15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 32 450:-
En resa man kan göra både sommar som vinter. Du kommer att få se Sri Lankas mest kända platser som lejonklippan i Sigiriya, grottemplen i Dambulla och den gamla huvudstaden Kandy med tempel och kandyska danser. Men även spännande platser i norr som Anuradhapuara, även det ett UNESCO:s världsarv och Jaffna. Bad på orörda stränder och besök på öarna Delft och Nagadeepa. Vilken spännande och annorlunda resa!

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien Dag 2: Negombo
Vid ankomsten till flygplatsen välkomnas du och har en transfer till ditt hotell i Negombo, där du kan vila efter den långa flygresan. (F)
Dag 3: Transfer till Jaffna
Efter frukosten bär det av mot Jaffna. Längs vägen besöker du den antika staden Thanthirimale som är känd för sitt buddhistiska tempel. Det var oupptäckt ända fram till början av 1800-talet. Du stannar också till i staden Mannar, som varje augusti är en av de viktigaste destinationerna i Sri Lanka för katoliker. Vid slutet på dagen kommer du fram till Jaffna och kan koppla av efter dagens långa bilresa. (F)
Dag 4: Jaffna och besök på öarna Delft och Nagadeepa
Efter att ha ätit frukost körs du till den lokala färjan som åker till den vindpinade ön Delft. Längs vägen kan du se när de lokala fiskarna kastar nät i vattnet. Delft är en platt ö omgiven av långgrunt vatten och korallstränder. Den är känd för sina vildhästar och de unika murarna som är byggda av döda koraller. På nordkusten finns också en litet tamilskt samhälle. Du tar dig runt ön med bil. Senare på dagen kastar du loss och åker vidare med båt till ön Nagadeepa, där några av regionens heligaste tempel står. (F)
Dag 5: Rundtur i Jaffna
Idag bär det av till fästningen som byggdes i Jaffna 1680 och nyligen restaurerades. Du besöker även Jaffnas bibliotek, som förstördes under inbördeskriget, men återuppbyggdes med respekt för den ursprungliga arkitekturen. Därefter kan du gå och se det heliga hinduiska templet Nallur Kovil. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 6: Transfer till Anuradhapura
Anuradhapura var den första huvudstaden i Sri Lanka. En av höjdpunkterna i staden är det heliga trädet Sri Maha Bodhi. Det sägs ha planterats med ett skott från trädet där Buddha fick sin upplysning. Pilgrimer och munkar flockas till staden, så det är värt att stanna till och njuta av den livliga stämningen. (F)
Dag 7: Förbi Mihintale och vidare till Passikudas vackra stränder
Idag tar du med dig frukosten som matsäck och beger dig till bergen vid Mihint Hale, öster om Anuradhapura. Det är en plats som besöks av många pilgrimer och de har länge använt områdets regnskog, ruiner och grottor som tillflyktsorter för meditation. Resan fortsätter längs kusten mot de orörda stränderna i Passikuda. Längs vägen kan du se små tempel, butiker och matställen som serverar traditionellt tamilska rätter. (F)
Dag 8: Koppla av på stranden i Passikuda
Njut av ett dopp i havet och en promenad längs stranden. Området är lugnt och erbjuder fullkomlig avkoppling. (F)
Dag 9: Grottempel i Dambulla
Idag beger du dig till Dambulla där du kan se klipptemplet som byggdes av kung Walagambahu. Nu för tiden är området uppsatt på UNESCO:s världsarvslista. Här hittar du även en av Sri Lankas mest imponerande grottempel, som har ett stort antal väggmålningar, samt en imponerande mängd med Buddhastatyer. (F)
Dag 10: Besök i ruinstaden Polonnawaruwa och safari i Minneriya
Morgonen tillbringas i den fantastiska staden Polonnawaruwa, intill den stora sjön Parakrama Samudra och de många arkeologiska utgrävningsplatserna. Staden är klassad som världsarv av UNESCO. På eftermiddagen är det dags för safari i Minneriya, som är känt för sitt stora elefantbestånd. Om du har tur får du se en leopard eller en läppbjörn. (F)
Dag 11: Via Sigiriya till Kandy
Idag går resan till Sigiriya där du kan se de heliga bergsformationerna. Även den här staden är världsarvslistad. Du får upp pulsen ordentligt på de branta trappstegen, men utsikten från toppen är mödan värd. Senare är det avgång till Sri Lankas kulturhuvudstad, Kandy. Väl framme kan du beundra den vackra sjön och den färgstarka basaren. På kvällen rekommenderar vi ett besök i ”Tandtemplet”, som enligt sägnen hyser en av Buddhas tänder. Du har sedan möjlighet att uppleva en underhållande föreställning med kandyansk dans. (F)
Dag 12: På egen hand i Kandy
Tillbringa dagen precis som du vill. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger härligt till vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och djungel. Ta en promenad på de smala och vackra gatorna, strosa omkring på basaren och utforska stadens hantverkscentrum. (F)
Dag 13: Avslutning i Kithugalas skogar
Som avslutning på resan kör du till det underbara skogslandskapet vid Kithulgala. Här har du möjlighet att köpa till ett äventyr med forsränning, vilket är en utmaning vare sig du är rutinerad eller nybörjare. Kithugala har blivit Sri Lankas centrum för utomhusaktiviteter, så om är sugen på en cykeltur, vandring eller annan utfärd kan du göra passa på här. (F)
Dag 14: Avresa från Sri Lanka
Du blir hämtad på hotellet och körs till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tolv nätter på standardhotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: