Nedan kan du se några spännande resor till Australien som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Australien.

Visa 23 upplevelser

Med tåg genom Australien

Med tåg genom Australien

Att resa med tåg är ett helt speciellt sätt att uppleva ett land på. Du slipper sitta bakom ratten och kan istället luta dig bakåt och njuta av att se det oändliga landskapet passera förbi. På denna resa gör du inte mindre än två legendariska tågresor; The Indian Pacific som tar dig från Sydney till Adelaide och sedan The Ghan som kör från Adelaide genom Australiens röda hjärta upp till Darwin.
Läs mer
17 dagar
SEPTEMBER - NOVEMBER, MARS - MAJ
från 74 950:-
Det bästa av Australien

Det bästa av Australien

Upplev magiska Sydney, vandra vid Uluru och Kings Canyon, lär dig att leva av naturen som en verklig aborigin och koppla av på en tropisk semesterö vid Stora Barriärrevet.
Läs mer
14 dagar
SEPTEMBER - NOVEMBER, MARS - MAJ
från 51 950:-
Australien lyxcamper

Road trip från Sydney till Cairns i lyxhusbil

Njut av friheten i din egen husbil längs Australiens östkust. Under resan väntar mysiga städer, outback, legendariska stränder, massor av vandringsmöjligheter, världens äldsta regnskog och fantastisk snorkling vid Stora Barriärrevet.
Läs mer
30 dagar
ÅRET OM
från 65 450:-
Den ultimata resan Down Under

Den ultimata resan Down Under

Med en kombination av husbil och hyrbil får du den optimala upplevelsen – magisk natur i söder, vildmarksäventyr i outbacken, världsmetropolen Sydney, australisk gästfrihet och strandhugg i Queensland.
Läs mer
26 dagar
SEPTEMBER - NOVEMBER, MARS-MAJ
från 68 450:-
Jorden runt: USA, Cooköarna, Australien och Bali

Jorden runt: USA, Cooköarna, Australien och Bali

Åk på en jordenruntresa i 32 dagar med allt inkluderat: övernattningar och bilhyra i USA, boende på Cooköarna, boende och turer i Australien samt boende och all transport på Bali. Vi hjälper dig med massor av coola restips och skräddarsyr gärna din resa om du vill ha fler stopp, ändra din rutt, förlänga din vistelse, uppgradera dina övernattningar, med mera.
Läs mer
32 dagar
APRIL - OKTOBER
från 87 950:-

Familjeäventyr i Australien

Åk med familjen på campingsemester längs Australiens östkust. Surfa på Bondi Beach, upptäck Australiens vilda djur och snorkla på världens största korallrev.
Läs mer
21 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 47 950:-
från 24 950:-
Upptäck Australien, Fiji och Singapore

Upptäck Australien, Fiji och Singapore

Road trip från Cairns till Sydney, sol och strand på Fiji och storstad, foodieheaven och äventyr i Singapore. Tre i ett!
Läs mer
27 dagar
APRIL - SEPTEMBER
från 39 950:-

Sydney, Tasmanien & Great Ocean Road

Upptäck det bästa av södra Australien; de fantastiska storstäderna Sydney och Melbourne, vingårdar, känguruer och koalabjörnar, naturupplevelser, vandring, strandsemestrar, berg och landets bästa mat.
Läs mer
24 dagar
SEPTEMBER - MAJ
från 54 950:-

Familjeresa till Australien och Thailand

Njut av friheten i egen husbil längs Australiens sydkust. Ett rikt djurliv, fantastisk natur och charmiga städer väntar er. Avsluta med en avkopplande semester på någon av Thailands vita, vackra stränder.
Läs mer
30 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 52 450:-
från 30 950:-
Road trip med vännerna – Australiens östkust

Road trip med vännerna – Australiens östkust

Ta en roadtrip i Australien med bästa vännerna. Coola städer, en öde outback och fantastiska stränder väntar dig här. Bilen och det medföljande tältet ger er frihet att uppleva Australien i er egen takt – och till ett riktigt bra pris.
Läs mer
30 dagar
ÅRET OM
från 29 450:-

Ultimat road trip - Australien & Nya Zeeland

Kombinera det bästa av Australien & Nya Zeeland med fokus ligger på frihet och natur. En ultimat road trip där du hinner se Australiens östkust och både Nord & Sydön på Nya Zeeland.
Läs mer
43 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 47 450:-
Sommar i norra Australien

Sommar i norra Australien

Upptäck norra Australien och förundras över hur mycket området har att erbjuda. Vandra i Kakadu nationalpark, utforska Arnhem Land med aboriginer, upplev den fantastiska naturen i 4WD på Sunshine Coast, njut av de vackra stränderna och världens äldsta regnskog vid Cape Tribulation och snorkla på Great Barrier Reef.
Läs mer
16 dagar
MAJ - OKTOBER
från 52 450:-
från 37 950:-

Backpacking längs Australiens östkust

Australiens östkust är lika med sol, vatten, värme och god stämning. Med ett busskort har du frihet att utforska och uppleva Australien helt i ditt eget tempo.
Läs mer
Upp till 90 dagar
ÅRET OM
från 26 450:-
Sydney, surf och sand

Sydney, surf and reef

Australiens vackra östkust står högt på önskelistan hos många backpackers. Här väntar sol och värme, samt massor av möjligheter för äventyr, surfing, dykning och andra backpackerupplevelser.
Läs mer
30 dagar
ÅRET OM
från 34 450:-

Outback & östkusten

Den ultimata Australienresan för backpackers. Först en 17-dagars resa från Darwin ned genom Australien till Melbourne. Sedan ett busspass hela vägen till Cairns, så att du kan uppleva den australiska östkusten i din egen takt.
Läs mer
Upp till 90 dagar
ÅRET OM
Priser på väg
Husbilsäventyr i västra Australien

Husbilsäventyr i västra Australien

Västra Australien är för den äventyrlige. Här finns få turister, massor med äventyr, ett varierat djurliv, bra dykning och snorkling, fantastiskt vin, surfing och skön atmosfär.
Läs mer
23 dagar
ÅRET OM
från 30 950:-

Res på egen hand i Australien

Res runt på Australien i din egen takt. Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg, hämtning på flygplatsen och två nätters boende förbokat och klart.
Läs mer
Upp till 90 dagar
ÅRET OM
från 20 950:-
Working Holiday i Australien

Working Holiday i Australien

Kombinera din semester i Australien med att arbeta och upplev den australiensiska kulturen och vardagen på nära håll. Detta reseförslag ger dig en flygbiljett med 12 månaders varaktighet, visum för en “working holiday” och 2 nätter på ett hostel.
Läs mer
Upp till 12 månader
SEPTEMBER - APRIL
från 28 950:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

En billig biljett jorden runt

Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja, Malaysia, Singapore, Indonesien, Australien, Hawaii och USA. Upplev kontrasterna i Sydostasien, dyk bland färgrika fiskar på Stora barriärrevet, surfa "som ett proffs" på Hawaii och uppleva den ultimata friheten på en roadtrip i USA.
Läs mer
3-12 månader
från 21 150:-
Surfing, Australien

Klassiska backpackerresan

Australien, Nya Zeeland, Thailand och Dubai. Denna backpackerresa bjuder på fantastiska storstäder, främmande kulturer, massor av äventyr, stora naturupplevelser och möjlighet att tjäna pengar längs vägen.
Läs mer
2-12 månader
från 21 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

Australien Down Under

Maldiverna, Sri Lanka, Singapore, Malaysia, Australien och Thailand. Detta reseförslag bjuder på allt från främmande kulturer, äventyr, storstäder, stora naturupplevelser och möjlighet att tjäna pengar längs vägen.
Läs mer
2-12 månader
från 23 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau på jordomrejse

Backpacking med barn

Nya Zeeland, Australien, Singapore, Malaysia och Vietnam. Åk med familjen runt i vackra nya Zeeland, upptäck de vilda djuren i Australien, njut av livet tillsammans på en av Malaysias tropiska öar och avsluta äventyret i fantastiska Vietnam.
Läs mer
2-6 månader
från 26 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM AUSTRALIEN

Få information och fakta om Australien här!

Vädret i Australien

Årstiderna i Australien är tvärtemot de svenska – när de har sommar har vi vinter. Om du ska besöka Queensland, Northern Territory och Western Australia passar bäst att besöka under månaderna mellan april och oktober, då termperaturerna är höga och nederbörden mindre. Tasmanien, ön som ligger söder om Melbourne, fungerar däremot bra att besöka under landets sommarmånader mellan december och februari.

Kustområdena i Victoria, New South Wales och den sydvästliga kusten i Western Australia har ett mer tempererat klimat där det blir relativt kallt under vintrarna med kyliga nätter, men med dagstemperaturer på 12–17 grader, och under de desto varmare sommarmånaderna kommer temperaturen ofta upp i 25–35 grader. I outbacken runt Alice Springs och Ayers Rock är klimatet generellt torrt och nederbörden låg, men även här varierar temperaturen mellan sommar- och vintermånaderna, då temperaturen går från 30 grader till cirka 5 grader.
Läs mer om vädret och klimatet i utvalda delar av Australien här

Bästa reseperiod

De flesta svenskarna besöker Australien när vi har vinter och Australien sommar, åtminstone i de sydligt belägna delstaterna Victoria, New South Wales och Western Australia. Vad man dock ska känna till är att det även är då som australiensarna själva har semester – alla skolelever har sommarlov under hela december och januari månad. Det innebär att det är många, både inrikes och utrikes, turister som besöker Australiens största sevärdheter under den perioden. Det innebär också att det kan vara en god idé att förboka övernattningar, utflykter, bussar, bilhyra och camperhyra. Under de här månaderna är det regnperiod med hög luftfuktighet i delstaterna Queensland och Northern Territory. Om du istället väljer att besöka Australien under den svenska sommaren kan du förvänta dig kyligare temperaturer men med tillhörande solsken i de sydliga delarna av landet, medan det i Queensland och Northern Territory är klart varmare.
Glenelg, Jetty, Adelaide, Australien

Resor till Australien – från modern storstad till orörd natur

Sedan år 1788 när de första brittiska kolonisatörerna satte sin fot i landet har Australien förvandlats till ett toppmodernt västligt samhälle fullt av fascinerande byggnadsverk, betagande storstadsliv och välbesökta semesterparadis. Landet ruvar också på mängder av orörd natur som sträcker ut sig så långt ögat når och dessutom berättar det en historia om alla de tusentals år med de lokala traditioner som rått långt före koloniseringens dagar.

Under våra skräddarsydda resor till Australien kan du få landet Down Under att kännas nära inpå bara huden och du tillåts komma öga mot öga med både den unika kulturen och naturen och det rika djurlivet. Hör av dig till oss och berätta om dina önskemål, så bokar vi ett möte där du kan få hjälp med att skapa din oförglömliga äventyrsresa till Australien.
Sydney, Australien

Enastående roadtrips – upplev Australien bakom ratten

Med en area på över 7,6 miljoner km² som består av allt från storslagna ödemarker och frodiga regnskogar till sprudlande storstäder och kustpärlor är Australien ett land som passar synnerligen utmärkt för roadtrips – och särskilt för dig som planerar en längre resa till landet där du kan ta dig runt i eget tempo. Korsa tvärs över outbacken eller följ kuststräckan i hyrbil eller autocamper. Om du har bil eller husbil så kan din Australienresa bli till en oförglömlig kör själv-resa.
Great Ocean Road, Australien

Magiska kustremsor och ett fantastiskt djurliv på din Australienresa

Oavsett om du befinner dig i det östliga eller sydliga Australien hittar du mängder av härliga stränder och kuststräckor som lockar både badgäster, surfare och dykare i mängder. Här finns till exempel det östliga Gold Coast, där storstadspulsen kombineras med vita sandstränder så långt ögat når. Här finns några av landets bästa stränder oavsett om du är på familjeresa eller surfingäventyr.

Utanför Queenslands kust ligger Great Barrier Reef – det stora barriärrevet som är ett av världens allra största korallrev och dessutom ett av de naturligt skapade sju underverken. Om du tycker om dykning och snorkling är ett besök här nästan obligatoriskt, och här kommer du få en upplevelse som är svår att jämföra med något annat. Om du istället är en riktig djurvän och vill komma närmare det australiensiska djurlivet föreslår vi en tripp till Kangaroo Island, som är känt för sina många olika djurarter – inte minst de välkända kängururna.
Great Barrier Reef, Australien

Res in i Australiens hjärta

Medan Australiens milslånga kuststräcka är fylld av både storstäder och ikoniska stränder erbjuder landets hjärta en komplett annorlunda upplevelse som är minst lika häftig. I inlandet kan du ta dig rätt ut i den öde outbacken där du dessutom tillåts komma närmare den traditionella aboriginkulturen och landets historia.

På din resa till Australiens innersta kärna ska du givetvis inte neka dig själv en av de mäktigaste naturupplevelserna som går att uppleva i landet – Uluru, eller som den också kallas: Ayers Rock. Den 350 höga klippformationen ligger i Uluru-Kata Tjuta National Park, en helig plats för de australiensiska urinvånarna, och är dessutom känd för sina många färgskiftningar i takt med att solen och molnen rör sig över himlen.
Aboriginal, Port Douglas, Australien

FAQ

VAD SKA MAN SE I AUSTRALIEN?
Möjligheterna är riktigt många, men det som landet är särskilt känt för är sitt stora antal spektakulära natur- och djurupplevelser. Många resenärer besöker dels det ikoniska Sydney i den sydöstra delen av landet, och dels det centralt belägna Ayers Rock. Även den nordliga östkusten är mycket populär med Fraser Island, ögruppen Whitsundays och korallrevet Great Barrier Reef. Landets enorma yta utgör dock en begränsning, och som resenär är det bäst att välja ut och prioritera de platser man allra helst vill se och spara de andra till en annan gång, eftersom det är svårt att hinna med allt på en enda semester.

ÄR AUSTRALIEN EN KONTINENT?
Ja, Australien är både en kontinent och ett land.

VAD ÄR AUSTRALIEN MEST KÄNT FÖR?
Australien är känt för en hel del. Naturen bjuder på allt från utsträckta vidder i outbacken till de färgsprakande korallerna i Great Barrier Reef och de tropiska regnskogarna. Djurlivet är unikt och
Innehåller en hel del arter som inte finns någon annanstans på jorden, som exempelvis känguru, koala och emu. Den australiensiska kulturen och sättet att vara är avslappnat, tillmötesgående och underfundigt, så de allra flesta brukar definitivt känna sig bekväma och välkomna.

HUR STORT ÄR AUSTRALIEN?
Australien är cirka 7,6 miljoner km² stort – 17 gånger så stort som Sverige – vilket gör att man tar sig upp på en sjätteplats över världens största länder.

VAR LIGGER AUSTRALIEN?
Australien ligger på det södra halvklotet och är en del av Oceanien. På grund av sin väl tilltagna storlek sträcker man sig över flera olika tids- och klimatzoner, vilket innebär att man på en resa från nord till syd kan uppleva både tropiskt klimat i norr och frost på rutorna i syd.

HUR MÅNGA INVÅNARE HAR AUSTRALIEN?
Det bor cirka 26 miljoner människor i Australien.

VILKEN ÄR AUSTRALIENS HUVUDSTAD?
Huvudstaden i Australien heter Canberra, även om många felaktigt tror att Sydney eller Melbourne är huvudstad.

SKRÄDDARSY DIN EGEN RESA TILL AUSTRALIEN

På Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan efter dina önskemål, behov och din budget. Hos oss får du hjälp av våra Australienexperter, som själva har rest landet runt, med att arrangera alla aktiviteter och de praktiska förberedelserna. Du får också massor av goda råd, tips och inspiration som kan hjälpa dig hitta de dolda pärlorna som inte finns i de vanliga guideböckerna och som bär på unika upplevelser för alla fem sinnen.

Våga drömma stort och boka ett förutsättningslöst möte med oss på Winberg Travel redan idag, så skräddarsyr vi din perfekta resa till Australien.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: