Nedan kan du se några spännande resor till Colombia som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Colombia.

Visa 9 upplevelser

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Colombia

Colombias höjdpunkter

Få en inblick i Colombias fascinerande historia på en rundresa med besök till staden Bogotá, besök på lokala kaffeplantage, vandring i Cocoradalen, de historiska städerna Cartagena och Medellín och upplev karibisk atmosfär på ön Baru.
Läs mer
14 dagar
DECEMBER - MARS
från 30 250:-
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Colombia

Med familjen på äventyr i Colombia

Åk med familjen på äventyr i Colombia. Här kan du se fantastiska djur i Amazonas, gå på upptäcktsfärd i historiska Cartagena och njuta av solsemester på den karibiska ön Rosario.
Läs mer
14 dagar
DECEMBER - MARS
från 35 650:-
från 34 950:-

Det bästa av Colombia

Colombia har otroligt mycket att erbjuda när det gäller kultur, historia och natur. Den här resan tar dig till Kogi-folket i bergen i Sierra Nevada, till kaffeplantage i Mindo, till den historiska staden Cartagena och avslutningsvis till den karibiska paradisön Sant Andrés.
Läs mer
14 dagar
DECEMBER - MARS
från 37 950:-
Colombia

Äventyr i Colombia och vandring till den förlorade staden

Se Colombias spännande huvudstad Bogotá från cykelsadeln, få en adrenalinkick med forsränning på Suarezfloden vid San Gil, utmana dig själv med en vandring till den försvunna staden och avsluta med avkoppling på den vackra karibiska kusten.
Läs mer
17 dagar
DECEMBER - MARS
från 24 950:-
Historiske Cartagena

Klassisk Colombiarundresa

Den här klassiska rundresan tar dig till Colombias höjdpunkter som Bogotá, Villa de Leyva, Zona Cafetera, Salento, Medellín, Cartagena, Santa Marta, Palomino, Minca och Tayrona nationalpark.
Läs mer
17 dagar
DECEMBER - MARS
från 44 350:-
Tayrona Beach i Santa Marta

Res på egen hand i Colombia

Res runt i Colombia i egen takt. Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg, transfer och två nätter på hostel i Buenos Aires förbokat och klart.
Läs mer
Upp till 90 dagar
DECEMBER - MARS
från 13 450:-
Tag på det ultimative trek til Lost City i Colombia

Backpacking i Colombia

Den karibiska kusten i Colombia erbjuder både utmanande vandringar till Ciudad Perdida, naturupplevelser i Tayrona, kaffeplantage i Minca, historiska sevärdheter i staden Medellín och härlig avkoppling på vackra stränder.
Läs mer
16 dagar
DECEMBER - MARS
från 36 350:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Lama-selfie!!!

Backpacking i Sydamerika

Brasilien, Argentina, Chile, Bolivia, Peru och Ecuador. Följ med på en karneval, dansa tango, utforska regnskogen, se vilda djur, upplev atmosfären på de lokala marknaderna och njut av utsikten från snöklädda vulkaner.
Läs mer
3-6 månader
från 11 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Adam Kindberg Smeds

Adam Kindberg Smeds

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM COLOMBIA

Få information och fakta om Colombia här!

Vädret i Colombia

Colombia är ett stort land med stora regionala väderskillnader. Området kring Bogotá, Medellin och Cali har en regnperiod från april till maj och igen från oktober till november. På den karibiska kusten är det en regnperiod från april till november, medan det på Stillahavskusten och i Amazonas djungel regnar året runt. Se väder och klimat i olika områden i Colombia
Cocora Valley, Colombia

Bästa reseperiod

Regnperioden i Colombia betyder inte nödvändigtvis regn hela dagen, utan ofta bara korta, kraftiga skurar. Därför kan du absolut besöka Colombia – trots regnperioden. Många resenärer föredrar att åka till Colombia under perioden december till mars, då vädret är som torrast i de flesta områden i landet.


Colombia 2020

Åk på en intrycksfylld resa till Colombia

Colombia är späckat med berikande kultur, storslagna landskap, episka äventyr och en hisnande historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det fascinerande – och ibland lite förbisedda – landet i nordvästra Sydamerika är en sann pärla som erbjuder otaliga äventyr och upplevelser. Detta är ett land som måste ses, njutas av, smakas och luktas på. Överallt under din resa till Colombia möter du nya sinnesintryck och inte minst en välkomnande befolkning.
Colombia 2020

Kulturella högborgar och stämningsfulla koloniala städer

I Colombias många stämningsfulla städer väntar nya och berikande upplevelser runt varje hörn. Huvudstaden Bogotá, den tredje högsta huvudstaden i världen, är lika intressant som livlig. Här fungerar den gamla och mysiga stadsdelen La Candelaria som hjärtat i den pulserande metropolen, med en färgstark och stämningsfull gatubild kantad av smala gator och historiska byggnader. Det är också här du hittar många av Bogotás bästa attraktioner, museer och kulinariska upplevelser.

Staden Cartagena, grundad 1533, utstrålar romantik och en spansk kolonial atmosfär. I den gamla stadsdelen pryds bilden av kullerstensgator, färgglada byggnader och vackra kyrkor, som tillsammans med stadens gamla militärfort och stadsmur tar dig tillbaka till hur livet var här under kolonialtiden.
Historiske Cartagena

Ett överflöd av vacker, sydamerikansk natur

Colombias imponerande och mångsidiga natur är en vacker palett av härliga vita stränder, Amazonas frodiga djungel och livliga floder som slingrar sig genom den täta naturen, Andernas vitklädda bergstoppar, mangroveskogar längs Stillahavskusten och vidsträckta savannområden. De största naturupplevelserna väntar på dig i Tayrona National Park med ett orört, vackert och varierat landskap, där frodig regnskog övergår i en karibisk strandatmosfär vid kusten.

Colombia är också hem för ett rikt och mångsidigt djurliv, med sengångare, myrslokar, kapybaror, tapirer, jaguarer, pumor, en uppsjö av olika aparter och inte minst ett färgstarkt och exotiskt fågelliv.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Colombia

En äventyrsspäckad resa till Colombia

Söker du en äkta adrenalinkick eller ett aktivt äventyr? Colombia bjuder på en rad upplevelser och aktiviteter för äventyrliga och spänningssökande resenärer. San Gil är centrum för äventyrliga upplevelser med både forsränning, mountainbiketurer, kanotturer, vandringsturer och mycket mer.

På tal om vandringsturer så är Lost City Trek en unik flerdagarsupplevelse som du definitivt inte vill missa. Följ stigen in i det djupa inlandet av Sierra Nevada de Santa Marta-bergen och vandra in i det förflutna, till den isolerade och förlorade förcolombianska staden Ciudad Perdida, hem till imponerande ruiner från 1000-1300-talet. Än idag tror man att bara en bråkdel av den förlorade staden har upptäckts.

Tag på det ultimative trek til Lost City i Colombia

I Colombia är du omgiven av världens bästa kaffe

Colombia är ett sant mecka för kaffeälskare. Landet är nämligen känt för att producera ett av världens bästa och godaste kaffe. På din resa till Colombia har du stora möjligheter att spåra smakerna direkt till källan. Zona Cafetera är Colombias så kallade 'kaffehuvudstad', och upplevs bäst till fots, så att du alltid kan stanna och låta dig fängslas av den himmelska doften från kaffeplantagen eller njuta av de vackra gröna upplevelserna.

Zona Cafetera Colombia

FAQ

VAR LIGGER COLOMBIA?
Colombia ligger i den nordvästliga delen av Sydamerika. Landet gränsar till Panama, Venezuela, Brasilien, Peru och Ecuador och har även en kust mot Stilla havet och Karibiska havet.

VILKEN ÄR COLOMBIAS HUVUDSTAD?
Huvudstaden i Colombia heter Bogotá. Staden har cirka 7,7 miljoner invånare. Bogotá ligger i centrala Colombia på en platå på 2 600 meters höjd. Detta gör staden till världens tredje högst belägna huvudstad.

VAD ÄR KLOCKAN I COLOMBIA?
Tidszonen i Colombia är Eastern Standard Time (UTC-5). Tidsskillnaden jämfört med Sverige är minus 7 timmar.

VILKET SPRÅK TALAR MAN I COLOMBIA?
I Colombia är huvudspråket spanska, och det talas av majoriteten av landets invånare. Det finns dock fortfarande mindre grupper i de små lokalsamhällena som talar andra språk, till exempel ett inhemskt språk.

VAD SKA MAN SE I COLOMBIA?
Colombia är världsberömt för sin kaffeproduktion. Ett besök på en av landets kaffeplantager är en mycket speciell och rolig upplevelse, speciellt om du är en kaffeälskare eller bara vill lära dig mer om kaffe. Du kan besöka både de stora kaffeplantagerna och de mindre, familjeägda plantagerna. Båda upplevelserna är något alldeles speciellt.

I Colombia hittar du också några av Sydamerikas trevligaste städer. De många färgglada byggnaderna är otroligt vackra, och städerna bjuder även på spännande kultur och historia. Särskilt Cartagena och gamla stadsdelen i huvudstaden Botogá är värda ett besök.

Planera din resa till Colombia enligt dina önskemål

Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd och sätter samman en perfekt resa efter dina önskemål, behov och budget. Våra Colombia-experter, som har varit där, hjälper dig att planera både aktiviteter och praktikaliteter. Du får också massor av bra råd och tips samt inspiration till smultronställen och unika upplevelser, för alla sinnen, som du inte hittar i varje reseguide.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Colombia för dig!.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: