Nedan kan du se några spännande resor till Brasilien som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en resa till Brasilien.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Brasilien.

Visa 14 upplevelser

Det bästa av Brasilien

Det bästa av Brasilien

Denna stora äventyrsresa i Brasilien tar dig med på en expedition längs Amazonasfloden där du möter indianstammar och övernattar i hängmattor till ljuden av Amazonas regnskog. Från Manaus fortsätter resan till fantastiska Rio de Janeiro, charmiga Paraty, paradisön Ilha Grande och Iguazús ikoniska vattenfall.
Läs mer
20 dagar
ÅRET OM
från 47 950:-
Familjeäventyr i Brasilien

Familjeäventyr i Brasilien

Packa ryggsäcken och ta med barnen på äventyr. Upplev vilda djur i Amazonas, färgglada Rio de Janeiro och imponerande Iguazú med familjen på denna fantastiska rundresa i Brasilien.
Läs mer
14 dagar
ÅRET OM
från 64 450:-
från 35 450:-
Sand & samba i Brasilien

Samba, strand & trekking

Kombinera Brasiliens vackra stränder med fantastiska kultur- och trekkingupplevelser. Resan tar dig till charmerande Paraty, till ett tvådagstrek till Ponta Negra, till paradisön Ilha Grande, till fantastiska Rio de Janeiro och till de imponerande vattenfallen vid Iguazú-floden.
Läs mer
16 dagar
ÅRET OM
från 31 950:-
Jaguarer i Pantanal

Pantanal, Olinda & coola Rio

Upplev Brasiliens många kontraster på denna rundtur genom sambans hemland: jaguarsafari i Pantanal, färgsprakande Rio de Janeiro och stämningsfullt historiska Olinda. Vi har inkluderat stadsturer, cykelturer, jaguarsafari, hästturer och mer.
Läs mer
13 dagar
ÅRET OM
från 51 450:-
Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika

Det bästa av Sydamerika

Upplev det bästa av Sydamerika på denna unika resa. Kom nära Galapagos fantastiska djurliv, se Machu Picchus inkaruiner, känn krafter i mäktiga Iguassufallen och njut av samba på Rio de Janeiros stränder.
Läs mer
17 dagar
ÅRET OM
från 71 950:-
Brasiliens höjdpunkter

Brasiliens höjdpunkter

På denna rundresa kommer du att få uppleva det bästa som Brasilien har att erbjuda med en lite lyx-kant på alla nätter; kultur i Paraty, rikt djurliv i Pantanal, magiska Iguazú och vackra stränder i Rio.
Läs mer
15 dagar
ÅRET OM
från 60 950:-
På äventyr i Brasilien och Argentina

På äventyr i Brasilien och Argentina

Sambarytmer i Rio de Janeiro. Fantastiska naturkrafter i Foz de Iguazú. Se Sydamerikas vilda djur på Yacutinga Lodge. Tango och stilig kolonialarkitektur i Buenos Aires - Pampas med gauchos och kött i världsklass.
Läs mer
17 dagar
NOVMEBER - MARS
från 42 450:-
Norra Brasilien

Äventyr i norra Brasilien

Följ med Winberg Travel på äventyr i norra Brasilien. Här väntar dig fantastiska natur- och kulturupplevelser som capoeiradans i Salvador, trekking det fantastiska landskapet i Chapada Diamantina, 4WD-körning och overland adventure i Lençóis Maranhenses nationalpark samt surfing och strandsemester i Jericoacoara.
Läs mer
19 dagar
ÅRET OM
från 63 450:-
Buenos Aires, Iguazú, Parati, Ilha Grande och Rio

Buenos Aires, Iguazú, Parati, Ilha Grande och Rio

Upptäck läckra Buenos Aires, naturens krafter i Iguazú, charmiga Parati, paradisön Ilha Grande och livliga Rio de Janeiro på en och samma resa.
Läs mer
19 dagar
NOVEMBER - MARS
från 28 450:-
Brasilien på egen hand

Res på egen hand i Brasilien

Ankomstpaketet vi bokar åt dig ger en skön mjukstart på äventyren när du landar mitt i Rio de Janeiros puls och atmosfär.
Läs mer
Upp till 90 dagar
från 16 450:-
Backpacking Brasilien

Backpacking i Brasilien

Detta reseförslag är för backpackers eller budgetresenärer som vill uppleva det bästa av Brasilien. Alla övernattningar, flyg och bussresor ingår, vilket ger dig friheten att utforska landet på egen hand.
Läs mer
19 dagar
ÅRET OM
från 34 450:-
Surfcamp Brasilien

Surfing och backpacking

Sol, surfing, yoga, kultur och massor av cool backpackersatmosfär väntar dig på denna fantastiska backpackerresa till det färgglada Brasilien.
Läs mer
Från 7 dagar
ÅRET OM
från 22 450:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Lama-selfie!!!

Backpacking i Sydamerika

Brasilien, Argentina, Chile, Bolivia, Peru och Ecuador. Följ med på en karneval, dansa tango, utforska regnskogen, se vilda djur, upplev atmosfären på de lokala marknaderna och njut av utsikten från snöklädda vulkaner.
Läs mer
3-6 månader
från 11 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Fanny Hedin

Travel Consultant

info|wt.se
Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM BRASILIEN

Få information och fakta om Brasilien här!

VÄDRET I BRASILIEN

Den nordvästra delen av Brasilien har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och kraftig nederbörd under hela året. Den primära regnperioden är januari-april. I den centrala och östra delen av landet råder ett tropiskt klimat med höga temperaturer och regnperiod från december-mars. Södra Brasilien har ett klimat som liknar det i södra Europa. Sommartemperaturen når runt 35 grader, och på vintern ligger temperaturen runt 20 grader med lite regn.
OBS: När det är sommar i Sverige är det vinter i Brasilien.

Se väder och klimat i olika områden i Brasilien här
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien

BÄSTA RESEPERIOD

I allmänhet kan Brasilien besökas året runt. Den bästa reseperioden beror på vilken/vilka regioner i landet du vill resa till. Om du vill resa runt i landet och uppleva flera områden i Brasilien rekommenderar vi att du reser under perioden april-juni eller oktober-december, eftersom du då kommer uppleva varmt och behagligt väder och endast måttlig nederbörd.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien

En exotisk äventyrsresa till Brasilien

Åk på ett exotiskt äventyr till sambans hemland Brasilien. Det omväxlande landet som erbjuder både fest och färg, storslagen natur, avkoppling och unika kulturupplevelser av alla slag, bjuder på oförglömliga äventyr för alla som reser hit. Oavsett om du gillar strandsemester, äventyr, kultur eller något helt annat, har Brasilien något för dig. Hos Winberg Travel kan du dessutom skräddarsy din resa till Brasilien och uppleva allt det bästa av det fascinerande och festglada sydamerikanska landet i din egen takt.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien

Det färgrika och fantastiska Rio de Janeiro

Ett självklart stopp på en äventyrlig resa till Brasilien är Rio de Janeiro. För de allra flesta resenärer är ett besök till den höga statyn av Jesus Kristus, som sprider sin kärlek över staden från toppen av Corcovado-berget, en imponerande syn. Copacabana Beach är lika berömd som välbesökt och ligger nära staden. Här kan du sola i den vita sanden, svalka dig i det härliga, glänsande havet, prova på äkta, brasiliansk strandfotboll eller låta dig fängslas av den livliga och glada atmosfären.
Brasilien

Upptäck Brasiliens många skatter bortom storstäderna

Många av Brasiliens mindre städer och områden bortom de stora städerna döljer massor av charm och idyll. En av dessa städer är Paraty, där gamla vita byggnader, färgade dörrar och kullerstensgator pryder stadsbilden och vittnar om Brasiliens tid som portugisisk koloni.

På ön Ilha Grande, en gång en fristad för pirater, kan du varva ner och antingen koppla av på några av Brasiliens vackraste stränder eller utforska naturreservatet, snorkla och paddla kajak. Kanske till och med leta efter gömda piratskatter som sägs vara begravda på ön?
Salvador, Brasilien

Brasiliens mäktiga och magiska natur

Drömmer du om att koppla av på underbara stränder, åka på en storslagen expedition djupt in i djungeln eller vandra i pittoreska landskap bland frodig natur? Amazonas regnskog tar verkligen fram din inre upptäcktsresande medan du rör dig fram genom frodig natur på jakt efter ett rikt djurliv, eller låter Amazonfloden ta dig till nästa stora äventyr.

En av de absoluta, naturliga höjdpunkterna är Iguazú nationalpark, där du hittar världens största och förmodligen mest imponerande vattenfall. Iguazú-vattenfallet sträcker sig över nästan tre kilometer och de mullrande vattenmassorna som strömmar hela 1 750 kubikmeter per sekund, är en unik uppvisning av naturens krafter.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien

Kom nära Brasiliens färgstarka och uppfriskande kultur

Rör dig till sambans fängslande rytmer, fördjupa dig i den intensiva fotbollsvärlden på världsberömda arenor eller delta i landets traditionella firande. I Brasilien behöver man sällan leta länge efter möjligheten att samlas kring festligheter och livliga rytmer. Oavsett om det är i samband med den stora årliga karnevalen, Festa Junina eller bara en vanlig fotbollsmatch, kan du under din resa till Brasilien märka alla sidor av den smittsamma och livsbejakande brasilianska kulturen
Karneval, Rio, Brasilien

Underbara smaker i det brasilianska köket

Det brasilianska köket är ett av de bästa som Sydamerika har att bjuda på. Här kan du smaka på alla de bästa, lokala smakerna i populära rätter som feijoada, Moqueca eller de goda picanha-biffarna. För att släcka törsten bör du prova Brasiliens nationalcocktail, caipirinha – en uppfriskande blandning av limefrukter, socker, krossad is och cachaca. Glöm naturligtvis inte heller att njuta av den utsökta, brasilianska chokladen eller kaffet.
Salvador, Brasilien

FAQ

VAR LIGGER BRASILIEN?
Brasilien är Syd- och Latinamerikas största land och det femte största landet i världen till ytan. Landet gränsar till 10 olika länder: Argentina, Bolivia, Colombia, Franska Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay och Venezuela, och i öster ligger Brasilien ut mot Atlanten.

VAD HETER HUVUDSTADEN I BRASILIEN?
Brasiliens huvudstad heter Brasilia, men landets största och mest kända städer är Sao Paulo och Rio de Janeiro. Brasilia är en relativt "ung" huvudstad, som blev huvudstad först år 1960. Före 1960 var Brasiliens huvudstad Rio de Janeiro.

VAD ÄR KLOCKAN I BRASILIEN?
Brasilien sträcker sig över flera tidszoner. Det innebär att det inte är samma tid när man befinner sig i olika delar av landet. Tidsskillnaden jämfört med Sverige är minus 5–6 timmar.

VILKET SPRÅK TALAR MAN I BRASILIEN?
I Brasilien talar majoriteten av befolkningen portugisiska. En minoritet talar tyska, och dessutom talas det mer än 200 minoritetsspråk och inhemska språk i de mycket små samhällena.

VAD ÄR BRASILIEN KÄNT FÖR?
Brasilien är känt för sin imponerande natur och sitt fantastiska djurliv. Detta är till stor del tack vare den äventyrliga regnskogen i Amazonas i nordvästra Brasilien.

Det brasilianska klimatet är också mycket lämpligt för odling av kaffebönor. Kaffeplantager är en viktig källa till sysselsättning i landet, precis som kaffe också är en betydande exportvara eftersom brasilianskt kaffe är populärt på många platser i världen.

Brasilien är också känt för de smittande sambarytmerna, den färgsprakande karnevalen, deras livsglädje och musik och den stora passionen för fotboll. Kampdansen capoeira är också ett brasilianskt kännetecken och den utövas av brasilianare i alla åldrar.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL BRASILIEN SOM DU VILL

Hos Winberg möter vi dig i ögonhöjd och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Våra Brasilien-experter, som själva har rest mycket i landet, hjälper dig att organisera både aktiviteter och praktiska arrangemang. Du får också massor av bra råd och tips samt inspiration till smultronställen och unika upplevelser, för alla sinnen, som du inte hittar i varje reseguide.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte med oss redan idag, så skräddarsyr vi en äventyrlig resa till Brasilien för dig.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: