Nedan kan du se några spännande resor till Japan som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Japan.

Visa 12 upplevelser

Det bästa av Japan

Det bästa av Japan

Gör den ultimata resan till Japan, där du bland annat bor på ryokan och i tempel. Resan tar dig till de bästa platserna i Japan, både i egen hyrbil och i tåg så att du kan njuta av friheten och resa i din egen takt.
Läs mer
18 dagar
APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER
från 43 450:-
Äventyr Sydkorea & Japan

På äventyr i Sydkorea & Japan

Denna rundresa kombinerar det bästa av Sydkorea och Japan. Upplev moderna städer, uråldriga traditioner, fantastiska landskap och vackra tempel.
Läs mer
19 dagar
APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER
från 38 950:-
Familjeresa till Japan

Familjeresa till Japan

Res med hela familjen till Japan och upplev den moderna och färgstarka storstaden Tokyo, cykla runt bland de fantastiska templen i Kyoto, njut av onsen-källorna i Konosaki, bo på ryokan på ön Miyajima, upplev historiska Hiroshima och mycket mera. Japan är ett perfekt land att resa i med barnen.
Läs mer
15 dagar
APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER
från 36 450:-
från 34 450:-
Hokkaido & Okinawa

Hokkaido och Okinawa

Åk med egen bil på äventyrsrik resa till Hokkaido i norr och de vackra paradisöarna Ishigaki och Iriomote i Okinawa. Övernattningar är på bed and breakfast, roykans, onsen och traditionella värdshus.
Läs mer
16 dagar
APRIL, MAJ, JUNI, SEPTEMBER OG OKTOBER
från 44 450:-
Kontrasternas Japan

Kontrasternas Japan

Upplev det kontrastrika Japan där pulserande och moderna metropoler möter underskön natur, graciösa geishor och historiska tempel. Resan är en gruppresa med människor från hela världen och en engelsktalande guide.
Läs mer
12 dagar
APR - MAJ, SEP - NOV
från 57 950:-
Roadtrip Japan

Roadtrip Tokyo till Osaka

Kör i egen bil från Tokyo till Osaka. Vi kan hjälpa till med idéer för resplanen. I övrigt är det bara att njuta av friheten.
Läs mer
15 dagar
APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER
från 18 950:-
Japan med massor av frihet

Fantastiska Japan med tågpass

Med detta 20-dagars reseförslag reser du med ett Japan Rail Pass från Tokyo till Osaka. Du har sex övernattningar inräknade. Kort sagt handlar det om att njuta av friheten och uppleva världen.
Läs mer
21 dagar
APR - MAJ, SEP - NOV
från 24 950:-
Japan på egen hand

Res i Japan på egen hand

Res runt i Japan i din egen takt. Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg och två nätter på hotell bokat och klart.
Läs mer
Upp till 90 dage
från 14 450:-
Backpacking Japan

Backpacking i Japan

Upplev det bästa av Japan på backpackerbudget där du bor i vandrarhem och reser med tåg mellan städerna Tokyo, Kyoto, Hiroshima och Osaka.
Läs mer
15 dagar
APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER
från 28 450:-

Japan runt i camper van

Res runt i Japan tillsammans med kompisgänget. En resa med ’camper van’ – en mindre och enklare form av husbil, öppnar dörrarna till magiska reseäventyr och gör det enkelt för er att ta er utanför de vanliga turiststråken, så att ni på riktigt kan utforska den japanska kulturen, naturen och de ikoniska storstäderna.
Läs mer
16 dagar
APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER
från 17 950:-

Det bästa av Japan och Filippinerna

Upplev Japans rika kultur, historia och storstadsliv, och njut sen av en aktiv badsemester på Filippinernas paradisöar. Den här resan kombinerar två helt fantastiska – och mycket olika – länder.
Läs mer
23 dagar
MARS - MAJ
från 44 950:-

Upplevelseresa till Japans höjdpunkter

Hösten är en av de härligaste och vackraste årstiderna för att besöka Japan. På den här upplevelseresan kan du se fram emot en fantastisk höstresa i några av Japans mest intressanta städer – Tokyo, Hiroshima, Osaka och Kyoto. Det finns gott om tid i programmet så att du också har möjlighet att göra avstickare till exempelvis Mount Fuji, Nara, Kobe eller Miyajima Island. Vi har bokat flyg, hotell och sju dagars Japan Rail Pass, vilket gör det lätt för dig att ta dig runt och uppleva Japan.
Läs mer
15 dagar
från 39 950:-
från 38 450:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM JAPAN

Få information och fakta om Japan här!

VÄDRET I JAPAN

Det japanska klimatet är tempererat med fyra tydliga årstider: vår (mars-maj), sommar (maj-september), höst (oktober-november) och vinter (december-februari). Det enda undantaget är det subtropiska klimatet på Okinawaöarna i söder. Vår- och höstmånaderna bjuder på behagliga temperaturer, klart väder och generellt mindre regn. På sommaren stiger luftfuktigheten och temperaturen, det regnar mycket mer och i slutet av sommaren slår tyfonsäsongen till. Vintern i Japan är kall, och du kan förvänta dig regn och snö, men också frostiga dagar som vi känner till från den svenska vintern. Se väder och klimat i olika områden i Japan.
Japan

BÄSTA RESEPERIOD

Du kan resa i Japan året runt, men särskilt våren och hösten är milda årstider där det varken är för kallt eller för varmt och därför rekommenderar vi att resa vid dessa tider i Japan. På våren kan du uppleva körsbärsträden som slår ut (sakura), vilket lockar många resenärer i mars och april. Under sommarmånaderna är det färre turister, men du måste vara beredd på mycket mer regn. På hösten kan du uppleva trädens löv i vackra höstfärger (koyo), som är en vacker kontrast mot landets färgglada tempel. Under vintermånaderna är det möjligt att åka skidor i den norra delen av Japan.

Resor till vidunderliga Japan

Många drömmer om att resa till Japan och alla har sina egna skäl. Den mycket speciella, traditionella kulturen såväl som de moderna subkulturerna, de pulserande och högteknologiska städerna, de fantastiska andliga och historiska templen, storslagna kungliga palats, det världsberömda japanska köket och den magnifika naturen. Japan är fullt av vackra sevärdheter och minnesvärda upplevelser som etsar sig fast i minnet på äventyrare i alla åldrar.
Japan

Det historiska och det moderna Japan

Japan är ett fascinerande land på flera sätt och inte minst ett land med intressanta kontraster. Å ena sidan finns stolta traditioner och seder, en nära koppling till det andliga, ett rikt kulturarv och en oerhört spännande historia. Å andra sidan finns det ett Japan som är lika bisarrt och galet som det är magiskt och där livsstil, subkulturer och teknik är värda att uppleva.

Från sake, sushi, sumobrottning och karaoke till kimonos, samurajer, geishor och shinto – Japans inhemska religion. På din resa till Japan kan du upptäcka allt det bästa av det moderna och antika Japan och kontrasterna däremellan.

Besök Japans bästa städer

I Japans vackra städer gömmer sig massor av fantastiska upplevelser. Här är trion – Tokyo, Kyoto och Osaka – bland de absoluta höjdpunkterna. Tokyos pulserande stadskärna är täckt av blinkande neonljus, enorma skyskrapor, butiker och alla tänkbara kaféer och restauranger med allt från traditionell japansk mat till udda temaupplevelser. Samtidigt döljer Tokyo en mer traditionell sida, vilket understryks av stadens äldsta tempel, Asakusa-templet från år 645.

Kyoto är Japans kulturhuvudstad och hem till landets finaste kulturskatter. Här hittar du några av de mest fantastiska templen, helgedomarna, palatsen och de japanska trädgårdarna. Osaka, å andra sidan, är Japans kulinariska huvudstad. Staden bjuder på den mest utsökta sushin, sashimi, grillat kött och andra spännande specialiteter.
Tokyo i Japan

Japans fantastiska natur och traditionella områden

Japans natur är vacker, mångsidig och helt magisk och är värd att uppleva vid olika tidpunkter på året, då träden skiftar färg från säsong till säsong och målar om bilden på nytt. Japan har också över 200 aktiva och inaktiva vulkaner som formar landskapet och bildar en myriad av varma källor.

Från Kawaguchiko kan du njuta av en unik utsikt över berget Fuji och dess snötäckta, vulkaniska topp. Den omgivande nationalparken på berget Hakone är en skattkammare av iögonfallande kullar, sjöar och floder. De små lokalsamhällena är också en helt unik upplevelse. I Kiso-dalen, vackert belägen mellan berg och skogar, kommer du att förflyttas direkt tillbaka till Edo-perioden med en framträdande och välbevarad, traditionell arkitektur och atmosfär.

Japan

FAQ

VAR LIGGER JAPAN?
Japan ligger i den norra delen av Stilla havet, utanför Rysslands kust och den koreanska halvön.

VAD HETER HUVUDSTADEN I JAPAN?
Japans huvudstad heter Tokyo. Staden ligger på centrala Honshu, Japans största ö. Tokyo är en av världens största städer, och det är Japans demografiska och ekonomiska centrum. Samtidigt är staden ett nav för nationell och internationell trafik.

HUR STORT ÄR JAPAN?
Japan är ungefär lika stort som Norges yta – cirka 378 tusen kvadratkilometer. Landet består av fyra huvudöar och flera tusen små öar, varav de flesta små öarna är obebodda. Större delen av Japans yta är täckt av skogar och berg. Därför samlas befolkningen i de stora städerna, där befolkningstätheten är mycket hög.

VAD ÄR KLOCKAN I JAPAN?
Tidszonen i Japan är Japan Standard Time (UTC+9). Tidsskillnaden jämfört med Sverige är plus 7 timmar.

NÄR ÄR BÄSTA TIDPUNKTER ATT RESA TILL JAPAN?
Du kan resa till Japan året runt, men särskilt våren och hösten är populära tider på grund av vädret, som varken är för varmt eller för kallt då.

HUR MÅNGA INVÅNARE HAR JAPAN?
Japan har cirka 125 miljoner invånare, och detta trots att Japan till ytan är ungefär lika stort som Norges. Som jämförelse bor det bara 5,5 miljoner invånare i Norge.

VAD ÄTER MAN I JAPAN?
Det japanska köket är spännande och smakfullt. Här är det de fem grundsmakerna som står i fokus (sött, salt, surt, beskt och umami). Många av de klassiska japanska rätterna är också kända och älskade i Sverige, som till exempel sushi, ramen, udonnudlar och okonomiyaki.
Det söta köket i Japan skiljer sig markant från det svenska. Japanska sötsaker är baserade på frukt och socker, och det är ofta säsongsbetonat vilken typ av godis du äter för att matcha säsongens frukter.

VAD SKA MAN KÖPA I JAPAN?
Japan har många shoppingmöjligheter, allt från billiga souvenirer till dyra, välkända märken. Om du vill ta med dig ett autentiskt japanskt köp hem från din resa kan du välja traditionella, japanska kläder som en färgglad kimono eller japanska skor. Om du gillar te bör du köpa med dig ett lokalt, japanskt te hem, och om du är mer intresserad av dekorationer och klassiska souvenirer finns det en uppsjö av fina, japanska figurer, varav många har andlig betydelse i Japan och tros ge lycka eller till exempel rikedom.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL JAPAN PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Japan-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Japan för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: