Sök
Sök
Kulturella Sri Lanka med Jaffna
Udsigt over bjergene
Påfugl, Sri Lanka
Smukke strande Sri Lanka
Sri Lanka, Dambulla
Elefanter i Minneriya
Lokal transport i Jaffna
Dejlig stemning på marked

Kulturella Sri Lanka, Jaffna och orörda stränder

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Okända kulturskatter i Jaffna och Anuradhapura. Bavidpå de orörda stränderna i Passikuda följt av några av landets mer kända kulturella höjdpunkter och stillheten i Kithugalas skogar.

En resa man kan göra både sommar som vinter. Du kommer att få se Sri Lankas mest kända platser som lejonklippan i Sigiriya, grottemplen i Dambulla och den gamla huvudstaden Kandy med tempel och kandyska danser. Men även spännande platser i norr som Anuradhapuara, även det ett UNESCO:s världsarv och Jaffna. Bad på orörda stränder och besök på öarna Delft och Nagadeepa. Vilken spännande och annorlunda resa!

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avgång från Skandinavien
Dag 2: Negombo

Vid ankomsten till flygplatsen välkomnas du och har en transfer till ditt hotell i Negombo, där du kan vila efter den långa flygresan. ([F])

Dag 3: Transfer till Jaffna

Efter frukosten bär det av mot Jaffna. Längs vägen besöker du den antika staden Thanthirimale som är känd för sitt buddhistiska tempel. Det var oupptäckt ända fram till början av 1800-talet. Du stannar också till i staden Mannar, som varje augusti är en av de viktigaste destinationerna i Sri Lanka för katoliker. Vid slutet på dagen kommer du fram till Jaffna och kan koppla av efter dagens långa bilresa. ([F])

Dag 4: Jaffna och besök på öarna Delft och Nagadeepa

Efter att ha ätit frukost körs du till den lokala färjan som åker till den vindpinade ön Delft. Längs vägen kan du se när de lokala fiskarna kastar nät i vattnet. Delft är en platt ö omgiven av långgrunt vatten och korallstränder. Den är känd för sina vildhästar och de unika murarna som är byggda av döda koraller. På nordkusten finns också en litet tamilskt samhälle. Du tar dig runt ön med bil. Senare på dagen kastar du loss och åker vidare med båt till ön Nagadeepa, där några av regionens heligaste tempel står. ([F])

Dag 5: Rundtur i Jaffna

Idag bär det av till fästningen som byggdes i Jaffna 1680 och nyligen restaurerades. Du besöker även Jaffnas bibliotek, som förstördes under inbördeskriget, men återuppbyggdes med respekt för den ursprungliga arkitekturen. Därefter kan du gå och se det heliga hinduiska templet Nallur Kovil. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. ([F])

Dag 6: Transfer till Anuradhapura

Anuradhapura var den första huvudstaden i Sri Lanka. En av höjdpunkterna i staden är det heliga trädet Sri Maha Bodhi. Det sägs ha planterats med ett skott från trädet där Buddha fick sin upplysning. Pilgrimer och munkar flockas till staden, så det är värt att stanna till och njuta av den livliga stämningen. ([F])

Dag 7: Förbi Mihintale och vidare till Passikudas vackra stränder

Idag tar du med dig frukosten som matsäck och beger dig till bergen vid Mihint Hale, öster om Anuradhapura. Det är en plats som besöks av många pilgrimer och de har länge använt områdets regnskog, ruiner och grottor som tillflyktsorter för meditation. Resan fortsätter längs kusten mot de orörda stränderna i Passikuda. Längs vägen kan du se små tempel, butiker och matställen som serverar traditionellt tamilska rätter. ([F])

Dag 8: Koppla av på stranden i Passikuda

Njut av ett dopp i havet och en promenad längs stranden. Området är lugnt och erbjuder fullkomlig avkoppling. ([F])

Dag 9: Grottempel i Dambulla

Idag beger du dig till Dambulla där du kan se klipptemplet som byggdes av kung Walagambahu. Nu för tiden är området uppsatt på UNESCO:s världsarvslista. Här hittar du även en av Sri Lankas mest imponerande grottempel, som har ett stort antal väggmålningar, samt en imponerande mängd med Buddhastatyer. ([F])

Dag 10: Besök i ruinstaden Polonnawaruwa och safari i Minneriya

Morgonen tillbringas i den fantastiska staden Polonnawaruwa, intill den stora sjön Parakrama Samudra och de många arkeologiska utgrävningsplatserna. Staden är klassad som världsarv av UNESCO. På eftermiddagen är det dags för safari i Minneriya, som är känt för sitt stora elefantbestånd. Om du har tur får du se en leopard eller en läppbjörn. ([F])

Dag 11: Via Sigiriya till Kandy

Idag går resan till Sigiriya där du kan se de heliga bergsformationerna. Även den här staden är världsarvslistad. Du får upp pulsen ordentligt på de branta trappstegen, men utsikten från toppen är mödan värd. Senare är det avgång till Sri Lankas kulturhuvudstad, Kandy. Väl framme kan du beundra den vackra sjön och den färgstarka basaren. På kvällen rekommenderar vi ett besök i ”Tandtemplet”, som enligt sägnen hyser en av Buddhas tänder. Du har sedan möjlighet att uppleva en underhållande föreställning med kandyansk dans. ([F])

Dag 12: På egen hand i Kandy

Tillbringa dagen precis som du vill. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger härligt till vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och djungel. Ta en promenad på de smala och vackra gatorna, strosa omkring på basaren och utforska stadens hantverkscentrum. ([F])

Dag 13: Avslutning i Kithugalas skogar

Som avslutning på resan kör du till det underbara skogslandskapet vid Kithulgala. Här har du möjlighet att köpa till ett äventyr med forsränning, vilket är en utmaning vare sig du är rutinerad eller nybörjare. Kithugala har blivit Sri Lankas centrum för utomhusaktiviteter, så om är sugen på en cykeltur, vandring eller annan utfärd kan du göra passa på här. ([F])

Dag 14: Avresa från Sri Lanka

Du blir hämtad på hotellet och körs till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien. ([F])

Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tolv nätter på standardhotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Colombo (inklusive bagage)
  • Tolv nätter på standardhotell
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: