16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 36 350:-
Resan börjar i Santa Marta, där du kan ägna en hel dag att utforska staden. Sedan väntar fyra utmanande dagars vandring genom den frodiga colombianska regnskogen mot den försvunna staden, Ciudad Perdida. Du vandrar på små stigar, korsar floder och avslutar vandringen genom att klättra upp för 1 200 branta steg till den förlorade staden. Efter en hård vandringstur väntar några dagar avkoppling i bergsbyn Minca. Staden är känd för sin kaffeproduktion och behagliga klimat. Nästa stopp på resan är Tayrona nationalpark som erbjuder fantastisk natur och vackra stränder – ett mecka för backpackers.
Från Tayrona nationalpark går turen sedan vidare mot den vackra hamnstaden Cartagena. I den gamla delen av staden hittar du vackra, färgglada och välbevarade byggnader från kolonialtiden och stadens 13 km långa stadsmurar som byggdes för att hålla piraterna ute.
Resan slutar i Medellín, staden som Pablo Escobar en gång gjorde till världens kokainhuvudstad. Lyckligtvis har staden genomgått en fantastisk förvandling och är i dag en attraktiv och säker metropol som även är känd för sin gatukonst.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Bästa reseperiod

Den karibiska kusten i Colombia kan besökas året runt. Den genomsnittliga temperaturen är 28–32 grader. Området har två årstider, den våta och den torra. Regnperioden börjar i april och slutar i november. Torrperioden är från december till mars och det är under den här perioden som de flesta besökare kommer till området.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du åker från Skandinavien och kommer fram till Santa Marta nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Santa Marta
Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hostel i Santa Marta.
Dag 3: På upptäcktsfärd i Santa Marta
Under dagen kan du utforska staden på egen hand.
Dag 4: Vandring till Ciudad Perdida
Se en av Colombias gömda skatter: Den förlorade staden, Ciudad Perdida! Djupt i bergen i Sierra Nevada de Santa Marta ligger ruinerna från en av de största bosättningarna från Colombias förhistoria. Man tror att området har varit bebott från det sjunde århundradet, men ruinerna som är där nu är från det elfte till det fjortonde århundradet. Här bodde det så kallade Tayronafolket. När spanjorerna kom till landet i 1499 bekämpade de Tayronafolket och staden blev ödelagd när folket drevs ut. Först i början av 1970-talet hittade gravplundrare till den gömda staden och det tog inte lång tid innan ryktet spred sig och det blev kamp om skatterna. År 1976 skickade regeringen in styrkor och tog över området. Syftet var att riktiga arkeologer skulle kunna gräva ut området och hitta de sista skatterna som sedan skickades till landets museer. Du plockas upp på hostelet och körs med en fyrhjulsdriven bil längs slingrande och ojämna vägar till den lilla staden Mamey. Resan dit tar ungefär tre timmar. Efter lunch ger vi oss in i djungeln i samlad trupp i bästa Indiana Jones-stil. Floder ska korsas och branta passager ska klättras, så du måste vara beredd på att bli smutsig och att vandringen är en riktig utmaning. Men i slutet väntar också en fantastisk belöning. Den första dagen vandrar vi i tre till fyra timmar och kommer upp på en höjd på cirka 520 meter. Längs vägen tas även några raster så att du kan få extra energi för den utmanande vandringen längs Tayronafolkets gamla stigar. När ni kommer fram till lägret kan ni koppla av innan en välförtjänt middag serveras med levande ljus. Lägren som används är relativt primitiva och har gemensamma toaletter. Det finns plats för ca. 50 personer, så flera vandringsgrupper möts här över natten. På natten sover ni i våningssängar eller i hängmattor med myggnät. På natten sjunker temperaturen till runt 18–22 grader. Vandringstid: ca. 3–4 timmar
Dag 5: Vandring till Ciudad Perdida
Den här dagen är den mest krävande på turen och ni korsar Buritacafloden hela nio gånger under dagens vandring. Längs vägen vandrar du förbi många små lokala samhällen. Den förlorade staden Ciudad Perdida är mycket helig för lokalbefolkningen, så det är viktigt att du kommer ihåg att respektera deras historia, seder och traditioner. Fråga alltid innan du tar bilder och kom ihåg att ta med dig allt skräp ut ur djungeln igen. En god lunch avnjuts längs vägen och under rasterna bjuds även på frukt, men det kan ändå vara en bra idé att ta med sig några extra chokladkakor och andra energirika snacks. Det är en fantastisk upplevelse att sova i djungeln och helt magiskt att ligga och lyssna på alla djur och insekter som kommer till liv på natten. Det är inte svårt att somna på kvällen efter dagens hårda vandring. Vandringstid: ca. 8 timmar
Dag 6: Vandring till Ciudad Perdida
Dagens vandring börjar tidigt på morgonen och ni klättrar upp 660 meter. Den sista delen av turen sker upp för 1 200 branta trappsteg till ingången till den förlorade staden. Du belönas för dina insatser när du står på toppen av staden och kan blicka ut över den täta djungeln och den kuperade terrängen. Det är en magisk plats och under tre till fyra timmar kan du utforska ruinerna och lära dig mer om platsens spännande historia. Efter lunch börjar ni klättra ned på samma sätt som ni kom upp, genom djungeln mot lägret där ni övernattade. Vandringstid: ca. 7–8 timmar
Dag 7: Från Ciudad Perdida till Minca
Efter frukost fortsätter vi till fots ut ur djungeln mot den lilla staden Mamey, där du går skilda vägar med gruppen och tar en lokalbuss till Minca. Väl i Minca fortsätter du till det hostel där du ska övernatta. Vandringstid: ca. 7–8 timmar
Dag 8: På äventyr i Minca
Njut av dagen i Minca. Staden är känd för sin kaffe- och chokladproduktion och behagliga klimat. Du kan sitta på en gunga eller ligga i en hängmatta och njuta av utsikten från Sierra Nevadabergen. Du kan även besöka vattenfallet Pozo Azul där du kan ta ett uppfriskande dopp.
Dag 9: På äventyr i Tayrona nationalpark
Tayrona nationalpark är en av Colombias mest besökta nationalparker. Parken erbjuder vacker och omväxlande natur med frodiga regnskogar, vackra stränder och ett spännande växt-och djurliv. Idag ingår en heldagstur i nationalparken med lokalguide.
Dag 10: Santa Marta till Cartagena
Idag går resan till Cartagena. Du hämtas i Tayrona nationalpark och körs till Santa Marta. Härifrån tar du en shuttle bus till Cartagena med plats för 15–20 personer. Bussresan tar cirka fem timmar.
Dag 11–12: På äventyr i Cartagena
Cartagena grundades 1533 och är döpt efter Cartagena i Spanien. Cartagena spelade en viktig roll både politiskt och ekonomiskt under kolonialtiden när spanjorerna utökade sitt imperium i Colombia. För att skydda staden från pirater byggdes ett stort fort och en 13 km lång stadsmur som år 1984 blev ett av UNESCO:s världsarv. Det är något magiskt med Cartagena, något du kan uppleva när du promenerar längs kullerstensgatorna i de äldre stadsdelarna och ser de vackra, färgglada och välbevarade byggnaderna och kyrkorna från kolonialtiden. Under två dagar kan du utforska staden och de omgivande sevärdheterna på egen hand.
Dag 13: Cartagena till Medellín
Den här dagen går resan vidare med flyg till Medellín. Staden har fått smeknamnet "City of Eternal Spring" eller ”den eviga vårens stad” på grund av att klimatet är behagligt året runt. Det är staden i Colombia som har genomgått den största omvandlingen under de senaste 25 åren. Från att vara en av de farligaste städerna i världen under Pablo Escobar, som gjorde Medellín till världens kokainhuvudstad under 80- och 90-talen till att bli en av de säkraste städerna i Colombia idag.
Dag 14: På äventyr i Medellín
Hela dagen kan ägnas åt att utforska Medellín på egen hand.
Dag 15: Avresa från Medellín till Skandinavien.
Den här dagen är det dags att säga farväl till Colombia. Du tar dig själv till flygplatsen.
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Den här dagen kommer du hem till Skandinavien. När du kommer hem beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

2 övernattningar på hostel i Santa Marta i flerbäddsrum
3 övernattningar på enkel camping i hängmatta/våningssäng på Lost City trekking
2 övernattningar på Finca i Minca i flerbäddsrum
1 övernattning på hostel i Santa Marta i flerbäddsrum
3 övernattningar på hostel i Cartagena i flerbäddsrum
2 övernattningar på hostel i Medellín i flerbäddsrum

Det finns möjlighet att uppgradera boendet till att få ett eget rum, på alla stopp förutom Lost City trek. Winberg Travel erbjuder allt från hostels till boutique- och lyxhotell.

Kommentarer

Vandringsturen till den förlorade staden är medelsvår till svår och kräver relativt god fysisk form. Du måste bära din egen packning på resan så packa en liten ryggsäck och låt överflödig packning vara kvar på restaurangen i Mamey där vandringen startar. Se till att du pratar med guiden om det.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

På vandringen till Ciudad Perdida kommer det att vara upp till 20 personer i gruppen.

december - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Ficklampa/pannlampa
 • Vattenflaska och vattenreningstabletter
 • Sovsäck (på vandringen till den förlorade staden finns filtar du kan låna på natten)

I priset ingår

 • Flyg från Skandinavien – Santa Marta // Cartagena – Medellín – Skandinavien
 • Övernattningar, resor och transport enligt program
 • Måltider enligt program
 • 4 dagars vandring till the Lost City med lokalguide, vars engelskakunskaper är begränsade. Mot tillägg finns möjlighet att få en engelsk översättare med på turen.
 • Dagsutflykt till Tayrona med lokalguide, vars engelskakunskaper är begränsade. Mot tillägg finns möjlighet att få en engelsk översättare med på turen.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: