32 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 87 950:-
Denna drömresa tar dig till de vackraste nationalparkerna i USA och Australien, två av världens häftigaste storstäder (San Francisco och Sydney), bjuder på öliv och vackra stränder på Cooköarna, aboriginkultur och camping i Australiens outback samt tempel och vulkaner på Bali.

Vi har inkluderat alla övernattningar, transporter och turer i detta reseförslag. Du har fortfarande möjlighet att utforska på egen hand, eftersom vi “bara” har inkluderat de viktigaste elementen för en fantastisk resa.

Om du behöver råd och vägledning om att resa i dessa länder kan du boka ett möte med en av våra reseexperter.

Bästa reseperiod

Den bästa perioden för att genomföra denna resa är mellan april och oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till San Francisco
Avresa från Sverige till San Francisco med ankomst samma dag. Efter ankomsten till San Francisco International Airport tar du dig själv till hotellet inne i staden. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i San Francisco.
Dag 2–3: På upptäcktsfärd i San Francisco
Passa på att se de många sevärdheterna och attraktionerna i San Francisco. Upplev bland annat atmosfären i Fisherman's Wharf, besök Alcatraz eller hyr en cykel och åk över Golden Gate-bron för de enorma redwood-träden i Muir Woods National Monument. På kvällen kan du äta i ett av San Franciscos speciella områden, som var och ett bjuder på sin egen kultur och gastronomi.
Dag 4: San Francisco – Yosemite
Du kan hämta din hyrbil på morgonen och påbörja den vackra bilresan till Yosemite nationalpark. Om du vill kan du ta vägen förbi de vackra vingårdarna i Napa Valley eller besöka några av de mindre kända vingårdarna utanför Yosemite.
Dag 5: Vandring och vacker natur i Yosemite
Du har hela dagen till att utforska Yosemite nationalpark och området kring Mammoth Lakes. Du kan inte missa Yosemites slående skönhet. Här får ni se imponerande klippor, som El Capital Monolith, Glacier Point och Half Dome, samt stora vattenfall som forsar ned för dem. I Yosemite finns även många små floder och ängar samt lundar med stora sequoiaträd. I Yosemite Village kan du besöka Valley Visitor Center, och härifrån avgår även flera kortare vandringsleder. Dessutom är Mirror Lake och Tunnel View värda ett besök.
Dag 6: Yosemite – Mammoth Lakes
Idag väntar en vacker tur via Tioga-passet till Monosjön och sedan vidare till Mammoth. Det finns även möjlighet att vandra eller hyra en kajak. Missa inte heller att besöka spökstaden Bodie, som är ett övergivet gruvsamhälle från 1800-talet.
Dag 7: Mammoth Lakes – Las Vegas
Idag reser du från Mammoth Lakes till Las Vegas via Death Valley. I Death Valley hittar du uttorkade saltsjöar, ökenlandskap och massor av vackra utsiktsplatser. Besökscentret ligger vid Furnace Creek och är en bra utgångspunkt om du vill utforska parken. Kvällen kan du tillbringa i Las Vegas, med en promenad nedför Las Vegas Boulevard, som även är känd som The Strip. Stanna även till vid bland annat Bellagio Hotel för att se den vackra fontänföreställningen.
Dag 8: Las Vegas – Grand Canyon
Vägen till Grand Canyon går förbi den imponerande Hoover Dam och längs den klassiska Route 66. Med sin överväldigande storlek och sina fantastiska färger är Grand Canyon en av världens naturliga underverk. Den enorma storleken och lysande färgerna gör platsen unik. I området runt South Rim finns flera utsiktsplatser som kan nås med både pendelbuss och bil. Det finns också många vandringsleder i området. Bright Angel Lodge har en utmärkt utsiktsplats och där kan ni också njuta av ett vackert galleri och spännande utställningar.
Dag 9: På upptäcktsfärd i Grand Canyon
Du har hela dagen att utforska Grand Canyon. Om du har tid kan du även köra längs Route 64 och 89 där du kan se Horseshoe Bend och boka en tur i Antelope Canyon.
Dag 10: Grand Canyon – Laughlin
Njut av morgonen i Grand Canyon innan du beger dig till Laughlin, där du kan stilla begäret för spelautomater och kasinon.
Dag 11: Laughlin – Los Angeles
Idag går resan till Los Angeles. På vägen finns en mängd spännande stopp, som staden Barstow, vilken har en äkta Route 66-atmosfär.
Dag 12: På upptäcktsfärd i Los Angeles
Los Angeles är USA:s främsta underhållningsstad. Här finns berömda stjärnor och även den kända Hollywoodskylten. Staden simmar praktiskt taget i kultur och evenemang. Ta en promenad längs Walk of Fame och se trottoarens rosa stjärnor som bär namnen på stadens kändisar. Du kan också hyra en cykel eller rullskridskor och åka längs strandpromenaden från Venice Beach till Santa Monica.
Dag 13 Avresa från Los Angeles
Idag går resan från Los Angeles till Rarotonga. Du lämnar bilen på flygplatsen före avresa.
Dag 14: Ankomst till Rarotonga
"Kia orana" (Hej på rarotongesiska ) – välkommen till paradiset. Du tar dig själv till resorten och har hela dagen till att njuta av poolen och stranden samt för att koppla av. Här är du på ötid, och det finns ingen stress utan bara avslappning och god stämning. Castaway Resort är en mindre boutiqueresort med en vacker bounty-strand och en avslappnad atmosfär. Från stranden kan du se knölvalar (juli–november), snorkla bland färgglada fiskar i korallrevet och se en av öns vackraste solnedgångar. Rummen är utrustade med ett litet kök, privat toalett/bad och privat terrass.
Dag 15–17: Strandsemester på Rarotonga
Du har dagarna för dig själv på Rarotonga, så det finns möjlighet att utforska ön och kulturen. I huvudstaden Avarua anordnas en marknad varje lördag. Här kan du handla med lokalbefolkningen och smaka på lokala specialiteter som ika (marinerad fisk med kokosmjölk). Cooköarna har cirka 15 000 invånare, varav 11 000 bor på Rarotonga. Ön är 32 km i omkrets, så du tar dig enkelt runt för att utforska landsbyarna med hyrbil, på skoter eller med cykel. Längre inåt land hittar du berg, djungel och vattenfall. Winberg Travel rekommenderar att gå på en tur med en lokal guide. Ön är omgiven av korallrev och laguner, så det finns gott för snorkling och dykning. Om du går på en söndagsgudstjänst får du höra lokalbefolkningen sjunga tillsammans i sina finaste kläder. (F)
Dag 18: Avresa från Rarotonga
Idag går resan vidare till en av världens vackraste städer, Sydney. Du tar dig själv till flygplatsen.
Dag 19: Ankomst Sydney
Välkommen till Sydney, huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Över fyra miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk plats. Du tar dig själv från flygplatsen till ditt hotell.
Dag 20–21: På upptäcktsfärd i Sydney
Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är ett absolut måste att besöka. Gå på en guidad tur och få reda på hur detta arkitektoniska underverk byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum där du kan lära dig mer om byggandet av bron, och man kan även gå upp för 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan även bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger Royal Botanic Garden, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Ta gärna med en picknick och ät lunch i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Gå på en vacker, kustnära promenad från Bondi Beach till Coogee Beach. Du kan också ta en dagstur till Blue Mountains eller Hunter Valley.
Dag 22: Avfärd från Sydney och äventyr vid Uluru
Du tar dig själv till flygplatsen. Från Sydney flyger du till Ayers Rock Airport. Här möter du upp din grupp och lokala guide. Härifrån åker du till den imponerande Uluru, som är 348 meter hög och 10 km i omkrets. Som en ödslig jätte ligger Uluru mitt i den australiska öknen, endast omgiven av små låga buskar, grästuvor och röd sand. Ta en promenad runt berget och besök det lokala kulturcentret för att lära dig mer om varför denna plats är så helig för ursprungsbefolkningen. En av resans absoluta höjdpunkter är att se solen gå ned över Uluru. (L,M)
Dag 23: Uluru till Kings Canyon
Uluru är som mest magiskt vid soluppgång och solnedgång. Idag går du och din grupp upp tidigt och kör iväg för att hitta en bra utsiktsplats. Först står Uluru som en grå siluett mot den långsamt ljusnande bakgrunden. När solen stiger ytterligare ändras färgen till nästan skrikig orange, innan solen till sist står högt på himlen och Uluru har antagit den röda färgen vi är vana vid. Efter en magisk soluppgång går turen från Uluru till Kata Tjuta, som betyder “många huvuden”. Bästa sättet att uppleva Kata Tjuta är att vandra genom Valley of the Winds. På eftermiddagen kör vi till kvällens läger vid Kings Creek Station. Här kan du äta vid lägerelden medan du njuter av den ostörda stjärnhimlen. (F, L, M)
Dag 24: Kings Canyon till Alice Springs
Watarrka Gorge skär genom landskapet som en miniatyrversion av Grand Canyon. Till skillnad från Grand Canyon är Watarrka betydligt lättare att utforska, så vi rekommenderar att du tar den långa vägen till toppen där du längs vägen passerar det idylliska permanenta vattenhålet Garden of Eden. Utsikten från klippan är helt fantastisk – och promenaden är väl värd mödan. I slutet av eftermiddagen avslutas turen i Alice Springs, där du släpps av på ditt hotell. (F,L)
Dag 25: Avresa från Alice Springs och ankomst till Bali
Du tar dig själv till flygplatsen och flyger med en mellanlandning till Denpasar på Bali. Du hämtas och körs till din resort i Sanur. Bali är lika exotiskt som namnet antyder. På denna lilla indonesiska ö får du uppleva massor av kultur, tempel, vulkaner och stränder.
Dag 26: Avkoppling och solsemester i Sanur
Sanur är ett av de mer fridfulla och lugnare turistområdena på Bali. Det finns en mysig strandpromenad varifrån du tidigt på morgonen kan se soluppgången över Bali. Här finns många olika restauranger och bra shopping och massage. Det är också möjligt att hyra en cykel för att ta sig runt i staden. (F)
Dag 27: Sanur till Ubud
Du blir hämtad på ditt hotell av din lokala guide, som tar dig runt till trevliga platser och sevärdheter på vägen till Ubud. (F)
Dag 28: På äventyr bland tempel i Ubud
Det finns mycket att uppleva i och omkring Ubud. Detta är Balis konstnärliga centrum, som också är känt för yoga, meditation och avkopplande spavistelser. Det finns många lokala marknader, gallerier och kulturella föreställningar i staden. Är du äventyrslysten kan du ge dig ut på forsränning nedför floderna, cykla eller bestiga antingen Batur (1 717 m) eller vulkanen Agung (3 142 m). Nära Ubud finns massor av bra vandringsleder som tar dig till vackra risterrasser och genom små, pittoreska byar. (F)
Dag 29: Ubud till Lovina
Efter frukosten åker du mot Lovina. Turen går via templet Tirta Empul, kaffeplantager, Kintamanis krater och den f.d. nordbalinesiska huvudstaden Singaraja. Du bestämmer själv om du vill göra ett stopp, eftersom det bara är du och din lokala guide. På eftermiddagen kommer du till avkopplande Lovina. (F)
Dag 30: Avkoppling och solsemester i Lovina
En ny underbar dag väntar dig på Balis norra kust. Du kan vandra upp i bergen eller göra en dagsutflykt till det "dolda vattenfallet" Lemukih. De heta källorna och de vackra buddisttemplen kan besökas tidigt på morgonen. Lovina är känt för sina svarta lavastränder och sitt lugna tempo. Stranden har utsikt över de vackra vulkanerna på Java. (F)
Dag 31: Lovina till Denpasar och avresa från Bali
Efter frukost har du lite tid innan du hämtas och körs till flygplatsen i Denpasar. Tidpunkten beror på flygets avgångstid (F)
Dag 32: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige efter en fantastisk resa runt jorden.

Övernattningar

3 nätter i San Francisco på Best Western Plus Americana eller liknande.
2 nätter i Oakhurst på Best Western Plus Yosemite eller liknande.
1 natt i Mammoth Lakes på Mammoth Mountain Inn eller liknande.
2 nätter i Las Vegas på Tropicana Las Vegas eller liknande.
2 nätter i Grand Canyon på Yavapai Lodge Grand Canyon eller liknande.
1 natt i Laughlin på Tropicana Express Hotel & Casino eller liknande.
2 nätter i Los Angeles på Dunes Inn Sunset eller liknande.
4 nätter på Rarotonga på Castaway Resort eller liknande.
3 nätter i Sydney på Great Southern Hotel Sydney eller liknande.
1 natt i tält med fast bas och sängar vid Ayers Rock
1 natt i tält med fast bas och sängar vid Kings Creek Cattle Station
1 natt i Alice Springs på DoubleTree eller liknande.
2 nätter i Sanur på Besakih Beach Hotel eller liknande.
2 nätter i Ubud på Pertiwi Resort & Spa eller liknande.
2 nätter i Lovina på Rumah Cantik eller liknande.

Kommentarer

Alla hotellnätter, turer och biluthyrning enligt programmet har bokats i förväg.

Det är möjligt att upp- eller nedgradera standarden på boende, turer och biluthyrning.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa avgår varje dag.

april - oktober

Packlista

 • Praktiska ytterkläder
 • Varma kläder för eventuella kyliga kvällar
 • Bra vandringsskor och sandaler*
 • Ev. regnjacka/regnponcho
 • Badkläder
 • Solglasögon/solhatt
 • Badrumsartiklar
 • Egen medicin
 • Ev. kikare
 • Fotoutrustning och reservbatterier
 • Väckarklocka
 • Anteckningsbok/adressbok
 • Ev. vägkarta
 • Ev. guidebok (finns på Winberg Travel)
 • Kreditkort och USD i kontanter
 • Personlig reseförsäkring (finns på Winberg Travel)

I priset ingår

 • Flygresa Sverige–San Francisco // Los Angeles–Rarotonga / Rarotonga–Sydney / Sydney–Ayers Rock // Alice Springs–Denpasar / Denpasar–Sverige
 • Biluthyrning med full försäkring och gratis kilometer
 • 3 nätter i San Francisco på Best Western Plus Americana eller liknande.
 • 11 dagars biluthyrning inkl. fria kilometer och alla obligatoriska försäkringar
 • 2 nätter i Oakhurst på Best Western Plus Yosemite eller liknande.
 • 1 natt i Mammoth Lakes på Mammoth Mountain Inn eller liknande.
 • 2 nätter i Las Vegas på Tropicana Las Vegas eller liknande.
 • 2 nätter i Grand Canyon på Yavapai Lodge Grand Canyon eller liknande.
 • 1 natt i Laughlin på Tropicana Express Hotel & Casino eller liknande.
 • 2 nätter i Los Angeles på Dunes Inn Sunset eller liknande.
 • 4 nätter på Rarotonga på Castaway Resort eller liknande.
 • 3 nätter i Sydney på Great Southern Hotel Sydney eller liknande.
 • 3 dagars resa från Ayers Rock till Alice Springs inkl. upplevelser, turer, transport, boende och måltider
 • 1 natt i Alice Springs på DoubleTree eller liknande.
 • Alla transporter från och till Denpasar flygplats
 • 2 nätter i Sanur på Besakih Beach Hotel eller liknande.
 • Resa mellan Sanur och Ubud
 • 2 nätter i Ubud på Pertiwi Resort & Spa eller liknande.
 • Resa mellan Ubud och Lovina
 • 2 nätter i Lovina på Rumah Cantik eller liknande
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Andra måltider än de som anges
 • Drycker
 • Personliga försäkringar
 • Dricks
 • Parkeringsavgifter
 • Nationalparksavgifter

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: