vackra sydkusten.
Läs mer
17 dagar
från 31 950:-
från 19 950:-
Familjeresa Sri Lanka

Med familjen på Sri Lanka

Spännande upptäcktsresa för hela familjen - utforska Sri Lankas underbara djurliv, natur och kultur. Avsluta med en härlig strandvistelse vid kusten i Mirissa.
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 28 450:-
från 15 450:-
Sri Lanka off the beaten track

Sri Lanka bortom allfartsvägarna

Gör en resa runt på Sri Lanka bortom allfartsägarna. Välkända höjdpunkter varvat med platser och upplevelser "off the beaten track".
Läs mer
13 dagar
JUNI - SEPTEMBER
från 32 950:-
Storslagen sommarresa lyx

Storslagen sommarresa

Kombinationen av djur, vacker natur, härliga stränder och kulturupplevelser utgör ramen för denna kalasfina sommarresa till Sri Lanka. Vi ser till att du bor bekvämt och kan koppla av efter upptäcktsfärder och utflykter.
Läs mer
18 dagar
MAJ - OKTOBER
från 47 450:-
Äventyr på Sri Lanka

Aktivt äventyr på Sri Lanka

Forsränning, bergsbestigning och surfing är bara några av alla de upplevelser som väntar under denna aktiva resa till Sri Lanka. Du får även inblick i den srilankesiska kulturen och besöker några av landets mest ikoniska platser, som Sigiriya Lion Rock och Dambulla Caves.
Läs mer
18 dagar
DECEMBER - MAJ
från 37 950:-
Sri Lanka & Maldiverna på egen hand

Natur och kultur på Sri Lanka och kryssning i Maldivernas övärld

Upplev den avslappnade livsstilen på Sri Lanka med kultur och andlighet. Kom nära inpå elefanter och blåvalar, lär dig tillaga traditionella maträtter, lär dig mer om den lokala teproduktionen och fördjupa dig i buddhismen. Resan avslutas med en kryssning i Maldivernas vackra övärld.
Läs mer
Upp till 30 dagar
SEPTEMBER - MAJ
från 49 450:-
Sri Lanka & Maldiverna kombo

Äventyr på Maldiverna och Sri Lanka

Börja din semester med ett aktivt äventyr på Sri Lanka, där du ska vandra, forsränna och cykla i den fantastiska naturen. Avsluta på Maldiverna där du får möjlighet att snorkla och paddla på en stand up paddle board medan du njuter av landets kritvita stränder.
Läs mer
15 dagar
DECEMBER - APRIL
från 35 950:-
Sommar på Sri Lankas östkust

Sommar på Sri Lankas östkust

Vidsträckta stränder, historiska städer, elefanter, vänliga, människor, billiga priser, oslagbara tågresor och underbar mat - det är endast några av upplevelser som väntar i Sri Lanka.
Läs mer
15 dagar
MAJ - OKTOBER
från 30 950:-
från 20 450:-
Surf Sri Lanka

Surfing på Sri Lanka

Oavsett om du är nybörjare och vill lära dig allt från grunden eller om du är en erfaren surfare som vill utveckla dig är detta resan för dig. Bemästra vågorna i det varma havet som omger Sri Lanka!
Läs mer
17 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 32 950:-
Sri Lankas stränder

Sri Lankas skönaste stränder

Koppla av på stranden i en hängmatta eller spana valar och sköldpaddor. Njut av Sri Lankas säregna charm och atmosfär. Avsluta resan i coola Colombo med kultur, folkliv och skön stämning.
Läs mer
Tolv dagar
NOVMEBER - APRIL
från 26 450:-
Yoga Sri Lanka

Yogaretreat på Sri Lanka

Här väntar yogapass i världsklass, underbar mat som stärker kropp och själ, tropisk natur, spabehandlingar - skäm bort dig själv på fridfulla Talalla Retreat.
Läs mer
Elva dagar
NOVEMBER - APRIL
från 35 950:-
Sri Lanka för backpackers

Sri Lanka för backpackers

Denna resa passar dig som har en begränsad budget men ändå vill uppleva Sri Lankas natur, kultur och härliga stränder. Du får minnen för livet när du bor i tempel och kan utforska den tropiska naturen på vandring vid Horton Plains.
Läs mer
13 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 27 450:-
Kulturella Sri Lanka med Jaffna

Kulturella Sri Lanka, Jaffna och orörda stränder

Okända kulturskatter i Jaffna och Anuradhapura. Upplev de orörda stränderna i Passikuda följt av några av landets mer kända kulturella höjdpunkter och stillheten i Kithugalas skogar.
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 31 450:-
Sri Lanka Deluxe

Sri Lanka Deluxe

Gå på upptäcktsfärd i Sri Lankas kultur, njut av naturen i Ella, luta dig tillbaka på den vackra stranden i Mirissa och bo på handplockade förstklassiga hotell och lodger.
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 41 450:-
Sri Lanka på egen hand

Res på Sri Lanka på egen hand

Res runt på Sri Lanka i din egen takt. Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg, hämtning på flygplatsen och två nätter på ett hostel i strandstaden Negombo förbokat och klart.
Läs mer
Upp till 30 dagar
ÅRET OM
från 12 950:-
Tag på jordomrejse med Jysk Rejsebureau

Backpackeräventyr i Asien

Maldiverna, Sri Lanka, Singapore, Malaysia, Thailand, Myanmar och Dubai. Detta är alla backpackers drömrutt där du upplever allt från paradisöar till vilda djur och det gästvänliga naturfolket. Surfa, vandra och snorkla är en av många aktiviteter som väntar på detta äventyr i Asien.
Läs mer
3-6 månader
från 19 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

Australien Down Under

Maldiverna, Sri Lanka, Singapore, Malaysia, Australien och Thailand. Detta reseförslag bjuder på allt från främmande kulturer, äventyr, storstäder, stora naturupplevelser och möjlighet att tjäna pengar längs vägen.
Läs mer
2-12 månader
från 23 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

Med familjen på jorden runt-resa

Sydafrika, Sri Lanka, Filippinerna och USA. Kom nära Afrikas vilda djur, uppleva den fantastiska kulturen i Sri Lanka, njut av Filippinernas vackra stränder och åk på roadtrip i USA.
Läs mer
2-6 månader
från 34 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Adam Kindberg Smeds

Adam Kindberg Smeds

Travel Consultant

info|wt.se
Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM SRI LANKA

Få information och fakta om Sri Lanka här!

VÄDRET PÅ SRI LANKA

Sri Lanka har ett tropiskt klimat med genomsnittstemperaturer på 26-30°C året runt och i höglandet på runt 15-20°C. Generellt sätt är vädret i hela landet dock mycket ostabilt i oktober och november, och här kan du förvänta dig att det kommer regn och att luftfuktigheten är hög.
Den finns en regnperiod och en torrperiod på Sri Lanka, men det är stor skillnad på när perioderna inträffar beroende på var i landet du befinner dig. Här spelar vindar och havsströmmar in, så det är viktigt att du väljer din resrutt utefter vädret.
Yala-monsunen – även kallad sydväst-monsunen – når de södra och västra kusterna samt höglandet mellan maj och september. Om man jämför den med Maha-monsunen som drabbar nord- och östkusten mellan december och februari, är Yala-monsunen mindre intensiv.
Se väder och klimat i olika områden på Sri Lanka
Sri Lanka på egen hand

BÄSTA TIDEN ATT RESA

Du kan egentligen resa till Sri Lanka året runt. Den torraste och bästa reseperioden för Sri Lankas västkust, sydkust och högland är från december till mars och för nord- och östkusten från april till september. Även om du reser på Sri Lanka under torrperioden så ska du vara förberedd på att det kan komma en regnskur lite då och då, särskilt på höglandet.
Torrperioden, från december till april, är Sri Lankas högsäsong med många turister och generellt också högre priser. Detta är också säsongen då valar migrerar förbi Sri Lankas kuster.
Lågsäsongen ligger generellt under monsunperioderna och då är här betydligt färre turister. Regn- och monsunperioden drabbar västkust, sydkust och högland från maj till november, och nord- och östkusten från oktober till februari.

Resor till Sri Lanka – En äkta skattkammare av upplevelser

Följ med på en äventyrlig rundresa på Sri Lanka tillsammans med Winberg Travel. Upplev landets många kulturella skatter, minnesvärda aktiviteter och inte minst de enastående omgivningarna vid både kustområdena och i höglandet. Med våra skräddarsydda resor till Sri Lanka kan du få allt från medryckande äventyr till lyxig avkoppling i ditt eget tempo. Överallt på Sri Lanka finns det stora upplevelser som väntar på dig. Det gör just detta resmål till en riktig favorit hos de allra flesta.
Dambulla, Sri Lanka

Upplev det autentiska Sri Lanka

Hos Winberg Travel arrangerar vi äventyrliga resor till Sri Lanka, som ger dig möjlighet att uppleva det autentiska Sri Lanka. Med den fantastiska naturen, rika kulturen och historien, de många stora smakupplevelserna och en uppsjö av aktiviteter för varje smak så är Sri Lanka ett land som tar sig in under huden på äventyrare i alla åldrar. Vi skräddarsyr mer än gärna din helt personliga resa till Sri Lanka och ger dig inspiration till både de stora sevärdheterna och de många dolda pärlorna runtom på ön.

Upplev Sri Lankas historiska tempel och palats

Under din resa till Sri Lanka kan du utforska gamla kungastäder, heliga tempel och historiska palats. Sri Lankas tempel bjuder på flera stora historiska och kulturella upplevelser. I Dambulla, den centrala delen av Sri Lanka, kan du uppleva det enastående klipptemplet som härstammar från flera århundraden f. Kr. Templet har varit en helig plats för buddhistiska pilgrimsresanden i över 22 århundraden.

Du kan också bestiga Sigirya-klippan – en 180 meter hög klippa som står som en ensam mastodont i landskapet. På toppen ligger de historiska ruinerna från kung Kasyapas palatskomplex som härstammar från 400-talet. I den gamla huvudstaden Kandy kan du uppleva ”Tandens Tempel” i det gamla, kungliga palatskomplexet. Detta är ett av världens viktigaste buddhistiska tempel, som dessutom sägs husera en lämning av Buddhas tand.
Hikkaduwa, Sri Lanka

Kom nära inpå Sri Lankas natur och djurliv

Från härliga badstränder vid kusten till storslagna dalar och bergsområden i landets hjärta. Sri Lanka är ett magiskt land med allsidiga naturupplevelser för alla äventyrslystna resenärer. Ta dig till exempel ut på vandring bland pittoreska dalar och frodiga bergsområden eller följ med på en oförglömlig safaritur och upptäckt det rika djurlivet som bjuder på både elefanter och leoparder.
Udawalawe, Sri Lanka

Åk på en aktiv resa till Sri Lanka

Älskar du adrenalinfyllda aktiviteter och upplevelser? Din resa till Sri Lanka kan exempelvis innehålla white water rafting vid Kitugula, där du både får uppleva Keland Ganga Rivers starka krafter och dessutom ha tid till att njuta av omgivningarna. Det är också här som den Oscarsvinnande filmen Bron över floden Kwai spelades in. Både på väst- och östkusten kan du få undervisning i surfing och lära dig att bli en mästare på vågorna.

På våra aktiva resor till Sri Lanka kan du prova dina krafter på Adam’s Peak. Det är ett av Sri Lankas högsta berg och samtidigt ett av öns viktigaste pilgrimsmål för både buddhister, hinduer och kristna. Resan mot toppen består av cirka 5 000 trappsteg, med möjlighet för att pausa under vägen. Når du når upp till toppen av berget vägs dina ansträngningar upp av den storslagna utsikten. Den bästa upplevelsen får du om du påbörjar vandringen på natten. Då kan du hinna upp för att se den helt magiska soluppgången och skuggan från berget som långsamt skär genom landskapet.
Sigiriya, Sri Lanka

Res genom det vackra, srilankesiska landskapet

Sri Lanka är i stor utsträckning ett land som du bör resa runt i för att uppleva konstrasterna från den pulserande huvudstaden Colombo till den frodiga naturen som gör att du kommer helt ned i varv. Ett perfekt sätt att göra detta på är att stiga ombord på en av de vackra tågturerna som tar dig genom det vackra, srilankesiska landskapet med allt från vackra teplantager till charmerande byar och natursköna dalar.
Sri Lanka

FAQ

VAR LIGGER SRI LANKA?
Sri Lanka ligger i den indiska oceanen, söder om Indien. Landet befinner sig i ett tropiskt klimatbälte med höga temperaturer året runt.

VAD SKA MAN SE PÅ SRI LANKA?
Sri Lanka bjuder på en bra blandning av kulturella upplevelser kombinerat med ett frodigt och mångfaldigt djur- och naturliv. Det relativt lilla landet huserar åtta olika Unesco världsarv, och nationalparkerna bjuder på allt från elefanter, leoparder och krokodiler till många unika fågelarter. Det vanligaste är att man upplever landet med en chaufför som också är din guide, men landet kan också upplevas på egen hand genom ett välfungerande offentligt transportsystem och bra infrastruktur.

ÄR SRI LANKA EN BRA FAMILIEDESTINATION?
Sri Lanka är ett riktigt bra resmål för familjer. Dels för att landet har en bra infrastruktur som gör det enkelt att ta sig från A till B, och dels för att det finns många barnvänliga upplevelser på Sri Lanka. Sri Lanka bjuder exempelvis på mysiga små byar, nationalparker där man kan åka på safari och härliga övernattningsställen nära strand och hav där hela familjen kan koppla av tillsammans. Hitta inspiration till familjesemestern här.

NÄR SKA MAN BESÖKA SRI LANKAS ÖST- OCH SYDKUST?
Med hänsyn till monsunen är det bäst att besöka Sri Lankas östkust när det är sommar i Sverige, medan sydkusten är bäst att resa till under den svenska vintern.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL SRI LANKA PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Sri Lanka-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Sri Lanka för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: