15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 60 950:-
Vi har speciellt valt de bästa bostäderna på denna resa, så du kommer att bo på designhotell, unika lodges och läckra pousadas . Detaljerna för boendet har lika kräset som kärleksfullt finputsats och vi har fokuserat på den goda stämningen.
Resan börjar i Pantanal, där du kommer att utforska Brasiliens högst varierande djurliv. Här bor du i en lodge mitt i naturen, från vilken du tar spännande dagsturer i kanot, jeep, till häst eller till fots.
Från Pantanal far du vidare mot Rio De Janeiro och några dagar på Ipanema-stranden. Här kan du välja att koppla av vid stranden, ta en guidad tur i en av stadens favelor, njuta av utsikten från Sockertoppen eller Corcovado eller utforska stadens stränder med cykel och mycket mera.

Från Rio går färden till den pittoreska lilla staden Paraty, som erbjuder vita byggnader med färgglada ytterdörrar samt mysiga kullerstensgator. Staden är i kolonialstil och anses vara ett av världens viktigaste exempel på portugisisk kolonialarkitektur.
Ingen resa till Brasilien är komplett utan ett besök i Iguazúfallen och naturligtvis ska du inte gå miste om detta naturens underverk. Du kommer att uppleva den fantastiska utsikten från både den brasilianska och argentinska sidan av vattenfallen innan du åker hem igen.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien

Bästa reseperiod

Man kan resa till Brasilien året om. Södra delarna av landet har ett klimat som påminner om Sydeuropa med varma somrar med temperaturer upp till 35 grader och vintrar där temperaturerna ligger runt 20 grader och lite regn. Säsongerna är motsatta våra i Skandinavien.

I de centrala och östliga delarna av landet är det ett tropiskt klimat med höga temperaturer året om och regnperiod från december till mars.

De nordvästliga delarna vid Amazonas har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och stora mängder regn året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Campo Grande, dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Campo Grande
Vid ankomsten till Campo Grande kommer du att hämtas på flygplatsen och köras till din eco-lodge Refugio da Ilha i Pantanal. Resten av dagen är på egen hand och du kan koppla av vid poolen eller åka på en eftermiddagsutflykt. (L,M)
Dag 3-4: Bland vilda djur i Pantanal
Efter en god nattsömn är det dags att verkligen utforska Pantanal. Här kan du se ett stort och varierat utbud av Brasiliens rika djurliv med kajmaner, rådjur, vattensvin, myrslok och, om du har tur, de brasilianska jaguarerna. Pantanal sträcker ut sig i oändliga slätter från södra Brasilien och långt in i Bolivia och Paraguay. Under de närmaste dagarna kommer det att finnas olika aktiviteter där du kommer att få uppleva Pantanals underbara djur- och växtliv. Dessa inkluderar kanot på floden, en träff med kajmanerna, ridning (det vanligaste transportmedlet här i regionen), jeepsafari, trekking och naturligtvis vackra solnedgångar över den imponerande våtmarken. Med mycket mera. (F,L,M)
Dag 5: Pantanal till Rio de Janeiro
Idag blir du att hämtad på din eco-lodge i Bonito och körd till Campo Grande Airport, där du kommer att flyga vidare till Rio De Janeiro. När du anländer till Rio de Janeiro blir du att hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell, Ipanema Inn i de charmiga kvarteren i Ipanema. Resten av dagen är på egen hand. (F)
Dag 6-8: Upptäck Rio
Välkommen till Rio! Detta är staden du inte kan undgå på varje resa till Brasilien. Rio är landets näst största stad (efter Sao Paulo) och erbjuder en mängd underbara upplevelser, från Copacabana-stranden till Corcovado-berget med den stora Kristusstatyn. Missa inte en middag på ett riktigt brasilianskt steakhouse, ett churrascaria (vi kan hjälpa dig med rekommendationer för några för stadens bästa sådana). Det är möjligt att köpa dagsturer för att få ut det mesta möjliga av din tid i staden: Stadstur till stadens mest klassiska höjdpunkter, inklusive Santa Teresa-distriktet, den färgglada trappuppgången i Selarón och inte minst Sockertoppen och Corcovado. När du är i Rio är det också väl värt att göra ett besök på några av stadens många favela-områden. Det är ett bra ögonöppnare med en sådan tur eftersom det ger dig en mer nyanserad bild av miljonstaden Rio de Janeiro. Du kommer att upptäcka att det finns "en stad i staden" här. Du kan också ta en cykeltur med lokal guide till Rios okända stränder. (F)
Dag 9: Rio till charmiga Paraty
Från storstaden Rio gå resan nu till den pittoreska lilla staden Paraty, som erbjuder vita byggnader med färgglada ytterdörrar samt mysiga kullerstensgator. Staden är i kolonialstil och anses vara ett av världens viktigaste exempel på portugisisk kolonialarkitektur. Paraty ligger ungefär fyra timmars bilfärd söder om Rio de Janeiro. Här tillbringar du natten i stadens mest charmiga och lyxiga pousada, Pousada do Sandi. (F)
Dag 10: Avkoppling och kultur i charmiga Paraty
Tillbringa dagen med att utforska staden. Du kan välja att ta en båttur ut från Paraty-bukten, där du har möjlighet att utforska någon av de vackra öarna och orörda stränderna samt ta ett uppfriskande dopp. Ett annat alternativ kan vara en jeeptur. Landskapet runt Paraty är obeskrivligt vackert och med en spännande jeeptur kan du uppleva de djungeltäckta bergen och de läckra vita sandstränderna. (F)
Dag 11: Paraty till Iguazú
Njut av morgonen i Paraty innan du plockas upp och tas tillbaka till Rio de Janeiro flygplats. Här flyger du direkt till Iguazúfallen och ett väldigt läckert boende på La Cantera Jungle Lodge Iguazu. Härifrån kan du njuta av ljudet av djungeln och djurlivet från hängmattan på din balkong. Den brusande floden Iguazú korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väster. Några kilometer innan floden Iguazú korsar floden Paraná så formerar den en av de mest magnifikt natursköna platserna i världen, Iguazúfallen. Cirka tre kilometer långt och med ett genomsnittligt flöde på 1750 kubikmeter per sekund är detta underverk placerat på en mycket speciell plats, där kontrasten mellan grön vegetation och klippornas mörka färger med vatten som virvlar ut från det 72 meter höga berget bara kan beskrivas som magisk! I Iguazú finns totalt 275 vattenfall, av vilka några är över 80 meter höga, vilket innebär att dessa vattenfall är bredare än Victoria Falls och högre än Niagara Falls. Det kom därför inte som någon överraskning när UNESCO utnämnde regionen till världsarv 1986. Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen 1541 av spanjoren Alvar Nuñez. Han kallade dem Saltos de Santa María. Namnet vi använder idag betyder "stort vatten" på tupí-guaraní-språket. Vattenfallen står under skydd av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna sker via stigar och gångbroar som är anpassade efter landskapet i området och här är lätt att vandra oavsett ålder. Guidade turer i komplexet äger rum flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året att besöka platsen är från augusti till november. Under den regniga säsongen från maj till juli är det risk för översvämningar som kan förhindra dig från att komma nära fallen via gångvägarna. (F)
Dag 12: På äventyr vid den argentinska sidan av Iguazúfallen
Idag är det arrangerat en resa till den argentinska sidan av Iguazú, så kom ihåg passet när du lämnar ditt rum. Du kommer att köras till andra sidan av vattenfallen, där du ihop din guide går ombord på tåget som tar dig längs vattenfallen i olika höjder. Turen avslutas på det största och mest imponerande av dem alla, Devils Throat, som är 90 meter högt. (F)
Dag 13: På äventyr vid den brasilianska sidan av Iguazúfallen
Efter en väldigt god och näringsrik frukost på La Aldea de la Selva är det dags för en guidad tur till den brasilianska sidan. Njut av de många utsikterna från vattenfallen och spana in vackra fåglar som tukaner och papegojor. Det är också möjligt att köpa en helikoptertur över vattenfallen. (F)
Dag 14: Avresa från Brasilien
Det är dags att säga "på återseende" Brasilien och sätta kurs mot Skandinavien. En privat transfer ordnas för att ta dig till flygplatsen i god tid innan din avgång. (F)
Dag 15: Hemkomst till Skandinavien
Du anländer till Skandinavien efter en händelserik resa till fantastiska Brasilien.

Övernattningar

Tre nätter på Regugio da Ilha i Pantanal
Fyra nätter på Ipanema Inn i Rio de Janiero
Två nätter på Pousada do Sandi i Pararty
Tre nätter på La Cantera Jungle Lodge Iguazu vid Iguazú

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Campo Grande / Campo Grande - Rio de Janeiro / Rio de Janeiro - Iguazú / Iguazú - Skandinavien (inklusive bagage)
 • Transfers enligt program
 • 3 nätter på Regugio da Ilha i Pantanal
 • 4 nätter på Ipanema Inn, suite, i Rio de Janiero
 • 2 nätter på Pousada do Sandi i Pararty
 • 3 nätter på La Aldea de la Selva, suite, vid Iguazú
 • Utflykter och måltider enligt program
 • Engelsktalande lokalguide i Pantanal och under utflykterna vid Iguazú
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: