Nedan kan du se några spännande resor till Tanzania som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Tanzania.

Visa 12 upplevelser

Big Five-safari och Kilimanjarovandring

Big Five-safari och Kilimanjarovandring

Upptäck Tanzanias nationalparker Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyaraoch - Tanzanias tre bästa nationalparker och bestig Afrikas högsta berg; Kilimanjaro.
Läs mer
16 dagar
JANUARI - MARS
från 43 950:-
Safari och egen strandbungalow på Zanzibar

Familjesafari och egen strandbungalow på Zanzibar

Följ med på en unik safariupplevelse på de ändlösa grässlätterna i Serengeti nationalpark och kom nära den unika djurvärlden i Ngorongoro. Du får också tid att njuta av livet på en av Zanzibars vackra stränder och utforska historiska Stone Town.
Läs mer
17 dagar
JANUARI - MARS
från 41 450:-
från 34 950:-
Det ultimata Tanzania

Det ultimata Tanzania

Se vilda djur i tre av Tanzanias bästa nationalparker, bestig Afrikas högsta berg, Kilimanjaro och gå ner ordentligt i varv på de vita stränderna på Zanzibar.
Läs mer
20 dagar
JANUARI - OKTOBER
från 53 450:-
Campingsafari i Tanzania och Zanzibar

Campingsafari i Tanzania och Zanzibar

På denna resa kommer du att besöka tre välkända nationalparker där du kan uppleva Afrikas vilda djur och vackra landskap. Efteråt kan du njuta av livet på Zanzibar och tvätta av dig safaridammet i Indiska oceanen.
Läs mer
16 dagar
JANUARI - MARS
från 34 950:-
Res på egen hand i Tanzania

Res på egen hand i Tanzania

Upplev Tanzania på egen hand i upp. Arusha är en bra utgångspunkt för ditt äventyr i Tanzania, eftersom det ligger nära sevärdheter som Kilimanjaro, Serengeti nationalpark och Ngorongoro-kratern. Därefter kan du ta sig söderut mot Zanzibar eller Dar Es Salaam.
Läs mer
Upp till 12 månader
JANUARI - MARS
från 11 450:-

Upplevelseresa till Tanzania med safari och badsemester på Zanzibar

Safariupplevelsen är helt enkelt alldeles unik och den kan ta andan ur den mest beresta globetrottern. Åk med till Tanzania och upplev tre av de mest storslagna nationalparkerna i världen: Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyara. Avsluta resan med en avkopplande badsemester på exotiska Zanzibar.
Läs mer
15 dagar
från 49 950:-
från 38 450:-
Lyxig tältsafari och Zanzibar

Lyxig tältsafari och Zanzibar

Kombinera en lyxig tältsafari i berömda Masai Mara nationalpark i Kenya med en helt ljuvlig avkoppling på Zanzibar i Tanzania
Läs mer
15 dagar
JANUARI - MARS, JUNI - OKTOBER
från 52 450:-
Backpackersafari i Kenya

Backpackersafari med massajer & Zanzibar

Östafrika - Kombinera en aktiv och djurrik budgetsafari i Kenya med Zanzibars stränder. På resan cyklar du genom Hell’s Gate National Park, vandrar på Mount Longonots krater och bor i campingtält i en lokal massajby.
Läs mer
20 dagar
JANUARI - MARS, JUNI - OKTOBER
från 53 950:-
Exotiska Zanzibar

Exotiska Zanzibar

Zanzibar har några av världens vackraste stränder med sitt typiskt turkosblå vatten, vita sand och vajande palmer. Upplev stränder, kolonialhistoria och utforska livet under vattnet i Indiska Oceanen.
Läs mer
15 dagar
JANUARI - MARS
från 26 950:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Tag med Jysk Rejsebureau på jordomrejse

Best of Africa

Sydafrika, Uganda, Kenya och Tanzania. Upptäck Afrikas vilda djur, hjälp andra genom volontärarbete, dyk med vita hajar, lär dig att surfa, bestig Kilimanjaro, njut av de vackra stränderna på Zanzibar, möt de stora bergsgorillorna ansikte mot ansikte och se om du kan hoppa högre än en massaj.
Läs mer
2-5 månader
från 14 450:-
Det bästa av Kenya och Tanzania

Det bästa av Kenya och Tanzania

Få de mest oförglömliga upplevelser av Tanzanias och Kenyas bästa nationalparker och klättra på Afrikas högsta berg, Kilimanjaro.
Läs mer
21 dagar
JANUARI - MARS, JUNI - OKTOBER
från 65 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Adam Kindberg Smeds

Adam Kindberg Smeds

Travel Consultant

info|wt.se
Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM TANZANIA

Få information och fakta om Tanzania här!

VÄDRET I TANZANIA

Generellt kan Tanzania och Östafrika besökas hela året. Tack vare sin placering vid ekvatorn finns här inte sommar- och vintermånader, men däremot delar man upp säsongerna i antingen regnperiod eller torrperiod. Dagstemperaturerna ligger året runt på ca 22-28°C i genomsnitt. Under kvällarna faller temperaturen på slätterna, så det är en bra idé att ta med sig varma kläder.
Den stora regnperioden pågår från mitten av mars till maj. Den korta regnperioden pågår i november och december, och där kan du förvänta dig några kraftiga, men ofta korta, regnbyar. Under de här perioderna är landskapen frodiga på slätterna och på Zanzibar kan du räkna med att det kommer en regnskur eller två under dagen och natten.
Torrperioden pågår från slutet av juni till oktober, då djuren samlas vid slätternas vattenhål. Detta är även den bästa tiden för att åka på badsemester på Zanzibar, då det faller mycket lite regn. Ska du gå upp på Kilimanjaro är den bästa tidpunkten mellan de två regnperioderna, då luften är klar och chanserna är som störst för en bestigning i klart väder.
Se väder och klimat i olika områden i Tanzania.
Det bästa av Kenya och Tanzania

BÄSTA RESEPERIOD

November-mars: Landskapen är gröna och frodiga, särskilt i början av perioden. Från februari börjar zebror och gnuer att föda sina kalvar, vilka är lätta byten för rovdjuren. Förvänta dig att det faller regn under november och december och igen från mars på Zanzibar, medan januari och februari är torrperiod.
April-maj: På grund av den stora regnperioden är det större mängder regn, men också betydligt färre turister. Slätterna är frodiga och djuren har ännu inte påbörjat den stora migrationen norrut. Det höga gräset är ett bra gömställe för områdets rovdjur som ligger redo att fånga sina byten. Den här perioden anses vara Zanzibars regnperiod med regnbyar under 1–2 timmar, varefter vädret klarnar.
Maj-juli: Djuren samlas vit vattenhålen och är därför lättare att upptäcka när du är på safari. Det är även under den här perioden som den stora migrationen i Serengeti pågår, då djuren samlas och påbörjar sin vandring norrut. Från och med juni startar torrperioden på Zanzibar.
Augusti-oktober: Slätterna är guldfärgade och djuren påbörjar sin migration tillbaka söderut när regnet börjar falla igen från och med september. Gnuernas återvändande från norr betyder att rovdjuren återigen kan jaga och skaffa föda. Detta är också en bra period för badsemester på Zanzibar.
Mød Tanzanias imødekommende befolkning

Resor till Tanzania - Det bästa av Afrikas natur och djurliv

Vid Afrikas östkust ligger en äkta, afrikansk pärla – Tanzania. Här är det framförallt möjligheterna för privat safari i berömda nationalparker, samt besök på Afrikas högsta berg, Kilimanjaro – som är höjdpunkterna för många. Med Winberg Travels äventyrliga resor till Tanzania har du möjlighet för att både uppleva de största sevärdheterna och de gömda pärlorna som tar dig nära inpå det autentiska Tanzania.

Skräddarsy den perfekta resan till Tanzania i samarbete med oss, eller välj ett av våra äventyrliga reseförslag precis som de är. Du kan alltid boka ett förutsättningslöst möte med en av våra resekonsulter eller hålla ögonen öppna för våra kommande reseföredrag och webinarier om du vill veta mer om våra resor till Tanzania.

Resor till Tanzania – fullspäckade med stora safariupplevelser

Tanzania är i hög grad drömdestinationen för dig som vill åka på en oförglömlig safariresa, där du har möjlighet att uppleva Afrikas djurliv i deras hemmiljö. Här kan du följa med på både en familjevänlig tur och en äkta Big Five-safari med chans att se både lejon, noshörningar, bufflar, leoparder och elefanter. Som kronan på safariupplevelsen kan du övernatta i lyxiga safaritält omgivna av den vackra naturen.

Mpala Safari Lodge, Sydafrika

Bestig Kilimanjaro på din resa till Tanzania

Med sin höjd på nästan 6 km som går rakt upp i himlen är Kilimanjaro Afrikas högsta berg. Oavsett om du vill nå hela vägen till toppen, eller bara vandra en den av den vackra leden, är Kilimanjaro och de vidunderliga omgivningarna runt berget bland de största naturupplevelserna som finns i Tanzania. Drömmer du om att bestiga Kilimanjaro kan du se fram emot en minnesvärd vandring på flera dagar där du övernattar i tält vid olika basecamps – precis som en äkta bergsbestigare.


Kilimanjaro, Tanzania, Rebecca

Missa inte Tanzanias bästa nationalparker

Både Ngorongoro, Lake Manyara och Serengeti nationalpark är värda att besöka, och har alla sin unika prägel. Ngorongoro-kratern är världens största, inaktiva vulkankrater med en omkrets på hela 20 kilometer, som bland annat lejon, noshörningar och zebror har gjort till sitt hem. Serengeti Nationalpark är ett enormt naturparadis, där stora flockar av världens alla djur stortrivs. Lake Manyara Nationalpark är också hemvist för ett rikt djurliv med både flodhästar, elefanter, giraffer, apor och mycket mer.
Safari i Serengeti National Park, Tanzania

Njut av Zanzibars betagande paradisstränder

Våra resor till Tanzania kan också ta dig med till ön Zanzibar. Här väljer många resenärer att kombinera dagar med vandring och safari med en avkopplande, idyllisk sol- och badsemester på vackra stränder med turkosblått hav och svajande palmer. Zanzibar kan bäst beskrivas som ett paradis på jorden, där du dessutom kan snorkla eller dyka i akvarieliknande omgivningar. Samtidigt är Zanzibar känt för sin odling av många olika och spännande kryddor, där du helt säkert har möjlighet att utvidga dina smakpreferenser.
Zanzibar

Utforska Tanzanias kulturella städer

Många safariresor och vandringar till Kilimanjaro börjar i Tanzanias safarihuvudstad Arusha, vilket gör området till en populär turistdestination. Den gamla huvudstaden och sprudlande fiskebyn Dar es Salaam bjuder på massor av kultur, museiupplevelser och ett livligt handelsliv. På Zanzibar kan du utforska Stone Town, som är den gamla stadsdelen i Zanzibar City, och som har viktig historisk och kulturell betydelse för ön. Hos Winberg Travel kan du få rikligt med inspiration till enastående stadsäventyr på din resa till Tanzania.
Stone Town, Zanzibar

FAQ

VILKEN ÄR TANZANIAS HUVUDSTAD?
Huvudstaden i Tanzania heter Dodoma. Dodoma har runt 400 000 invånare och är dessutom huvudstad i Dodoma-regionen. Tanzanias tidigare huvudstad var hamnstaden Dar es-Salaam, men tack vare Dodmoas centrala läge valde man att göra Dodoma till huvudstad år 1974.

VART SKA MAN ÅKA PÅ SAFARI I TANZANIA?
Tanzania bjuder på några av världens bästa safariupplevelser i landets många nationalparker. Bland de bästa nationalparkerna i Tanzania hittar du Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyara – som med var sin egen särprägel och kombination av vilda djur kan ge dig några av Tanzanias, och kanske världens, de mest fantastiska safariupplevelser.

VILKET SPRÅK PRATAR MAN I TANZANIA?
Språken man pratar i Tanzania är kiswahili och engelska. På Zanzibar pratar man också arabiska.

ÄR DET JOBBIGT ATT BESTIGA KILIMANJARO?
För att bestiga Kilimanjaro ska du vara i god fysisk form, samt vara beredd på att träna inför resan. Du kan exempelvis ge dig ut på vandring i naturen i backig terräng, löpträna eller liknande. Alla som har en god hälsa kan följa med på vandring på Kilimanjaro för att försöka bestiga berget.

VAR LIGGER ZANZIBAR?
Zanzibar ligger i den indiska oceanen, utanför det afrikanska landet Tanzania, som ön också är en del av.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL TANZANIA OCH ZANZIBAR PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Tanzania-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Tanzania och Zanzibar för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: