15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 950:-
Längtar du efter en exotisk semester med vackra omgivningar, blått hav och sand mellan tårna är Zanzibar en perfekt destination. I detta reseförslag bor du på två helt olika stränder och har dessutom tre nätter i Stone Town. Ett UNESCO:s världsarv med spännande arkitektur, livliga marknader och öns absolut bästa caféer.

En semester på Zanzibar ger dig möjlighet att sola och bada på olika stränder, besöka byar och snorkla eller dyka vid de fantastiska korallreven ute i Indiska Oceanen. Och sist men inte minst se Stone Town - Zanzibars UNESCO:s världsarv med allt från den mörka historien med slavhander till kryddmarknader och Freddie Mercurys födelsehus.

Bästa reseperiod

Vädret på Zanzibar är som bäst från januari till mars, och februari är årets hetaste månad. Från juli till oktober kan temperaturen stiga till cirka 30 grader. Zanzibars regnperiod börjar oftast i slutet av mars och håller på till början av juni. En kortare regnperiod äger också rum i november och december.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Tanzania här
Praktisk information om Tanzania

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien till Tanzania
Avresa från Skandinavien till Tanzania och Zanzibar där du landar nästa dag. Beroende på vilket flygbolag är det en eller två mellanlandningar och flygbyten.
Dag 2: Ankomst Zanzibar
Efter ankomst till Zanzibar hämtas du och körs till ditt hotell inne i Stone Town där du har resten av dagen på egen hand.
Dag 3: Stadsrundtur till fots i den historiska delen av Stone Town.
Efter frukost hämtas du upp av din engelsktalande guide för en tre timmar lång stadsrundtur till fots i den historiska delen av Stone Town. Här finns många historiska byggnader och klassisk arkitektur, stenbelagda gator, traditionella marknader där man sålt kryddor i århundraden. Stone Town har också en mörk historia då detta var knutpunkten för slavhandeln innan den stoppades 1873. Idag är det dock en spännande plats att besöka – missa inte huset där Freddie Mercury föddes och Zanzibar Coffee House där stadens bästa kaffe serveras. Resten av dagen är på egen hand, varje kväll öppnas små matstånd upp i Forodhani Park, ett himmelrike för foodies och alla som älskar street food. (F)
Dag 4: Halvdagsutflykt till Prison Island
Idag hämtas du för en tur med en dhow – Zanzibars lokala båttyp – till Changuu Island som i dagligt tal kallas Prison Island. Här isolerade slavhandlarna upproriska slavar och den fick sitt namn då en engelsk general ville sätta upp ett stängsel runt hela ön. Man kan fortfarande se rester av det gamla fängelset som även låg här. Idag är öns största sevärdhet jättesköldpaddorna som ursprungligen kommer från Seychellerna. Här finns också tid att njuta av de kritvita stränderna innan du återvänder till Stone Town. (F)
Dag 5: Stone Town – Jozani Forest - Paje eller Jambiani
Efter frukost hämtas du för att göra en utflykt till Jozani Forest, den enda riktiga djungeln på Zanzibar och öns enda nationalpark. Här finns många olika djurarter och bland annat den sällsynta röda Colobus-apan. Efter ett upplevelserikt besök i nationalparken körs du sedan till ditt hotell vid Paje eller Jambiani Beach. (F)
Dag 6-9: Strandsemester
Du kan välja att bo vid Paje Beach eller Jambiani Beach helt beroende på vad du själv önskar. Många av Zanzibars stränder påverkas oerhört av ebb och flod. Vid lågvatten drar sig havet långt, långt tillbaka och blottlägger delar av reven som omger stränderna och stränderna blir enormt breda. Det är just dessa långgrunda stränder som ge Zanzibars vatten sin speciella turkosa färg. I Paje kan man kitesurfa och Jambiani Beach är en av Zanzibars allra finaste stränder. Man kan också göra utflykter i omgivningarna. (F)
Dag 9: Kryddodlingar - Kendwa Beach
Efter frukost åker du till en av öns kryddodlingar för att på nära håll få se alla de kryddor som Zanzibar är känt för. Du får använda alla dina sinnen och lära allt om vanilj, muskotnötter, kardemumma, nejlikor, kanel, kaffe, peppar, chili, gurkmeja och ingefära. Här hittar man också många av öns exotiska frukter, bland annat mango, apelsin och guava – självklart blir det provsmakning innan du körs vidare till öns norra spets och Kendwa Beach. (F)
Dag 10-13: Strandsemester på Kendwa Beach
Kendwa Beach är också en av Zanzibars finaste stränder som sträcker sig ner längs den nordvästra kusten. Detta är den enda stranden som inte påverkas av tidvatten vilket gör den till en perfekt badstrand alla tider på dagen. Sanden är kritvit och havet blåaste blått. Ta en kall öl eller fruktdrink vid någon av de mysiga strandbarerna. Här kan man även få massage, dyka och snorkla. Man kan också göra båtutflykter till korallrevet och till den lilla korallön Mnemba Island. (F)
Dag 14: Avresa från Zanzibar
Så är det dags att lämna Zanzibar och du körs till flygplatsen för att påbörja hemresan. Självklart kan du förlänga resan eller göra en safari före eller efter dagarna på stranden. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Efter en upplevelserik resa i Tanzania är du så tillbaka i Skandinavien igen.

Övernattningar

Tre nätter på 3-stjärnigt hotell i Stone Town.
Fyra nätter på 3-stjärnigt hotell på Jambiani Beach.
Fem nätter på 3-stjärnigt hotell på Kendwa Beach.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - mars

Packlista

  • Kläder för väder
  • Badkläder & handduk
  • Minst ett par stadiga skor
  • Hatt, solkräm & myggspray
  • Äventyrslystnad

I priset ingår

I priset ingår inte

  • Reseförsäkring och ev. avbeställningsskydd
  • Visum
  • Transporter, utflykter och måltider som ej anges i program
  • Drycker
  • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: